Зилоти

Ne..zasto bih shvatala licno?Ja mu bas verujem.Vidim citao je knjiga..i to mu daje za pravo da prepoznaje prave vernike i baca anateme okolo...
Nesto ne videh da se ovi na islamu toliko dele i pljuju ,vec su slozni u svojoj veri.

Ко баца Анатеме?? Ја мислим да је цитирао нешто...
А сложни јесу а овде упадају и ремете мир то јест расправу Лажно се престављајуци као хришћани...А већина се пали на расправе овде а ја када на то упозорим неко обрише мој пост...Овде су ти сви брате од секташа до других бероисповести..Ако не сконташ овде политику која нас је довела сада где смо нема нам спаса на њихову радост..чак поједини имају више ницка!!

А сложни јесу а овде упадају и ремете мир то јест расправу Лажно се престављајуци као хришћани...А већина се пали на расправе овде а ја када на то упозорим неко обрише мој пост...Овде су ти сви брате од секташа до других бероисповести..Ако не сконташ овде политику која нас је довела сада где смо нема нам спаса на њихову радост..чак поједини имају више ницка!!

Kako ko?Pa rekao mi je lepo da sam satanista jer mu se ne svidja ova grupa na mom avataru :hahaha:.Maltene sve nazvao bludnicima..
Sta sad ja kao treba njemu da dam krstenicu na uvid??
Ko je bre on da lepi etikete ljudima?
Nije ni svestenik,a zna vise od patrijarha :dash:

ma cuti,dok smo jos vodili krstaske ratove na Kultnim pretio jedan manijak da ce tuziti mene,jos par ljudi i citavu Krstu jer narusavamo ugled majke crkve :D
Не знам о ком човеку је реч, и да ли је он стварно неки "манијак", али је чињеница то да на овом форуму има много богохулника који се отворено ругају Православљу и проповедају сатанизам. И таквих има међу модераторима и администраторима....
Али, шта је - ту је.... По допуштењу Божијем, живимо у демо(но)кратији, која сигурно неће вечно трајати, јер ће убрзо победити теократске снаге, па овакви хулници неће моћи нигде ни да промоле свој нос а камоли да хуле на Цркву Христову. Зато, бљујте свој гној јер имате још времена!

Још једно мало објашњење појма "анатеме": анатема против неке јереси или другог лажног учења се не баца од неког сопственог личног хира или томе слично. Анатема представља само констатацију духовне смрти неког јеретика, расколника, безбожника, итд. Анатема или проклетство, у буквалном преводу значи ово: одсечен, одвојен (од предмета, појма), а у верском случају: одсечен од Бога и заједнице Светих. Недопустиво је бацати анатеме из неких личних разлога али са верске (тј. духовне) стране оне представљају констатацију духовне смрти (сем ако се дотични не покаје).
Ево један конкретан пример: Човек умире природном смрћу. Лекари се окупљају око њега и само констатују његову смрт, пре или после обдукције. Човек је умро али за смрт нису криви лекари. Они су само смрт констатовали. Е, такав смисао имају анатеме Светих Отаца Цркве на све отпадника разних врста.

Не знам о ком човеку је реч, и да ли је он стварно неки "манијак", али је чињеница то да на овом форуму има много богохулника који се отворено ругају Православљу и проповедају сатанизам. И таквих има међу модераторима и администраторима....
Али, шта је - ту је.... По допуштењу Божијем, живимо у демо(но)кратији, која сигурно неће вечно трајати, јер ће убрзо победити теократске снаге, па овакви хулници неће моћи нигде ни да промоле свој нос а камоли да хуле на Цркву Христову. Зато, бљујте свој гној јер имате још времена!

Још једно мало објашњење појма "анатеме": анатема против неке јереси или другог лажног учења се не баца од неког сопственог личног хира или томе слично. Анатема представља само констатацију духовне смрти неког јеретика, расколника, безбожника, итд. Анатема или проклетство, у буквалном преводу значи ово: одсечен, одвојен (од предмета, појма), а у верском случају: одсечен од Бога и заједнице Светих. Недопустиво је бацати анатеме из неких личних разлога али са верске (тј. духовне) стране оне представљају констатацију духовне смрти (сем ако се дотични не покаје).
Ево један конкретан пример: Човек умире природном смрћу. Лекари се окупљају око њега и само констатују његову смрт, пре или после обдукције. Човек је умро али за смрт нису криви лекари. Они су само смрт констатовали. Е, такав смисао имају анатеме Светих Отаца Цркве на све отпадника разних врста.

ajde ti sad meni lepo reci ko ovde propoveda satanizam!! znam koji su se Moderatori otrgli od majke crkve a znam i Admina ali sataniste ne upoznas jos uvek.

a ovo u cemu mi zvimo veze sa demokratijom nema

Ali on je a i ti si Laik a pricate ko da ste Patrijarsi licno :rtfm:

Kako ko?Pa rekao mi je lepo da sam satanista jer mu se ne svidja ova grupa na mom avataru :hahaha:.Maltene sve nazvao bludnicima..
Sta sad ja kao treba njemu da dam krstenicu na uvid??
Ko je bre on da lepi etikete ljudima?
Nije ni svestenik,a zna vise od patrijarha :dash:

Па сад то је већ ваше лично о сликама..А што се знања тиче сваком је доступно..
А већ си и мене увуко у ту расправу ако се не варам..Што се тиче Анатема оне су бачене од стране Васељенских Сабора..Само сада можемо копирати текст истих..
И једно је сигурно свако од нас је барем једном пао под ту Анатему...

Ali on je a i ti si Laik a pricate ko da ste Patrijarsi licno :rtfm:

Па зар да не причамо о ночему....Наведи ми пост где ја изигравам Паријаха
Нема патријарси већ само један Патријах..Или то не знаш????
А као што сам више пута рекао знање је доступно

Па зар да не причамо о ночему....Наведи ми пост где ја изигравам Паријаха
Нема патријарси већ само један Патријах..Или то не знаш????
А као што сам више пута рекао знање је доступно

A jel?

Jerusalimski,Vaseljenski,Ruski,Bugarski itd :mrgreen:

ajde ti sad meni lepo reci ko ovde propoveda satanizam!! znam koji su se Moderatori otrgli od majke crkve a znam i Admina ali sataniste ne upoznas jos uvek.

a ovo u cemu mi zvimo veze sa demokratijom nema
Северни ратниче, знаш и сам. Подржао си јавно Вајсхаупта и његове сатанистичке изјаве. Има ту још неких који се хвале тиме. Препознаће се сами...Нека Бог да свима да се покају од тога и уразуме!

А ово јесте демонократија, а не нека "владавина народа" (мада "демос" не значи "народ" већ "руља").

Искази ти се невероватно поклапају са неим овде подударност је велика...Врло брзо мењаш никове...
Али ипак не разумем шта си хтео питати..

Nisam menjao nick od 2006 ako pogledas bolje :mrgreen:

Nisam hteo nista da te pitam samo kazem da ti i Vlado ispadoste strucniji od svih Patrijarha na svetu :rotf:

Back