Зилоти

Брат Петар је у веома добрим односима са о. Акакијем само је мало неактивнији због личних породичних проблема. Други дан Васкрса је био на Микуљу и заједно су провели цео дан у веома пријатном дружењу и договорима у вези скита у Кривом Виру.

Нека те је срамота Сергијане:thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:[/QUOTE]

Znaci da ja polako pakujem kuferi i dolazim u Krivi Vir :klap::klap:

Стефан ИПХ
По тој твојој поставци патолошког органског неподношења о. Акакија, отац Акакије је толико горд и насилан да је чудо како нису сви од реда од њега побегли...:think:
Не, не кажем то већ да није "цвећка" како га овде представљаш. Говорим реално и објективно.

А ти и теби слични својим дубоким смирењем прецизно скенирате гордост о. Акакија.
Кажеш нервирала га: "Акакијева гордост", зар то значи да је Григорија бугарина нервирала и гордост игумана Методија, а касније и митрополита Калиника те је завршио сам као и ти. Најлакше је осуђивати друге и тражити разлог својих слабости окривљујући другога.
Колико знам, Бугарин је и даље флоринац, живи на Каруљи (видео сам га тамо задњи пут пре 3 године).
Његова душа тражи истину, и стално страда од свих флоринских "духовника" али не може да разуме да је главни разлог тога због недостатка благодатности (православности) код флоринаца. А и бугарин Авакум је побегао од Акакија и сада је у Есфигмену....

Сергиане стварно ти је тешко,што више пишеш све се боље сагледава...Искрено ти кажем да све што си данас написао не само да је пљување по твом бившем пријатељу и оцу Акакију,које успут немају везе са истином....али верујем да ти верујеш да све што пишеш је је истина....то се лечи...:confu​
sed:
Није ми тешко да одговарам на ваше клевете. Нисам ја започео причу о Акакију (и његовом личном склопу) већ управо си ти почео да ме вређаш на личном плану и да сам због тога вас напустио.
А да не помињем твоје увреде на рачун светог владике Матеја кога сматрате исповедником а истовремено пљујете по његовој личности на најмонструознији начин.
:thumbdown:

дошао сам до тачке да ми је мрско да ти одговарам и да су ми твоји постови тако јадни јер је очигледан твој комплекс ниже вредности у односу на оца(мада се упињеш да своју "светост2 оправдаш све си јаднији)....
Наравно да ти је јадно то што раскринкавам твог непогрешивог идола. Боли те то...
"Комплекс ниже вредности"?! О чему ти причаш? :think:

искрено тужно јер сам о теби чуо да си некад био добар и здрав хришћанин...а сад си иконоборац и "штемач"...чиста ренесанса...безблагодатност...браниш се од самога себе...свуда видиш Акакија....
Браним се од ваших клевета. Пре свега браним своју Цркву од тога....
И опет си тврдоглави босанчерос јер кажеш да је то "ренесанса" а у твојим флоринским манастирима све врви од таквих икона и то нико не хули као што ти хулиш...Али, себи штету правиш.
Иконоборци су андрејевци, они су избацивали мноштво икона из цркви (храмова) а ми то никад нисмо радили. Само се једном код нас десило (2004.године) да се та икона морала рестаурирати, али не због саме иконе и оног што је насликано, већ због њеног назива...:neutral:
Камо среће да видим Акакија на неком разговору пред сведоцима па да сва спорна питања између нас размотримо...:)

а сам велиш да се живот СИПц одвија у парохијама које су у послушању о.акакију и о.Атанасију а сад да те упутим да се многи верници везују за о.Нектарија,а има их и као твој кум Лазар који се исповедају свештеницима без обзира на име јер се ослањају на христа да их он води благодаћу свете тајне исповести и причешћа...
Стварно не разумем шта си овим хтео рећи?..:dontunderstand:

дакле батице озбиљно си не озбиљан...:thumbdown:
:klap: Браво!

