Зилоти

Куку леле:
Толико о тој јадној шеми коју ти Владо пропагираш и са њом обмањујеш народ као да си убачен од екумениста да што већу конфузију направиш.
.

Шема је јадна то су у праву, јер сте ви флоринци јадни, али је шема и тачна јер је направљена из ваших флоринских извора, како већ рекох. А можда сте ви флоринци убачени од екумениста да правите конфузију у Цркви Христовој матејевској. Па нису узалуд и без разлога многи сумњали да је Хризостом Флорински убачен и послат старокалендарцима да народ приведе новокалендарцима-екуменистима, то је и он сам признавао говорећи да су новокалендарци "мајка Црква", да зилоти нису засебна Црква него стража унутар новокалендарске Цркве, па онда није хтео да остави епкскопе наследнике што значи да је хтео да зилоти остану без епископа, итд. А ти, ти си сигурно убачен од екумениста. Само некоме ко је убачен од екумениста да прави конфузију може то да падне на памет да тако оптужи неког другог. Толико се залажеш за флоринце и толико те флоринци зову код њих а ни једном ниси отишао (ја сам био три пута, једном и на три дана, када нисам добро још упознао матејевце) и правиш се луд, игноришеш њихове позиве, што значи да си вероватно ти, а не ја, убачен од екумениста да правиш конфузију. Можеш да правиш конфузију код флоринаца, они су ионако сами себи конфузни, али код матејеваца не можеш да правиш конфузију јер се из авиона види ко си и какав си, и зато јер су матејевцима многе ствари јасне одавно, као например и то да су новокалендарци безблагодатни чим су прешли на нов календар, а флоринцима то још није јасно. Они се још нису договорили јесу ли или нису новокалендарци благодатни и од када нису благодатни. Лично сам их питао, једно пет флоринаца и самог оца Акакија од када је СПЦ безблагодатна и сви су ми дали различите одговоре и сви толеришу што је СПЦ општила са новокалендарским безблагодатним расколницима. Они су конфузни сами по себи. Само им ти још фалиш тако конфузан.
Само конфузни људи иду код флоринаца а они којима је бистра савест и свест препознају истину код матејеваца.

Шема је јадна то су у праву, јер сте ви флоринци јадни,

Пређе ти у осуђивање Владо, устави мало гнев и јед. Своје обожавање вођа и помраченост пројектуј неком другом. Нама самима отац Акакије саветује да се не везујемо за човека него за Христа,тако да твоја инсинуација делује смешно.

Какве црне струје и кланови,па да је то догматски индуковано одавно би се ми поцепали.Али слава Богу, то није тако,неразумевање је на личном нивоу. Лична сујета се да превазићи, а ваше матејевско догматско касапљење и анатемисање НЕ!

и зато јер су матејевцима многе ствари јасне одавно, као например и то да су новокалендарци безблагодатни чим су прешли на нов календар, а флоринцима то још није јасно
Кога Владо мислиш да ћеш обманути са овом тврдњом?

О роковима и временима када и како зна само Господ Бог Отац а ти постављаш питања о Божијем промислу оцу Акакију?Да ли је 24 март 1924 или 30 децембар 1925?(пример а не тврдња)Па није он Бог па да одговори на свако твоје питање, које је буди речено ПОГУБНО јер о Божијим роковима и о Његовој промисли зна само Он лично.Нико не тврди да су новокалендарци имали благодат јер смо научили из грешака неких светих отаца !!!!!!!који су из снисхођења и из тежње да се спасе што више душа од новокалендарских јеретика чинили контрапродуктивне уступке онима који нису имали намеру да се покају!!!!!!!!!!!!!! За те грешке су се касније искрено покајали и Бог је то опростио и наградио благоуханим моштима. Разуми Владо да се из љубави према спасењу ближњих ишло толико далеко, па чак и грешило(наравно касније се кајало), док смо живи има наде да се душа покаје и схвати своје заблуде и непослушању учењу Цркве.Спасење је најбитније.

