Влада из Београда
Ističe se
- Poruka
- 2.372
.Куку леле:
Толико о тој јадној шеми коју ти Владо пропагираш и са њом обмањујеш народ као да си убачен од екумениста да што већу конфузију направиш.
Шема је јадна то су у праву, јер сте ви флоринци јадни, али је шема и тачна јер је направљена из ваших флоринских извора, како већ рекох. А можда сте ви флоринци убачени од екумениста да правите конфузију у Цркви Христовој матејевској. Па нису узалуд и без разлога многи сумњали да је Хризостом Флорински убачен и послат старокалендарцима да народ приведе новокалендарцима-екуменистима, то је и он сам признавао говорећи да су новокалендарци "мајка Црква", да зилоти нису засебна Црква него стража унутар новокалендарске Цркве, па онда није хтео да остави епкскопе наследнике што значи да је хтео да зилоти остану без епископа, итд. А ти, ти си сигурно убачен од екумениста. Само некоме ко је убачен од екумениста да прави конфузију може то да падне на памет да тако оптужи неког другог. Толико се залажеш за флоринце и толико те флоринци зову код њих а ни једном ниси отишао (ја сам био три пута, једном и на три дана, када нисам добро још упознао матејевце) и правиш се луд, игноришеш њихове позиве, што значи да си вероватно ти, а не ја, убачен од екумениста да правиш конфузију. Можеш да правиш конфузију код флоринаца, они су ионако сами себи конфузни, али код матејеваца не можеш да правиш конфузију јер се из авиона види ко си и какав си, и зато јер су матејевцима многе ствари јасне одавно, као например и то да су новокалендарци безблагодатни чим су прешли на нов календар, а флоринцима то још није јасно. Они се још нису договорили јесу ли или нису новокалендарци благодатни и од када нису благодатни. Лично сам их питао, једно пет флоринаца и самог оца Акакија од када је СПЦ безблагодатна и сви су ми дали различите одговоре и сви толеришу што је СПЦ општила са новокалендарским безблагодатним расколницима. Они су конфузни сами по себи. Само им ти још фалиш тако конфузан.
Само конфузни људи иду код флоринаца а они којима је бистра савест и свест препознају истину код матејеваца.