Život posle smrti ??

Прво немој да вређаш попове или ћу почети да се свађам.А друго,где су верници друге вере.Где су она афричка племена која никад нису чула за истинског Бога?Дакле,свако ће имати свој суд...Значи и атеисти,и верници друге вере...Ако су они били добри,моћиће да иду у рај.Али само они који за Бога нису знали.Атеиста,чак и добар атеиста,не може да иде у рај,зато што та добра дела која је радио није радио на славу Божију.Дакле атеистима је одређено место.

OMFG u kakvom ti mraku zivis ne mogu da verujem! :dontunderstand:Bog ne postoji! Kao ni pakao ni raj! Postoji samo covek! Covek je u stvari Bog, jedina moc, magija, itd... je covekov UM... i mislim da covek moze mnogo vishe sa svojim mentalnim sposobnostima al nam ja nazalost aktivno samo 1% mozga. CRKVA je smishljena SAMO zbog KONTROLE! zatupljenih narodnih masa! A to oko raja i pakla:Ako covek za svog zivota radi velike i dobre stvari covecanstvo ce ga zapamtiti i ja to smatram jedinim rajem sto postoji! A za pakao vazi obrnuto... Bog i Djavo su ustvari u svakom od nas....

OMFG u kakvom ti mraku zivis ne mogu da verujem! :dontunderstand:Bog ne postoji! Kao ni pakao ni raj! Postoji samo covek! Covek je u stvari Bog, jedina moc, magija, itd... je covekov UM... i mislim da covek moze mnogo vishe sa svojim mentalnim sposobnostima al nam ja nazalost aktivno samo 1% mozga. CRKVA je smishljena SAMO zbog KONTROLE! zatupljenih narodnih masa! A to oko raja i pakla:Ako covek za svog zivota radi velike i dobre stvari covecanstvo ce ga zapamtiti i ja to smatram jedinim rajem sto postoji! A za pakao vazi obrnuto... Bog i Djavo su ustvari u svakom od nas....

A ti si mnogo pametan?A?:lol:

Da,
pa teorije su mnoge i uvek mi je zanimljivo citati raspravke na ovu temu.

Ljudi mislim da niko od nas ovde nema predstavu sta uopste znaci VECNO, i sta to
uopste znaci POSTOJATI i NEMA TE VISE.Gde se gubi , ili gde odlazi
taj nas osecaj da jednostavno postojimo.
Sa druge strane, sa telom je evidentno sta se dogadja, ti crvi i tako to, jel, mrak, kako
vi kazete.

Ljudskom mozgu je to nedokucivo, no verujem da su poneki uspeli sebi razjasniti i dokuciti
mozda samo neki predukus svega toga.

Najlakse je reci , ok pojedu te crvi, i posle toga nema nista....definitivno takav odgovor daju ljudi
koji su ukupno 2, ne pardon, 3 minuta razmisljali o postojanju, sustini, kosmosu, i uopste DUHOVNOSTI.....pazite, dohovnost je sira kategorija od religije, treba ipak malo i toga
u ovom nasem 3D zivotu.

NAPROSTO, IZA COVECIJEG TELA SE KRIJU FANTASTICNI PROSTORI DUSE,
PSIHE.....ZAMISLITE SAMO KOLIKo NPR. MI FREKVENCIJA , ISPOD I IZNAD LJUDSKOG
OPSEGA, NE CUJEMO I NE VIDIMO....NEKO NAM JE ODREDIO.....CUCES
OD OVE FREKVENCIJE DO OVE...I TO JE TO....OSTALE NISU ZA TEBE AKO
SE NE POTRUDIS.
E sad, verujem da postoje ljudi koji su nekim cudom ipak uspeli videti i cuti ili
mozda samo namirisati ono sto mi nismi, njih je to zainteresovalo i krenuli su kopati dalje.
Od tog trenutka, njega ce samo mali broj ljudi razumeti o cemu prica.