Узми у обзир да је то време 1920 1941 било време РАЗНОРАЗНИХ УТИЦАЈА, и црквена и државна власт Грчке је преузета од масона. Не можеш тако стерилно и матејевски посматрати једно деловање без уплита других.Када би ми тако матејевцима тражили сваку грешку њихових вођа полемика би се водила о детаљима а не о суштини. Главно питање је докле ићи са икономијом зарад спасења заблуделих а не да ли је неко направио дисциплински прекршај(који иде до одлучења ако се тај не каје).Бавиш се размишљањима о секундарном зато су ти и секундарни закључци, који немају везе са Истином без суштине учења Цркве(примарним принципима).Црква првенствено лечи и спашава јер је Њена Глава Исцелитељ и Спас.Понашате се као фарисеји који су критиковали Христа што је излечио слепог од рођења на дан кад ''не сме ништа да се ради по закону Мојсијевом''.

Пређе ти у осуђивање Владо, устави мало гнев и јед. Своје обожавање вођа и помраченост пројектуј неком другом. Нама самима отац Акакије саветује да се не везујемо за човека него за Христа,тако да твоја инсинуација делује смешно.

Какве црне струје и кланови,па да је то догматски индуковано одавно би се ми поцепали.Али слава Богу, то није тако,неразумевање је на личном нивоу. Лична сујета се да превазићи, а ваше матејевско догматско касапљење и анатемисање НЕ!
Видиш: између матејеваца постоје догматске разлике, а код флоринаца су поделе на личном плану, чак и унутар једне "фракције".
Да су флоринци заиста Црква Христова то би се видело по плодовима али плодови су веома зли. Нема ту братске љубави, то је мржња на крупном плану а не неки спорадични случајеви. Већ постоје непремостиви раздори између неких флоринских парохија у Србији, и то се не може сакрити.
Кажеш: " Лична сујета се да превазићи". Тачно. Али, код флоринаца то никако да се превазиђе већ све дубље и дубље се тоне у сукобе. Где је ту Дух Свети да у благодати мири браћу? Нема ту благодати јер то није Црква.

А ми матејевци нисмо у истој заједници већ постоје догматске препреке.
Али, код нас у Цркви (григоријевци) влада заиста (скоро савршена) хармонија и братољубље. То сам се уверио док сам био у Грчкој неколико пута.
То је Црква Христова и тако се препознаје (између осталог) где је благодат.

Најновија вест,наставља се тих и цензурисани прогон пастира СИПЦ. Оца Теоктиста су привели екуменисти и суде му. Помолите се браћо за њега. Нека би их молитвама Богородице и светих и благодаћу Господњом посрамио за недела и клевете екуменистичке као и Стеничанке што су их разобличиле.

Poslednja izmena:
Видиш: између матејеваца постоје догматске разлике, а код флоринаца су поделе на личном плану, чак и унутар једне "фракције".
Да су флоринци заиста Црква Христова то би се видело по плодовима али плодови су веома зли. Нема ту братске љубави, то је мржња на крупном плану а не неки спорадични случајеви. Већ постоје непремостиви раздори између неких флоринских парохија у Србији, и то се не може сакрити.
Кажеш: " Лична сујета се да превазићи". Тачно. Али, код флоринаца то никако да се превазиђе већ све дубље и дубље се тоне у сукобе. Где је ту Дух Свети да у благодати мири браћу? Нема ту благодати јер то није Црква.

Али, код нас у Цркви (григоријевци) влада заиста (скоро савршена) хармонија и братољубље. То сам се уверио док сам био у Грчкој неколико пута.

Видим ти си се уверио а идеш и Грчку једном годишње.Баш си се темељно уверио.

