Зилоти

Сам си богохулан ско тако говориш,нисам ни рекао да јеврејски зилоти имају везе са вама а ни ви нисте зилоти само се тако само зовете прави зилоти аскети на Атосу које се моле у келијама а који су у устројству канонске Православне Цркве.

А ко им је поглавар?z:shock:

Је ли Небојша јел им овај поглавар?
papua_new_guinea.jpg

+ David, Episkop Kruševački i profesor Bogoslovskog fakulteta, razobličava tzv. istinske pravoslavne hrišćane, poredi njihovo ponašanje sa farisejima, govori o vezi sa Miraševim otpadnicima, novčanim marifetlucima...
http://www.eparhijakrusevacka.com/Н...рацa-или-Истинских-православних-хришћана.html
...z:)...Драго ми је због овог текста, што се бар неко из СПЦ (ако не рачунам Атанасијеве баљезгарије) дрзнуо да нас "разобличи" као "секту, парасинагогу" и слично, и биће му одговорено са моје стране одмах данас.
Тек сада видех ово, на прескок сам читао и за почетак ћу да цитирам једну велику неистину еп. Давида о нама.
Он каже ово:
Бесмислено је дакле називати себе истинским православним хришћанином када никада у историји Цркве нису постојали православни хришћани православнији од самих православних. И опет, када нигде у црквеном Предању не постоји категорија такозваног истинског православног хришћанина, који би својом православношћу превазилазио саме православне хришћане.

Напротив, од почетка су постојали, данас такви постоје, и увек ће постојати само православни хришћани.
Ово је тотална неистина!..
Уопште није тачно да су од почетка постојали само православни хришћани, јер је тај назив "православни" уведен тек у време Аријеве јереси јер су и аријанци себе називали да су "хришћани" а да би се разликовали у називу од ових јеретика - прави хришћани су себе назвали "православни", тако да и тај назив је исто плеоназам као термин "истински православан" јер не постоје неки "кривославни хришћани", односно: или си хришћанин или ниси!

А на остало од еп. Давида ћу одговорити мало касније и детаљно.

...z:)...Драго ми је због овог текста, што се бар неко из СПЦ (ако не рачунам Атанасијеве баљезгарије) дрзнуо да нас "разобличи" као "секту, парасинагогу" и слично, и биће му одговорено са моје стране одмах данас.
Тек сада видех ово, на прескок сам читао и за почетак ћу да цитирам једну велику неистину еп. Давида о нама.
Он каже ово: Ово је тотална неистина!..
Уопште није тачно да су од почетка постојали само православни хришћани, јер је тај назив "православни" уведен тек у време Аријеве јереси јер су и аријанци себе називали да су "хришћани" а да би се разликовали у називу од ових јеретика - прави хришћани су себе назвали "православни", тако да и тај назив је исто плеоназам као термин "истински православан" јер не постоје неки "кривославни хришћани", односно: или си хришћанин или ниси!

А на остало од еп. Давида ћу одговорити мало касније и детаљно.

Istinski pravoslavni hrišćani nisu nikada postojali,,,,daj primjer za takvo tvrđenje....

Istinski pravoslavni hrišćani nisu nikada postojali,,,,daj primjer za takvo tvrđenje....
Од Христа постоје и постојаће до краја овог века. Само, у почетку су се звали "ученици Христови", па онда само "хришћани", па након Аријеве јереси зову се "православни хришћани", да би се на крају, у време екуменизма (да би се разликовали од екумениста по имену) звали само "истински православни хришћани" а ту мислим на оне који су суштински истински а не само формално.

Дакле, тај еп.Давид је масно слагао.

Од Христа постоје и постојаће до краја овог века. Само, у почетку су се звали "ученици Христови", па онда само "хришћани", па након Аријеве јереси зову се "православни хришћани", да би се на крају, у време екуменизма (да би се разликовали од екумениста по имену) звали само "истински православни хришћани" а ту мислим на оне који су суштински истински а не само формално.

Дакле, тај еп.Давид је масно слагао.

+ David je napisao onako kako je vazdan bilo...

+ David je napisao onako kako je vazdan bilo...
Није рекао истину, отворено је слагао. Јасно сам то показао како је слагао јер назив "православни хришћани" не постоји одувек већ од 4.века, након Аријеве јереси.

А сада ћу још нешто да одговорим на Давидове лажи.

