Žig zveri

То исто могу и ја да кажем за тебе, Да си јеретик, да си прелешћен, и ко зна шта би све могао да ти прилепим.
Ти би био добар политичар, Видим да стобом нема шта да се прича тако да се повлачим из расправе с тобом
Ако нешто будем писао сматрај да ниси позван да коментаришеш
Ne možeš to isto za mene da kažeš, jer nemaš argumente za to, pošto sam ja suprotno od toga, tj. pravi Hrišćanin. Ja tebi nisam to, kako kažeš, prilepio, nego sam izneo istinu na osnovu tvojih sopstvenih reči. Ti si sam napisao da Isus nije Bog i samim tim si sam ispovedio da si jeretik neoarijanac, ja sam to samo konstatovao. Ja sam i rekao da ne vredi dalje s tobom govoriti dok god to ispovedaš. I ne mislim da dalje odgovaram na tvoje postove bio pozvan ili ne od tvoje strane sve dok se ne pokaješ za ovu jeres, ako se to desi nekad, daj Bože, ali sveti oci su rekli da se najteže jeretiku pokajati. Jedino ako se meni nešto obratiš onda ću odgovoriti, a ovako ne.

1. Нисам баш убеђен, најбитније и најглавије, због чега је Помазаник требао да дође је да спасе ИЗРАЕЛ, и обнови краљевину и да буде КРАЉ ИЗРАЕЛА, уместо тога он је причао о миру у свету, а о томе и нема баш пуно говора у старом завету нигде, напротив само се и једино говори о поновном враћању Израелског краљевства и о томе како ће се израелцима поклањати сви народи света, јел тако? Па јесте, а то што Хришћани воле да читају како не пише, то је друга ствар...

2. Отац МНОГИХ народа, не СВИХ, велика је разлика....

1а. А и чему долазак Помазаника неком народу који уопште и није Израел? Мислим на Јудеју пре 2000 година...Већ у то време, од 100% оних који су се изјашњавали као Израелци, ако је било 10% Абрамовог потомства...шта ако су они прихватили а ови дођоши Га одбацили? 10 племена је било расељено, а она 2 преостала потпуно измешана са придошлицама.
Na to sam odgovorio na ovoj temi: https://forum.krstarica.com/threads/iii-sv-rat-pocinje-u-sibiru-kina-napada-rusiju.890969/

Nesto razmisljam , da bih nesto kupio treba da mi potvrda Kreditnog Biroa , pa on mi trazi Kreditnu sposobnost
i Lichnu Kartu , pa da bih izvadio lichnu kartu treba mi mesto prebivalista i kucni broj ( ne zaboravimo da je to bio najveci otpor
u Bosni posle njene aneksije od Austrije ) , pa ne mozes da se rodis sad kuci nego u Bolnici (o kakvog imena za mesto rodjenja)
a da bi se rodio u bolnici mora roditelj da ima Zdravstvenu knjizicu , ili broj socijalnog , a da bi imao zdravstvenu knjizicu
ti moras biti na evidenciji nezaposlenih ( sirotinja) ili da si zaposlen , a da bi bio na evidenciji nezaposlenih moras zavrsiti barem osnovnu skolu
i dobiti diplomu sa pecatom , a da bi dobio diplomu ti moras uciti od drugih koji su znanje stekli na Visoko obrazovnim ustanovama
gde oni moraju uciti ono sto je u trendu tog obrazovanja a ne od vise nadarenosti .
Samo razmisljam ,kuckam , i gledam ovu tastaturu na kojoj su brojevi, slova i znakovi.

Bas ti je umesto popravljanja stalo do pobijanja, a ne pada ti na pamet koliko su darovi Duha zasluzni za crkvu da nikom nije ni palo na pamet da ih kleveću da su lažni proroci, sektaši i sl., kako kazes, ali oni nisu sebe promovisali vec Crkvu

a da niko do sad to nije uspeo da pobije,

4. Јер који говори језике себе поправља, а који пророкује цркву поправља.

5. Али ја бих хтео да ви сви говорите језике, а још више да пророкујете: јер је већи онај који пророкује неголи који говори језике, већ ако ко казује, да се црква поправља.