Рекох и понављам личне несугласице се дају премостити, догматске НИКАКО. Зашто?Прве вуку корене из страсти и личног греха(који је опростив и излечив) а друге из ЈЕРЕСИ И ГРЕХА ХУЛЕ НА ДУХА СВЕТОГА(који је неопростив и неизлечив). Драго ми је да си признао суштину ваших подела.Она је догматска. Јереси су зацариле у вашим заједницама, оне извиру из догматских разлика.

Брате Владане, ти прво ово кажеш:
Нико не тврди да су новокалендарци имали благодат јер смо научили из грешака неких светих отаца !!!!!!!који су из снисхођења и из тежње да се спасе што више душа од новокалендарских јеретика чинили контрапродуктивне уступке онима који нису имали намеру да се покају!!!!!!!!!!!!!!
А онда затим овако:
Разуми Владо да се из љубави према спасењу ближњих ишло толико далеко, па чак и грешило(наравно касније се кајало), док смо живи има наде да се душа покаје и схвати своје заблуде и непослушању учењу Цркве
Одавде се види да признајеш да је Хризостом бивши Флорински направио грешку што је признао благодатност новокалендарцима.
А све време на овој теми се неки твоји флоринци упињу да покажу како је тај став о новокалендарцима (да нису отпали 1924.године) био исправан. Па ако је био исправан што би се Хризостом кајао? А а ко се покајао, то значи да је ипак погрешио и да је изазвао раскол? А да ли се на исправан начин покајао?
Е, то је друго питање...Није се правилно покајао.

Даље, ти кажеш:
Када би ми тако матејевцима тражили сваку грешку њихових вођа полемика би се водила о детаљима а не о суштини. Главно питање је докле ићи са икономијом зарад спасења заблуделих а не да ли је неко направио дисциплински прекршај(који иде до одлучења ако се тај не каје)
Прво: питање новог календара није пука формалност већ суштинско питање које се дотиче самог учења Цркве.
Друго: ти се питаш овде "докле ићи са икономијом" а малопре признајеш да новокалендарци немају благодат и да је признавање благодатности њима била грешка. Па како онда можеш да говориш о икономији и "докле ићи"? Ако је нови календар безблагодастан, онда нема ту икономије, већ су одмах постали расколници. И једино се могу покајати. Недопустиво је икономисати са тим кад је много векова раније тај папски календар осуђен као новотарија и као хула на Духа Светога.
Нигде у том осудама се не помиње колики је временски интервал да се "толерише" већ се одмах сматрају равним папиним безбожним астрономима и потпадају под анатему. И са таквим исповедањем је Хризостом бивши Флорински пришао старокалендарцима 1935.године да би убрзо променио драстично свој став.

Poslednja izmena:
Видим ти си се уверио а идеш и Грчку једном годишње.Баш си се темељно уверио.

Рекох и понављам личне несугласице се дају премостити, догматске НИКАКО. Зашто?Прве вуку корене из страсти и личног греха(који је опростив и излечив) а друге из ЈЕРЕСИ И ГРЕХА ХУЛЕ НА ДУХА СВЕТОГА(који је неопростив и неизлечив). Драго ми је да си признао суштину ваших подела.Она је догматска. Јереси су зацариле у вашим заједницама, оне извиру из догматских разлика.
То ми је довољно било да се уверим. Обишао сам многе наше парохије у Грчкој и свуда је иста ситуација: братољубље и духовна радост! Тако је и у Србији међу нама.

Па управо нам то иде у прилог. Ми смо се поделили због догматских разлога а ваши "Синоди" су настали првенствено због личне сујете и властољубља. Тек касније су неки ваши Синоди почели да исповедају јеретичко учење.
А у оквиру исте верске заједнице којој сада припадате (кјусијевци) су велики унутрашњи раздори. Из исте Чаше пијете, а поделе и раздори на све стране!
То код нас нема уопште.
Исту слику сте пренели и у Србију (нпр. Акакије не помиње Атанасија на јектенијама, невиђење антипатије постоје, оговарања сопствених епископа, клевете, итд.итд.).
То све нема везе са плодовима Духа Светога већ зна се од чега то долази. :)

Брате Срђане врло радо би са тобом дискутовао, у задње време показујеш већу смиреност,али нажалост морам на посао.Опрости.

