Зилоти

Vlade, vidim da ću ostati bez odgovora! :D
Pokaj se, posti i ispovedi se. Možda će tada sveti duh ponovo jahati uz tebe, pa ćeš moći da mi odgovoriš na moja naivna pitanja?
Ја сам ти већ одговорио и за Аврама и за Свети Дух и чисту душу која ти је потребна да схватиш Свето писмо. Ако нам нешто из Библије није јасно, а не може све да нам буде јасно јер нисмо савршени, то не значи да треба да одбацимо целу Библију јер нема ништа боље од Библије у шта човек може да верује, јер Господ Исус Христос нуди људима више него било ко - нуди нам вечни живот (бесмртност) и вечно блаженство у рају, у Царству Божијем. Нико нам ништа више од тога не нуди. Зато је лепо веровати у то, а када начиниш искорак и поверујеш Богу Он ти плати, даје ти душевни и духовни мир и смирење и даје ти још вере. Итд.

...Зато је лепо веровати у то, а када начиниш искорак и поверујеш Богу Он ти плати, даје ти душевни и духовни мир и смирење и даје ти још вере. Итд.

Pa, nisi baš odgovorio za Avrama.:confused:
U redu, slušao čova starijeg. Al što je toliki psihopata? Tebi nije čudan?
Takođe, nisi odgovorio kako je bog ispravio kolateralnu štetu na Isaku.

A oko ovoga gore, pade mi na pamet socijalistički vic sa bugarskom trgovinskom firmom koja je izvozila glinene lonce u zamenu za piliće, pa su tovili piliće i menjali za jagnjad, pa utovljene ovce za telad. Na kraju, utovljenu junad su menjali sa Rusima. Za zemlju za lonce.

Исаку ништа није фалило, видео је од свог оца Аврама пример како треба веровати Богу, и рекох да је Исак родио Јакова а од Јакова је постао многобројни Божји Јеврејски народ.

А тај лик је јеретик који је кроз историју увео многе јереси, неке римске папе су биле блудници, благосиљали су иквизицију (спаљивање свих који се не покоравају њему), Крсташке ратове који су били пљачкашки, опраштао је грехове за новац (индулгенција) и благосиљао друге злочине (усташки логор Јасеновац, благосиљао Хитлера, подржавао фашизам, итд.). итд.

Христову Цркву води Свети Дух и Сабори Светих отаца (како нам је и Господ оставио у аманет) а не један човек, римски папа, кога његови верници обожавају као идола и више од самог Бога. И у Новом завету највише одлуке су доносили сви апостоли на Сабору уз призив Светог Духа (кога је Исус послао као свог заменика), а не сам апостол Петар, који ни по чему није имао већу власт од осталих апостола. Најближи Господу су били подједнако и апостоли Петар и Јован (кога је Господ највише волео) и Јаков (који је био епископ Јерусалима, прве Цркве по части) тако да Петар никада није имао првенство у раној хришћанској Цркви. Итд.

cudno onda kako mu to dopustaju vec vekovima..

Исаку ништа није фалило, видео је од свог оца Аврама пример како треба веровати Богу, и рекох да је Исак родио Јакова а од Јакова је постао многобројни Божји Јеврејски народ.

"Mnogobrojni božji jevrejski narod" zapravo nije poverovao u Isusovu božansku prirodu. Ako su, kako ti kažeš, imali "Avrama za primer kako treba verovati Bogu", možda je njihova vera ispravnija? :lol: :lol: :lol:

Pa, nisi baš odgovorio za Avrama.:confused:
U redu, slušao čova starijeg. Al što je toliki psihopata? Tebi nije čudan?
Takođe, nisi odgovorio kako je bog ispravio kolateralnu štetu na Isaku.

A oko ovoga gore, pade mi na pamet socijalistički vic sa bugarskom trgovinskom firmom koja je izvozila glinene lonce u zamenu za piliće, pa su tovili piliće i menjali za jagnjad, pa utovljene ovce za telad. Na kraju, utovljenu junad su menjali sa Rusima. Za zemlju za lonce.

