Живети пуним плућима...

osim u slucaju kada osoba redovno radi kegelove vjezbe
cool1.gif

Nekada sam mastala tome "ziveti punim plucima"....kao da je daleko i treba dostici...kad bih kao imala tolikooo i toliko para,sta bih sve uradila i sa takvom ispunjenom normom desavanja rekla sebi "e to je zivot"....ne shvatajuci da sam propustila vise od toga u stvarnosti tezeci zamisljenom ....shvativsi ... trudim se da ne tracim dane...da legnem zadovoljna....i jos zadovoljnija :mrgreen: probudim ...:D:D:D
Treba voljeti svoj zivot i tako ga zivjeti :)

Ako u bilo kom periodu svog zivota imas taj luksuz da mozes sebi da priustis da zivis onako kako zelis, i da radis ono sto zelis onda za sebe mozes reci da zivis punim plucima. A svako od nas ima razlicite zelje i shvatanja toga ''punim plucima''.
Mada to je nekad tesko izvodljivo.
Nekad nas obaveze sputavaju u tome, npr. moram na posao a tako zelim na taj koncert.
Ili zelim da se opustim, citam knjigu, setam a imam milion obaveza oko kuce, djece.....
A opet ako nas posao i porodica u potpunosti ispunjavaju i ako smo neizmjermno srecni i to moze da znaci zivjeti punim plucima.

...Та синтагма за вас значи.......шта? ;)
Отвореност... Према људима, новим искуствима, животу...
Пронаћи у свему понешто лепо...
Угодити другима али и себи...
Отвореног срца, без задње намере.
Што више шале и смеха.
Јер, једном се живи, године које имамо никад се неће поновити...
Зато се трудим да ми свака буде пуна и лепа.
Да кад се нечег сетим, да ми то донесе осмех а не меланхолију.
Не жалити ни за чим, не кајати се.
Прихватити себе и друге такви какви су.

Отвореност... Према људима, новим искуствима, животу...
Пронаћи у свему понешто лепо...
Угодити другима али и себи...
Отвореног срца, без задње намере.
Што више шале и смеха.
Јер, једном се живи, године које имамо никад се неће поновити...
Зато се трудим да ми свака буде пуна и лепа.
Да кад се нечег сетим, да ми то донесе осмех а не меланхолију.
Не жалити ни за чим, не кајати се.
Прихватити себе и друге такви какви су.

Da ne kuckam, to bi bilo to-ziveti punim plucima, radovati se zivotu

Za mene, to je život prepun dešavanja i provoda - znači izlasci, izlasci, izlasci, avanture razne i to.

Ebi ga, sad sam shvatila da tako ne živim, a što je najgore, ne umem tako da živim:(. Ceo dan sam jurcala, sad stigla kući i nemam snage da izađem sa društvom. Naljutiće se na mene, ali stvarno nemam snage. :dash:

Iskreno, zavidim svima koji to umeju i mogu. Meni je teško da izlazim do kasno i ujutru da radim. Pravi sam smarač.:(

Slazem se eoja,razvlacenje po kuci,svakodnevna dosadaaa...............uz tv,novine,negativno razmisljanje,nervoza......(ovo buh dodala)......to svakako nije "zivjeti zivot punim plucima"
To je prije svega po mom misljenju:razmisljati pozitivno,svako jutro kad se probudim da pronadjem onu malu nit koja ce me usreciti taj dan,traziti srecu u malim stvarima,ne traziti od zivota mnogooo,ne gledati sve kroz materjalnu stranu,radovati se prijateljima,spokoju nedeljnjeg jutra i tragati za sitnicama koje zivot znace!

...Та синтагма за вас значи.......шта? ;)

Voleti sebe i u skladu sa tim se prepustati uzicima , umeti se distancirati od negativnog (tu mislim na ljude jer u ovom slucaju jedino oni predstavljaju negativno) , ne tangirati se zbog zlobe , zavisti , primitivnih "kao pravila" i predrasuda kojih se niko ne pridrzava a svako koga frustrirate vas na osnovi istih proziva .....ko razume shvatice :)

Sve to i naravno pustiti druge da zive :)

e meni ovo nije jasno
ja sam se kao mala osećala užasno sputanom
i to ne jer su mi roditelji bili teroristi il nešto
nego npr u vrtiću, u društvu odraslih itd, nema nikakve šanse da ispoljiš sebe i svoju individualnost na pravi način
ne možeš da planiraš svoje vreme, to rade drugi umesto tebe
u suštini, nemaš odgovornosti, da, ali nemaš ni slobodu
jest da ti ta sloboda kad porasteš donese brdo problema, al kad si mali nedostaje ti.

pa nije apsolutna sloboda sinonim za ziveti punim plucima...punim plucima moze se ziveti i sa odredjenim stepenom slobode...kad smo bili mali..nismo imali slobodu da ostanemo u dvoristu ne znam koliko dugo..ali ono sto smo bili i smeli...bilo nam je ultra dobro..odlicno smo zabavljali i pa cak i dok smo samo jeli ukradete tresnje u tamo neciojoj basti...to ziveti punim plucima kao sinonim za bezbrisno srecno zadovoljno...lepo...kad od zivota imas jos puno cemu da se radujes i nadas....kad je sve sto lici na neku ozbiljnu brigu ili porblem jako daleko...:D

pa da, al kad se već ispovedam =) sada ni malo nisam kontemplativnija nego kad sam bila mala, čini mi se, jedino što tada nisam umela da verbalizujem a i nisam žurila da se domislim pošto sam mislila da su odrasli mnogo pametniji nego ja i da imaju sve odgovore.
podjednako mogu da uživam u trenutku kao tada
možda sam malo manje vesela i malo više svesna sebe
ali ne osećam to kao gubitak. stvarno. i ne osećam da sam tada živela punijim plućima=)
kada bih osećala tako nešto to bi za mene značilo da je ono što je najkulije prošlo
i da mogu da se nadam samo nazadovanju ili, u malo boljoj verziji, težnji ka onome što je bilo
a ne bih volela tako da razmišljam o svom sadašnjem i budućem životu.
tačnije, verovatno bi se roknula il nešto.
detinjstvo je precenjeno i to samo iz razloga što je nepovratno otišlo.
slično ko kad penzioneri pričaju priče iz vojske. sve me strah da su se baš tako uberkul provodili u vojsci.

Čim to čujem postanem sumnjičava :)
Zapravo, mrzim tu sintagmu, verovatno zato što uvek zamislim neku ekstrovertnu osobu koja spava 4 sata dnevno, samo visi po žurkama, ili na skijanju, ili istura glavu kroz prozor voza i urla u vetar, umesto da malo prikoči i pročita nešto :) Eto, ta fraza meni zapravo ne znači ništa, ali ima negativnu konotaciju... i sad si me bacila u ... zaprepašćenost, jer uopšte ne znam odakle mi to :eek:
Ja bih baš malo volela sad da "spava 4 sata dnevno, samo visi po žurkama, ili na skijanju, ili istura glavu kroz prozor voza i urla u vetar, umesto da malo prikoči i pročita nešto :) "

I često žalim što nisam sposobna. Možda da mi neko malo sredi mozak, je l ima takvih doktora? Nazovimo to plastičnom operacijom :D

Back