gost 133940
Elita
- Poruka
- 23.648
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ја сам ти већ одговорио и за Аврама и за Свети Дух и чисту душу која ти је потребна да схватиш Свето писмо. Ако нам нешто из Библије није јасно, а не може све да нам буде јасно јер нисмо савршени, то не значи да треба да одбацимо целу Библију јер нема ништа боље од Библије у шта човек може да верује, јер Господ Исус Христос нуди људима више него било ко - нуди нам вечни живот (бесмртност) и вечно блаженство у рају, у Царству Божијем. Нико нам ништа више од тога не нуди. Зато је лепо веровати у то, а када начиниш искорак и поверујеш Богу Он ти плати, даје ти душевни и духовни мир и смирење и даје ти још вере. Итд.Vlade, vidim da ću ostati bez odgovora!
Pokaj se, posti i ispovedi se. Možda će tada sveti duh ponovo jahati uz tebe, pa ćeš moći da mi odgovoriš na moja naivna pitanja?
...Зато је лепо веровати у то, а када начиниш искорак и поверујеш Богу Он ти плати, даје ти душевни и духовни мир и смирење и даје ти још вере. Итд.
А тај лик је јеретик који је кроз историју увео многе јереси, неке римске папе су биле блудници, благосиљали су иквизицију (спаљивање свих који се не покоравају њему), Крсташке ратове који су били пљачкашки, опраштао је грехове за новац (индулгенција) и благосиљао друге злочине (усташки логор Јасеновац, благосиљао Хитлера, подржавао фашизам, итд.). итд.
Христову Цркву води Свети Дух и Сабори Светих отаца (како нам је и Господ оставио у аманет) а не један човек, римски папа, кога његови верници обожавају као идола и више од самог Бога. И у Новом завету највише одлуке су доносили сви апостоли на Сабору уз призив Светог Духа (кога је Исус послао као свог заменика), а не сам апостол Петар, који ни по чему није имао већу власт од осталих апостола. Најближи Господу су били подједнако и апостоли Петар и Јован (кога је Господ највише волео) и Јаков (који је био епископ Јерусалима, прве Цркве по части) тако да Петар никада није имао првенство у раној хришћанској Цркви. Итд.
Исаку ништа није фалило, видео је од свог оца Аврама пример како треба веровати Богу, и рекох да је Исак родио Јакова а од Јакова је постао многобројни Божји Јеврејски народ.

Pa, nisi baš odgovorio za Avrama.
U redu, slušao čova starijeg. Al što je toliki psihopata? Tebi nije čudan?
Takođe, nisi odgovorio kako je bog ispravio kolateralnu štetu na Isaku.
A oko ovoga gore, pade mi na pamet socijalistički vic sa bugarskom trgovinskom firmom koja je izvozila glinene lonce u zamenu za piliće, pa su tovili piliće i menjali za jagnjad, pa utovljene ovce za telad. Na kraju, utovljenu junad su menjali sa Rusima. Za zemlju za lonce.
Форум www.ihtus.us је форум православних ревнитеља у СПЦ који посебно поштују владике рашкопризренског Артемија, канадског Георгија, бањалучког Јефрема, итд. и све оне владике који се одупиру римском папи и утицају римокатоличанства на СПЦ и православље. Људи са овог форума владике СПЦ који раде на унијаћењу и покатоличавању Срба називају "Ватиканском хунтом". Овај сајт (форум) је против Акакијевих зилота и њих са овога форума банују чим почну да ревнују по свом.
Акакијеви зилоти (флоринци) немају свој сајт. Једини зилотски сајт на српском језику који за сада постоји је www.pravoverje.com и ту су текстови (старији и новији) зилота матејеваца. Колико се зилоти противе утицају римског папе то свако ко се распитао добро зна. Па управо су зилотски монаси манастира Есфигмен са Свете Горе престали на литургијама да помињу свог Васељенског патријарха зато што се моли са римским папом због чега им Васељенска патријаршија на манастир већ неколико година шаље грчку полицију и војску са намером да их истера из манастира.
Видим да неки овдје не контају разлику између Православне Христове Цркве и јеретичких организација каква је она у ватикан ситију....ватикански шизмаици су 1054 отпали од Христове Православне Цркве...званично..иако је проблем још од раније..али су Православни Епископи Рима , успели у неколико наврата да поразе јеретике....који су по неким изворима кренули са латинским учењем у Шпанији...после се проширило на германске земље...које никада нису ни крштене како треба..те се код њих са лакоћом увело то јеретичко учење...данас имамо разне ..као типа "МПЦ" и "ЦПЦ" и "ИПХ"..који настављају цепање Христове Цркве...сви су они исте чорбе зачин, чорбе коју муте масони и илуминати!
Е, ако овако тврди наш брат "Мистер Бин", онда да му поверујемо? Шалим се, немој да се љутиш. Не може се ИПХ (па макар и лажни ИПХ) стављати у исти кош са ЦПЦ или МПЦ. За ове друге то важи што тврдиш. А поготово то важи за СПЦ: еп. Бачки Иринеј има чин "командора" у масонерији. То знају и птице на грани.......данас имамо разне ..као типа "МПЦ" и "ЦПЦ" и "ИПХ"..који настављају цепање Христове Цркве...сви су они исте чорбе зачин, чорбе коју муте масони и илуминати!
Е, ако овако тврди наш брат "Мистер Бин", онда да му поверујемо? Шалим се, немој да се љутиш. Не може се ИПХ (па макар и лажни ИПХ) стављати у исти кош са ЦПЦ или МПЦ. За ове друге то важи што тврдиш. А поготово то важи за СПЦ: еп. Бачки Иринеј има чин "командора" у масонерији. То знају и птице на грани....