A kada vec trazis da se mi poredimo, pobijamo, jel cinjenicama, ti si vec korigovao tvoje 'prorokovanje', prijatelj koga pominjes se ne pojavljuje, i osim vas dvojice nema nikoga ko bi se upecao na tu matematiku... na drugoj strani, ne samo kroz istpriju mnogi svetitelji, vec i danas na youtubu user komorusan recima istporijom lepo objasnjava kako je svet prevaren laznim otkrivenjem i 100ine hiljada pregleda covek ima, 1000e hvali Boga sto je dobilo mogucnost da sazna... a ko tebe hvali, koju cenu si ti spreman da platis, a ako mene pitas, ja sam spreman bilo koju...

Bas ti je umesto popravljanja stalo do pobijanja, a ne pada ti na pamet koliko su darovi Duha zasluzni za crkvu da nikom nije ni palo na pamet da ih kleveću da su lažni proroci, sektaši i sl., kako kazes, ali oni nisu sebe promovisali vec Crkvu

4. Јер који говори језике себе поправља, а који пророкује цркву поправља.

5. Али ја бих хтео да ви сви говорите језике, а још више да пророкујете: јер је већи онај који пророкује неголи који говори језике, већ ако ко казује, да се црква поправља.

A kada vec trazis da se mi poredimo, pobijamo, jel cinjenicama, ti si vec korigovao tvoje 'prorokovanje', prijatelj koga pominjes se ne pojavljuje, i osim vas dvojice nema nikoga ko bi se upecao na tu matematiku... na drugoj strani, ne samo kroz istpriju mnogi svetitelji, vec i danas na youtubu user komorusan recima istporijom lepo objasnjava kako je svet prevaren laznim otkrivenjem i 100ine hiljada pregleda covek ima, 1000e hvali Boga sto je dobilo mogucnost da sazna... a ko tebe hvali, koju cenu si ti spreman da platis, a ako mene pitas, ja sam spreman bilo koju...
Mi upravo ovim što objavljujemo "popravljamo, naziđujemo" članove Crkve, osnažujemo ih, predupređujemo o predstojećim događajima. I one nekadašnje su klevetali da su lažni proroci, tako i nas. Ja sam se ovde korigovao u svoje ime i u ime prijatelja, kako nam je Bog otkrivao tako smo usavršavali našu hronologiju. Već nekoliko godina učimo nepromenjeno da je Vaznesenje 2029. godine, a Drugi dolazak 2036. godine. Mi i ne želimo da nas neko hvali, kako ti tvrdiš, nego da drugi imaju korist od ovoga što pišemo. I nije tačno da "osim vas dvojice nema nikoga ko bi se upecao na tu matematiku". Ima još ljudi koji tvrde da je Drugi dolazak 2036. godine. Nisu se ni na šta upecali nego su i oni istraživali, kao i mi, samo na drugi način. O tome sam već pisao, ali ti to ignorišeš, jer želiš da me oklevećeš. Ali ne možeš, jer sam od Istine. Kažeš da si spreman da platiš cenu bilo koju. Za koga? Za satanu, jer on se raduje što negiraš da je Otkrivenje deo Božijeg Pisma, jer tako mu pomažeš da što više duša bude zavedeno i da ode u Pakao. Ali, satana koji je čovekoubica i otac laži od iskoni sve svoje sluge nagrađuje jedino večnim mukama. On se i tebi smeje, i iskorišćava te dok te na kraju ne baci tamo gde baca sve koji su mu verovali. A Gospod moj i Bog moj Isus Hristos daje rajske nagrade za svako dobro koje čovek učini.

Ne možeš to isto za mene da kažeš, jer nemaš argumente za to, pošto sam ja suprotno od toga, tj. pravi Hrišćanin. Ja tebi nisam to, kako kažeš, prilepio, nego sam izneo istinu na osnovu tvojih sopstvenih reči. Ti si sam napisao da Isus nije Bog i samim tim si sam ispovedio da si jeretik neoarijanac, ja sam to samo konstatovao. Ja sam i rekao da ne vredi dalje s tobom govoriti dok god to ispovedaš. I ne mislim da dalje odgovaram na tvoje postove bio pozvan ili ne od tvoje strane sve dok se ne pokaješ za ovu jeres, ako se to desi nekad, daj Bože, ali sveti oci su rekli da se najteže jeretiku pokajati. Jedino ako se meni nešto obratiš onda ću odgovoriti, a ovako ne.
.... Где сам ја то рекао да Христос није Бог? То је теби нешто дошло