Poslednja izmena:
По тој твојој поставци патолошког органског неподношења о. Акакија, отац Акакије је толико горд и насилан да је чудо како нису сви од реда од њега побегли...:think:
А ти и теби слични својим дубоким смирењем прецизно скенирате гордост о. Акакија.
Кажеш нервирала га: "Акакијева гордост", зар то значи да је Григорија бугарина нервирала и гордост игумана Методија, а касније и митрополита Калиника те је завршио сам као и ти. Најлакше је осуђивати друге и тражити разлог својих слабости окривљујући другога.
Сергиане стварно ти је тешко,што више пишеш све се боље сагледава...Искрено ти кажем да све што си данас написао не само да је пљување по твом бившем пријатељу и оцу Акакију,које успут немају везе са истином....али верујем да ти верујеш да све што пишеш је је истина....то се лечи...:confu​
sed:
дошао сам до тачке да ми је мрско да ти одговарам и да су ми твоји постови тако јадни јер је очигледан твој комплекс ниже вредности у односу на оца(мада се упињеш да своју "светост2 оправдаш све си јаднији)....искрено тужно јер сам о теби чуо да си некад био добар и здрав хришћанин...а сад си иконоборац и "штемач"...чиста ренесанса...безблагодатност...браниш се од самога себе...свуда видиш Акакија....а сам велиш да се живот СИПц одвија у парохијама које су у послушању о.акакију и о.Атанасију а сад да те упутим да се многи верници везују за о.Нектарија,а има их и као твој кум Лазар који се исповедају свештеницима без обзира на име јер се ослањају на христа да их он води благодаћу свете тајне исповести и причешћа...дакле батице озбиљно си не озбиљан...:thumbdown:

E bas vala

Брат Петар је у веома добрим односима са о. Акакијем само је мало неактивнији због личних породичних проблема. Други дан Васкрса је био на Микуљу и заједно су провели цео дан у веома пријатном дружењу и договорима у вези скита у Кривом Виру.

Нека те је срамота Сергијане:thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Znaci da ja polako pakujem kuferi i dolazim u Krivi Vir :klap::klap:[/QUOTE]

Крени тамо, мада ти познајеш Петра! ....

Poslednja izmena:
Znaci da ja polako pakujem kuferi i dolazim u Krivi Vir :klap::klap:

Па био би ред да већ једном почнеш да упознајеш флоринце.:D
Овако, само тврдиш како их не познајеш али ти се чини да нису лоши. :hahaha:

Желим ти да што пре почнеш да испитујеш флоринске духове па ћеш једног дана (ако Бог да) схватити са каквим људима си имао посла (осим неколико изузетака)
.:)[/QUOTE]

Pa hvala na lepim zeljama...
Mene ne zanima nikoga da ispitujem nisam sudija vec Prosto gledam ko postuje Kanone...

Ali neka se baci kamenom onaj koji nije zgresio

Стефан ИПХ
искрено тужно јер сам о теби чуо да си некад био добар и здрав хришћанин...а сад си иконоборац и "штемач"...чиста ренесанса...безблагодатност...браниш се од самога себе...свуда видиш Акакија....
Браним се од ваших клевета. Пре свега браним своју Цркву од тога....
И опет си тврдоглави босанчерос јер кажеш да је то "ренесанса" а у твојим флоринским манастирима све врви од таквих икона и то нико не хули као што ти хулиш...Али, себи штету правиш.
Иконоборци су андрејевци, они су избацивали мноштво икона из цркви (храмова) а ми то никад нисмо радили. Само се једном код нас десило (2004.године) да се та икона морала рестаурирати, али не због саме иконе и оног што је насликано, већ због њеног назива...:neutral:
Камо среће да видим Акакија на неком разговору пред сведоцима па да сва спорна питања између нас размотримо...:)

а сам велиш да се живот СИПц одвија у парохијама које су у послушању о.акакију и о.Атанасију а сад да те упутим да се многи верници везују за о.Нектарија,а има их и као твој кум Лазар који се исповедају свештеницима без обзира на име јер се ослањају на христа да их он води благодаћу свете тајне исповести и причешћа...
Стварно не разумем шта си овим хтео рећи?..:dontunderstand:

дакле батице озбиљно си не озбиљан...:thumbdown:
:klap: Браво!

Poslednja izmena:
Па био би ред да већ једном почнеш да упознајеш флоринце.:D
Овако, само тврдиш како их не познајеш али ти се чини да нису лоши. :hahaha:

Желим ти да што пре почнеш да испитујеш флоринске духове па ћеш једног дана (ако Бог да) схватити са каквим људима си имао посла (осим неколико изузетака)
.:)

Mene ne zanima nikoga da ispitujem nisam sudija vec Prosto gledam ko postuje Kanone...

Ali neka se baci kamenom onaj koji nije zgresio[/QUOTE]

Извини, ово није било теби упућено већ за КУКУ ЛЕЛЕ.
Теби сам написао да већ познајеш Петра.

Наравно, сви грешимо, треба гледати на суштину.
А суштина је: флоринци немају НИЈЕДАН основ да буду Црква Христова!

Крени тамо, мада ти познајеш Петра! ....

