Zivot posle zivota?

Ima izvini ako si kulturan ateista. Ti imaš potpuno pogrešnu predstavu o ateizmu. Lepo sam ti napisao da se ateisti priklanjaju nauci i da ne priznauj objektivnog Boga. Ništa više.

Ti osećaš i za tebe je očigledno, i zato si toliko uporan u guranju tvojim mišljenja. To je tipična osobina jednog krenka. Kako ne shvataš da isto rade i vernici.

Sa mog stanovišta, ova tvoje povezivanje reinkarnacije sa jednom astronomski nužnom periodičnom pojavom je krajnje smešna. Rekao bih da si pomešao babe i žabe. Duh i duhovnost prestaju da postoje sa smrću.

E baš to. I svaki će doktor da potvrdi reinkarnaciju jer imamo periodičnu smenu godišnjih doba, zar ne?:D

Samo treba da "spustiš loptu" i da shvatiš da je opsednutost hrišćana vaskrsenjem istog tipa, kao i tvoja opsednutost reinkarnacijom (dakle krenk).

Mnogo uopštavaš. Eto to čak ni hrišćani i ateisti ne osećaju.

Ove brojke su sasvim jasne ali nisi objasnio zašto je reinkarnacija ispravna jer si je povezao sa periodičnm pojavom sa kojom nema nikakve veze.
PS Što se tiče ovih brojki uvek naglasi u kom je brojnom sistemu jer nekada 1+1 nije 2, a ja mogu da ti dokažem da je 2=1.:D

Ako si ateista nema izvini. Ateisti treba da budu ljudi bez morala, jer čemu moral ako nema boga. Kraj priče. Ja imam potpuno ispravnu predstavu o ateizmu, a ti nisi pravi ateista, čim strahuješ od morala i od pendreka.

Svi osećamo. Jedna mačka zna da ne treba da se pobalega bilo gde u stanu. Ako ti nije jasno šta da ti radim. Šta znači floskula “guranju tvojim mišljenja”? Nikad čuo. Šta je “krenka” (napisano malim slovom “K”)? Ja sve shvatam, ali ništa ne prihvatam. Ne sledim ljude koji jedu meso, mleko i jaja, ne poštujem ih i ne uvažavam. Kontaš? Može mi se tako.

Baš me briga za tebe i za tvoje stanovište. Neću moći da zaspim od sekiracije zbog tvog stanovišta. Pošto se sve vrti u krug, i pošto je sve večno, onda mora i duh da se vrti u krug. Reinkarnacija je potpuno prirodna stvar. Pomešao sam dve babe i tri žabe da bih dobio pet babožaba. I opet sam ja u pravu a ne ti. Ako sve prestaje sa smrću, šta te sputava u tome da ne budeš psihopata i masovni ubica? Nema ničega kad nestaneš i zašto ne bi bio masovni ubica? Moralni zakon i zvezdano nebo nad tobom? Oba je stvorio bog.

Ne baš to. Nijedan doktor neće da potvrdi reinkarnaciju zbog godišnjih doba, ona nemaju veze sa doktorima, a mi vegani koji gledamo u Sunce i ne idemo kod njih, jer se ne razboljevamo, ali će ti svaki doktor potvrditi da je povampirenje, odnosno uskrsnuće, nemoguće. Smeješ se samom sebi.

Ja koji sam prešao 40-tu godinu da “spustim loptu” zbog nekog preplašenog ateiste, koji je hrabar kao zec i koji poštuje zakone da ne bi dobio pendrekom po leđima? Ne pada mi na pamet. Ja uopšte nisam opsednut reinkarnacijom, kao ti strahovima, i nemam ništa zajedničko sa hrišćanima.

Veoma mnogo uopštavam. Kome ćeš me tužiti? Baš me briga za hrišćane, nemam ništa sa njima

Ne mogu sada da tražim tekstove, pisao sam ranije o tome da mora postojati ili reinkarnacija ili uskrsnuće, jer je besmisleno da sa prestankom funkcija u telu sve prestaje. Godišnja doba su dokaz kretanja svega u krug i potvrda funkcionisanja principa Yin-Yang. Duhovnost se ne dokazuje. Mada je lako dokazati da ti uopšte nisi ateista.

Ne možeš ti da dokažeš ništa. Nemam nameru da filozofiram i ćaskam sa tobom. Bolje nađi neku žensku pa polako sa njom. Mani se mene i ličnog obraćanja meni.Moraćeš prestati u nekom momentu da se teraš sa mnom “mak na konac” na ličnoj osnovi, što nema nikakve veze sa ovom temom. Bez onog PS i bez onog QUOTE...

- - - - - - - - - -

I zamisli ovo: na Zemlji imaš vodu i ona se pretvori u paru i ode na nebo. A onda posle nekog vremena ponovo padne na Zemlju u vidu vode.
I eto, imaš čoveka na Zemlji (Isusa) koji je vaskrsao i otišao na nebo, i hrišćani očekuju da se svakog trenutka vrati na Zemlju. Ovo ti je dokaz o vaskrsenju iste težine kao i tvoje povezivanje reinkarnacije sa smenom godišnjih doba.
Znam, znam, ovaj ti je primer smešan, zar ne? Ali je dokaz za reinkarnaciju smena godišnjih doba, bre.:D

Zamisli. Pazi. Viđu, viđu. Upravo si opisao princip Yin-Yang. I dokazao reinkarnaciju. Ako materija može da se vrti u krug, može i energija, ali i samosvesna energija, odnosno duh.

