Život pisan srcem

O ŠEKSPIRU:
On je necitljiv i precenjen. Ali ljudi to ne žele da cuju. Znaš, ne smeš da napadaš svece. Šekspir se ucvrstio tokom vekova. Možeš da kažeš: ,,Taj i taj je loš glumac!” Ali ne smeš da kažeš da je Šekspir *****. Što je duže nešto prisutno, snobovi se lakše prilepljuju uz to, kao pijavice. Kad snobovi osete da je nešto sigurno, onda se prilepljuju. A cim im kažeš istinu, oni podivljaju. Ne mogu to da izdrže. To je napad na njihovu duhovnost. Gadim im se.

Bukovski

Apsurd se rađa iz ove suprotstavljenosti između ljudskog poziva i bezumne tišine sveta. Upravo tu je ono što ne treba zaboraviti. Upravo tu je ono čega se treba čvrsto držati, jer sve posledice jednog života mogu odatle iznikunti. Iracionalno, ljudska nostalgija i apsurd koji izbija iz njihove suprotstavljenosti, eto tri glavna lika drame koja treba nužno završiti sa svom logikom za koju je život sposoban.

A. Camus

Kako da voliš ženu

Možda joj nećeš biti prvi muškarac, ni poslednji ili jedini. Volela je pre tebe i možda će voleti posle. Ali ako te sada voli, zar je bilo šta drugo bitno? Ona nije savršena – ali nisi ni ti. I vas dvoje možda nikad nećete biti savršeni zajedno, ali ako te ona može nasmejati, naterati te da se dvaput zamisliš, priznati da je ljudsko biće i da greši, drži se nje i daj joj najviše što možeš. Možda neće misliti o tebi svakog sekunda tokom dana, ali će ti dati deo sebe za koje zna da ga možeš slomiti – njeno srce. Zato nemoj da je povrediš, nemoj da je menjaš, nemoj je analizirati i ne očekuj više nego što ona može dati. Smej se kad te čini srećnim, daj joj do znanja kad te izluđuje i neka ti nedostaje kad nije u blizini.

Bob Marli

Još jedno jutro.
Još jedna kafa i cigareta,
pogled kroz prozor
i u prazan dlan,
još jedan običan,
sasvim običan
jesenji dan.
I ne očekujem ništa
od ovog dana
tek jednog u nizu,
znam, pokidaće mi se snovi
kao i do sada,
a bili mi sasvim blizu.
Sedim mirno nesrećna,
što pesnik reče,
gledam list žuti
vetrom pred moje oči donesen,
pogledam bolje;
kroz prozor zamagljen
nešto mi se osmehuje jesen.

Poslednja izmena:
''Nekada se pitate- zašto se meni dešavaju teške stvari? Istina je da svaka duša donese sa sobom odredjeni "teret" na ovaj svet. U isto vreme,dobije i alat kojim će taj teret "spustiti" na zemlju. Kroz neke situacije se mora proći da bi se naučilo više o sebi, o drugima, ili da bi druge podučili snazi, hrabrosti i samoisceljivanju. Prepreke na putu vam ukazuje gde niste bili vibracijski uskladjeni sa svojim višim Ja, uče vas da se povežete sa Izvorom, i pokazuju vam vaše slabe strane- na kojima možete raditi- kao i vaše jače strane-kojih niste bili ni svesni da ih imate. Poruka jeste da ste moćni i da svaka situacija koja vas zadesi ,ima u korenu rešenje i pouku-ta pouka nikada nije kazna,već put ka višim znanjima,ka otkrivanju potencijala,i raščišćavanju "prtljaga" koji ste doneli...''