Ne znam nikog licno, tamo planiram ziveti.(Naravno sa zenom) :lol:...Ako te zanima Srbska sela postaju pusta treba ih obnavljati :lol:[/QUOTE]
Рекао си ми раније да познајеш Петра. Није битно...
Да, српска села треба обнављати. И ја имам породичну кућу мојих родитеља у Посавини, равница, а после су брда.
:)

Ali neka se baci kamenom onaj koji nije zgresio

[/QUOTE]

Mozda si u pravu...Ali mozda i nisi... Sam Bog dokazuje ko je u pravu po svetim Mostima na koje vi najvise bacate kamenje...Iskreno preuzela vas je gordost i pomisao da sve svako zna a to je Pocetak Ada...
Moje vidjenje stvari....

Ne znam nikog licno, tamo planiram ziveti.(Naravno sa zenom) :lol:...Ako te zanima Srbska sela postaju pusta treba ih obnavljati :lol:
Рекао си ми раније да познајеш Петра. Није битно...
Да, српска села треба обнављати. И ја имам породичну кућу мојих родитеља у Посавини, равница, а после су брда.
:)[/QUOTE]

Pomesao si me sa necijim postom za Petra

Mozda si u pravu...Ali mozda i nisi... Sam Bog dokazuje ko je u pravu po svetim Mostima na koje vi najvise bacate kamenje...Iskreno preuzela vas je gordost i pomisao da sve svako zna a to je Pocetak Ada...
Moje vidjenje stvari....[/QUOTE]
Управо по Светим Моштима. А код нас има мноштво Светих Моштију на којима се чак исцелише неки флоринци (Олга Мос итд.).
А управо флоринци хуле по Моштима.
Погледај у мом албуму, Моштију колико хоћеш...
А кад смо ми "бацали камење" на Мошти? И на чије то?:dontunderstand:

И зашто мислиш да сматрамо да све знамо? Никад то нисам рекао, већ говоримо о суштини (историјат+исповедање вере).

Стефане, и опет си тврдоглави босанчерос јер кажеш да је то "ренесанса" а у твојим флоринским манастирима све врви од таквих икона и то нико не хули као што ти хулиш...Али, себи штету правиш.

Moje vidjenje stvari....
Управо по Светим Моштима. А код нас има мноштво Светих Моштију на којима се чак исцелише неки флоринци (Олга Мос итд.).
А управо флоринци хуле по Моштима.
Погледај у мом албуму, Моштију колико хоћеш...
А кад смо ми "бацали камење" на Мошти? И на чије то?:dontunderstand:

И зашто мислиш да сматрамо да све знамо? Никад то нисам рекао, већ говоримо о суштини (историјат+исповедање вере).
[/QUOTE]

Necu ulaziti u dublju debatu mogu naneti vise stete nego koristi....Ali ako i sam mozes videti da si ti u mnogim postovima neke stvari pomesao..Bice dobro..Odavno sam te pitao gde si Krsten?? Pod Mostima podrazumevam sve ali ima dosta napada sa obe strane tako da nemogu verovati na rec ili na jedan obican Post...Mene ne mozes svrstati jos nigde ali me vuce ka Florincima 1) Da ih Priznaje Ruska Istinska Crkva 2) da ih priznaje Ruska Katakombiska 3) Da je i SV Vladika Nikolaj o Florincima sve dobro govorio itd 4) Manastir Esfingem...
Vidim njohova dela Vidim njihove Liturgije...
A gde ste vi vas ne vidim...
Sem niskih napada od tebe nisam naisao na nesto konkretno...Udaras na licno a to je za mene ogavno i nije u Duhu Pravoslavlja

zboras
Necu ulaziti u dublju debatu mogu naneti vise stete nego koristi....Ali ako i sam mozes videti da si ti u mnogim postovima neke stvari pomesao..Bice dobro..Odavno sam te pitao gde si Krsten??
Шта сам то "помешао"?...Одговорио сам ти да сам члан Цркве ИПХ, садашњег поглавара Хризостома Тивејског а доскоро је био поглавар: митр.Григорије Месинијски.
То су матејевци-григоријевци, који воде порекло од Светог владике Матеја.
У мом албуму имаш схему флоринског раскола и слику од матејеваца. Овде смо детаљно писали о тим међусобним разликама.

Pod Mostima podrazumevam sve ali ima dosta napada sa obe strane tako da nemogu verovati na rec ili na jedan obican Post...
Добро, веруј како хоћеш.

Mene ne mozes svrstati jos nigde ali me vuce ka Florincima 1) Da ih Priznaje Ruska Istinska Crkva 2) da ih priznaje Ruska Katakombiska 3) Da je i SV Vladika Nikolaj o Florincima sve dobro govorio itd 4) Manastir Esfingem...
Тебе вуче њима то што их неко признаје?! То није мерило нечије православности...
1. Не признаје их никаква Руска истинска Црква. Ови Тихоновци још нису доказали своју православност и нису још званично се сјединили са флоринцима.