Poslednja izmena od moderatora:
Mi upravo ovim što objavljujemo "popravljamo, naziđujemo" članove Crkve
ti si se pozivao na novozavetne proroke kada se zapravo radilo o daru prorostva koji se izlivao preobilno da ih je bilo i po 2 ili 3 cak u istom momentu, a nisu kuci izracunali, pa se onda skuipli da saopste, vec im je Duh javljao po TROJICI U ISTOM MOMENTU, crkva se momentalno izgradjivala jer je bilo ocigledno da ovi nisu bili varalice, nije morao niko da ih pobija, jer su se prorostva odmah ostvarivala... to je sto se tice duha prorostva sto pomin je apostol Pavle, a sto se tice proroka
Matej 11:13 Jer su svi Proroci i Zakon proricali do Jovana.
Luka 16:16 Zakon i Proroci su do Jovana; od tada se Carstvo Božije blagovesti, i svaki se trudi da udje u njega.
ja sam to mislim u detlje obradio ovde http://geocities.ws/svetopismo/prokletstvo.htm#topic4
Dopuna: Darovi Duha - proroštvo i govorenje jezicima za generaciju 1. veka

https://www.pravoslavna-srbija.com/Pravoslavlje/Sveto Pismo - Biblija/40_MAT/40MAT028.HTM

"
19. Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа,Mat.28:19"

Dela Apostolska gl.8 :

"
14. А кад чуше апостоли који беху у Јерусалиму да Самарија прими реч Божју, послаше к њима Петра и Јована.
15. Који сишавши помолише се Богу за њих да приме Духа Светог;

16. Јер још ни на једног не беше дошао, него беху само крштени у име Господа Исуса.

17. Тада апостоли метнуше руке на њих, и они примише Духа Светог.
Dela Apostolska Gl.8".
Kao sto vidis, aposotoli nisu krstavali u trojstvo, tako da je Tacno, da je ta formulacija, naknadno dodata.

zanimljiv si ti lik; procitao sam celu repliku, ali cu se osvrnuti samo na ovaj deo sa pitanjem - a je l' znas sta ti znaci to U...? U sta je krstavao Krstitelj, pre HRISTA, i sta je on rekao, - ne U sta, vec CIME...i, naravno, sledece pitanje je ZASTO
Dakle, ...
Jovan je rekao:

11 Ja dakle krštavam vas vodom za pokajanje; a Onaj koji ide za mnom, jači je od mene; ja nisam dostojan Njemu obuću poneti; On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem.

"bakonja @:

19. Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа,Mat.28:19"

Kao sto vidis, aposotoli nisu krstavali u trojstvo, tako da je Tacno, da je ta formulacija, naknadno dodata.

"bakonja @:

A kome se to i tim recima obraca Sin Boga Zivoga , ako ne Apostolima i na osnovu kojih validnih cinjenica tvrdis "...da je ta formulacija naknadno dodata" ?

Mozes li neki izvor koji je validniji od "engleskog prevoda i prevodioca zednog preko vode" ...?

ti si se pozivao na novozavetne proroke kada se zapravo radilo o daru prorostva koji se izlivao preobilno da ih je bilo i po 2 ili 3 cak u istom momentu, a nisu kuci izracunali, pa se onda skuipli da saopste, vec im je Duh javljao po TROJICI U ISTOM MOMENTU, crkva se momentalno izgradjivala jer je bilo ocigledno da ovi nisu bili varalice, nije morao niko da ih pobija, jer su se prorostva odmah ostvarivala... to je sto se tice duha prorostva sto pomin je apostol Pavle, a sto se tice proroka
Matej 11:13 Jer su svi Proroci i Zakon proricali do Jovana.
Luka 16:16 Zakon i Proroci su do Jovana; od tada se Carstvo Božije blagovesti, i svaki se trudi da udje u njega.
ja sam to mislim u detlje obradio ovde http://geocities.ws/svetopismo/prokletstvo.htm#topic4
Dopuna: Darovi Duha - proroštvo i govorenje jezicima za generaciju 1. veka
Pošto si se i do sad pokazao kao služitelj oca laži od iskoni, tako si i ovde izvrnuo moje reči. Evo šta sam ja tačno rekao:
https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-132#post-37930474
vcbccbc vcbcvb:

to da se prorokuje u paru ja nigde nisam cuo, mozda ste vi topla braca

Avakum: "Nisi nigde čuo, jer slabo čitaš Pismo: "A proroci dva ili tri neka govore, i drugi neka rasuđuju." 1.Kor. 14:29
Premda mi sebe i ne nazivamo prorocima već vi, ali ni to nije netačno s obzirom da svako objavljivanje nove istine Božije (čak i one koja nije o budućem događaju) je proroštvo, a mi prosto objavljujemo te nove istine koje smo spoznali u molitvi i ispitujući Pismo, svetootačke spise, prirodu Božiju i savremene događaje. Tako da kad govorimo i pišemo o ovome ovde http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html jesmo proroci više u tom novozavetnom smislu, ne u onom starozavetnom kao kad recimo prorok Jeremija ili Isaija kažu: "Ovako mi reče Gospod", tj. prenose ono što su dobili u direktnoj viziji od Njega."
Dakle, prvo si rekao da nisi čuo da se u paru prorokuje, ja sam te demantovao Svetim Pismom. I još ti rekao da mi sebe i ne nazivamo prorocima već vi, ali kad već insistirate možemo se nazvati i prorocima pošto to podrazumeva objavljivanje svake nove istine Božije čak i kad ne govori o nekom budućem događaju (a mi govorimo i o budućem) i da ako ćemo pronaći obrazac u Pismu najsličniji našem onda je to taj citat koji sam naveo. Pri tom nisam rekao da je istovetan već sličan tome kako sam ovde
https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-132#post-37930746
rekao:
"Nisam ovde mislio na dar govorenja jezika, premda smo i o tome pisali. To je tek široka tema. Ovde sam ja mislio na to što se na tom mestu koji sam citirao kaže da dva ili tri proroka govore, a ostali da rasuđuju, da je tako slično i ovo naše, tj. mi govorimo ove istine koje smo spoznali na osnovu biblijske hronologije, a drugi neka rasuđuju jeli to tačno ili ne. Do sad niko nije pokazao da nije tačno. Ta proroštva koja pominješ od proroka Agava o velikoj gladi ili o smrti tih koji su slagali Duha Svetoga i sl. su mi dobro poznata i ne govorim o tome. Ona se jesu tada ostvarila. Inače, postoje novozavetna proroštva koja se još nisu ostvarila npr. proroštvo apostola Pavla da će se pojaviti Antihrist, sin bezakonja, da će biti Vaznesenje Neveste, da će Gospod doći drugi put, pa proroštvo apostola Petra da će se stihije raspasti, pa proroštvo Gospoda Isusa Hrista da će doći kao lupež noću, pa proroštva iz Otkrivenja Jovanovog i mnoga druga koja ne pomenuh ovde, a zapisana su u Novom Zavetu. I naravno da isti Bog govori i u Starom i u Novom zavetu."
Zašto sam rekao slično, a ne isto? Zato što tad kad su se sastajala dva ili tri proroka oni su dobijali viđenje od Boga i govorili šta su dobili. Mi pak nismo dobili viziju nego smo se pomolili, istraživali Pismo i dobili na taj način odgovor od Boga. Znači, ono što je zajedničko jeste da je nas dva ili tri i pri tom smo rasuđivali i onda objavili. To što se tiče proroštava o biblijskoj hronologiji. O njima sam govorio. Bila su i proroštva koja je moj brat u Hristu sam dobijao i to kao direktno otkriće od Boga u nekom vidu govorenja jezika, ali nije imao nekoga ko bi uz njega imao dar tumačenja jezika tako da smo shvatili da to ne treba više da objavljujemo. To je bilo pre par godina. Od tada samo objavljujemo ovo o biblijskoj hronologiji. Da dodam još da nisu novozavetna proroštva samo takva da dva ili tri prorokuju već može i jedan da prorokuje, kao recimo što je samo apostol Petar ili samo apostol Pavle ili samo apostol Jovan prorokovao. I to proroštvo Agava koje pominješ je takođe bilo proroštvo jednog čoveka. Itd. S druge strane, ni starozavetna proroštva nisu bila samo od jednog proroka već i od grupe proroka. Takođe, ove citate si pogrešno protumačio:
"Matej 11:13 Jer su svi Proroci i Zakon proricali do Jovana.
"
jer oni ne znače da nema više proroštava i da nema više zakona već da oni nisu jedino što postoji, da oni nisu više dovoljni, da je potrebno i Evanđelje, tj. ono što Gospod Isus Hristos objavi i lično i preko apostola u Novom Zavetu, da je potrebna vera u Isusa Hrista kao Boga i Spasitelja. A da proroci u Novom Zavetu i dalje postoje dokaz je i prorok Agav i apostol Petar i Pavle i Jovan i mnogi drugi, pa i sam Gospod Isus Hristos (koga još i Mojsije najavljuje i kao Proroka) koji je u Matej 24 i drugde ostavio proroštva za buduća vremena, tj. ova naša i njima vrlo bliska buduća vremena...