контрапродуктивне уступке онима који нису имали намеру да се покају!!!!!!!!!!!!!!

=
Разуми Владо да се из љубави према спасењу ближњих ишло толико далеко, па чак и грешило

Сецираш контекст. Икониомија је због погрешне процене о могућности покајања, застранила у уступак. Добра намера а лош завршетак. Због тога је следило истинско покајање.

То све нема везе са плодовима Духа Светога већ зна се од чега то долази
То долази од личног греха,а не ко код матејеваца због хуле на Духа Светога.Опет си се ухватио за своју погрешно мисао кроз парафразирање исте.

Одавде се види да признајеш да је Хризостом бивши Флорински направио грешку што је признао благодатност новокалендарцима.
Нема ја шта да признајем његове грешке, владика је сам самцат пред новинарима и теве камерама признао своју грешку и јавно се покајао. Надам се да ти је то јасно и да је изанализирано.

Нема ја шта да признајем његове грешке, владика је сам самцат пред новинарима и теве камерама признао своју грешку и јавно се покајао. Надам се да ти је то јасно и да је изанализирано.
Да ли се треба кајати пред новинарима (и ТВ камерама) или пред Синодом Цркве од Које се оделио?! Од Цркве (тј. од оних који су држали неискварено Предање) се он оделио, и био је осуђен, и зато треба пред њима да се покаје.
И не само то, он је ишао толико далеко да је тражио да се вл.Матеј покаје пред њим а тек пред крај свог живота је поручио својим јеромонасима да иду Матејевим епископима јер су канонски.
Каква конфузија код Флоринског!!
То долази од личног греха,а не ко код матејеваца због хуле на Духа Светога.Опет си се ухватио за своју погрешно мисао кроз парафразирање исте.
Неки матејевци су похулили на Духа Светога и отпали од Цркве, то је тачно.
Али, код флоринаца су правили расколе из личне сујете и једни друге сматрају расколницима (а има их око 10 Синода) а да за то не постоје неки валидни догматски разлози. Тек након тих подела су неки флорински Синоди загазили у неку јерес.

А у истој Цркви, ако је то истинска Црква, не сме бити у толикој мери раздора, мржње, итд. То онда значи да нешто није у реду.
Сецираш контекст. Икониомија је због погрешне процене о могућности покајања, застранила у уступак. Добра намера а лош завршетак. Због тога је следило истинско покајање.
Па и пут до пакла је поплочан добрим намерама...Црква је запечатила давно учење о календару и нема нико право да сада измишља неке "икономије".
Брате Срђане врло радо би са тобом дискутовао, у задње време показујеш већу смиреност,али нажалост морам на посао.Опрости.
Опрости и ти мени. Мада, све је речено и само се исте ствари понављају...Нек верује ко како хоће и жели, истина је само једна!
Ево, и ја сада крећем на радне задатке. :bye:

Пре него што прочитам шта сте писали на овој страни хоћу да кажем свим флоринцима и њиховим симпатизерима да престану више да омаловажавају оца Серафима само зато што је променио матејевски Синод. Ваш садашњни флоринац Владимир Мос чију књигу препоручујете и позивате се на њега, је више пута од Серафима мењао Синоде, и флоринске и матејевске, скоро на сваке две године и увек тврдио да је у правом Синоду, да је тај Синод истинити, па опет вама то не смета да Моса узимате за свој велики ауторитет. Тако ако Серафимова писања поричете само зато што је он променио Синод онда би могли рећи и за Моса да пошто је мењао Синоде да ништа не ваља што је он писао. Али наравно да нећемо то рећи ни за Моса, а неби онда требало то говорити ни за Серафима. Серафим иако је променио матејевски Синод и даље стоји иза свега што је написао и рекао о флоринцима (екуменистима и другом) јер је све то сазнао управо из флоринских извора, и то су необориви докази. Тако ако судите Серафиму, по истом принципу судите и вашем Мосу.