Sve što doživljavamo u životu, sami smo privukli u svoj život. Sve te
stvari su ...privukle slike koje stvaramo u svojim mislima. To je ono što
mislimo, način na koji mislimo. Šta god da se događa u mislima, mi to
privlačimo u svoj život.
Većina ljudi bi posle ovog kratkog objašnjenja rekli da je to
nemoguće jer bi tada svi bili srećni, bogati i zdravi. Da, tako bi bilo
kada bi svi razmišljali pozitivno! Ali to se ne dešava. Često smo skloni
da imamo crne misli, brige, da stalno razmišljamo o problemima. To je i
razumljivo jer se sa time najčešće i susrećemo u životu.
Po zakonu privlačenja, ono o čemu mislimo i privlačimo u svoj život.
Zato je većina ljudi na ovom svetu nesrećna, bolesna i siromašna. Veoma
je teško izvući se iz problematične svakodnevice i razmišljati pozitivno
o budućnosti i ciljevima kojima težimo. I meni je to, naravno teško,
ali uvek bodrim sebe i trudim se da uvek nađem pozitivan aspekt svakog
događaja.
Naš narod kaže da “para na paru ide”, tj. onima koji su bogati, pare
same dolaze. Priča se da imaju sreće u životu, da su rođeni pod srećnom
zvezdom, da ih hoće novac. Sve to je razumljivo ako se uzme zakon
privlačenja u obzir. Oni koji imaju pozitivan stav prema novcu privlače
novac u svoj život. Oni koji razmišljaju o problemima sa novcem i stalno
pričaju kako nemaju para, privlače siromaštvo i besparicu.

vaga31.jpg

Zatvortm oci..duboko udahnem i pocnem da se secam..jedna rec je dovoljna da pokrene lavinu reci koje ce nepogresivo pronaci.svoje mesto u receni.a te recenice ce dalje dati oblik svemu onome sto osecam.ponekad pronadjem inspiraciju u nekoj sasvim obicnoj slici na mom omiljenom art sajtu..jednom sam tako videla sliku drveta..usamljenog drveta sa predivnom krosnjom..koje stoji na sred prostranstva..ali ogranicenog prostranstva..ograda je bila u gro planu..osetila sam se kao drvo..jednom sam videla most kome se nije video kraj..stapao se sa horzontom i izgledao je tako primamljivo za jednostavni hod ka vecnosti..koje je mogla ili ne da se zavrsi tamo negde na horizontu..vecnost je vremensko razdoblje..o da..jeste kada vam kazem.. zasto bi se onda vecne ljubavi zavrsavale ako tvrdite da vecnost nema ogranicenja ?
Ne postoji vecnost bez ogranicenog vremenskog roka..

http://2.***************/_qcA0G0FwQUU/SS292AyuRhI/AAAAAAAAAMs/TbRAl84TU5k/s400/magic-tree.jpg

Стално сусрећем људе са убеђењима, јачим или слабијим : они не знају да су у властитим тамницама. Они не гледају довољно далеко и не гледају испод себе. Саживели су се толики са лажима, толики да им се не зна броја : они неће да виде нешто што се види и не желе да виде нешто таквим каквим се види. Лажу сами себе, па друге. Лажу пред сведоцима и без сведока. Умреће у лажима… Лаж води право у смрт.

Ljubim te i danas..
Ljubim te sjećanjem i milujem čežnjom..
Vrišti srce od želje i
ruši se nebo od snova..
Pršte pahulje nježnosti i lome
se godine čekanja i
danas,
danas te samo v o l i m ....
Osjećaš li kako te beskrajno volim...
ljubavi moja...
sanku moj...
željo moja vječna...:heart:

Kakvo je ovo danas vrijeme….vrijeme podjela, sumnji, opreza…Zar je ovo vrijeme u kojem treba sumnjati u svako živo biće na zemlji? Sumnja je očito postala nužan faktor opstanka i ostanka na životu.
Razum nam nalaže oprez jer on je ipak majka mudrosti. No, sumnja nagriza čovjekov razum i postaje majka truleži…
Upoznavati samog sebe težak je, naporan i dugotrajan proces.
Međutim, od pridjeva težak i naporan ljudi bježe kao vragovi od tamjana. …Kako je tek onda tesko upoznavati druge…lakse im je pripisivati razne karakterne osobine nego ih upoznati i shvatiti…
Nastojimo i silno želimo biti dugotrajni, ali ako je ikako moguće, po onom drugom principu- lako i opuštajuće. Malo dosadno zar ne!?
Je li možda vrijeme za promjene?

4.jpg

Magnet privlaci i dobro i zardjalo gvozdje. Tako dobra dusa vuce sebi dobre, ali i lose ljude. Rdja nece na drugu rdju - od nje nista ne dobija, jer rdji je dosta i sopstvene trulezi. Tako se losi ljudi plase onih koji su njima slicni, te traze one dobre i slabe kako bi pokazali svoju silu na njima.
Miroslav Kusmuk (Pricaj mi Lazare)

Back