.... Где сам ја то рекао да Христос није Бог? То је теби нешто дошло
Ništa mi nije "došlo" već si to ovde rekao:
https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-132#post-37930274
Tvrdio si da je Hristos prvo bio sa grehom, pa se onda promenio i postao bez greha. U prevodu, rekao si da je postojalo vreme kada Hristos nije bio Bog (jer čim (po tvom ispovedanju) ima greh to po definiciji znači da nije Bog, pošto je Bog bez greha, a takođe čim se (po tvom ispovedanju) menja (iz grešnosti u bezgrešnost), to znači da je promenljiv, tj. da nije Bog, jer po definiciji Bog je nepromenljiv, u samom Pismu Bog za sebe kaže: "Ne menjam se"). I onda kažeš: Зато је христос рекао даје једино Бог без греха. Po tvome tumačenju Hristos prvo nije bio Bog, pa je postao Bog. Ti znači ne učiš da je Hristos Bog, odnosno Bog i po suštini i po energiji (blagodati) već samo stvoreno biće koje je kasnije oboženo, postalo Bog po blagodati, kao što je slučaj sa spašenim ljudima. Dakle, izjednačio si Hrista sa stvorenim ljudima koji se spasavaju. Hristos je jedan od tri Lica i On je savečan Ocu i Duhu Svetom. On kao Bog odvajkada postoji, pre stvaranja vremena i prostora, u vremenu je samo primio ljudsku prirodu, a do samog tog primanja, tj. do samog začeća Duhom Svetim u utrobi Bogorodice, On je bio Bog, u trenutku začeća ostao je Bog, i nakon začeća ostao je Bog i tako do u beskonačnost. Njega ovaploćenje nije izmenilo. On je postao čovek, ali ostao Bog što je i bio. On je dakle Bog i po suštini i po energiji, a mi postajemo Bog po energiji, po blagodati u procesu oboženja u Crkvi, tj. Njegovom telu.

Poslednja izmena:
Pošto si se i do sad pokazao kao služitelj oca laži od iskoni, tako si i ovde izvrnuo moje reči. Evo šta sam ja tačno rekao:
https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-132#post-37930474
vcbccbc vcbcvb:

to da se prorokuje u paru ja nigde nisam cuo, mozda ste vi ...ccc

Avakum: "Nisi nigde čuo, jer slabo čitaš Pismo: "A proroci dva ili tri neka govore, i drugi neka rasuđuju." 1.Kor. 14:29
radi se o tome da kada je Pavle ohrabrivao duh prorostva oni se nisu krili jedan iza drugoga, vec su govorili jedan po jedan, svaki svoje, nisu poturali bracu, kao ti tvog brata da kad se sutra ispalis, samo kazes, pa to je bio moj brat - hej, koji brat, brar lazov, anonimus, mozda rodjeni, mozda od tetke...

i drugi sto su rasudjivali to su cinili odmah, a nisu cekali d proroci menjaju i kalkulisu i racunaju, kao ti i tvoj famozni brat - gde su ti koji rasudjuju sto ste ti i tvoj brat prorokovali, - NEMA IH, vi i prorokujete i rasudjujete, VARALICE OBADVOJICA.... a ja licno znam koji je genije bio apostol za takve kao sto ste ti tvoj buraz.

koju crkvu vi izgradjujete, gde su ti IZGRADJENI/UGRADJENI, I GDE JE TA VASA CRKVA, kazes pravoslavna, a poturas krimokatolcke 3 fatime, pa to ni pas s amaslom ne bi pojeo? a lako je da opljunes mene, ko se ovde krije iza lagarija, jasno je, i samo cekamo da nam kazes- pitjte mog brata lazova