Po mom misljenju Avram nije ni malo cudan niti je njegova vera toliko retka da bi se i kod neverujucih nazivao "psihopatom". Evo sad jedan naivan primer i tvoje slepe vere: Putujes avionom negde sa decom. Udjes, sednes, smestis porodicu, ako si vernik pomolis se i to je sve. Krenes na put.Ti slepo verujes pilotu jer si mu poverio najdraze sto imas, verujes i aviomehanicaru koji je aviom pregledao pre uzletanja. Ni na pamet ti nije palo da odes u kabinu pa proveris da nije pilot malo umoran, snen, a mozda i pijan.Nisi pitao kad je avion pregledan, ko je vrsio pregled!
Zasto je onda cudno da covek veruje Bogu? Posebno u to vreme kad vera nije bila narusavana skoro nicim jer svi su bili vernici.

Не заборавимо да је од Аврама ту жртву(искушење) тразио сам Бог!!!
И Мојсије је разговарао са жбуном.......Гледајући са појединох стваова овде присутних..

А шта би сте ви урадили по том питању,када би зачули глас са неба..Да ли би се обратили психијатру или некој невладиној органозацији..Стварно није тема већ сагледајмо тему у Духу Православља

Форум www.ihtus.us је форум православних ревнитеља у СПЦ који посебно поштују владике рашкопризренског Артемија, канадског Георгија, бањалучког Јефрема, итд. и све оне владике који се одупиру римском папи и утицају римокатоличанства на СПЦ и православље. Људи са овог форума владике СПЦ који раде на унијаћењу и покатоличавању Срба називају "Ватиканском хунтом". Овај сајт (форум) је против Акакијевих зилота и њих са овога форума банују чим почну да ревнују по свом.
Акакијеви зилоти (флоринци) немају свој сајт. Једини зилотски сајт на српском језику који за сада постоји је www.pravoverje.com и ту су текстови (старији и новији) зилота матејеваца. Колико се зилоти противе утицају римског папе то свако ко се распитао добро зна. Па управо су зилотски монаси манастира Есфигмен са Свете Горе престали на литургијама да помињу свог Васељенског патријарха зато што се моли са римским папом због чега им Васељенска патријаршија на манастир већ неколико година шаље грчку полицију и војску са намером да их истера из манастира.

Тај форум је осудио и сам Епископ Артемије, а Еп.Јефрем никада није ни чуо за њега.
То су људи помраченог ума..који живе за скандале..УДБА!

Видим да неки овдје не контају разлику између Православне Христове Цркве и јеретичких организација каква је она у ватикан ситију....ватикански шизмаици су 1054 отпали од Христове Православне Цркве...званично..иако је проблем још од раније..али су Православни Епископи Рима , успели у неколико наврата да поразе јеретике....који су по неким изворима кренули са латинским учењем у Шпанији...после се проширило на германске земље...које никада нису ни крштене како треба..те се код њих са лакоћом увело то јеретичко учење...данас имамо разне ..као типа "МПЦ" и "ЦПЦ" и "ИПХ"..који настављају цепање Христове Цркве...сви су они исте чорбе зачин, чорбе коју муте масони и илуминати!

Видим да неки овдје не контају разлику између Православне Христове Цркве и јеретичких организација каква је она у ватикан ситију....ватикански шизмаици су 1054 отпали од Христове Православне Цркве...званично..иако је проблем још од раније..али су Православни Епископи Рима , успели у неколико наврата да поразе јеретике....који су по неким изворима кренули са латинским учењем у Шпанији...после се проширило на германске земље...које никада нису ни крштене како треба..те се код њих са лакоћом увело то јеретичко учење...данас имамо разне ..као типа "МПЦ" и "ЦПЦ" и "ИПХ"..који настављају цепање Христове Цркве...сви су они исте чорбе зачин, чорбе коју муте масони и илуминати!