А има још ту масона, хомосексуалаца, педофила, и осталих настраних, у врху СПЦ. И ово заиста знају мала деца.
Ево, вратих се са печења шљивке, па видех овог мог заблуделог брата Стефана и његове небулозе. Брате, јел си ти ћорав? Тако ми личиш. Нигде не тврдимо да се Авраму није јавила Света Тројица. Одакле ти то? Само говоримо оно што говори Свето Предање (навео сам ти из прве књиге Мојсијеве 18 глава, 22.стих, па прочитај), а то је: да Аврам није препознао Бога као Троипостасног, већ Га је угостио као Господа са два анђела (тј. човека, како се тамо помињу).
Лепо се из Писма види да су касније та два анђела кренула пут Содома, да га униште. И не само Аврам, већ нико од људи у Старом Завету није знао да је Бог Троипостасан. Бог је открио (тј.објавио) Тројичност тек на Богојављање. И то је Догмат, брате. Ко овако не исповеда, јеретик је по учењу Цркве!
А назив је битан и због других ствари: тачније због новозаветне реалности, јер се у Новом Завету мења (не по Божанству!) једно Лице Бога. Тачније, Син Божји се оваплотио и постао и Син Човечији истовремено, Богочовек Господ наш Исус Христос. Дакле, сада је друга околност и не можемо сликати Свету Тројицу као три анђела, јер анђели симболишу бестелесност а то је директна хула на Господа Исуса Христа. А поготово да се инсистира на томе да је та икона "једини образац Свете Тројице", као што тврде андрејевци (мада и неки флоринци то тврде). То је јеретички став. Зашто? Зато што се тако Христу одузима телесност, а тиме се хули на цео домострој људског спасења.
Да закључим: иконама дајемо прави назив, а то је за Рубљовску икону: "Гостољубље Аврамово-старозаветна Света Тројица", а ова "новозаветна" са Старцем и Голубом као: "Света Тројица" (с тим што Старац и Голуб само симболично представљају Ипостаси Бога Оца и Духа Светог, а Христос се приказује онако како се јавио). И ово нису измислили матејевци, тј.григоријевци, већ је то предањски назив (провери ово преко интернета). И ово све нема везе са јересју жидоствујућих, већ је то Свето Предање (читај Светог Јована Дамаскина на основу учења Цркве, а жидоствујући су осуђени због неких других ствари). Такође, саборни став цркве о било ком питању је изнад сваког Светог Оца појединачно.
У вези о. Серафима: није он написао ту књигу о новоиконоборству, не знам о чему причаш. Имам једну такву књигу на руском језику, али то су написали кириковци, такође расколници. Серафим није нас овде заразио неким "григоријанством" већ је написао сјајну књигу, али је касније отпао од Цркве. Иначе, нису остали григоријевци строги према њему толико. Једино сам ја такав, грешан, па му говорим да је лагао. Можда је то несвесно урадио или није знао добро на грчки да преведе, али остали монаси и мирјани из наше Цркве са којима сам разговарао о о.Серафиму су изузетно благи и снисходљиви према њему и сажаљевају га веома. Али, и ја га исто сажаљевам.
У вези једноличне хиротоније Светог Саве има потврде да је била једнолична. Код Доментијана (Савин биограф) се ово спомиње у првом лицу. Ако ти баш треба, пронаћи ћу ово и цитираћу касније, јер сада журим на посао.
А то да о. Серафим тврди негативно о Моштима светог владике Матеја, просто, није тачно. Знам, јер сам лично код њега у келији на Каруљи, целивао један већи део Моштију светог владике, и изврсно благоухају. Ниси добро схватио о. Серафима: пре него што је вл.Матеј спуштен у гробницу, почео је да мироточи, и од светог мира се чврсто залепила његова монашка раса за тело. А све је дивно благоухало... (иди у манастир Кератеа па се увери). Зна ово добро и о.Акакије, зато и држи слику Матејеву на зиду, али се прави наиван јер нема храбрости да призна своју заблуду. Зато, изађите флоринци на неки јавни дуел, да цела Србија види вашу прелест!
Кад је осудио? Артемије се оградио од предходног форума Газиместан.цом који је одавно угашен а о овом новом није било јавних речи колико ја знам.Тај форум је осудио и сам Епископ Артемије, а Еп.Јефрем никада није ни чуо за њега.
То су људи помраченог ума..који живе за скандале..УДБА!
Какве везе има колико нешто траје ако је лажно, неистинито, јеретичко? Хоће ли му старост дати истину? Да ли лаж временом ако траје вековима постаје истина, претвара се у истину? Па, не, наравно.cudno onda kako mu to dopustaju vec vekovima..
Кад је осудио? Артемије се оградио од предходног форума Газиместан.цом који је одавно угашен а о овом новом није било јавних речи колико ја знам.
Чекај мени сад није јасно?? Ако је СПЦ признала 280 верских неких јеретичких такозваних цркава и ушла у савез са њима...Шта им сада сметају људи који хоће да немењају ништа у вероисповести??
Питам добронамерно...јер мало треба и мозак сем неких цитата..надам се да си ме резумео и да ћеш дирекно одговорити??
СПЦ је потписом у Равени признала првенство римског папе а на свом Архијерејском Сабору потврдила тај потпис.Нити је СПЦ кога признала, нити је ушла у савез са њима... одговараш на питање док га постављаш и злонамерно збориш против Христове Цркве, лажеш!
Нити је СПЦ кога признала, нити је ушла у савез са њима... одговараш на питање док га постављаш и злонамерно збориш против Христове Цркве, лажеш
jesi ti siguran u ovo sto tvrdis?ja ipak mislim da Vlada sve zna![]()