ZILOTI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
... Uzgred i ovo: Mošti ne moraju biti u obliku "prirodno balsamovanog tela" jer mogi biti i kao delovi tela, zatim kao same kosti,i td. Nije stvar u tome kakvo je prirodno stanje (jer ima grešnika koji se još nisu ni raspali),već se radi o celebnim Moćima tih posmrtnih ostataka, uz divno blagouhanje.
Otud i naziv "mošti"=moći...

Izvini što se ponovo zadevam ali šta ti je "divno blagohujanje"?

Sveti Apostol Pavle je, pre nego , što postade Hrišćanin bio Savle- gonitelj i saučesnik ubijanja hrišćana. Jel i njemu zamerate na prošlosti?
Čitajte malo Žitija Svetih pa ćete videti koliko među Svetima (tj.hrišćanima) ima bivših bludnika, idolopoklonika, razbojnika, itd.itd.

Dobro vam je rekao Goxy. Ako želite da saznate istinu potrebna je Vera.

Kad nekom telo posle smrti mnogo smrdi znači da je za života bio grešnik i da ide u pakao, i obratno: ako (prirodno) divno blagouha-pravednik je i ide u Raj.
To je, takođe, jedno od predanja.

Pustite bre,ljude da VERUJU...Niko vas ne tera...

Pa nek veruju, brate. Niko im ne brani. Nego, kad bi mogli da se dogovore pa da veruju isto ili bar približno. I ovako ima previše podela, a sad treba podela i po tome da li se deca prskaju ili potapaju pri krštenju i šta ono još beše jeres? A, da. Kalendar. Jedan julijanski, drugi gregorijanski. Ni jedan srpski, a Srbi se i oko toga poklaše. :cry:

Sveti Apostol Pavle je, pre nego , što postade Hrišćanin bio Savle- gonitelj i saučesnik ubijanja hrišćana. Jel i njemu zamerate na prošlosti?
Čitajte malo Žitija Svetih pa ćete videti koliko među Svetima (tj.hrišćanima) ima bivših bludnika, idolopoklonika, razbojnika, itd.itd.

Dobro vam je rekao Goxy. Ako želite da saznate istinu potrebna je Vera.

Kad nekom telo posle smrti mnogo smrdi znači da je za života bio grešnik i da ide u pakao, i obratno: ako (prirodno) divno blagouha-pravednik je i ide u Raj.
To je, takođe, jedno od predanja.

Hvala za razjašnjenje pojma :)
Šta ćemo sa kardinalom Stepincem (pominjem dotičnog da bismo mogli da održimo neutralnost. Moglo bi se naći i među Srbima) ? Da li je on blagohujao ili se usmrdeo? I da li je ovo samo jedno od predanja ili je deo svetog Predanja?

Ја бих рекао да то више зависи од околне температуре, влажности ваздуха, тога што је покојник јео итд. :rolleyes:

Kakve veze ima Stepinac sa ovim? On je bio krvnik i kao nepokajanik je završio.
(Sigurno je u Paklu, ne sudim mu ja, već njegova dela za života).
A svete Mošti pripadaju svetom Predanju, naravno!

Šta će mi vera za to? Ako taj fenomen postoji, neka mi neko kaže gde mogu da odem i sam se u to uverim.

Što si tako nepoverljiv? Evo, ja ovakav osetio sam taj miris kao klinac kad su nas vodili po manastirima na ekskurzijama. Ne sećam se više koji lik je bio (jedn od posvećenih srpskih kraljeva), ali i danas bih prepoznao miris da ga ponovo osetim.
S druge strane, treba videti kako se pripremaju za sahranu kaluđeri, pa će izvor mirisa biti jasniji. :mrgreen:

Pozdrav
Zar nije Bog reko da se ne klanjamo laznim idolima?
I posle toga nastade crkva, dzamija itd.
Sto bi se reklo nemoras da ides u crkvu, dzamiju ili gde vec da bi bio prave vere?
Bitno je ono sta osecas u sebi, a ne sta mislis da je ispravno
Da razlikujes dobro od loseg i sl.
Zar ne?
ili neka me neko opovrgne?

Pozdrav
Zar nije Bog reko da se ne klanjamo laznim idolima?
I posle toga nastade crkva, dzamija itd.
Sto bi se reklo nemoras da ides u crkvu, dzamiju ili gde vec da bi bio prave vere?
Bitno je ono sta osecas u sebi, a ne sta mislis da je ispravno
Da razlikujes dobro od loseg i sl.
Zar ne?
ili neka me neko opovrgne?

ovo ti niko ne moze opovrgnuti.. mada,cudo su riscani sa Krste :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back