Život pisan srcem

14021487_1253834761317757_7269169387408056492_n.jpg
:(

Šta je nesanica?

Pitanje je retoričko, odveć dobro znam odgovor.
To je strahovati i brojati u gluvo doba noći surove, neminovne otkucaje;
to je pokušavati sa bezuspešnom vradžbinom, ravnomerno disanje,
to je težina tela koje se naglo prevrće na drugi bok,
to je stiskati očne kapke, to je stanje slično groznici i koje, svakako, nije java.
To je izgovarati odlomke paragrafa pročitanih pre mnogo godina,
to je znati da ste krivi što ste budni dok drugi spavaju,
to je hteti uroniti u san a ne moći uroniti u san,
to je užas 'biti' i nastavljati da budete, to je sumnjiva zora.

Horhe Luis Borhes

Kada mi nedostaješ
Mislim tudje misli
Kradem svoje vreme
Provlačim ga
Između oblaka, snova,
Daljine i snega...
Kada poželim
Da ti nedostajem
Odsanjam pesmu
Zatvorim oči
I na kaldrmi zamislim
Cvet beli.
Kada te nema
Jer tako hoću
Zaledim osmeh
U sebi kažem ime
Udahnem duboko
I pomislim
Tako mi nedostaješ...
M.A.

Slobodna si napustiti grad koji je ugušio tvoje svetlo umesto da si još više zasjala. Slobodna si spakovati svoje kofere i krenuti iznova negdje drugde i slobodna si redefinisati smisao svog života.

Slobodna si dati otkaz na poslu čak i ako ti svijet kaže suprotno i slobodna si tražiti nešto čemu ćeš se radovati sutra i svakoga dana.

Slobodna si ostaviti onoga koga voliš ako se ružno ponaša prema tebi, slobodna si staviti sebe na prvo mesto i slobodna si otići kad si sve pokušala, a ništa se nije promenilo.

Slobodna si napustiti otrovne prijatelje, slobodna si okružiti se ljubavlju i ljudima koji te ohrabruju te njeguju tvoje prijateljstvo. Slobodna si uzeti energiju kakvu trebaš u svom životu.

Slobodna si oprostiti sama sebi sve velike i male greške i slobodna si biti ljubazna prema sebi, slobodna si gledati se u zrcalo i voleti ono što vidiš.

Slobodna si osloboditi se svojih očekivanja.

Ponekad odlazak gledamo kao lošu stvar i povezujemo ga s odustajanjem, ali nekad je odlazak najbolja stvar koju možeš učiniti za sebe.

Odlazak ti dopušta promenu smera, ponovni početak i ponovno otkrivenje same sebe i sveta. Odlazak te ponekad spašava od toga da ostaneš zaglavljena na pogrešnom mestu i s pogrešnim ljudima.

Odlazak otvara vrata za promenu, rast, prilike i iskupljenje.

Uvek imaš izbor otići, dok ne nađeš gde pripadaš i što te čini sretnom.

Slobodna si napustiti staru sebe i stvoriti se ponovno.

zdravaisretna.hr

Ljubav-sloboda.jpg

Back