ranjeni Zoro
Elita
- Poruka
- 21.566
а има неких који су и јели само земљу (нпр. свети Марко Трачески је око 30 година јео само земљу и пио слану воду).
zašto se onda ne zove sveti Marko Zemljojedac? m?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
а има неких који су и јели само земљу (нпр. свети Марко Трачески је око 30 година јео само земљу и пио слану воду).
Па са обзиром да су православни мисионари из локалних тада православних патријаршија ишли међу етиопљане пре хиљаду и нешто година онда да јесте била понуђена православна вера.Односно православно хришћанство.Да јесте тако је.
zašto se onda ne zove sveti Marko Zemljojedac? m?
Па он је добио име по крају из ког потиче или слично.
Па знаш шта.То како би се ширила православна вера међу њима можеш да читаш у житијима Светих.А осим тога постојала је мислија руске заграничне Цркве у јужној америци,па можда је било и мисионара који су проповедали амазонским индијанцима..А ако нису онда су видели нешто налик хришћанству су вероватно видели од папистичких мисинара који су ту и тамо долазили.dakle, kada u nekom trenutku ziloti, kao istinski pravoslavci dođu u to afričko ili pleme u čileu; na koji način bi im se ponudila vaša vera? pretpostavimo ono što je najverovatnije da je u tom plemenu duboko usađen neki kult o jednom ili više bogova, raznorazni rituali i sl. da li je realno za očekivati da će oni da se odreknu toga i prihvate zilotsko učenje. u stvari, koliko je misija spremna da uloži vremena i truda da ubedi pleme u drugačije verovanje. da li se može smatrati grehom ako oni odbiju da prihvate zilotsku veru, iako je sasvim razumljivo da se tako nešto dogodi, ako uzmemo u obzir ljudsku psihologiju.
Дакле, кад ми кажемо за себе "да смо зилоти" то радимо само због тога да би се знало у народу на које Православне Хришћане се мисли.
Није сигуран ни онај ко је у исправном исповедању да ће се спасити, потребно је да има и дела која га оправдавају.
+Бог је судија а не ми. То да им није понуђена истина Хришћанства, просто није тачно.
Можда није у свакој забити Африке, али без обзира где живи човек ако се труди да живи по својој савести - Господ га неће оставити ка цедилу и указаће му пут ка Цркви Божијој (тј. зилоти, ИПХ, ИПЦ).
Па, то сам одговорио. Да би превентивно се заштитила од могућег раслабљења духа.
Наравно.
Е сад, да ли је заиста ојачан хришћански дух, не зависи само од спољашњих утицаја већ пре свега од унутарњег духа (смиреноумље, самоукоравање итд.).
Зато што у ревновању постоји нека мера и то опет зависи од самог појединца.
На пример, неки монаси пустињаци не једу уопште кувану храну већ само суви хлеб или зеље, а има неких који су и јели само земљу (нпр. свети Марко Трачески је око 30 година јео само земљу и пио слану воду).
Али, не може свако то.
Неко се одриче овога, неко онога, а неко много више, итд.
Ове монахиње, у том спољашњем смислу, су одредиле себи неку меру самоодрицања, а да ли је то убрало плодове у њиховом духовном уздизању ка Богу - то не знам.
Лично, мислим да није, али то нема директно везе са овим стварима.
Веруј ми, да се ја питам било би довољно само као "Хришћани" али не одлучујем ја како ће ме неко звати. Мене зову Сергиан, Сергиос, Гиги, Гиле, Срле, Ђиђа, итд....и то су све имена и надимци за једног човека који се зове Срђан.hteo sam reći da bi mi bilo za bubnu opnu prihvatljivije da upotrebljavate neku drugu, svakodnevnu reč, kako bi se znalo u narodu na koje pravoslavne hrišćane se misli. zašto nije dovoljno to "istinski" pravoslavci?
Није априори спашен ако је у исправном исповедању. Потребна су и дела благочешћа, а потврда исправног делатног живота хришћанин добија у свом унутарњем духу. То је сада друга тема.zbog čega neko ko je u ispravnom ispovedanju ne može biti siguran da će biti spašen?