Nije dokazano da je Isus postojao. Nema nikakvih dokaza da je ikada živeo. Uskrsnuo nije niko. Niti će ikada. Ja ti lepo rekoh da ne verujem ni u šta i da se razlikujem od tih tvojih hrišćana.

Presmešan primer. Jedan od dokaza, između ostalog, naravno. Bre gudur. Ojha.

Evo ovo je tipično za sagovornike kojima je ponestalo realnih argumenata da odbrane svoju tezu, pa prelaze na ad hominem argumente, i zato te delove neću da komentarišem, jer je ispod moje časti.

Ma kakvom civilizovanom društvu. Poverovao si da postoji civilizovao društvo. E, žalosti. Nauči da citiraš post. Nemoj da praviš repove po forumu. Pominješ moralne norme, a negiraš boga. To ne može. Rekoh ti ja ono što je rekao Kant: “Zvezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni.” Oba je stvorio bog.

I mravi i pčele žive u zajednici. Jesu li oni civilizovani?
Ovde si negde pomenuo oblik Zemlje i verovatno si veliki znalac o tome, pa me interesuje kako ne znaš da nebo ne postoji, pa Bog nikako nije mogao da ga stvori. Zvezde je mogao, ali nije ni njih. One još uvek nastaju i nestaju.
Pa dobro znaš, nadam se, da se civilizovano društvo razvija uporedo sa razvojem svesti.

Nisi ništa objasnio. Šta je to “nevedoh”? Nikad čuo. Šta je to “umižljen”? Nikad čuo. Ne volim filozofiju niti da tamo nekim muškarcima pišem kilometarske tirade. Može mi se tako.
Evo tvojih glavnih argumenata večeras i to ne samo na ovoj temi. Važnije su ti slovne greške od suštine. Ali dobro si primetio i trudiću se da ne grešim.

Aman, zaman, ode Sadam u Aman u topli hamam. Ojha. Moja priča o pesniku i pesmi je najprva i najglavnija (ali “najprva i najglavnija”, aha ha ha ha ha ha ha) priča sveta, a ova tvoja o gušterima sa kojima razgovaraju mentalni bolesnici je mukica.
Evo opet krenk. Jednu nebuloznu priču o dokazu postojana Boga prihvataš, a drugu nebulozniju negiraš.

Kakvo bre Ciceronovo doba. Koga je briga. Nema nikakvih verovanja. Ja sam protivnik svake vere i svih verovanja.
Ovo je stvarno smešno. Protivnik si svake vere a veruješ u reinkarnaciju i da postoji Bog koji stvara. Da li je i po tebi stvarao za 6 dana?

Veruješ u sve što pročitaš, vidiš i čuješ, a poštuješ zakone. Ateista si, a drviš o moralu i plašiš se pendreka. To li je? E, žalosti...
Opet praviš pogrešne zaključke o meni, i jasno mi je zašto to radiš- ad hominem.

.

Poslednja izmena:
Ako si ateista nema izvini. Ateisti treba da budu ljudi bez morala, jer čemu moral ako nema boga. Kraj priče. Ja imam potpuno ispravnu predstavu o ateizmu, a ti nisi pravi ateista, čim strahuješ od morala i od pendreka.

Svi osećamo. Jedna mačka zna da ne treba da se pobalega bilo gde u stanu. Ako ti nije jasno šta da ti radim. Šta znači floskula “guranju tvojim mišljenja”? Nikad čuo. Šta je “krenka” (napisano malim slovom “K”)? Ja sve shvatam, ali ništa ne prihvatam. Ne sledim ljude koji jedu meso, mleko i jaja, ne poštujem ih i ne uvažavam. Kontaš? Može mi se tako.

Baš me briga za tebe i za tvoje stanovište. Neću moći da zaspim od sekiracije zbog tvog stanovišta. Pošto se sve vrti u krug, i pošto je sve večno, onda mora i duh da se vrti u krug. Reinkarnacija je potpuno prirodna stvar. Pomešao sam dve babe i tri žabe da bih dobio pet babožaba. I opet sam ja u pravu a ne ti. Ako sve prestaje sa smrću, šta te sputava u tome da ne budeš psihopata i masovni ubica? Nema ničega kad nestaneš i zašto ne bi bio masovni ubica? Moralni zakon i zvezdano nebo nad tobom? Oba je stvorio bog.

Ne baš to. Nijedan doktor neće da potvrdi reinkarnaciju zbog godišnjih doba, ona nemaju veze sa doktorima, a mi vegani koji gledamo u Sunce i ne idemo kod njih, jer se ne razboljevamo, ali će ti svaki doktor potvrditi da je povampirenje, odnosno uskrsnuće, nemoguće. Smeješ se samom sebi.

Ja koji sam prešao 40-tu godinu da “spustim loptu” zbog nekog preplašenog ateiste, koji je hrabar kao zec i koji poštuje zakone da ne bi dobio pendrekom po leđima? Ne pada mi na pamet. Ja uopšte nisam opsednut reinkarnacijom, kao ti strahovima, i nemam ništa zajedničko sa hrišćanima.

