Матејевци иако су подељени међу собом на четири Синода заједнички став имају према твојим флоринцима који су, нека јавност зна, подељени у десетак Синода, само што у Србији постоји само један па људи мисле да сте јединствени.
Сваки матејевац (било ког Синода) зато се слаже са целом књигом монаха Серафима матејевца "Апологија (одбарана) зилота матејевца" (изузев оног дела о иконама у коме су матејевци подељени), а нарочито се сви матејевци слажу са делом књиге која износи неисправности вас флоринаца. На те документе против вас већ четири године немате одговор.
Ти овде кажеш да је епископ Григорије против Рубљовове иконе Свете Тројице а да је Серафим брани. Колико ја знам Серафим припада андрејевцима (иконоборцима) а не Григорије (и хризостомци) који се бори против иконобораца. Збунио си ме. Знам да је Серафим напустио Синод Григорија зато што је постао иконоборац (против неких икона) и прешао андрејевцима, а не зато што је бранио иконе. И сам Сергиан (григоријевац) брани све иконе па и оне класичне, и све иконе Свете Тројице па и ону где је Бог Отац иконописан као старац, Божји Син као млађи човек а Свети Дух као голуб. Тако да ми делује да си ти заменио тезе или ја нисам добро разумео. Појасни ми мало то и ти а и Сергиан нека објасни, да читаоцима буде јасно.