Зилоти

Само немој да се нервираш толико.z:)
Не разумем шта теби смета уопште?..Јел ти смета то што једни друге анатемишу?..Па, то је сасвим нормално и у духу Васељенских Сабора, Светих Отаца који су анатемисали разне јеретике. То ништа није чудно.
Друга је ствар што си ти збуњен тиме што се многи представљају као "истински православни" а само једни су то заиста а остали нису.
Тражи па ћеш наћи истину, не буди тако огорчен.

Сама реч "анатема" значи "одсечен, проклет, одвојен" (од живота, моја примедба). Јел се ти љутиш и кад конзилијум лекара констатује нечију смрт на болесничком кревету?..z:lol:
Тако је исто и са анатемисањем: тиме се само констатује нечија (духовна) смрт, док се дотични не покаје.

прво не нервирам се друго ја знам добро шта је анатема а ви анатаме бацате на истинске расколнике као што сте и ви (Акакије) а то што сте само ви (Акакије) је чисто секташтво онда гура те причу да вас неко избацује из Цркве а сами идете из ње у раскол. већ се делите на два три дела и тако све до у недоглед а сваки од вас мисли да је он истински.

Onda ne bih bio ovde da želim s guglom komuniciram.

Ima li netko tko u kratke crte može da objasni termin OBIČNI REVOLUCIONAR koji su navodno Zeloti Galileje bili??
Нису били хришћани, зато кажем "обични револуционари" (побуњеници против власти). Упутио сам те на извор, па ако те занима- тражи, не спамуј овде.

прво не нервирам се друго ја знам добро шта је анатема а ви анатаме бацате на истинске расколнике као што сте и ви (Акакије) а то што сте само ви (Акакије) је чисто секташтво онда гура те причу да вас неко избацује из Цркве а сами идете из ње у раскол. већ се делите на два три дела и тако све до у недоглед а сваки од вас мисли да је он истински.
Чекај, чекај полако...z:)..Много си нешто овде свезао у чвор.
Идемо редом.
Ти кажеш:
а ви анатаме бацате на истинске расколнике као што сте и ви (Акакије) а то што сте само ви (Акакије) је чисто секташтво
Јел сада неко разуме шта си овде написао?...:zblesav:

онда гура те причу да вас неко избацује из Цркве а сами идете из ње у раскол.
Никакву причу ми не "гурамо" јер јесмо у Цркви Христовој. Мене нико није избацио из СПЦ, сам сам отишао од тих све-јеретика.

већ се делите на два три дела и тако све до у недоглед а сваки од вас мисли да је он истински
Није, него од истине отпадају многи (тако је увек било кроз историју) али Црква Христова (тј. ми) остаје и даље непобедива Тврђава Истине, и они који су Њој верни.

Нису били хришћани, зато кажем "обични револуционари" (побуњеници против власти). Упутио сам те на извор, па ако те занима- тражи, не спамуј овде.

Kršćani kao pojam nastaje tek poslije u Antijohiji i vezano je za Pavla i tom logikom nije ni Isus Kršćanin kao ni apostoli jer su bili prije vremenski ..

Valjda si toliko informiran da znaš o tome kad upotrebljvaš već neke termine..

Dakle kako Zeloti mogu biti krščani kad ni Isus ni apostoli njegovi nisu se tako nazivali???

Никакву причу ми не "гурамо" јер јесмо у Цркви Христовој. Мене нико није избацио из СПЦ, сам сам отишао од тих све-јеретика.

шта каже него да вас избацују

то што тврдите да сте истниски је секташтво свака од тих истинских твди за себе да су они прави а то раде само секте

ви сте у расколу са Православном Црквом Христовом.

Kršćani kao pojam nastaje tek poslije u Antijohiji i vezano je za Pavla i tom logikom nije ni Isus Kršćanin kao ni apostoli jer su bili prije vremenski ..

Valjda si toliko informiran da znaš o tome kad upotrebljvaš već neke termine..

Dakle kako Zeloti mogu biti krščani kad ni Isus ni apostoli njegovi nisu se tako nazivali???
Добро, ученици Христови исто што и хришћани, свеједно.

шта каже него да вас избацују

то што тврдите да сте истниски је секташтво свака од тих истинских твди за себе да су они прави а то раде само секте

ви сте у расколу са Православном Црквом Христовом.
То је изјава м.Ефросиније, не слажем се са њом нити смо у истој Цркви.

Свако нека тврди за себе шта хоће, ако је неко заиста истински зашто је то секташтво?..