Veoma mnogo uopštavam. Kome ćeš me tužiti? Baš me briga za hrišćane, nemam ništa sa njima

Ne mogu sada da tražim tekstove, pisao sam ranije o tome da mora postojati ili reinkarnacija ili uskrsnuće, jer je besmisleno da sa prestankom funkcija u telu sve prestaje. Godišnja doba su dokaz kretanja svega u krug i potvrda funkcionisanja principa Yin-Yang. Duhovnost se ne dokazuje. Mada je lako dokazati da ti uopšte nisi ateista.

Ne možeš ti da dokažeš ništa. Nemam nameru da filozofiram i ćaskam sa tobom. Bolje nađi neku žensku pa polako sa njom. Mani se mene i ličnog obraćanja meni.Moraćeš prestati u nekom momentu da se teraš sa mnom “mak na konac” na ličnoj osnovi, što nema nikakve veze sa ovom temom. Bez onog PS i bez onog QUOTE...

- - - - - - - - - -

Zamisli. Pazi. Viđu, viđu. Upravo si opisao princip Yin-Yang. I dokazao reinkarnaciju. Ako materija može da se vrti u krug, može i energija, ali i samosvesna energija, odnosno duh.

Nije dokazano da je Isus postojao. Nema nikakvih dokaza da je ikada živeo. Uskrsnuo nije niko. Niti će ikada. Ja ti lepo rekoh da ne verujem ni u šta i da se razlikujem od tih tvojih hrišćana.

Presmešan primer. Jedan od dokaza, između ostalog, naravno. Bre gudur. Ojha.

Alal ti vera. Smešan si do beskraja kada ovako počneš vatreno i svađalački da diskutuješ a bez ikakvih argumenata. I potrudi se da pronađeš šta je krenk (sa malim "k") i nadam se da ćeš uvideti da si tipičan primer.

Evo ovo je tipično za sagovornike kojima je ponestalo realnih argumenata da odbrane svoju tezu, pa prelaze na ad hominem argumente, i zato te delove neću da komentarišem, jer je ispod moje časti.

Ovde si negde pomenuo oblik Zemlje i verovatno si veliki znalac o tome, pa me interesuje kako ne znaš da nebo ne postoji, pa Bog nikako nije mogao da ga stvori. Zvezde je mogao, ali nije ni njih. One još uvek nastaju i nestaju.
Pa dobro znaš, nadam se, da se civilizovano društvo razvija uporedo sa razvojem svesti.

Evo tvojih glavnih argumenata večeras i to ne samo na ovoj temi. Važnije su ti slovne greške od suštine. Ali dobro si primetio i trudiću se da ne grešim.

Evo opet krenk. Jednu nebuloznu priču o dokazu postojana Boga prihvataš, a drugu nebulozniju negiraš.

Ovo je stvarno smešno. Protivnik si svake vere a veruješ u reinkarnaciju i da postoji Bog koji stvara. Da li je i po tebi stvarao za 6 dana?

Opet praviš pogrešne zaključke o meni, i jasno mi je zašto to radiš- ad hominem.

.

Jedini koji ovde nema nikakvih argumenata si ti. Tema nije filozofija, već “ima li života posle smrti”. Nije ni teranje sa mnom na ličnoj osnovi. Kakvu čast može da ima ateista? Trebalo bi da bude totalni anarhista, a ne da poštuje bilo kakve norme.

Svako ko je video kroz teleskop Mars i Veneru može biti “znalac” (šta god ti to značilo u ovom kontekstu) o obliku Zemlje. Nikakva mudrost. Negde sam govorio o tome da je bog graditelj a ne stvoritelj. U nekom posve mračnom prostoru je svetlucala jedna beskrajno mala ili beskrajno velika iskra. Njen bezvremenski mir poremetio je jedan jedini impuls koji ju je uzdrmao izazvavši eksploziju. Njeni delići su se raspršili na sve strane. Počelo je da teče vreme. Iz njene sredine izletelo je nebrojeno mnogo svetlosnih bića, koja su se tek probudila iz dugog sna izazvanog pređašnjim uništenjem potpune celine. Svi su pospani i polusvesni, svi osim jednog koji je za sve ovo vreme bio polubudan; on je bio jedini nosilac svetlosti dok su svi ostali spavali. Njegova želja da obnovi pređašnju potpunu celinu je i izazvala taj impuls. U desnoj ruci je nosio baklju. Oprživši najbliže oko sebe, razbudio ih je i proglasio ih svojim saradnicima. Bilo ih je dvanaest i svi postadoše visokosvesni. Ostali ostadoše polupospani. Svi se zadržaše oko nosioca svetlosti. Egzistiraše u dokolici, dok od ostataka praiskre svetlosti izgradiše bezbrojne svetove, skupine bleštavih i tamnih kosmičkih tela okupljenih u nebrojene galaksije. Na njima sami od sebe iznikoše raznorazni oblici organskog života. Želeći da napuste dokolicu duhovnog postojanja, jedanaestorica od dvanaestorice pobegoše u materijalne svetove odvedovši sa sobom tri četvrtine ostalih podanika svetlosti. Svi doživeše pád u bedu materijalnog postojanja. Ovo je samo isečak iz priče o nastajanju i nestajanju svetova, koji se ponavljaju iznova i iznova.

Ne, no evo tvojih glavnih argumenata. Ti ne znaš ništa o suštini, ali ni da pišeš na svom maternjem jeziku.

Moja priča nije nebulozna, tvoja jeste. Priča o pesniku i trgovcu je izvanredana, a priča o gušterima sa kojima razgovaraju mentalni boloesnici je van pameti.