Овде смо детаљно објашњавали зашто је СПЦ од 1924.године расколничка заједница, а од 1965. године и све-јеретичка заједница, тако да падају у воду сва та трабуњања овог еп.Давида како ми "напуштамо Цркву Христову" и слично томе, јер ми нисмо напустили Цркву Христову већ јеретичку заједницу а то је канонски и оправдано и неопходно урадити.

Друго, овај еп.Давид је опет масно слагао када говори о "безопасности" и само неким "страховима унутар СПЦ" о тим врстама екуменизма, и каже следеће:
Г. Страх од сва три вида екуменизма, православног, женевског и римоцентричног или папоцентричног присутан је у мањој или већој мери код многих верника у Српској Православној Цркви.
Он је овде отворено изрекао неистину јер не постоји само неки "страх унутар СПЦ" већ јасна и недвосмислена саборска одлука Сабора Архијереја СПЦ из 1998.године у којој се јасно каже да је боравак у том (женевском) екуменизму јерес, и да је чланство у ССЦ, цитирам "синкретизам" и слично томе.
То сам овде постављао неколико пута, па шта се сада овај човек прави мутав када је и његов Сабор то саборски потписао а и њихов канонизовани "светац" (ава Јустин) је још 60-тих година прошлог века грмео против тог екуменизма и називао то, цитирам "језивом издајом вере". !!!..

Стварно, нема смисла шта овај човек изјављује тако да нећу да губим време коментаришући његове глупости, већ ћу им директно написати писмо мејлом на њихов сајт и позваћу их на јавни дуел по овој теми. z:)

Sveti Oci složno uče da blagodat dejstvuje i preko nedostojnog sveštenoslužitelja. Tako je naprimer blaženi Avgustin pisao: “Služitelji Božije Crkve ne prestaju da budu orudja blagodati Božije, iako sami nisu sveti. Bez obzira kakav je sveštenik, kada se on moli za narod, njegova molitva se uznosi ka Bogu, - njegove pouke ukoliko sadrže istinu su korisne za druge, - njegova sveštenodejstva imaju silu za vernika. On će sam za sebe dati odgovor Bogu, ali je on za pastvu istinski pastir”. Sveti Jefrem Sirin je učio: “ … Ako i ne znaš o nekom jereju da li je dostojan čina ili ne, nemoj ga prezirati radi Hristove zapovesti. Kao što svetlo zlato ne biva oštećeno ukoliko je prekriveno prljavštinom, kao ni sam biser ukoliko se prisloni nekim nečistim i skvernim stvarima; tako se ni sveštenstvo ne oskvernjuje čovekom, makar on bio i nedostojan”. Zlatoust je govorio još kategoričnije: “ …Ko poštuje sveštenika, taj će poštovati i Boga; a ko je počeo da prezire sveštenika, taj će postepeno doći jednom i do vredjanja Boga …ako ti neko predaje istinitu nauku, onda ne gledaj na njegov život, već na njegove reči … Sin pokriva sve očeve nedostatke, bez obzira koliko ih on ima”.

Dejstvuje,ali ako on uci i cini jereticka dela ,da li tada dejstvuje?ne bih rekao

- - - - - - - - - -

+ David, Episkop Kruševački i profesor Bogoslovskog fakulteta, razobličava tzv. istinske pravoslavne hrišćane, poredi njihovo ponašanje sa farisejima, govori o vezi sa Miraševim otpadnicima, novčanim marifetlucima...
http://www.eparhijakrusevacka.com/Н...рацa-или-Истинских-православних-хришћана.html
Jel to bese onaj ekumenista?

А како ћеш без причешћа Телом Христовим опрати грехе? Сваки дан човек најмање 100 пута згреши што свесно што несвесно. Нема уздизања душе у рај без светих тајни.
А још ни са главном светом тајном,крштењем, ниси сигуран да ли је она права.Кажеш СПЦ јеретичка а признајеш самоме себи њихово крштење.Кажеш нећеш два пута да се кристиш, па ниси крштен нити једанпут јер ЈЕРЕТИЦИ НЕМАЈУ СВЕТЕ ТАЈНЕ.
Samo vi nazivajte nas krstene pravoslavce da smo nekrsteni i da ako neko hoce da pridje vama zilotima da ponovo treba da se krsti ,sto je van svake pameti!
Tako samo odbijate ljude koji potencijalno zele da vam se pridruze.
Meni niko na ovoj kugli zemaljskoj ne moze da kaze da nisam krsten ,a pogotovo vi ,jer znam da jesam odavno i osetio sam blagodat krstenja kao dete i znam sta je blagodat kada se covek pricesti i kako to izgleda nakon pokajanja ,ispovesti .....