Чекај мени сад није јасно?? Ако је СПЦ признала 280 верских неких јеретичких такозваних цркава и ушла у савез са њима...Шта им сада сметају људи који хоће да немењају ништа у вероисповести??
Питам добронамерно...јер мало треба и мозак сем неких цитата..надам се да си ме резумео и да ћеш дирекно одговорити??

...данас имамо разне ..као типа "МПЦ" и "ЦПЦ" и "ИПХ"..који настављају цепање Христове Цркве...сви су они исте чорбе зачин, чорбе коју муте масони и илуминати!
Е, ако овако тврди наш брат "Мистер Бин", онда да му поверујемо? Шалим се, немој да се љутиш. Не може се ИПХ (па макар и лажни ИПХ) стављати у исти кош са ЦПЦ или МПЦ. За ове друге то важи што тврдиш. А поготово то важи за СПЦ: еп. Бачки Иринеј има чин "командора" у масонерији. То знају и птице на грани....
А има још ту масона, хомосексуалаца, педофила, и осталих настраних, у врху СПЦ. И ово заиста знају мала деца.

Ево, вратих се са печења шљивке, па видех овог мог заблуделог брата Стефана и његове небулозе. Брате, јел си ти ћорав? Тако ми личиш. Нигде не тврдимо да се Авраму није јавила Света Тројица. Одакле ти то? Само говоримо оно што говори Свето Предање (навео сам ти из прве књиге Мојсијеве 18 глава, 22.стих, па прочитај), а то је: да Аврам није препознао Бога као Троипостасног, већ Га је угостио као Господа са два анђела (тј. човека, како се тамо помињу).
Лепо се из Писма види да су касније та два анђела кренула пут Содома, да га униште. И не само Аврам, већ нико од људи у Старом Завету није знао да је Бог Троипостасан. Бог је открио (тј.објавио) Тројичност тек на Богојављање. И то је Догмат, брате. Ко овако не исповеда, јеретик је по учењу Цркве!
А назив је битан и због других ствари: тачније због новозаветне реалности, јер се у Новом Завету мења (не по Божанству!) једно Лице Бога. Тачније, Син Божји се оваплотио и постао и Син Човечији истовремено, Богочовек Господ наш Исус Христос. Дакле, сада је друга околност и не можемо сликати Свету Тројицу као три анђела, јер анђели симболишу бестелесност а то је директна хула на Господа Исуса Христа. А поготово да се инсистира на томе да је та икона "једини образац Свете Тројице", као што тврде андрејевци (мада и неки флоринци то тврде). То је јеретички став. Зашто? Зато што се тако Христу одузима телесност, а тиме се хули на цео домострој људског спасења.
Да закључим: иконама дајемо прави назив, а то је за Рубљовску икону: "Гостољубље Аврамово-старозаветна Света Тројица", а ова "новозаветна" са Старцем и Голубом као: "Света Тројица" (с тим што Старац и Голуб само симболично представљају Ипостаси Бога Оца и Духа Светог, а Христос се приказује онако како се јавио). И ово нису измислили матејевци, тј.григоријевци, већ је то предањски назив (провери ово преко интернета). И ово све нема везе са јересју жидоствујућих, већ је то Свето Предање (читај Светог Јована Дамаскина на основу учења Цркве, а жидоствујући су осуђени због неких других ствари). Такође, саборни став цркве о било ком питању је изнад сваког Светог Оца појединачно.

У вези о. Серафима: није он написао ту књигу о новоиконоборству, не знам о чему причаш. Имам једну такву књигу на руском језику, али то су написали кириковци, такође расколници. Серафим није нас овде заразио неким "григоријанством" већ је написао сјајну књигу, али је касније отпао од Цркве. Иначе, нису остали григоријевци строги према њему толико. Једино сам ја такав, грешан, па му говорим да је лагао. Можда је то несвесно урадио или није знао добро на грчки да преведе, али остали монаси и мирјани из наше Цркве са којима сам разговарао о о.Серафиму су изузетно благи и снисходљиви према њему и сажаљевају га веома. Али, и ја га исто сажаљевам.