Stvarno si smešan kao crtani film. Protivnik sam svake vere a u reinkarnaciju ne verujem, jer znam da postoji i funkcioniše. Kakvih 6 dana? Veze s vezom.

Ne zanimaš me ni ti ni zaključci o tebi. U diskusiji između nas moj post će biti zadnji. Uvek. Sa svima. Pre ili kasnije moraćeš prestati da se teraš sa mnom”mak na konac”. Ojha.

Alal ti vera. Smešan si do beskraja kada ovako počneš vatreno i svađalački da diskutuješ a bez ikakvih argumenata. I potrudi se da pronađeš šta je krenk (sa malim "k") i nadam se da ćeš uvideti da si tipičan primer.

Ništa bez turskog jezika. Halal vera (svaka čast). Zašto si smešan do beskraja? Tvoja stvar. Napiši u originalu, jer jedino što sam našao je neki lik iz neke video igrice za malu decu. Verovatno je tvoj nivo. Znači tvoj tipičan primer. U tom smislu, imam za tebe nešto poezije u prozi, jer nisi za boje, a i smešan si kao crtani film...

Hodao si jutros na rukama od pijace do kuće. Na uvis uzdignuta stopala si okačio dve kese sa voćem i povrćem, a na treću nogu koja se nije videla kesu sa svežim jajima. Ljudi su te posmatrali, neki su samo odmahivali glavom, a neki su pokušavali da ti nešto kažu.

Čemu reči? Kuda sa tim pajacima?

Ne, uopšte se nisi umorio; umor pripada (uz dužno poštovanje) starima i (bez trunke poštovanja) onima koje mudrost nije pomilovala svojom tankom rukom.

Ali čemu reči?

Da, zaista, čemu sve, kada u vašu prosjačku kapu mogu da stanu i Sunce, i oblaci, i kiša...

Ako se ikada budeš oženio, kad budeš ostario napisaćeš ženici jednu pesmicu...

* * *

Utrkuju se
tvoj karcinom ovularijima
i moja artero-skleroza-miokarda
oslobodićemo sebe
i od sebe jedno drugo
i sve druge
samo ne zna se
kada i ko će pre
ko će se pre otisnuti
sa ove tamne
blatnjave obale
na još tamnije
mirno more

Da li znaš ko je bila (bio) Luda Nasta?

To je bio jedan poluludi Beograđanin, koji je jedini ostao u opustelom gradu kada su Turci 1813. zauzeli Beograd. Poštedeli su ga zbog njegove pesme i njegovog smeha.

Pa ti sad vidi koga bog čuva.

Ojha. Ende.

Znam da si imao traume u zivotu, a ovde predstavljas "filozofa i mislioca" u isto vreme. A zadnja ti nikada biti nece, to da zapamtis, :)

- - - - - - - - - -

Bog cuva svoje seme, :)

- - - - - - - - - -

Za tvoju informaciju religija i teologija jesu filozofija, :)

- - - - - - - - - -

Odakle se pojavila iskra, i odakle mracni prostor, kada iz nicega se nista ne stvara :?:

- - - - - - - - - -

Ko je inicirao impuls, :?:

- - - - - - - - - -

Odakle bezvremensko, pa pocinje da tece vreme, :?:

- - - - - - - - - -

Kakva svetlosna bica, ko ih je stvorio, :?:

Kako je stvorio baklju :?:

- - - - - - - - - -

Ko je stvorio nebrojene galaksije :?:

- - - - - - - - - -

Ovo je samo isečak iz priče o nastajanju i nestajanju svetova, koji se ponavljaju iznova i iznova.

Daj dokaz, inace je ovo cista filozofiranje, :)

Znam da si imao traume u zivotu, a ovde predstavljas "filozofa i mislioca" u isto vreme. A zadnja ti nikada biti nece, to da zapamtis, :)

- - - - - - - - - -

Bog cuva svoje seme, :)

- - - - - - - - - -

Za tvoju informaciju religija i teologija jesu filozofija, :)

- - - - - - - - - -

Odakle se pojavila iskra, i odakle mracni prostor, kada iz nicega se nista ne stvara :?:

- - - - - - - - - -

Ko je inicirao impuls, :?:

- - - - - - - - - -

Odakle bezvremensko, pa pocinje da tece vreme, :?:

- - - - - - - - - -

Kakva svetlosna bica, ko ih je stvorio, :?:

Ti ne znaš najprostije stvari. Kakve si traume imao u životu - zadrži za sebe. Ne piše se “zadnja ti nikada biti nece”, nego “nikada ti neće biti zadnja” (red reči u rečenici), i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ. Nauči da pišeš na svom maternjem jeziku, pa onda dođi da diskutuješ. I, da, moja će biti zadnja. Moje argumentovane priče će biti zadnje. Pitanje je kad ćeš da pukneš, zbog tih svojih trauma koje si imao u životu, a koje pokušavaš da pripišeš meni, jer imaš projekciju, pa da me vređaš i ovaj put budeš banovan na 30, a ne “samo” na 15 dana. Kako hoćeš. Kratka ti je živka. Samo čekam kad ćeš da pukneš. Budući da večeras putujem u inostranstvo, na nekih sedmicu dana, pa neću pisati ovde, možeš misliti da si me potukao kad budeš video da me neće biti neko vreme. Ojha.

Bog i seme - dva različita pojma.

