ZILOTI

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Већ је раније објашњена разлика између термина "зелоти" и "зилоти".
То су два потпуно различита појма. Само, треба прочитати претходно...

Ti tipovi blate Hriscanstvo(kao i mngoi clanovi ovog foruma).Juce sam u Blicu citala o njima,valjda is ima u Crnoj Gori,mada niko nije siguran.Ti su poput onih muslimana-ubica.

Roberta,je l' ti zivis u nekom manastiru?Koliko ti imas godina?

Vidim da si citala u BLICU.Blic je resenje za tebe ok..Ali te molim za jos neke odgovore.Ako vec sudis o njima.
1 sta su to STAROKALENDARCI
2 sta su to NOVOKALENDARCI
3 sta pise Papi na njegovoj nazovimo krunom
4 sta je Pravoslavlje i koji su kanoni Pravoslavlja i da li znas sta je SV Sava ostavio napisano za sobom.Triptih mislim na 12 poglavlje.
Zar su onda po BLICU? Ziloti svi oni koji su isposnicki ziveli i odrzali pravoslavlje i da li znas znacenje reci ZILOT. Ali ako te zanima onako bar neko saznanje o tome pogledaj na netu snimak, beseda oca serafima svetogorskog.
Ako vec sebe nazivam PRAVOSLAVCEM,zasto bih menjala kalendar,zato bi papu prihvatio kao vrhovnog poglavara.Mnogi crkveni poglavari imaju svoj biznis.ovim ne bih da vredjam Pravoslavlje vec one koji su posegnuli za srebroljubljem.i stekli pozamasan imetak na ime vere.Stvar je u tome da se informises bolje i tek onda zakljucis sama o cemu je rec.A niko nema prava da sudi sem samog BOGA..voleo boh kada bi ovo svatila sa razumevanjem a ne sa negodovanjem..

Izgleda da niko ovde ne zna ko su ziloti? Nema nasilja, to sto su minirali manastir esfingem i istakli zastavu
Pravoslavlje ili smrt nije poziv na nasilje vec je bila samoodbrana da ih grcka policija ne izbaci sa Svete gore. Ziloti su samo borci za ono u sta veruju, protive se ekumenskim procesima i ne pristaju na skidanje anateme sa rimske crkve jer se to, po odlukama vaseljenskih sabora i sta ti ja znam cega sve ne. ne moze uraditi a da se ne otpadne od Hrista. Ziloti su u stvari jedini pravi pravoslavci koje ja priznajem. Ne slazem se sa njima ali su bar iskreni u svojoj veri. a ne ko ovi koji bi sve pogazili zbog politikanstva.

Apsolutno se slazem,Ali pravoslavlje ili smrt ne znaci bas to.Smrt u pravoslavlju znaci nema Vaskrsa kada dodje sudnji dan ,to jest nema vaskrsavanja za gresnike.A sa njima se slazem jer necu prihvatiti Papinu liturgiju,necu prihvatiti Papin kalendar,necu prihvatiti globalnu veru.necu u ujedinjenu svetsku crkvu.Koja hoce ujediniti sve vere i na kraju postaviti Sotonu za poglavara u ostalom sve je vec napisano u Otkrovenju po Jovanu.

ček , stani malo, šta bi sa Zilotima?
koja je njihova priča?
čemu streme?
za šta se bore?....

U opste se ne bore,vec drze liturgiju na stari nacin to jes na nepromenjen i nece izmirenje sa katolicima to jes ne slazu se na primer sa povlacenjem anateme.
ali ovako prostije je :ako narodna skupstina izglasa da je zemlja kockasta a jedan deo poslanika to nikako ne priznaje jer je stvar ocigledna i odvoje se od skupstine.sta je sa tim narodnim poslanicima jer su manjina a u pravu su zar ne.
Samim tim priznanje da su ziloti u pravu od strane Pravoslavne Crkve.dovodi u pitanje imovinu koji su odredjeni svestenici i ostali sakupili na ime vere (srebroljublje).i neki uzimaju velike pare da poravnjaju (ujedine) pravoslavlje i katolike.A to nije iskreno ujedinjenje jer su katolici vec otisli sa puta Pravoslavlja . Ali je cilj da se Pravoslavlje unisti i utopi u druge vere.Zato su Ziloti pravi cuvari sveg pravoslavnog u ovim teskim vremenima.

Вероватно се зато на врху њиховог централног манастира Есфигимен вије застава са мртвачком главом, са натписом Ορθοδοξία ή θάνατος - ПРАВОСЛАВЉЕ ИЛИ СМРТ! ;)

Zar branioci Pravoslavlja koji su dali zivot za hrista ,na primer Car Lazar nije izabrao smrt. Ili bi u tekom trenutku presao na drugu veru izegao smrt i uzeo islam kao sto su radili u bosni???