Samo vi nazivajte nas krstene pravoslavce da smo nekrsteni i da ako neko hoce da pridje vama zilotima da ponovo treba da se krsti ,sto je van svake pameti!
Tako samo odbijate ljude koji potencijalno zele da vam se pridruze.
Meni niko na ovoj kugli zemaljskoj ne moze da kaze da nisam krsten ,a pogotovo vi ,jer znam da jesam odavno i osetio sam blagodat krstenja kao dete i znam sta je blagodat kada se covek pricesti i kako to izgleda nakon pokajanja ,ispovesti .....

Citirao si poruku iz 2009. godine.. :lol:
S kim se raspravljaš? Sa duhovima?

Teme koje si ticu samog spasenja duse su veoma bitne a gurnute su u drugom planu,ovde na Religiji koliko vidim se otvaraju neke nebitne teme ,praznoslovlje jednom recju...🙄
Otvaranje tema da bi se otvorila tema ,ne vodi nicemu..

Teme koje si ticu samog spasenja duse su veoma bitne a gurnute su u drugom planu,ovde na Religiji koliko vidim se otvaraju neke nebitne teme ,praznoslovlje jednom recju...🙄
Otvaranje tema da bi se otvorila tema ,ne vodi nicemu..
A ti otvori temu o Zilotima. Jel ti neko brani?
Otvori sve teme koje su ti jako bitne. Samo mojne da se raspravljaš sa ljudima
koji su pisali pre dvanaest godina.

Blazenopocivsi vladika Artemije je mnogo vise bio progonjen i oklevetan nego vi .
Oн је Марко Радосављевић. Не зове се Артемије. Нико, тј. ни једна православна Црква на свету га не признаје као епископа. Што довољно говори о томе ко је и шта је он. После изјава да је "епископство доживотно" и слични аутоголови, навести све што је говорио тај човек је смешно и тужно.
Почевши од правдања 1995. да не сарађује са Есфигменцима, до тога што је говорио касније да неће да оснива нову Цркву, а овамо даје новац против лобирања независности Косова и ко зна шта још.
Потпуно неканонско постављање других епископа, и то што ни Марко Радосављевић ни други његови свештеници могу да се играју Цркве да глуме свештенике само у Србији, по томе су исти са расколницима старокалендарцима које нико не признаје.
Или Мирашем Дедејићем који је анатемисан, исто као што је и Марко Радосављевић искључен из Цркве, односно прецизније речено под анатемом.
Одакле том човеку новца да подиже мноштво храмова и финансира монахе и монахиње које је превео на страну "истинитог" православља, а ти монаси и монахиње не смеју такође ван Србије да се представе као монаси, јер то и нису, већ су искључени из Цркве као и сам Марко.

Oн је Марко Радосављевић. Не зове се Артемије. Нико, тј. ни једна православна Црква на свету га не признаје као епископа. Што довољно говори о томе ко је и шта је он. После изјава да је "епископство доживотно" и слични аутоголови, навести све што је говорио тај човек је смешно и тужно.
Почевши од правдања 1995. да не сарађује са Есфигменцима, до тога што је говорио касније да неће да оснива нову Цркву, а овамо даје новац против лобирања независности Косова и ко зна шта још.
Потпуно неканонско постављање других епископа, и то што ни Марко Радосављевић ни други његови свештеници могу да се играју Цркве да глуме свештенике само у Србији, по томе су исти са расколницима старокалендарцима које нико не признаје.
Или Мирашем Дедејићем који је анатемисан, исто као што је и Марко Радосављевић искључен из Цркве, односно прецизније речено под анатемом.
Одакле том човеку новца да подиже мноштво храмова и финансира монахе и монахиње које је превео на страну "истинитог" православља, а ти монаси и монахиње не смеју такође ван Србије да се представе као монаси, јер то и нису, већ су искључени из Цркве као и сам Марко.
Da razjasnim jednu stvar ja nisam Artemijevac.
To sto pricas tako i optuzujes ,za to treba da imas dokaza a ne rekla kazala.

Poslednja izmena od moderatora:

Back