У вези једноличне хиротоније Светог Саве има потврде да је била једнолична. Код Доментијана (Савин биограф) се ово спомиње у првом лицу. Ако ти баш треба, пронаћи ћу ово и цитираћу касније, јер сада журим на посао.

А то да о. Серафим тврди негативно о Моштима светог владике Матеја, просто, није тачно. Знам, јер сам лично код њега у келији на Каруљи, целивао један већи део Моштију светог владике, и изврсно благоухају. Ниси добро схватио о. Серафима: пре него што је вл.Матеј спуштен у гробницу, почео је да мироточи, и од светог мира се чврсто залепила његова монашка раса за тело. А све је дивно благоухало... (иди у манастир Кератеа па се увери). Зна ово добро и о.Акакије, зато и држи слику Матејеву на зиду, али се прави наиван јер нема храбрости да призна своју заблуду. Зато, изађите флоринци на неки јавни дуел, да цела Србија види вашу прелест!

Е, ако овако тврди наш брат "Мистер Бин", онда да му поверујемо? Шалим се, немој да се љутиш. Не може се ИПХ (па макар и лажни ИПХ) стављати у исти кош са ЦПЦ или МПЦ. За ове друге то важи што тврдиш. А поготово то важи за СПЦ: еп. Бачки Иринеј има чин "командора" у масонерији. То знају и птице на грани....
А има још ту масона, хомосексуалаца, педофила, и осталих настраних, у врху СПЦ. И ово заиста знају мала деца.

Ево, вратих се са печења шљивке, па видех овог мог заблуделог брата Стефана и његове небулозе. Брате, јел си ти ћорав? Тако ми личиш. Нигде не тврдимо да се Авраму није јавила Света Тројица. Одакле ти то? Само говоримо оно што говори Свето Предање (навео сам ти из прве књиге Мојсијеве 18 глава, 22.стих, па прочитај), а то је: да Аврам није препознао Бога као Троипостасног, већ Га је угостио као Господа са два анђела (тј. човека, како се тамо помињу).
Лепо се из Писма види да су касније та два анђела кренула пут Содома, да га униште. И не само Аврам, већ нико од људи у Старом Завету није знао да је Бог Троипостасан. Бог је открио (тј.објавио) Тројичност тек на Богојављање. И то је Догмат, брате. Ко овако не исповеда, јеретик је по учењу Цркве!
А назив је битан и због других ствари: тачније због новозаветне реалности, јер се у Новом Завету мења (не по Божанству!) једно Лице Бога. Тачније, Син Божји се оваплотио и постао и Син Човечији истовремено, Богочовек Господ наш Исус Христос. Дакле, сада је друга околност и не можемо сликати Свету Тројицу као три анђела, јер анђели симболишу бестелесност а то је директна хула на Господа Исуса Христа. А поготово да се инсистира на томе да је та икона "једини образац Свете Тројице", као што тврде андрејевци (мада и неки флоринци то тврде). То је јеретички став. Зашто? Зато што се тако Христу одузима телесност, а тиме се хули на цео домострој људског спасења.
Да закључим: иконама дајемо прави назив, а то је за Рубљовску икону: "Гостољубље Аврамово-старозаветна Света Тројица", а ова "новозаветна" са Старцем и Голубом као: "Света Тројица" (с тим што Старац и Голуб само симболично представљају Ипостаси Бога Оца и Духа Светог, а Христос се приказује онако како се јавио). И ово нису измислили матејевци, тј.григоријевци, већ је то предањски назив (провери ово преко интернета). И ово све нема везе са јересју жидоствујућих, већ је то Свето Предање (читај Светог Јована Дамаскина на основу учења Цркве, а жидоствујући су осуђени због неких других ствари). Такође, саборни став цркве о било ком питању је изнад сваког Светог Оца појединачно.