Ciklon B??:shock:Blast from the past...Kakvih je likova ovde bilo nekad...
Nemam baš neko dobro mišljenje o zilotima, kao što nemam ni o sekti kojoj npr.pripada Mel Gibson...Sviet se treba ujedinjavati posebno hriščanski,dolaze teška vremena i ne sme biti svađa zbog nekih religijskih sporova,dosta beznačajnih...

E tu je problem u tom ujedinjenju..Sta mislis kako bi se zvala ta ujedinjena vera koja zapravo vec postoji.A poguravaju je globalisti.zamisli Katolike,muslimane,jevreje hinduiste u novoj veri koja se zove nju vidz.i u kojoj treba da gospodari sam Djavo. A u ostalom stalno ponavljam jovanovo otkrovenje pa ko ima usi svatice sta duh sveti kaze. elem opismenije malo nije na odmet

To se odnosi iskljucivo na njih unutra. Ne odnosi se na ceo svet pobogu :dash:

Drugo, pricam ti o zilotima u Srbiji i sta je njihov cilj, a veruj mi razlikuju se od zilota sa svete gore u mnogo cemu ;)

U svakom slucaju to su najcistiji pravoslavni hriscani [sp ziloti]... A ja kao ldp-ovac ako ti kazem da ne sire mrznju onda mi veruj ;)

ako se toliko plase toga PRAVOSLAVLJE ILI SMRT. zar nije strasnije SRB JE HRISTOV NE BOJI SE SMRTI. Ili je Car Lazar trebao izabrati islam ili je trebao postradati za veru Pravoslavnu

E tu je problem u tom ujedinjenju..Sta mislis kako bi se zvala ta ujedinjena vera koja zapravo vec postoji.A poguravaju je globalisti.zamisli Katolike,muslimane,jevreje hinduiste u novoj veri koja se zove nju vidz.i u kojoj treba da gospodari sam Djavo. A u ostalom stalno ponavljam jovanovo otkrovenje pa ko ima usi svatice sta duh sveti kaze. elem opismenije malo nije na odmet
Ma pusti me tih zilotizama:roll:Vi se i sami svađate međ sobom ko su veći Žiloti...Đavo je već odavno na vlasti, i to ne samo zato što se čovečanstvo iskvarilo, ono je kvarno od početka, nego upravo jer neki koji su navodno protiv zla na licemeran način blagosiljaju njegova dela...Đavo je Nepobediv, jer je ljudska priroda toliko krhka:cool:

jednu stvar treba ovdje napomenuti a to je rijec vehabija koja ne postoji jer su tako nazvali jednog covjeka koji se borio za istinu duga tema i zato po njumu su tu rijec proizveli ali sada treba shvatiti jednu stvar kad je rat rat je kad je mir mir je i ako je rat ima neka pravila koja se moraju postovati

Ma pusti me tih zilotizama:roll:Vi se i sami svađate međ sobom ko su veći Žiloti...Đavo je već odavno na vlasti, i to ne samo zato što se čovečanstvo iskvarilo, ono je kvarno od početka, nego upravo jer neki koji su navodno protiv zla na licemeran način blagosiljaju njegova dela...Đavo je Nepobediv, jer je ljudska priroda toliko krhka:cool:

HOO vec si me svrstao.. Ali ne mari
Ali i ti si deo tog covecanstva :dontunderstand:

jednu stvar treba ovdje napomenuti a to je rijec vehabija koja ne postoji jer su tako nazvali jednog covjeka koji se borio za istinu duga tema i zato po njumu su tu rijec proizveli ali sada treba shvatiti jednu stvar kad je rat rat je kad je mir mir je i ako je rat ima neka pravila koja se moraju postovati

I nama i vama na kraju ISUS ce biti sudija

Ma ,di ću vama da objašnjavam...U PRAVU ste, uvjek, tako vam ime vjere...Naša je ZA SVE, to znači katoličanstvo...I biće za sve...Makar hrišćane...Polako...Vreme radi za nas.

Ради време за вас, а и новац. Већа сте секта, мора вам се признати.
Него...

Шта би са ''развејавањем''.. имаш ли нешто да кажеш или не?

Заиста сам хтела да чујем шта и маш да кажеш.. заправо сам била убеђена да ћеш и нешто паметно рећи...
Кад оно...:???:

Само ти настави да погађаш које сам вере.. да се церекаш.. и тако... :roll:

Ma mogu da radim šta oću:cool:Kapiš?

Капирам. :cool:

Лако ја вама да радите шта хоћете, кад има ко да вам прашта..
И то за ситне новце...:lol:

Како се беше зове она кутијица где се убацују парице...:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back