Voli vas vas DART VEJDER

jbte, bas nesto kontam;
da mi je da nadjem post koji upucuje na postojanje makar jednog pismenog medju prisutnim... "kvazimisticima"
pa da u miru riknem...
naravno, planiram i comeback...u duhu teme.. : )

A sta su po tebi pravi mistici ako su ovo ovde kvazimistici?

Zasto ne bi o ovome razmisljala na nacin, kao, ovo je samo grupa ljudi koja
ponekad sebi postavi neka pitanja, pa pokusa da odgovori na makar 3% toga sto ih muci...
Svako u skladu sa svojim ubedjenjima i saznanjima, senzibilitetima.
Ovi ljudi ovde samo razmatraju nesto, razmisljaju, ne vidim zasto je to lose....svako ima neki svoj nacin.

Na kraju, zar ti nije zabavno da cujes i price KVAZIMISTIKA,
a ne samo PRAVIH MISTIKA ?

A sta su po tebi pravi mistici ako su ovo ovde kvazimistici?

Zasto ne bi o ovome razmisljala na nacin, kao, ovo je samo grupa ljudi koja
ponekad sebi postavi neka pitanja, pa pokusa da odgovori na makar 3% toga sto ih muci...
Svako u skladu sa svojim ubedjenjima i saznanjima, senzibilitetima.
Ovi ljudi ovde samo razmatraju nesto, razmisljaju, ne vidim zasto je to lose....svako ima neki svoj nacin.

Na kraju, zar ti nije zabavno da cujes i price KVAZIMISTIKA,
a ne samo PRAVIH MISTIKA ?

zato sto je "razmatrati" jedno, a uvjeravati sebe i druge
u vlastite samoobmane/iluzije/... nesto drugo...

ne lozim se uopste na ono sto je bilo i na ono sto ce biti. to rade ljudi kojima je dosadno i nemaju nista od onoga sto jeste sada

zivot je zivot

posle smrti - nagadjanje nuzno ne mora da bude ni ruzno ni lepo sta ce da se desi sa sveshtju kad vec telo ide u PM
pre zivota - misterija na kubni ali ajde da ne komplikujemo

ne bi me cudilo da je to pre i posle pomalo slichno kao u karmichkim verovanjima jer fuckit nesto mora da bude i pre i posle

ali je sve to naaah life is all that counts now because life is counting

Ma meni ovo ovde vise kao zabava, da cujem kako drugi percioiraju neke stvari o kojima sam i ja nekad razmilslljao.

Pa sad, za nekog ova tema mozda i jeste malo teska, mada, sve je to ZIVOT....glave gore.

Slazem se sa ovim...AJDE PRVO ZIVOT.

p.s.
ipak je ovo forum, razonoda na neki nacin

poenta je da samo spekulishete i o neshto i o nishta posle kad je vec posle i niko ne zna

naravno to otvara polje za tonu istih shpekulacija i mozete da se lozite na shta ko kog pozeli

lichno ne verujem u kraj jer to ne bi bilo dovoljno cinichno i ironichno kakav je zivot navikao da bude prema svima :mrgreen: dakle mora da je neshto, a shta ne zanima me ali bash uopste dok ne budem morao da se suochim sa time

sustina je da ko nosi kisobran u sunchanom danu jer moze da udari kisha ima breme a da ko nema kishobran kad udari kisha jb vishe srece drugi put..

a opet je plitko sto se neki loze da je zivot samo jedan i smatraju da su u pravu jer su realni i niko nema kvalitetnih dokaza da postoji drugi isto ko shto je i truba od onih shto te ubedjuju o svetlima na kraju tunela i tako nekim patetichnim tripovima mora da je voz pa svetla..

zivite si zivot i gledajte si rabotu :P

Pa koliko se ja sjecam iz skole, "pricalo se" o nekom Principu ocuvanja energije.
Energija ne moze da se unisti, nego samo da se transformise...Ja ne mogu da vjerujem da se zivot pretvori u trulez (ili pepeo i prah, zavisi od licnog ukusa).

Back