Кога Владо мислиш да ћеш обманути са овом тврдњом?

О роковима и временима када и како зна само Господ Бог Отац а ти постављаш питања о Божијем промислу оцу Акакију?Да ли је 24 март 1924 или 30 децембар 1925?(пример а не тврдња)Па није он Бог па да одговори на свако твоје питање, које је буди речено ПОГУБНО јер о Божијим роковима и о Његовој промисли зна само Он лично.Нико не тврди да су новокалендарци имали благодат јер смо научили из грешака неких светих отаца !!!!!!!који су из снисхођења и из тежње да се спасе што више душа од новокалендарских јеретика чинили контрапродуктивне уступке онима који нису имали намеру да се покају!!!!!!!!!!!!!! За те грешке су се касније искрено покајали и Бог је то опростио и наградио благоуханим моштима. Разуми Владо да се из љубави према спасењу ближњих ишло толико далеко, па чак и грешило(наравно касније се кајало), док смо живи има наде да се душа покаје и схвати своје заблуде и непослушању учењу Цркве.Спасење је најбитније.

Узми у обзир да је то време 1920 1941 било време РАЗНОРАЗНИХ УТИЦАЈА, и црквена и државна власт Грчке је преузета од масона. Не можеш тако стерилно и матејевски посматрати једно деловање без уплита других.Када би ми тако матејевцима тражили сваку грешку њихових вођа полемика би се водила о детаљима а не о суштини. Главно питање је докле ићи са икономијом зарад спасења заблуделих а не да ли је неко направио дисциплински прекршај(који иде до одлучења ако се тај не каје).Бавиш се размишљањима о секундарном зато су ти и секундарни закључци, који немају везе са Истином без суштине учења Цркве(примарним принципима).Црква првенствено лечи и спашава јер је Њена Глава Исцелитељ и Спас.Понашате се као фарисеји који су критиковали Христа што је излечио слепог од рођења на дан кад ''не сме ништа да се ради по закону Мојсијевом''.

Ниси добро упућен. Флоринци и отац Акакије не говоре о 1925. или 1941. години када су новокалендарци изгубили благодат и СПЦ јер је општила са њима него говоре да је СПЦ изгубила благодат тек 1965. са Германом и уласком у Светски савет цркава или тек са анатемисањем екуменизма од стране РПЦЗ 1970. или 1980. и неке године, а отац Акакије каже да тек треба неки будући Сабор флоринаца да одреди када је СПЦ изгубила благодат. А то је јерес кипријанизма (Кипријана Куцубаса) и Хризостома Флоринског. Новокалендарци су безблагодатни чим су прешли на нов календар. То је учење Цркве. Ако ви флоринци то нисте одмах препознали као матејевци онда ваљда вам је сада јасно. Ако сте до сада икономисали новокалендарцима ваљда вам је сада и данас јасно да икономија није помогла и није уродила плодом и ваљда сада треба да увидите своју грешку и да су матејевци односно учење Цркве били у праву. Али не, ви ни дан данас нисте сигурни, ви и даље икономишете новокалендарцима и СПЦ, иако СПЦ планира да пређе на нов календар а новокалендарци на нову пасхалију. Ако се икономија могла толерисати раније кад се чекало на покајање новокалендараца зашто сада икономишете када нема користи нити било какве наде да ће новокалендарци да се врате на стари календар?

Хајде нађи ти матејевским вођама неке грешке о којима причаш? Које грешке? Па ваш Хризостом Флорински, Акакије Папас и РПЗЦ су имали неканоничности а матејевци нису.