Za tvoju informaciju, po Hajdegerovoj fenomenologiji religije (teško da si čuo za ovo, s obzirom da ne znaš da primeniš u pravopisu red reči u rečenici), filozofija i teologija su “bitno suprotstavljene”, a samim tim i filozofija i religija. Knjigu u šake.

Lepo sam objasnio kako se sve što postoji periodično širi i skuplja, zbija u tu jednu tačku, koja je beskrajno velika ili beskrajno mala, jer se nema u odnosu na šta meriti (nema referentnu tačku), a zatim opet eksplodira i izgradi sve svetove. Mračan prostor je ništavilo. Nije “iz nicega”, nego “ni iz čega” (opet, bukvar i pravopis u ruke), a nije i ni iz čega, jer sve postoji oduvek i postojaće uvek. Otkud u Bibliji “u početku “bog nešto stvara? Kakvom početku? Otkad bog ima početak?

Impuls je inicirala želja nadbića da obnovi prethodnu apsolutnu celinu, nakon što se nadbiće probudilo iz bezvremenskog sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine. Delimično objašnjeno u Vedama. Otkud u Bibliji tvrdnja da je Zemlja stvorena pre Sunca? I da su trave nikle na Zemlji pre stvaranja Sunca?

Objasnio sam odakle. I to više puta. Nije mi teško da ponovim. Mada samo glup traži da se ponavlja stalno, iznova i iznova. Ceo univerzum je jedan beskrajan mračan i hladan prostor. I u njemu jedna iskra. Beskrajno velika ili beskrajno mala. Da li će se ugasiti? Ona je sve što je ostalo od prethodne potpune celine. U njoj se ništa ne događa; ni vreme ne teče. Nekada najprosvetljenije biće otvori jedno oko i pogleda oko sebe. Ugleda samo mrak i savršenu loptu koja svetli. Setilo se svega. Otvorilo je i drugo oko i poželelo da sve obnovi. Trenutak kada je otvorilo prvo oko nije isti kao kada je otvorilo drugo oko - vreme postaje merilo zbivanja; počinje da teče u nepovrat. Naizgled bespomoćna pomisao, da se obnovi prethodna potpuna celina, izazva impuls koji uznemiri jedinu svetlosnu tačku u univerzumu. Ona se raspade na nebrojeno mnogo manjih takvih tačaka. Videvši sve to ono pomisli: “Ja sam Neimar svih svetova.” Probudi se još jedno biće. Otvorivši prvo oko ugleda zvezde kako se udaljavaju. Otvori i drugo oko i ugleda kako se i te zvezde raspadaju i od njih nastaju nove. I ono pomisli: “Ja sam Graditelj svetova.” Ali ono ugleda još jedno budno biće. I ono mu reče: “Da, ti si arhitekta. Ali ja sam Veliki Arhitekta. Ti si ono koje svetli. Ali i ja sam ono koje svetli.” Treće biće otvori jedno oko i, spoznavši njihov dijalog, otvori i drugo. Ono postade svedok da je Veliki Arhitekta starije. Veliki Arhitekta sastavi palac i kažiprst, podiže obe ruke i razdvoji duh od materije. Sa jedne strane sagradi svemir od materije i energije, a sa druge svemir od energije. Zatim ih postavi tako da se dodiruju ali da budu dovoljno razdvojeni. I da se jedan ne vidi iz drugog; i obrnuto. Sve je bilo gotovo dok je trinaesto biće otvorilo oba oka. Njih dvanaestoro bili su svedoci izgradnje svih svetova... itd.itd. Odakle u Bibliji tvrdnja da je bio planetarni potop, ako bi u slučaju takvog potopa, ukoliko je Ararat virio iz vode, Andi i Himalaji bili pravi pravcati kontinent? Odakle ideja da bog nije znao za Ande i Himalaje? E, žalosti...

U ime Velikog Arhitekte, Neimara svih svetova...

grand_10.jpg

Omnes in unum.

Objasnio sam gore odakle svetlosna bića. Ona su bila u bezvremenskom snu, izazvanom uništenjem prethodne apsolutne celine. Za mozak koji veruje u spasenje preko krvi bogoborno i bogohulno obrezanog čoveka, koji je jeo meso, mleko i jaja, i čija je krv bila puna mesa, mleka i jaja, ovo je viša matematika. Oni ne mogu da shvate da je sve večno... i da smo mi večni... Ali to je njihov nivo: hleb, krv i “večni život” u raju na Zemlji; asketizam i determinizam... Omaja. Čista omaja. Namaste.

Kako je stvorio baklju :?:

- - - - - - - - - -

Ko je stvorio nebrojene galaksije :?:

- - - - - - - - - -

Ovo je samo isečak iz priče o nastajanju i nestajanju svetova, koji se ponavljaju iznova i iznova.

Daj dokaz, inace je ovo cista filozofiranje, :)

Ja sve lepo objasnio u prethodnom postu. Ali pošto takvima kao što si ti stalno treba ponavljati, nije zgoreg ponoviti... meni nije teško... jer na ovaj način propagiram istinu, koju polupismeni vernici ne mogu pobiti argumentima... dakle... Objasnio sam odakle. I to više puta. Nije mi teško da ponovim. Mada samo glup traži da se nešto ponavlja stalno, iznova i iznova...