СПЦ је у расколу са Црквом Христовом, још од 1924.године.

аха нисам знао да ниси код Акакија СПЦ није у расколу не може да буде у расколу са самом собом и не само СПЦ неко помесна ПЦ генерално а у којој си ти код Артемија?

аха нисам знао да ниси код Акакија СПЦ није у расколу не може да буде у расколу са самом собом и не само СПЦ неко помесна ПЦ генерално а у којој си ти код Артемија?
Е брате, ајде следећи пут правилно конструиши питања, овако нема ни тачке ни зареза. z:)

Прво, нисам код Акакија а овде на теми сам детаљно описао где сам (матејевци-григоријевци).

Друго, СПЦ је и у јереси и у расколу са Православљем а то је већ било у историји да нека помесна Црква отпадне од Христа (пример у 6.веку када је цео Исток пао у јерес монотелитизма, итд.).

Друго, СПЦ је и у јереси и у расколу са Православљем а то је већ било у историји да нека помесна Црква отпадне од Христа (пример у 6.веку када је цео Исток пао у јерес монотелитизма, итд.)

а која је то помесна ПЦ "одпала" а која не,aj на скајп

Добро, ученици Христови исто што и хришћани, свеједно.

Oprosti nemam namjeru spamovati iako misliš da imamo zaista me interesira tema Zeloti pa sam mislio da ima neke veze s Zilotima.

Evo što misliš o ovome:

Zašto Simon Zelot je jedan od 12 apostola Isusa ako nema veze s Zelotima Isus???

Овде је о тема о хришћанским зилотима а не о јеврејским борцима за слободу од римске власти.
Термин "зилот" значи "ревнитељ", дакле овде говоримо о православно-хришћанским ревнитељима а не о ревносним борцима, нити о ревносним студентима, радницима, сељацима, итд.итд.

Термин "зилот" (негде се чита "зелот") је уопштен термин али овде говоримо о православним хришћанима који се држе изворног Православља. Јел сада јасно?

kakvi borci za slobodu od rimske vlasti kada rim nema veze sa Pravoslavnom Crkvom.cista demagogija!
А ко каже да јеврејски зелоти имају везе са Православном Црквом?..

knjiga vladike Atanasija Jevtića o zabludama"zilota" "revnitelja" "starokalendaraca"

72 strane PDF fajl http://www.sendspace.com/file/wpxy9o
Хаха, где наведе ту богохулну и лажљиву књигу, пуну злобе и мржње према истини?..И то од помраченог Атанасија. z:D

Одговорено је њему неколико пута: http://www.novinar.de/2008/03/30/krada-trona-svetog-save.html

http://www.pravoverje.com/Otpadnistvo/Protiv ekumenista/Apologija/Lazi i podvale g.Jeftica.htm

Сам си богохулан ско тако говориш,нисам ни рекао да јеврејски зилоти имају везе са вама а ни ви нисте зилоти само се тако само зовете прави зилоти аскети на Атосу које се моле у келијама а који су у устројству канонске Православне Цркве.

I Galilejski Zeloti su revnitelji....
да у јадаизму. ови нису нигде само себе тако сматрају а прави зилоти су аскете на Атосу који се моле у келијама (пећинама) и који поштују помесну Православну Цркву њено канонско устројство а ови су отишли у раскол и даље се деле међу собом. зато су он само звани наводни зилоти

То и ја говорим све време да ми себе не хвалимо да смо зилоти већ да нам је тај назив наметнут од стране екумениста (читај моје прве постове од раније).
Кад је настао раскол 1924.године и када су твоја сабраћа увела анатемисану новотарију, онда су православни хришћани (старокалендарци) остали верни светом предању и учењу од Духа Светога а новатори су их због тога назвали "зилоти" (као да се не подразумева да треба бити ревнитељ, па то је нешто најнормалније!).

Тако да, твоји су отпали од Цркве Христове због новокалендарства, новопасхалије, екуменизма, итд. а нисмо ми због тога отпали!..
Од старокалендараца су неки отпали касније због других предањских питања, и све смо то овде на 260 страна детаљно расправили, па читај ако те занима.

Кад је настао раскол 1924.године и када су твоја сабраћа увела анатемисану новотарију, онда су православни хришћани (старокалендарци) остали верни светом предању и учењу од Духа Светога а новатори су их због тога назвали "зилоти" (као да се не подразумева да треба бити ревнитељ, па то је нешто најнормалније!).

НЕ истина! само ти пиши брате нека је на здравље :)

Back