У вези о. Серафима: није он написао ту књигу о новоиконоборству, не знам о чему причаш. Имам једну такву књигу на руском језику, али то су написали кириковци, такође расколници. Серафим није нас овде заразио неким "григоријанством" већ је написао сјајну књигу, али је касније отпао од Цркве. Иначе, нису остали григоријевци строги према њему толико. Једино сам ја такав, грешан, па му говорим да је лагао. Можда је то несвесно урадио или није знао добро на грчки да преведе, али остали монаси и мирјани из наше Цркве са којима сам разговарао о о.Серафиму су изузетно благи и снисходљиви према њему и сажаљевају га веома. Али, и ја га исто сажаљевам.

У вези једноличне хиротоније Светог Саве има потврде да је била једнолична. Код Доментијана (Савин биограф) се ово спомиње у првом лицу. Ако ти баш треба, пронаћи ћу ово и цитираћу касније, јер сада журим на посао.

А то да о. Серафим тврди негативно о Моштима светог владике Матеја, просто, није тачно. Знам, јер сам лично код њега у келији на Каруљи, целивао један већи део Моштију светог владике, и изврсно благоухају. Ниси добро схватио о. Серафима: пре него што је вл.Матеј спуштен у гробницу, почео је да мироточи, и од светог мира се чврсто залепила његова монашка раса за тело. А све је дивно благоухало... (иди у манастир Кератеа па се увери). Зна ово добро и о.Акакије, зато и држи слику Матејеву на зиду, али се прави наиван јер нема храбрости да призна своју заблуду. Зато, изађите флоринци на неки јавни дуел, да цела Србија види вашу прелест!

Да треба да се састанете то је врло добро..И да треба да се огласите са једном јавном огласницом, И то треба,,овако не води ничему...
Ради нас лаика..
И овако ће свако злонамеран користити ваша неслагања(као што већ раде)..
А мислим да ви то можете!!! јер из ваших постова а и из других извора види се да сте правоверни..Стога не видим разлога за тиме ,моји,твоји,наши,ваши..Или јесмо Зилоти(праведници) или нисмо. Поједини који виде да СПЦ јесте прекршила каноне, И стварно се тога згажавају Гледајући ваша препуцавања незнају шта чинити....

Тај форум је осудио и сам Епископ Артемије, а Еп.Јефрем никада није ни чуо за њега.
То су људи помраченог ума..који живе за скандале..УДБА!
Кад је осудио? Артемије се оградио од предходног форума Газиместан.цом који је одавно угашен а о овом новом није било јавних речи колико ја знам.

Питања за Јеховине сведоке

Како објашњавате то што је Бог рекао да се не гради никакав резани лик онога што је на земљи и на небу а истом том Мојсију коме је дао ту заповест касније заповеда да таблице са 10 Божијих заповести стави у ковчег завета на коме ће бити изрезана два херувима (који су на небу) који гледају један у другог и имају раширена крила, а на завесу шатора од састанка такође да се извезу ликови херувима? Па видите да је Бог допустио сликање ликова али који се неће обожавати као Бог. Имао бих вам још писати о томе, али за сада нек буде толико да вас не преоптеретим.

Исто тако Бог даје Мојсију заповест "Не убиј" (и због тога Јеховини сведоци одбијају служење војног рока) а после тога у следећој књизи (Књига Исуса Навина) пророку Исус Навину и Јеврејима Бог наређује да суровим ратовима истребе незнабожачке народе и населе њихову земљу. Једном Јевреји нису послушали Бога, нису хтели да ратују, па их је Бог казнио. Исто, тако касније пророк Илија лично својим рукама убија жреце (свештенике) паганског бога (демона) Вала и то њих стотине својим рукама закоље да ниједан не остаде, каже Библија. И тај исти Мојсије коме је Бог дао заповест "Не убиј" и пророк Илија коме је Бог заповедио да убије Валове жреце се јављају заједно са Господом Исусом Христом када се преобразио на гори Тавор и када се чуо глас Бога Оца који каже за Исуса "Ово је Син мој љубљени, Њега послушајте". Како то објашњавате?
Да се не мучите, рећи ћу вам. Бог је пустио Јевреје да истребљују те народе јер је хтео да их казни за њихове грехе и људске жртве које су приносили својим боговима (демонима), што и пише у Библији. А Свети пророк Илија је клао паганске жреце из ревности према Богу.