Ceo univerzum je jedan beskrajan mračan i hladan prostor. I u njemu jedna iskra. Beskrajno velika ili beskrajno mala. Da li će se ugasiti? Ona je sve što je ostalo od prethodne potpune celine. U njoj se ništa ne događa; ni vreme ne teče. Nekada najprosvetljenije biće otvori jedno oko i pogleda oko sebe. Ugleda samo mrak i savršenu loptu koja svetli. Setilo se svega. Otvorilo je i drugo oko i poželelo da sve obnovi. Trenutak kada je otvorilo prvo oko nije isti kao kada je otvorilo drugo oko - vreme postaje merilo zbivanja; počinje da teče u nepovrat. Naizgled bespomoćna pomisao, da se obnovi prethodna potpuna celina, izazva impuls koji uznemiri jedinu svetlosnu tačku u univerzumu. Ona se raspade na nebrojeno mnogo manjih takvih tačaka. Videvši sve to ono pomisli: “Ja sam Neimar svih svetova.” Probudi se još jedno biće. Otvorivši prvo oko ugleda zvezde kako se udaljavaju. Otvori i drugo oko i ugleda kako se i te zvezde raspadaju i od njih nastaju nove. I ono pomisli: “Ja sam Graditelj svetova.” Ali ono ugleda još jedno budno biće. I ono mu reče: “Da, ti si arhitekta. Ali ja sam Veliki Arhitekta. Ti si ono koje svetli. Ali i ja sam ono koje svetli.” Treće biće otvori jedno oko i, spoznavši njihov dijalog, otvori i drugo. Ono postade svedok da je Veliki Arhitekta starije. Veliki Arhitekta sastavi palac i kažiprst, podiže obe ruke i razdvoji duh od materije. Sa jedne strane sagradi svemir od materije i energije, a sa druge svemir od energije. Zatim ih postavi tako da se dodiruju ali da budu dovoljno razdvojeni. I da se jedan ne vidi iz drugog; i obrnuto. Sve je bilo gotovo dok je trinaesto biće otvorilo oba oka. Njih dvanaestoro bili su svedoci izgradnje svih svetova... itd.itd. Odakle u Bibliji tvrdnja da je bio planetarni potop, ako bi u slučaju takvog potopa, ukoliko je Ararat virio iz vode, Andi i Himalaji bili pravi pravcati kontinent? Odakle ideja da bog nije znao za Ande i Himalaje? E, žalosti...

Dakle niko nije stvorio tu prvu baklju, ona je oduvek postojala, a sve galaksije izgradilo je nadbiće, Veliki Arhitekta, Neimar svih svetova.

Sve sam objasnio. A sad da se spustim na tvoj nivo i, iako znam da su sve ovo nebuloze, da postavim par pitanja i unizim mentalne programe na koje su te upecali programeri uma... koji su izmislili sve gluposti koje slede...

Kakav je to “početak” o kome govori Postanje? Otkud početak ako je bog večan? :sad2:

Otkud u Bibliji tvrdnja da je Zemlja stvorena pre Sunca? I da su trave nikle na Zemlji pre stvaranja Sunca i zvezda? :sad2:

Odakle u Bibliji tvrdnja da se dogodio planetarni potop, ako bi u slučaju takvog potopa, ukoliko je Ararat virio iz vode, Andi i Himalaji bili pravi pravcati kontinenti? Odakle ideja da bog nije znao za Ande i Himalaje? :sad2:

Kako bog pada tako nisko da govori kroz magarce? Obraća se Bileamu iz magarice sa: “Zašto me tučeš Bileame? Šta sam ti skrivila?” Očekivao bih da bok kaže nešto mudrije? :sad2:

Zašto bog pada tako nisko da objašnjava Mojsiju (u Bibliji) kako da njegov narod zakopava sopstveni izmet iza šatora, a Muhamedu (u Kuranu) kako da se žene čiste od menstruacije... i još gomilu gluposti? :sad2:

Zašto su autori Biblije svoje neznanje pripisali bogu kao božje znanje, konkretno to da bog nije znao za Severnu i Južnu Ameriku, Australiju i Antarktik, kao ni za njihove žitelje? Noje u svoju barku nije uveo ni kengure, ni koale, ni dingoe, niti bilo koje australijske torbare, i ostale životinje, kao ni pingvine sa Antarktika. Nemoguće da bog nije znao za pola kontinenata. :sad2:

Ima ovoga mnogo. Ali i ovoliko nebuloza je dovoljno. Mene bi bilo sramota da propagiram ovakve gluposti. A za tebe je čast i ponos. :sad2: E, žalosti...

Najzad, svako ko vidi tvoje i moje postove, ukoliko je savladao bukvar i pravopis, shvatiće ko je pametniji i ko više vlada materijom. Ojha. Ende.

Ne obracaj paznju na moje pisanje, moja je stvar kako postavljam reci u recenici, :)

Tebi ocigledno nije jasno da od Nicega ne moze da postane nesto, te tako je nebuloza da je baklja postojala oduvek, :)

I samo ti ponavljaj, interesantno te je citati, :)

Odakle iskra u prostoru :?:

Bog ima svoje seme, koje je stvoreno i pre postanja sveta,a ti dokazi da nije, :)

Odakle ti ideja da se sve skuplja u jednu tacku :?:

Otkuda ti znas da je sve postojalo, da nije slucajno Bog razgovarao s tobom :?:

Otkud je mracan prostor nistavilo :?:

Ko je to nadbice :?:

Ko je to najprosvetljenije bice :?:

Trece bice :?:

Odakle bez vremenska bica :?:

Ostavi se Biblije, nije ona za tebe, :)

.........................................................................................................