2. Која Руска Катакомбна Црква?...Таквих више нема.

3. Владика Николај је добро говорио и о матејевцима а ава Јустин је своје ученике управо слао у матејевске манастире а не код флоринаца. Исти став су имали и митр.Филарет и многи други епископи РПЗЦ-е. Већином су више симпатисали матејевце.

4. Манастир Есфигмен је скоро 50 година имао општење са анатемисаном новокалендарском Васељенском Патријаршијом док су за то време многи старокалендарци крварили за Христа. Есфигмен није никакав православни ауторитет, само се бусају у прса.

То што они овде имају манастире и службе, не значи да су православни.
Нас не видиш, јер нер желиш да нас видиш, ево ти моја слика у албуму а, ако хоћеш, можеш и да ме лично упознаш (као и остале григоријевце).

Sem niskih napada od tebe nisam naisao na nesto konkretno...Udaras na licno a to je za
mene ogavno i nije u Duhu Pravoslavlja
Брате, свака ти "част" на овој оцени о мени! Немам речи, стварно.
Значи, ништа овде на форуму нисам написао конкретно што се тиче разлика у вероисповедању него сам се само бавио ниским ударцима на личном плану?! Ајде, потврди да је тако. :eek:
Дакле, сваки мој пост је у том духу, јел тако? А Стефан и други флоринци су само о вероисповедању писали и нису се бавили никаквим омаловажавањем или вређањем? Јел тако?
Ако је тако, онда ме не чуди што си ту где јеси. Опрости.
Суди по Правди Божијој а не као неки фарисеј.

zboras
Necu ulaziti u dublju debatu mogu naneti vise stete nego koristi....Ali ako i sam mozes videti da si ti u mnogim postovima neke stvari pomesao..Bice dobro..Odavno sam te pitao gde si Krsten??
Шта сам то "помешао"?...Одговорио сам ти да сам члан Цркве ИПХ, садашњег поглавара Хризостома Тивејског а доскоро је био поглавар: митр.Григорије Месинијски.
То су матејевци-григоријевци, који воде порекло од Светог владике Матеја.
У мом албуму имаш схему флоринског раскола и слику од матејеваца. Овде смо детаљно писали о тим међусобним разликама.

Pod Mostima podrazumevam sve ali ima dosta napada sa obe strane tako da nemogu verovati na rec ili na jedan obican Post...
Добро, веруј како хоћеш.

Mene ne mozes svrstati jos nigde ali me vuce ka Florincima 1) Da ih Priznaje Ruska Istinska Crkva 2) da ih priznaje Ruska Katakombiska 3) Da je i SV Vladika Nikolaj o Florincima sve dobro govorio itd 4) Manastir Esfingem...
Тебе вуче њима то што их неко признаје?! То није мерило нечије православности...
1. Не признаје их никаква Руска истинска Црква. Ови Тихоновци још нису доказали своју православност и нису још званично се сјединили са флоринцима.

2. Која Руска Катакомбна Црква?...Таквих више нема.

3. Владика Николај је добро говорио и о матејевцима а ава Јустин је своје ученике управо слао у матејевске манастире а не код флоринаца. Исти став су имали и митр.Филарет и многи други епископи РПЗЦ-е. Већином су више симпатисали матејевце.

4. Манастир Есфигмен је скоро 50 година имао општење са анатемисаном новокалендарском Васељенском Патријаршијом док су за то време многи старокалендарци крварили за Христа. Есфигмен није никакав православни ауторитет, само се бусају у прса.

То што они овде имају манастире и службе, не значи да су православни.
Нас не видиш, јер нер желиш да нас видиш, ево ти моја слика у албуму а, ако хоћеш, можеш и да ме лично упознаш (као и остале григоријевце).

Sem niskih napada od tebe nisam naisao na nesto konkretno...Udaras na licno a to je za
mene ogavno i nije u Duhu Pravoslavlja
Брате, свака ти "част" на овој оцени о мени! Немам речи, стварно.
Значи, ништа овде на форуму нисам написао конкретно што се тиче разлика у вероисповедању него сам се само бавио ниским ударцима на личном плану?! Ајде, потврди да је тако. :eek:
Дакле, сваки мој пост је у том духу, јел тако? А Стефан и други флоринци су само о вероисповедању писали и нису се бавили никаквим омаловажавањем или вређањем? Јел тако?
Ако је тако, онда ме не чуди што си ту где јеси. Опрости.
Суди по Правди Божијој а не као неки фарисеј.

Gde rece da si Krsten

Back