Али ви буквално и површно схватате Свето писмо (Библију), читате а не разумете. И као што сам предходно написао, за разумевање Светог писма треба бити непристрасан, без предрасуда, непрестано се молити Богу и испуњавати се Светим Духом и читати тумачења истинских правилних тумача Библије, православних учитеља и Светих отаца.

cudno onda kako mu to dopustaju vec vekovima..
Какве везе има колико нешто траје ако је лажно, неистинито, јеретичко? Хоће ли му старост дати истину? Да ли лаж временом ако траје вековима постаје истина, претвара се у истину? Па, не, наравно.
Папска јерес датира од 1054. али постоје многе јереси које су се појавиле још у првим вековима хришћанства па зар ћемо и у њих веровати само зато што су толико старе, старије хиљаду година од папске јереси?
Као што су прве јереси осуђене на Васељенским Саборима од стране Христове Цркве тако је осуђена и папска јерес на Саборима. То што је римски папа поред многих јереси које је увео увео и ту да је он поглавар целог хришћанства и "заменик Сина Божијег на земљи" и "непогрешив по питањима вере" (иако су папе многе јереси увеле) то нас православне не занима. У православној Цркви су највише тело, као и у апостолско доба (у Новом завету је описан апостолски Сабор који доноси одлуке, сви апостоли заједно, а не један), Сабори Светих отаца уз призив Светога Духа.

Poslednja izmena:
Осврнуо сам се на Јеховине сведоке јер су долазили на ову тему (неколико страна раније) а што је најсмешније и најтужније они инсистирају на изговарању тачног Божијег имена - Јехова, а оно је погрешно, јер су њихови неуки учитељи читали погрешно са Јеврејског језика. Правилан изговор је - Јахве. И Јевреји су ретко када изговарали то Божије име из страха и поштовања Божије заповести "Не узимај узалуд име Господа Бога твога" па су употребљавали реч "Адонај" а врло ретко "Јахве". Међутим, "Јеховини сведоци" стално, свакодневно и често говоре "Јехова, Јехова!" и тиме крше заповест Божију "Не узимај узалуд име Господа Бога твојега."

За све оне који хоће озбиљније да проучавају Нови завет са следећег линка
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm#svetopismo
могу бесплатно да скину правилна (православна) и дубокоумна тумачења књига Новога завета. (Уколико вам линк не отвори баш на књигама тумачења, само крените мишем мало на доле, она се налазе на дну те странице.)

Poslednja izmena:
Чекај мени сад није јасно?? Ако је СПЦ признала 280 верских неких јеретичких такозваних цркава и ушла у савез са њима...Шта им сада сметају људи који хоће да немењају ништа у вероисповести??
Питам добронамерно...јер мало треба и мозак сем неких цитата..надам се да си ме резумео и да ћеш дирекно одговорити??

Нити је СПЦ кога признала, нити је ушла у савез са њима... одговараш на питање док га постављаш и злонамерно збориш против Христове Цркве, лажеш!

Нити је СПЦ кога признала, нити је ушла у савез са њима... одговараш на питање док га постављаш и злонамерно збориш против Христове Цркве, лажеш!
СПЦ је потписом у Равени признала првенство римског папе а на свом Архијерејском Сабору потврдила тај потпис.

СПЦ је органски члан Светског савета цркава у коме су преко 250 секти, и у коме је СПЦ признала да православна Црква није Једна, него да Црква тек треба да се створи у будућности од свих ових секти. Сви скупови ове екуменистичке организације почињу и завршавају се заједничким молитвама јеретика и представника СПЦ.