Ne zanimaš me ni ti ni zaključci o tebi. U diskusiji između nas moj post će biti zadnji. Uvek. Sa svima. Pre ili kasnije moraćeš prestati da se teraš sa mnom”mak na konac”. Ojha.
Nešto si veoma svađalački raspoložen, ali to je ovde na Forumu veoma čest slučaj, kada ljudi nemaju nikakvih argumenata u vezi sa svojim krenk-opsesijama.
A u vezi sa ovim boldovanim moj komentar je stara narodna da uvek pametniji popušta. :D

Ja imam dokaz da bez tvojih misli Bog i ne može postojati...nije to tako komplikovano

Bog ne postoji u tebi sve dok imaš misli.
Boga jedino i možeš doživjeti kad si izvan vremena, izvan svih kretanja, a misao jeste kretanje, vibracija, stoga ne možeš do Boga kroz nju, moraš da je se odrekneš.
Dok o Bogu misliš postojiš ti-koji-misliš. Kad prestaneš da misliš i da stvaraš realnost kroz kretanje ti-koji-misliš nestaješ a javlja se Bog koji jeste.

Poslednja izmena od moderatora:
Bog ne postoji u tebi sve dok imaš misli.
Boga jedino i možeš doživjeti kad si izvan vremena, izvan svih kretanja, a misao jeste kretanje, vibracija, stoga ne možeš do Boga kroz nju, moraš da je se odrekneš.
Dok o Bogu misliš postojiš ti-koji-misliš. Kad prestaneš da misliš i da stvaraš realnost kroz kretanje ti-koji-misliš nestaješ a javlja se Bog koji jeste.
Kada je čovek-izvan vremena?

Znaci imamo Coveka i Bice,a to je bice i Covek i Bog.

Nikakve podjele na čovjeka i Biće nema. Gdje si vidio da sam to napisao???

Imamo Biće koje je i Bog i čovjek.

A onaj sto je samo Covek, sta je on, :?:

Onaj što je samo čovjek jeste Biće koje sebe doživljava stvorenjem izolovanim od sebe-Boga.
Dake, to je isto Biće kad je nesvjesno svoje apsolutnosti, kad je nesvjesno (kao ti sada) da je ono i čovjek i Bog.

Dakle,postoji samo JEDNO Biće, apsolut, ono sebe doživljava i Bogom i svim božijim stvorenjima.
Biće kao Bog jeste apsolut koji zna sebe iz iz tog znanja-o-sebi-apsolutu ono-Bog stvara.
Kada Biće stvara ono se u svoja djela unosi i voljom i pažnjom i biva jedno sa onim što stvara, poistovjećuje se sa stvorenjem.
Kao stvorenje Biće osvješćava ono što stvorenje postaje kroz proces stvaranja a Boga iz svoje pažnje potiskuje.
Što je više svjesno onoga što stvara manje vidi sebe Tvorca.
Što je više svjesnos sebe-Tvorca više zna o sebi-stvorenju, kao i o sebi-Biću.

"I stvori Bog čovjeka na Zemlji;"...

Dakle, to Jedno te isto Biće jeste i Tvorac i ono što kao Tvorac za sebe stvara.

"Podigni kamen i tamo ćeš ga naći."

Život je život,a smrću se naziva događaj prestanka života-životnih funkcija,kako fizićkih,tako fizioloških i neuroloških!
Mrtav čovek ili životinja su leševi!
Leševi nisu živa bića!
Leševi biljaka su seno ,otkinuti listovi,pali plodovi i sl...
S leševima nema komunikacije,mada...
Lično sam video kako patolog nešto govori lešu kog secka na obdukciji...:sad2:

Otkud onda moralni zakon u tebi. Ako je tako kako ti kažeš, šta onda mari da budeš najgori psihopata? Zašto ne budeš najgori ubica, jer sve je ništa, sve je slučajno nastalo i niko te ni za šta neće kazniti? Ima logike? Ili...

Ipak ona priča od Kanta... "zvezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni"...

Ima jedna priča o tome...

Jedan pesnik je ušao u neku knjižaru i kupio mastilo. Usput je porazgovarao sa trgovcem o nekim temama i pomenuo boga. Trgovac mu je rekao da ne veruje u boga. I tu se sve završilo. Nedelju dana kasnije, pesnik se vratio u pomenutu knjižaru i pokazao trgovcu svoju pesmu napisanu na papiru. Trgovac ju je pročitao, rekao da je dobra i pitao ga ko je autor. „Niko“, odgovorio je pesnik. „Mastilo se prosulo na papir i nastala je ova pesma.“ - „To je nemoguće!“, uzvratio je trgovac. „Pesma mora svog imati autora.“ - „Upravo vi tvrdite da je moguće. Pre nedelju dana ste rekli da nema boga. Ako ova pesma, koja je uzgred moja, mora imati svog autora, onda i ceo svemir, i svet u kome živimo, mora imati svog tvorca. Ako je ova pesma nastala slučajno - onda je i svemir nastao slučajno.“ I od tog trenutka trgovac je prestao da bude ateista.

