Zimske gume

filipenko

Obećava
Banovan
Poruka
80
Sta konkretno znaci E oznaka na gumama, vulkanizer mi je preneo da brojevi idu do 16, ali su samo gume do E6 kvalitetne, a posle su losije. Znaci, mogu da budu odlican brand, odlican model ali se u okviru njih one klasiraju po ovo E tipu. Da li je to istina?

Koliko sezona zimska guma moze da se vozi leti, ako se leti prelazi 10.000 da li mogu da izdrze 3 godine? Koliko okvirno kosta ovakva guma, da je nesto solidnija?

Kakvu gumu zimsku treba kupiti za zimu sve zavisi u kakvim uslovima vozis auto.

Ako ga vozis samo po magistralnim putevima tu ce svaka da prodje. Ako ga vozis i po putevima koji se ne cista narocito na uzbrdicama tu se vidi razlika u premium i obicnim brendovima.

Ako hoces da uzmes zimske gume a da ih vozis leti uzmi Tigar Winteru . Wintera je isto skroz ok osim ako ne ides po planini ili ne vozis na neociscenim uzbrdicama.

Sto se tice premium brendova zimskih guma tu je situacija sledeca najbolje su prema testovima Michelin, Goodyear, Pirelli i Bridgestone. Ako bi ih rangirao rangirao bih ih ovako

1. Bridgestone (najskuplja)
2. Michelin
3. Pirelli
4. Goodyear

Solidne su isto i Continental, Dunlop i Nokian.

Recimo treba da dobijem upola cene GoodYear SuperGrip 8 zimske (ne znam jesu li M+S), presle par hiljada km, bukvalno nove od ove godine. Da li bi njih mogao da teram bar 3 cele sezone, ako prelazim godisnje 10.000?

Recimo treba da dobijem upola cene GoodYear SuperGrip 8 zimske (ne znam jesu li M+S), presle par hiljada km, bukvalno nove od ove godine. Da li bi njih mogao da teram bar 3 cele sezone, ako prelazim godisnje 10.000?

Ako si mislio da ih teraš i leti i zimi teško da ćeš proći 30.000 zato što se puno više troše leti po suvom vremenu.Ako ih skidaš i voziš samo u zimskoj sezoni onda 5 god računaj da ti traju.

Ne kupuj polovne gume. Ako se zimska guma vozi leti, ona postaje tvrdja i nije vise tako dobra po snegu. Sto se tice guma, imao sam prilike dosta njih da isprobam, ukljucujuci i domace, i za winteru mogu da kazem da nije losa po ledu, ni po snegu dok je nova. Popeo sam se na uzbrdicu na kojoj je bilo toliko snega da je non stop kacio pod bez problema. Sava eskimo s3 takodje nije losa, ali se mnogo brzo trosi. Fulda je dosta bolja od ovih pobrojanih. Good year ultra grip 8 je odlicna guma, bar za klasu ispred Fulde.

- - - - - - - - - -

Za E oznaku procitaj http://www.internet-prodaja-guma.com/gume/e-oznaka-za-gume/

Koliko znam Good Year ima samo UltraGrip a ne Super Grip

Veruj mi zimska guma vredi svakog dinara. I mnogo je bitnije za zimsku gumu da je nova tj da ima duboku saru nego za letnju

Ne kupuj polovne gume. Ako se zimska guma vozi leti, ona postaje tvrdja i nije vise tako dobra po snegu. Sto se tice guma, imao sam prilike dosta njih da isprobam, ukljucujuci i domace, i za winteru mogu da kazem da nije losa po ledu, ni po snegu dok je nova. Popeo sam se na uzbrdicu na kojoj je bilo toliko snega da je non stop kacio pod bez problema. Sava eskimo s3 takodje nije losa, ali se mnogo brzo trosi. Fulda je dosta bolja od ovih pobrojanih. Good year ultra grip 8 je odlicna guma, bar za klasu ispred Fulde.

- - - - - - - - - -

Za E oznaku procitaj http://www.internet-prodaja-guma.com/gume/e-oznaka-za-gume/

Isto iskustvo imamo. Tigar ok osim za dubok sneg nije bas nesto, Sava Eskimo se potrosi dok si reko keks, a Goodyear je sigurno najbolja jer spada u premium segment guma.

Ja nisam vozio Goodyear zimske ali vozim letnje . Zimske sam vozio Michelin Alpin A4 i pokazale su se ekstra.

Back