Најновија вест,наставља се тих и цензурисани прогон пастира СИПЦ. Оца Теоктиста су привели екуменисти и суде му. Помолите се браћо за њега. Нека би их молитвама Богородице и светих и благодаћу Господњом посрамио за недела и клевете екуменистичке као и Стеничанке што су их разобличиле.
Напиши мало више о том случају. Зашто му суде, ко му суди, где му суде?

=

Као што рекох ви се још нисте покајали, ви још увек не сматрате новокалендарце и оне који са њима опште за безблагодатне већ кажете да је СПЦ изгубила благодат тек 1965. са уласком у екуменизам, а не још 1924. кад је почела општење са безблагодатним новокалендарцима. Дакле, нисте се још покајали за јереси Хризостома Флоринског.

Ви хулите на Духа Светога много више. Матејевци ма колико се разликовали опет су исправнији од свих ваших флоринаца који исповедају најразличитије јереси али нису се поделили. Исти случај је и са СПЦ у којој постоје разне јеретичке струје, новотарци, паписти, екуменисти, "ревнитељи", умерени, иконоборци, "тврда" струја, мека или савремена струја, итд. и сви се држе на једном вештачком окупу, у једној вештачкој заједници. Тако је и код вас флоринаца, вештачко јединство имате. А метејевци су људи озбиљни који када се не слажу раздвоје се лепо и јасна је ствар код њих.

Ниси добро упућен. Флоринци и отац Акакије не говоре о 1925. или 1941. години када су новокалендарци изгубили благодат и СПЦ јер је општила са њима него говоре да је СПЦ изгубила благодат тек 1965. са Германом и уласком у Светски савет цркава или тек са анатемисањем екуменизма од стране РПЦЗ 1970. или 1980. и неке године, а отац Акакије каже да тек треба неки будући Сабор флоринаца да одреди када је СПЦ изгубила благодат. А то је јерес кипријанизма (Кипријана Куцубаса) и Хризостома Флоринског. Новокалендарци су безблагодатни чим су прешли на нов календар. То је учење Цркве. Ако ви флоринци то нисте одмах препознали као матејевци онда ваљда вам је сада јасно. Ако сте до сада икономисали новокалендарцима ваљда вам је сада и данас јасно да икономија није помогла и није уродила плодом и ваљда сада треба да увидите своју грешку и да су матејевци односно учење Цркве били у праву. Али не, ви ни дан данас нисте сигурни, ви и даље икономишете новокалендарцима и СПЦ, иако СПЦ планира да пређе на нов календар а новокалендарци на нову пасхалију. Ако се икономија могла толерисати раније кад се чекало на покајање новокалендараца зашто сада икономишете када нема користи нити било какве наде да ће новокалендарци да се врате на стари календар?

Хајде нађи ти матејевским вођама неке грешке о којима причаш? Које грешке? Па ваш Хризостом Флорински, Акакије Папас и РПЗЦ су имали неканоничности а матејевци нису.
Вртимо се у круг са истим питањима Владо,колико пута човек мора да ти понови једно те исто.
Причаш о губљењу благодати због епископа масона свих помесних цркава, а ја ти говорим о спашавању народа који је потпао под узурпаторску црквену власт јеретика.Због народа је чињена икономија понекад и превелика и погубна, а не због масона.Ми не икономишемо јеретицима, НАРОД НИЈЕ ЈЕРЕТИЧКИ, ЈЕРЕТИЦИ СУ ЈЕРЕСИ ИСПОВЕДНИЦИ. Народ треба спасити од јеретика!!!!!!

О толико из твојих уста хваљеној ''каноничности'' матејеваца одговори ДА ЛИ ХОРЕПИСКОП СМЕ РУКОПОЛАГАТИ?

