mario80
Stara legenda
- Poruka
- 86.449
U krunskoj i resavskoj a ti?Где живиш, Марио?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U krunskoj i resavskoj a ti?Где живиш, Марио?
На селу!U krunskoj i resavskoj a ti?

У то не улазим.Bg je selendra malo veća![]()
Baja zivi u Resavskoj pecini , nisu mu renovirali kraj 85 miliona godina , naravno da je osetljiv.У то не улазим.![]()
I upravo tako je i glas Žutima... plastični paradajz bez mirisa i okusa.Naisao sam na ovu temu.Ja sam presao pre 3 godine da zivim van grada,U penziji sam,poljoprivredom se ne bavim.Sto su spomenute smrdibube da sve unistavaju,tacno je.Jedu malinu,posto ona prva pocinje da radja,tresnju,smokvu,ma jedu sve redom do cega dodju.Sadim iz razonode,ne prskam nista sa pesticidima,pa koliko opstane.Najbolje od svega je to,da sam prelaskom u prirodu,povratio vid.Dok sam ziveo u gradu,oci sam upropastio sa elektronikom,da citam novine sam mogao samo ako na ocima nataknem piksle od naocara.Sada,mgu bez problema da procitam,iako izbegavam bilo kakvu stampu.Necu da se nerviram citajuci lazi kako nam je dobro,samo mi to ne vidimo.Gledajuci ovo malo ljudi koji su ostali na selu,i bave se poljoprivredom,tezak je to zivot.Rade od kako svane,pa dok ne padne mrak.I cele godine gleda u nebo,da li ce kisa ili sunce.Ja sam posadio u dvoristu paradajz,nisam mu skidao sa strane neke peteljke.Pa me je zet zezao sto nisam to skidao.Ma ja i nisam znao da se to skida.Paradajz nikao,trava oko njega veca od samog paradajza.Dosao opet yet,opet poceo zezati sto nisam travu pokosio.Cutim ja,u pravu je.Pitam ja njega,kakav je njegov paradajz,posto je od mene uzeo rasad.Kaze mi on: nikakav. da mu je sve radio kako treba,ali nista.Izgleda da je moj paradajz zastitila trava od svih stvari koje ga unistavaju.Ja sam mu bacio samo izmet od kokosaka i polivao dva puta nedeljno.A onaj lep miris paradajza,koji ima samo onaj koji normalno uspeva pod suncem,paradajz kupljen u trgovini,to nema.Sve sto se kupi u gradu je bez ukusa i mirisa,Kao da jedem travu.U grad odem samo po hleba,secer,kafu.Ni jaja ne kupujem,jer imam kokoske,i pevca koga moram da prestelujem,jer pocinje da peva od jedan sat iza ponoci.U pocetku ni je smetalo,sada ga vise i ne cujem.U grad se ne bi vratio da zivim i da mi plate.
Imate komad zemlje na selu, kućica i okućnica, neka zarasla njiva ili stari vinograd - šta biste uradili sa tim?
Posadili voće, uzgajali povrće, gajili neke životinje?
Kako biste preživeli od toga (čime biste dopunjavali budžet)?
Kako izgleda vaša seoska idila?
Idealno za penzionerske dane. Uživaj u zasluženom odmoru i svom mikro gazdinstvuNaisao sam na ovu temu.Ja sam presao pre 3 godine da zivim van grada,U penziji sam,poljoprivredom se ne bavim.Sto su spomenute smrdibube da sve unistavaju,tacno je.Jedu malinu,posto ona prva pocinje da radja,tresnju,smokvu,ma jedu sve redom do cega dodju.Sadim iz razonode,ne prskam nista sa pesticidima,pa koliko opstane.Najbolje od svega je to,da sam prelaskom u prirodu,povratio vid.Dok sam ziveo u gradu,oci sam upropastio sa elektronikom,da citam novine sam mogao samo ako na ocima nataknem piksle od naocara.Sada,mgu bez problema da procitam,iako izbegavam bilo kakvu stampu.Necu da se nerviram citajuci lazi kako nam je dobro,samo mi to ne vidimo.Gledajuci ovo malo ljudi koji su ostali na selu,i bave se poljoprivredom,tezak je to zivot.Rade od kako svane,pa dok ne padne mrak.I cele godine gleda u nebo,da li ce kisa ili sunce.Ja sam posadio u dvoristu paradajz,nisam mu skidao sa strane neke peteljke.Pa me je zet zezao sto nisam to skidao.Ma ja i nisam znao da se to skida.Paradajz nikao,trava oko njega veca od samog paradajza.Dosao opet yet,opet poceo zezati sto nisam travu pokosio.Cutim ja,u pravu je.Pitam ja njega,kakav je njegov paradajz,posto je od mene uzeo rasad.Kaze mi on: nikakav. da mu je sve radio kako treba,ali nista.Izgleda da je moj paradajz zastitila trava od svih stvari koje ga unistavaju.Ja sam mu bacio samo izmet od kokosaka i polivao dva puta nedeljno.A onaj lep miris paradajza,koji ima samo onaj koji normalno uspeva pod suncem,paradajz kupljen u trgovini,to nema.Sve sto se kupi u gradu je bez ukusa i mirisa,Kao da jedem travu.U grad odem samo po hleba,secer,kafu.Ni jaja ne kupujem,jer imam kokoske,i pevca koga moram da prestelujem,jer pocinje da peva od jedan sat iza ponoci.U pocetku ni je smetalo,sada ga vise i ne cujem.U grad se ne bi vratio da zivim i da mi plate.
To sto zivis na selu ne znaci da moras da budes zemljoradnik,radi od kuce spediciju u americi,msm ko te tera da imas zdrav paradajz i jaja ako necesСело за одмор-да. За живот,не.
Одрасла сам у граду и знам да то није мој живот.
Све се научи, башта и стока нису баук, ко је вредан и жели да ради села не треба да се боји.
Сељаци никад не могу бити гладни, нити уцењени пуким преживљавањем као људи из града.
Али у овом животном тренутку то не би био мој избор.
Живети само од пољопривреде, ако ниси власник бар 10ак хектара, тешко је.
А од сточарства, то значи да си од јутра до мрака запослена животињама.
Најбоље живе сељаци који имају и запослење са стране.