Синод СПЦ на челу са патријархом Павлом често пута је био у олтару код римокатолика док су ови служили мисе а Свети канони (правила) кажу "Ко се моли са јеретицима и сам је јеретик". Постоје бројне фотографије патријарха и епископа СПЦ у римокалтоличким олтарима за време мисе.

Сваке године патријаршијска капела СПЦ се уступа англиканцима да врше своју мису док је патријарх томе присуствовао. Постоје фотографије. А канони кажу да онај православни клирик који дозволи јеретицима да се моле у православном храму да се свргне.

Васељенски патријарх заједно са римским папом има обичај да служи заједничку мису-литургију и заједно причешћују вернике.

Епископи СПЦ Иринеј, Игњатије и Порфирије имају обичај да причешћују и римокатолике иако се причешће не сме дати ономе ко није крштен православац.

Епископ СПЦ Лаврентије је много пута био на поклоњењу римском папи, држао му говоре и хвалио га (имаш на ЈуТубу црно-бели снимак), целивао (љубио) му руку, потчињавао му се, итд.

Итд. Итд.

А како може Артемије да осуди форум ихтус који се тако жестоко и упорно залаже за њега, највише га поштује и износи истину о њему? Ако имаш неки доказ да се Артемије оградио или како кажеш осудио форум ихтус постави овде ту вест или у твојој теми "Православне вести" иначе ти не верујем.

И још једно питање. Докле ћеш да глумиш великог православаца са аватаром протестантског свештеника? То је контрадикторно и, опрости на изразу, шизофрено.

Нити је СПЦ кога признала, нити је ушла у савез са њима... одговараш на питање док га постављаш и злонамерно збориш против Христове Цркве, лажеш![/QUOTE

Ја се против никога не борим овде а Нарочито не против Исуса Христа већ упорно питам да ли је ово истина што се прича о СПЦ.До сада нико ми није демантовао то или документовао да СПЦ није скренула са свог Хришћанског пута...Ја не могу ником да верујем на реч....
Па стим у вези ево неких чланака који другачије пишу..
http://www.novinar.de/2008/02/24/svetski-savez-crkava-podrzao-spc.html
http://www.novinar.de/index.php?s=ekumenisti
http://www.novinar.de/o-nama/fotogr...izam-i-novotarenje-u-spc/?pid=620#picture_nav
http://www.novinar.de/2007/10/25/spc-je-jos-uvek-clan-organizacije-svetski-savet-crkava-zasto.html
http://www.novinar.de/2008/05/21/episkopi-spc-koji-ne-postuju-odluke-sa-sabora-spc-novotarci.html
П.С.
Па није ни мени лако веруј мене погађа то..Једна врста издаје, а издају сам већ осетио ...веруј ми

Poslednja izmena:
Какве везе има колико нешто траје ако је лажно, неистинито, јеретичко? Хоће ли му старост дати истину? Да ли лаж временом ако траје вековима постаје истина, претвара се у истину? Па, не, наравно.
Папска јерес датира од 1054. али постоје многе јереси које су се појавиле још у првим вековима хришћанства па зар ћемо и у њих веровати само зато што су толико старе, старије хиљаду година од папске јереси?
Као што су прве јереси осуђене на Васељенским Саборима од стране Христове Цркве тако је осуђена и папска јерес на Саборима. То што је римски папа поред многих јереси које је увео увео и ту да је он поглавар целог хришћанства и "заменик Сина Божијег на земљи" и "непогрешив по питањима вере" (иако су папе многе јереси увеле) то нас православне не занима. У православној Цркви су највише тело, као и у апостолско доба (у Новом завету је описан апостолски Сабор који доноси одлуке, сви апостоли заједно, а не један), Сабори Светих отаца уз призив Светога Духа.

hahaha,znaci bas su te 1054. odlucili da budu losi posto su se otrgli iz kandzi presvetlog pravoslavlja :lol: a pre toga su,verujem,bili cvecke

prepucavanje vas i katolika moze se uporediti sa dva klinca koji se svakog dana svadjaju oko toga ciji je veci. :thumbdown:

Back