Poslednja izmena:
mi govorimo ove istine koje smo spoznali na osnovu biblijske hronologije, a drugi neka rasuđuju jeli to tačno ili ne. Do sad niko nije pokazao da nije tačno.
kod apostola, nema rasudjivanja jeste li ili nije tacno, nema spekulisanja, i nema izvrnute tvoje logike da se pokaze da li NIJE tacno - ispravna logika je da su rasudjivali pokazujuci da JESTE tacno, i to na licu mesta kad je isprorokovano, i na licu mesta su mnogu stranci postajali hriscani... ja ne znam kako je neko lenj da proveri primere koje sam vec naveo za duh prorostva iz prvog veka - nema tu eshatologije, vec se prorokovalo o stvarima neposrednim i u prostoru i vremenu, o stvarima koje su se ticale te generacije, kako bi odmah ocevici poverovali i postali hriscani, ili ta ista generacija, a ne neka buduca eshatoloska
ILI NPR.: Dela apostolska, glava 11:28 I ustavši jedan od njih, po imenu Agav, predskaza Duhom veliku glad koja je imala biti po celom svetu, koja i bi za Klaudija ćesara.
ILI NPR.: Dela apostolska, glava 5:9-10...Gle, noge onih koji tvoga muža sahraniše pred vratima su, i tebe će izneti. I odmah pade kraj nogu njegovih i izdahnu

Dakle, zasto vodom, zasto ognjem, i dodatno pitanje, zar nisi cuo da se pravoslavnima jedino spusta sveti oganj svake godine u Jerusalimu?

Istocnoj rimskoj crkvi, tj. pravoslavcima se desava sledece:

Otkrivenje 13,
11 I videh drugu zver gde izlazi iz zemlje, i imaše dva roga kao u jagnjeta; i govoraše kao aždaha.
13 I učini čudesa velika, i učini da i Oganj Silazi s neba na zemlju pred ljudima;

Hajd zamisli ovu scenu, svake godine se ponavlja.
Zasto bi Bog slao oganj vernicima, koji je Razlog :?:

"bakonja @:

"bakonja @:

A kome se to i tim recima obraca Sin Boga Zivoga , ako ne Apostolima i na osnovu kojih validnih cinjenica tvrdis "...da je ta formulacija naknadno dodata" ?

Mozes li neki izvor koji je validniji od "engleskog prevoda i prevodioca zednog preko vode" ...?
To je toliko jednostavno, problem je sto ti ne citas bibl. tekst, u D. Apostolskim pise sledece:
2, 38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;

A za ovo ti je Dokaz u Galatima 3,
26 Jer ste vi svi sinovi Božji verom Hrista Isusa;
27 Jer koji se god u Hrista krstiste, u Hrista se obukoste.

Znaci, ovde vrlo jasno se daje vernicima na znanje, da ce biti Boziji Sinovi, kada se krste u Mesino ime, jer se tako "obukose" u Hrista.

Kud ces veceg dokaza od krstenja u Mesijino ime,a dok u trojstvo, Apsolutno, nigde nema dokaza u N. zavetu.

radi se o tome da kada je Pavle ohrabrivao duh prorostva oni se nisu krili jedan iza drugoga, vec su govorili jedan po jedan, svaki svoje, nisu poturali bracu, kao ti tvog brata da kad se sutra ispalis, samo kazes, pa to je bio moj brat - hej, koji brat, brar lazov, anonimus, mozda rodjeni, mozda od tetke...

i drugi sto su rasudjivali to su cinili odmah, a nisu cekali d proroci menjaju i kalkulisu i racunaju, kao ti i tvoj famozni brat - gde su ti koji rasudjuju sto ste ti i tvoj brat prorokovali, - NEMA IH, vi i prorokujete i rasudjujete, VARALICE OBADVOJICA.... a ja licno znam koji je genije bio apostol za takve kao sto ste ti tvoj buraz.