О оцу Теоктисту још немам потпуне информације, знам само да му је уручен судски позив због ''ремећења јавног реда и мира'', иако он живи изолован од света у планини.Вероватно га чека монтирано суђење и затвор. После подметања пожара у његовој келији, где је могао са све бараком да изгори, ово му је ново искушење од екумениста припремњено. Помолите се за њега.

Нико не омаловажава оца Серафима, констатовали смо да се одрекао и покајао због своје књиге коју ти хвалиш и проглашаваш за крунски доказ ''али само мало коригован''.Коригован за синод који је догматски неспојив са бившим. Самог је себе демантовао,уништавањем преосталог тиража када је ''открио нову истину''. Владимир Мос се није одрекао свог дела нити је спаљивао своје књиге ко отац Серафим!!!!

Xpuctoc Backpce!
Sporadicno prateci Vase diskusije, nekoliko puta mi se cak ucinilo da bih i ikakvom svojom konstruktivnom upadicom mozda mogao doprineti iznalazenju resenja za pitanja koja ste otvarali ali na zalost (ili na srecu) ne imadoh gotovosti za cinjenje takvog trudnog dela. Sada se evo ipak pridruzujem, skromno i iz prikrajka, verujuci da cu ponekad imati priliku da razmenim sa Vama koje slovce vise. Srdacan pozdrav+

ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!
:hvala:

То ми је довољно било да се уверим. Обишао сам многе наше парохије у Грчкој и свуда је иста ситуација: братољубље и духовна радост! Тако је и у Србији међу нама.

Па управо нам то иде у прилог. Ми смо се поделили због догматских разлога а ваши "Синоди" су настали првенствено због личне сујете и властољубља. Тек касније су неки ваши Синоди почели да исповедају јеретичко учење.
А у оквиру исте верске заједнице којој сада припадате (кјусијевци) су велики унутрашњи раздори. Из исте Чаше пијете, а поделе и раздори на све стране!
То код нас нема уопште.
Исту слику сте пренели и у Србију (нпр. Акакије не помиње Атанасија на јектенијама, невиђење антипатије постоје, оговарања сопствених епископа, клевете, итд.итд.).
То све нема везе са плодовима Духа Светога већ зна се од чега то долази. :)
:thumbdown: O.Akakije pominje oca Atanasija na proskomidiji i celu snedrevsku parohiju...Veliki hod nije "želje čestitke i pozdravi!!":thumbdown:....antipatije ti znaš da li postoje a sve ovo ostalo je na nivou baba abronoša.....

Ви хулите на Духа Светога много више. Матејевци ма колико се разликовали опет су исправнији од свих ваших флоринаца који исповедају најразличитије јереси али нису се поделили. Исти случај је и са СПЦ у којој постоје разне јеретичке струје, новотарци, паписти, екуменисти, "ревнитељи", умерени, иконоборци, "тврда" струја, мека или савремена струја, итд. и сви се држе на једном вештачком окупу, у једној вештачкој заједници. Тако је и код вас флоринаца, вештачко јединство имате. А метејевци су људи озбиљни који када се не слажу раздвоје се лепо и јасна је ствар код њих.
:eek:
:dontunderstand:

Нико не омаловажава оца Серафима, констатовали смо да се одрекао и покајао због своје књиге коју ти хвалиш и проглашаваш за крунски доказ ''али само мало коригован''.Коригован за синод који је догматски неспојив са бившим. Самог је себе демантовао,уништавањем преосталог тиража када је ''открио нову истину''. Владимир Мос се није одрекао свог дела нити је спаљивао своје књиге ко отац Серафим!!!!
Није се покајао због своје књиге, немој да булазниш човече, да ти се сви смеју. Променио је мишљење само у вези икона и то је тек 5% целе књиге. Откуд ти то да је отац Серафим спаљивао своје књиге? Дакле, твоја машта заиста нема граница. Није то добро за тебе да тако богохулиш.

Koliko florinskih parohija ima u Srbiji i koje su sukobljene? :think:

Back