Па није баш тако.a ja pitam baš za te zabiti u africi. e sad, ako tim plemenima nije ponuđena vera zilota, ili uopšte hrist, a sa druge strane tvrdite da nema moralnosti bez boga; kako će onda oni biti u milosti božijoj? + recimo, ako im je kultura i tradicija da prinose žrtve nekim njihovim bogovima, a u nekim plemenima i danas je zastupljen kanibalizam. pošto su te stvari deo njihove kulture i tradicije, oni po svojoj savesti smatraju da je to ispravno.
Твоје размишљање нема основа јер ти полазиш од става да искушења постоје само у свету (тј. у хедонистиочкој средини и слично) а истина је сасвим другачија - управо су највећа искушења (а и највећа благодат) у манастирима јер ту долазе најјачи демони који нападају те подвижнике.ja samo kažem da to stanje unutrašnjeg duga (смиреноумље, самоукоравање итд) vrlo lako može biti lažno, jer se duh adaptira na uslove koji stimulišu takvo stanje duha. u prevodu, neko ko se povuče u manastir i dugogodišnjim ispovedanjem dostigne određeno stanje duha, on ne zna da li je to stanje duha zaista takvo; jer kada bi se smestio u hednonističku iskušeničku sredinu, na koje se nije adaptirao velike su šanse da podlegne iskušenjima.
(pritom ne mislim da je to situacija kada monahinja siđe među svet da kupi potrepštine za manastir, nego zaista promena sredine i uslova života)
pomenuo sam onaj primer sa tortom. ako se ti istreniraš da se suzdržiš od toga da ne pojedeš tortu koje nema u frižideru, ne znaš da li je ta istrenirana jačina volje istinska, onog trenutka kada neko donese tu tortu u frižider, pa ona još i zamiriše.
Напротив... То се одређује кроз већ утврђени монашки Типик (Правило) и уз сагласност (благослов) духовника или надлежног епископа.dakle svako po svom nahođenju određuje sebi meru odricanja, za koju smatra da će ga približiti bogu; a pri tom nigde ne piše da li je u pravu ili je uzaludni mazohista?
http://2.***************/_4ixr6jwEER4/TE2MGEYZwhI/AAAAAAAAAPg/sy7iyEX6VcM/s640/BLOG.jpg
ма да нема нико да ваља сви су масони и балженопочитвши патрирах Павле је јеретик и масон само сте ви "истински " "православни " иди лепо код акакија и уживај да однда се међусобно делите на још "истинскије " и бацате анатеме једни на друге! Како вас бре није срамота?!
koga je proglasio za "vladiku" neki "istinski " kao i on sto je a prehodno je morao sa da ispljuje grcku frakciju jednu od mnogo brojnih "istinskih" frakcija koje deluju u Grckoj.
Patrijarh Pavle je bio jeretik, to je jasno.ма да нема нико да ваља сви су масони и балженопочитвши патрирах Павле је јеретик и масон само сте ви "истински " "православни " иди лепо код акакија и уживај да однда се међусобно делите на још "истинскије " и бацате анатеме једни на друге! Како вас бре није срамота?!
Nemamo nikakve veze sa galilejskim Zelotima, koji su bili obicni revolucionari.Pošto ne znam ništa o ovim Zilotima interesira me imaju li oni veze s onima iz Galileje Zelotima???
I ima li gdje na latinicu osnove Zilota za pročitati??
Nemamo nikakve veze sa galilejskim Zelotima, koji su bili obicni revolucionari.
Osnove Zilota je svetootacko Pravoslavlje, onako kako je SPC bila do 1924.godine.
Sto se tice grckih zilota, nas sajt: www.churchgoc.blogspot.com
Nemamo nikakve veze sa galilejskim Zelotima, koji su bili obicni revolucionari.
Osnove Zilota je svetootacko Pravoslavlje, onako kako je SPC bila do 1924.godine.
Sto se tice grckih zilota, nas sajt: www.churchgoc.blogspot.com
Имаш о томе на Гуглу. Зелоти су нешто друго, они су се побунили против римске власти.Što to znači obični revolucionari možeš malo pojasniti??
Unaprijed hvala
Само немој да се нервираш толико.to sto ti pricas sve su gluposti totalne! sto se sajta tice ima i ovaj sajt http://www.ecclesiagoc.gr/ od raskolnicke majke crkve a imaju i njena raskolnicka deca koju ona mrzi i proklinje a tek deca nju i tako sve istinski do istinskog u grckoj ima deset takvih crkava sekti! sve moj do moga!
Имаш о томе на Гуглу. Зелоти су нешто друго, они су се побунили против римске власти.