zboras
Necu ulaziti u dublju debatu mogu naneti vise stete nego koristi....Ali ako i sam mozes videti da si ti u mnogim postovima neke stvari pomesao..Bice dobro..Odavno sam te pitao gde si Krsten??
Шта сам то "помешао"?...Одговорио сам ти да сам члан Цркве ИПХ, садашњег поглавара Хризостома Тивејског а доскоро је био поглавар: митр.Григорије Месинијски.
То су матејевци-григоријевци, који воде порекло од Светог владике Матеја.
У мом албуму имаш схему флоринског раскола и слику од матејеваца. Овде смо детаљно писали о тим међусобним разликама.
Pod Mostima podrazumevam sve ali ima dosta napada sa obe strane tako da nemogu verovati na rec ili na jedan obican Post...
Добро, веруј како хоћеш.
Mene ne mozes svrstati jos nigde ali me vuce ka Florincima 1) Da ih Priznaje Ruska Istinska Crkva 2) da ih priznaje Ruska Katakombiska 3) Da je i SV Vladika Nikolaj o Florincima sve dobro govorio itd 4) Manastir Esfingem...
Тебе вуче њима то што их неко признаје?! То није мерило нечије православности...
1. Не признаје их никаква Руска истинска Црква. Ови Тихоновци још нису доказали своју православност и нису још званично се сјединили са флоринцима.
2. Која Руска Катакомбна Црква?...Таквих више нема.
3. Владика Николај је добро говорио и о матејевцима а ава Јустин је своје ученике управо слао у матејевске манастире а не код флоринаца. Исти став су имали и митр.Филарет и многи други епископи РПЗЦ-е. Већином су више симпатисали матејевце.
4. Манастир Есфигмен је скоро 50 година имао општење са анатемисаном новокалендарском Васељенском Патријаршијом док су за то време многи старокалендарци крварили за Христа. Есфигмен није никакав православни ауторитет, само се бусају у прса.
Vidim njohova dela Vidim njihove Liturgije...
A gde ste vi vas ne vidim...
То што они овде имају манастире и службе, не значи да су православни.
Нас не видиш, јер нер желиш да нас видиш, ево ти моја слика у албуму а, ако хоћеш, можеш и да ме лично упознаш (као и остале григоријевце).
Sem niskih napada od tebe
nisam naisao na nesto konkretno...Udaras na licno a to je za
mene ogavno i nije u Duhu Pravoslavlja
Брате, свака ти "част" на овој оцени о мени! Немам речи, стварно.
Значи, ништа овде на форуму нисам написао конкретно што се тиче разлика у вероисповедању него сам се само бавио ниским ударцима на личном плану?! Ајде, потврди да је тако. 
Дакле, сваки мој пост је у том духу, јел тако? А Стефан и други флоринци су само о вероисповедању писали и нису се бавили никаквим омаловажавањем или вређањем? Јел тако?
Ако је тако, онда ме не чуди што си ту где јеси. Опрости.
Суди по Правди Божијој а не као неки фарисеј.