Žao mi je, ali meni je smešno to da neko tvrdi da je sve ovo slučajno nastalo, a ipak drži do moralnih načela... Praksa te demantuje.

po toj logici i autor ima autora

a autorov autor takodje ima svog

i tako beskonacno

dok evolucija daje logicniji pogled

nesto je nastalo slucajno , pa se milionima godina , milijardama razvijalo ,

i razvijamo se i dalje

covek je sve manje dlakav , visi je , deblji

- - - - - - - - - -

i samo laz , kao sto je pesnik uradio ,

dokazuje tvorca

- - - - - - - - - -

evo sta postaje savrseno http://www.blic.rs/vesti/drustvo/na...ja-su-postale-neunistive-zahvaljujuci/1cxrz6v

po toj logici i autor ima autora

a autorov autor takodje ima svog

i tako beskonacno

dok evolucija daje logicniji pogled

nesto je nastalo slucajno , pa se milionima godina , milijardama razvijalo ,

i razvijamo se i dalje

covek je sve manje dlakav , visi je , deblji

- - - - - - - - - -

i samo laz , kao sto je pesnik uradio ,

dokazuje tvorca

- - - - - - - - - -

evo sta postaje savrseno http://www.blic.rs/vesti/drustvo/na...ja-su-postale-neunistive-zahvaljujuci/1cxrz6v

Po toj logici da.

Nema početka ni kraja, sve je večno.

I tako beskonačno.

čovek je životinja kao i sve druge životinje i, ma koliko apsurdno zvučalo, kao i sve druge životinje, i ovde i na drugim planetama, nastao je kao produkt i stvaranja i evolucije, i to u odnosu 51:49 ili 50:50. Naime, duh je nastao buđenjem svesti, usled prvog impulsa, odnosno želje prve svesti (Akaše) da sve ponovo pokrene sa mrtve tačke (što sve religije nazivaju „početak“, a i u Bibliji i Kuranu piše „U početku...“), te buđenjem iz neograničenog sna izazvanog uništenjem prethodne apsolutne celine, gde je buđenjem ostalih svesti od strane Akaše zapravo došlo do ponovnog stvaranja svih svesti, odnosno duhova, deljenja univerzuma na svemir i antisvemir, odnosno duhovni i materijalni univerzum, gde je u materijalnom univerzumu, po prirodnim zakonima uspostavljenim od strane Akaše, putem evolucije, nastao život kao takav; zatim, nakon pobune i pada velikog broja svesti iz duha u materiju, veliki broj duhovnih bića ulazi u tela i imamo ovo što sada imamo: dokaz su pećinski ljudi na našoj planeti koji su bili bez svesti do jednog momenta kada su pobunjene i pale svesti ušle u njihova tela, te kada su, otprilike u istom vremenskom periodu, svi pećinski ljudi počeli da slikaju po zidovima pećina, da prave kipove i organizuju prve primitivne religije... itd. itd. Naravno, za sve one koji se bave posledicama, a ne uzrocima, naime Adamom i Evom, zmijom, čarobnim drvetom, trivijalnim tra la la pričicama, verom u krv, kao i blentavim uverenjem da će živeti večno u telu - sve ovo je špansko selo. I kreacionizam i evolucija su izašli iz iste kuhinje i ravnopravni su... i u odnosu 51:49 ili 50:50. Ko zna zna.
Ništa ne može nastati slučajno, niti je nastalo slučajno.

Čovek nije referentna tačka za bilo šta.

Pesnik je majstor.

Dokazi za postojanje tvorca su svuda oko nas.

Au, opasne ove bakterije. Evo tresem se od straha.

Poslednja izmena od moderatora:
Život je život,a smrću se naziva događaj prestanka života-životnih funkcija,kako fizićkih,tako fizioloških i neuroloških!
Mrtav čovek ili životinja su leševi!
Leševi nisu živa bića!
Leševi biljaka su seno ,otkinuti listovi,pali plodovi i sl...
S leševima nema komunikacije,mada...
Lično sam video kako patolog nešto govori lešu kog secka na obdukciji...:sad2:

Da, Život je Život, a životna iskustva jesu životna iskustva. Ti, u svom neznanju, poistovjećuješ skup svih iskustava vezanih za određeno tijelo sa postojanjem. Da, tijelo postoji dok postoji Život u njemu što treba da ti ukaže na činjenicu da Život ne zavisi od tijela već tijelo od Života. Život je apsolut. Ne možeš ga stvoriti, ne možeš ga uništiti, možeš samo doprinijeti da njegovi izrazi postanu i nestanu. I tad doprinos je samo iluzija jer "ti" nemašnbikakvu moć kreatora, ta moć je u domenu Bića, samog Života, koji iz sebe i za sebe stvara i tebe kao "ko-kreatora". Eto, djeca su primjer; muško i žensko doprinose kreaciji ploda ali u taj plod ne utiskuju Život. Život sam za sebe odlučuje da iz svih mogućih spermatozoida i jaja žene stvori plod u koji će useliti svoju volju i pažnju, centrirati se u njemu i dati mu vrijednost nečeg živog.
Tu životnost ostvaruje aktivacijom duše. Duša mu (Životu) služi kao iskra kojom pokreće mehanizam samorealizacije. Kroz taj mehanizam a na račun namjera usađenih u dušu stvara i tijelo kroz koje će se odnositi sa ostatkom namjerenog sadržaja u svojoj projekciji. Kad tijelo odradi svoju svrhu Život nestaje is njega, povlačeći dušu iz njega, da bi nastavio svoja iskustva (životna) u nekom novom tijeu i kroz njega.

Život nema početak i kraj, životna iskustva imaju.

Back