- Poruka
- 593
Ima izvini ako si kulturan ateista. Ti imaš potpuno pogrešnu predstavu o ateizmu. Lepo sam ti napisao da se ateisti priklanjaju nauci i da ne priznauj objektivnog Boga. Ništa više.
Ti osećaš i za tebe je očigledno, i zato si toliko uporan u guranju tvojim mišljenja. To je tipična osobina jednog krenka. Kako ne shvataš da isto rade i vernici.
Sa mog stanovišta, ova tvoje povezivanje reinkarnacije sa jednom astronomski nužnom periodičnom pojavom je krajnje smešna. Rekao bih da si pomešao babe i žabe. Duh i duhovnost prestaju da postoje sa smrću.
E baš to. I svaki će doktor da potvrdi reinkarnaciju jer imamo periodičnu smenu godišnjih doba, zar ne?
Samo treba da "spustiš loptu" i da shvatiš da je opsednutost hrišćana vaskrsenjem istog tipa, kao i tvoja opsednutost reinkarnacijom (dakle krenk).
Mnogo uopštavaš. Eto to čak ni hrišćani i ateisti ne osećaju.
Ove brojke su sasvim jasne ali nisi objasnio zašto je reinkarnacija ispravna jer si je povezao sa periodičnm pojavom sa kojom nema nikakve veze.
PS Što se tiče ovih brojki uvek naglasi u kom je brojnom sistemu jer nekada 1+1 nije 2, a ja mogu da ti dokažem da je 2=1.![]()
Ako si ateista nema izvini. Ateisti treba da budu ljudi bez morala, jer čemu moral ako nema boga. Kraj priče. Ja imam potpuno ispravnu predstavu o ateizmu, a ti nisi pravi ateista, čim strahuješ od morala i od pendreka.
Svi osećamo. Jedna mačka zna da ne treba da se pobalega bilo gde u stanu. Ako ti nije jasno šta da ti radim. Šta znači floskula “guranju tvojim mišljenja”? Nikad čuo. Šta je “krenka” (napisano malim slovom “K”)? Ja sve shvatam, ali ništa ne prihvatam. Ne sledim ljude koji jedu meso, mleko i jaja, ne poštujem ih i ne uvažavam. Kontaš? Može mi se tako.
Baš me briga za tebe i za tvoje stanovište. Neću moći da zaspim od sekiracije zbog tvog stanovišta. Pošto se sve vrti u krug, i pošto je sve večno, onda mora i duh da se vrti u krug. Reinkarnacija je potpuno prirodna stvar. Pomešao sam dve babe i tri žabe da bih dobio pet babožaba. I opet sam ja u pravu a ne ti. Ako sve prestaje sa smrću, šta te sputava u tome da ne budeš psihopata i masovni ubica? Nema ničega kad nestaneš i zašto ne bi bio masovni ubica? Moralni zakon i zvezdano nebo nad tobom? Oba je stvorio bog.
Ne baš to. Nijedan doktor neće da potvrdi reinkarnaciju zbog godišnjih doba, ona nemaju veze sa doktorima, a mi vegani koji gledamo u Sunce i ne idemo kod njih, jer se ne razboljevamo, ali će ti svaki doktor potvrditi da je povampirenje, odnosno uskrsnuće, nemoguće. Smeješ se samom sebi.
Ja koji sam prešao 40-tu godinu da “spustim loptu” zbog nekog preplašenog ateiste, koji je hrabar kao zec i koji poštuje zakone da ne bi dobio pendrekom po leđima? Ne pada mi na pamet. Ja uopšte nisam opsednut reinkarnacijom, kao ti strahovima, i nemam ništa zajedničko sa hrišćanima.
Veoma mnogo uopštavam. Kome ćeš me tužiti? Baš me briga za hrišćane, nemam ništa sa njima
Ne mogu sada da tražim tekstove, pisao sam ranije o tome da mora postojati ili reinkarnacija ili uskrsnuće, jer je besmisleno da sa prestankom funkcija u telu sve prestaje. Godišnja doba su dokaz kretanja svega u krug i potvrda funkcionisanja principa Yin-Yang. Duhovnost se ne dokazuje. Mada je lako dokazati da ti uopšte nisi ateista.
Ne možeš ti da dokažeš ništa. Nemam nameru da filozofiram i ćaskam sa tobom. Bolje nađi neku žensku pa polako sa njom. Mani se mene i ličnog obraćanja meni.Moraćeš prestati u nekom momentu da se teraš sa mnom “mak na konac” na ličnoj osnovi, što nema nikakve veze sa ovom temom. Bez onog PS i bez onog QUOTE...
- - - - - - - - - -
I zamisli ovo: na Zemlji imaš vodu i ona se pretvori u paru i ode na nebo. A onda posle nekog vremena ponovo padne na Zemlju u vidu vode.
I eto, imaš čoveka na Zemlji (Isusa) koji je vaskrsao i otišao na nebo, i hrišćani očekuju da se svakog trenutka vrati na Zemlju. Ovo ti je dokaz o vaskrsenju iste težine kao i tvoje povezivanje reinkarnacije sa smenom godišnjih doba.
Znam, znam, ovaj ti je primer smešan, zar ne? Ali je dokaz za reinkarnaciju smena godišnjih doba, bre.![]()
Zamisli. Pazi. Viđu, viđu. Upravo si opisao princip Yin-Yang. I dokazao reinkarnaciju. Ako materija može da se vrti u krug, može i energija, ali i samosvesna energija, odnosno duh.
Nije dokazano da je Isus postojao. Nema nikakvih dokaza da je ikada živeo. Uskrsnuo nije niko. Niti će ikada. Ja ti lepo rekoh da ne verujem ni u šta i da se razlikujem od tih tvojih hrišćana.
Presmešan primer. Jedan od dokaza, između ostalog, naravno. Bre gudur. Ojha.

, smehotres je to,