koju crkvu vi izgradjujete, gde su ti IZGRADJENI/UGRADJENI, I GDE JE TA VASA CRKVA, kazes pravoslavna, a poturas krimokatolcke 3 fatime, pa to ni pas s amaslom ne bi pojeo? a lako je da opljunes mene, ko se ovde krije iza lagarija, jasno je, i samo cekamo da nam kazes- pitjte mog brata lazova
Ne krijemo se ni mi jedan iza drugoga već jednomisleno i jednodušno delamo kako zapoveda upravo apostol Pavle koga pominješ. Nikog ja ne poturam da bih posle rekao "pa to je bio moj brat". Dokaz za to je kad sam iznosio na forumu par proroštava koja je on lično dobio, a koja se nisu ostvarila, ja nisam tada rekao "to je bio moj brat" nego sam se izvinuo na forumu i u njegovo i u moje ime, ja sam izneo njegova proroštva i dužan sam bio da se zajedno sa njim pokajem i izvinem i to sam i učinio. On je imao 4 proroštva koja su se ostvarila, a koja nismo objavljivali na forumu. Tada smo razumeli da takva proroštva koja je on dobio direktno od Boga verovatno ne treba da iznosimo na forum, da je to verovatno razlog zašto se nisu ispunila. Ili da se mogu izneti i na forum, ali ne u to vreme. I sl. U svakom slučaju razumeli smo da smo pogrešili u svojim početničkim koracima u korišćenju i razumevanju tog dara, da je Bog dopustio da se ne ispune ta proroštva koja smo izneli na forumu da bismo se urazumili, tj. da bismo naučili bolje da koristimo Njegove darove. Nismo sigurni da li se to odnosi na sva proroštva koja je on dobio, a koje smo izneli na forumu, ali bilo kako bilo od tada smo odlučili da ne objavljujemo više ta proroštva koja je on lično dobijao (u najmanju ruku dok bolje ne razumemo smisao onoga što je tada dobio) već samo ovo o biblijskoj hronologiji, jer to je zasigurno utvrđeno na Svetom Pismu. I nije to kako ti kažeš "brat lazov, anonimus, mozda rodjeni, mozda od tetke", već moj brat u Hristu kako sam to više puta ovde napisao, ali što ti ignorišeš, jer ti je cilj da podobno satani (koji je čak i citirajući Sveto Pismo hteo da u pustinji Gospodu Isusu Hristu izvrne smisao tih citata, ali ga je Gospod razobličio istim tim Svetim Pismom kojeg je On autor) nas oklevećeš izvrćući smisao reči Svetog Pisma i ignorišući reči koje sam već napisao ovde. Ništa mi ne kalkulišemo nego samo ispitujemo Pismo i na osnovu toga objavljujemo biblijsku hronologiju. Pitaš se gde su ti koji rasuđuju. Pa to su Hrišćani s kojima smo u kontaktu. To što ih ti ne znaš ne znači da ih nema. Oni su rasuđivali o našoj hronologiji i niko od njih nije mogao ništa da nađe netačno u našoj hronologiji. Kažeš i gde je ta crkva pravoslavna, a "poturam neke tri fatime". Oni koji su imali viđenje u Fatimi su bili deca pastiri i jesu zapadni pravoslavci, kao što smo mi istočni katolici. Pravoslavlje je i na istoku i na zapadu, kao što je i katolicizam i na istoku i na zapadu. Istočne katolike obično nazivaju pravoslavnima, a zapadne rimokatolicima, ali svi su zapravo pravoslavni. Druga je stvar što su se pojavile neke jeresi poput ekumenizma i sl. zbog koje ni "pravoslavni" ni "rimokatolici" koji to ispovedaju nisu više pravoslavni. Tako da se ne krijemo iza laganja kako kažeš već govorimo istinu i nije niko "opljunuo" tebe kako tvrdiš već si ti sam rekao da ne priznaješ Otkrivenje za deo Svetog Pisma čime si se sam izjasnio kao bogoprotivnik.

Poslednja izmena:
kod apostola, nema rasudjivanja jeste li ili nije tacno, nema spekulisanja, i nema izvrnute tvoje logike da se pokaze da li NIJE tacno - ispravna logika je da su rasudjivali pokazujuci da JESTE tacno, i to na licu mesta kad je isprorokovano, i na licu mesta su mnogu stranci postajali hriscani... ja ne znam kako je neko lenj da proveri primere koje sam vec naveo za duh prorostva iz prvog veka - nema tu eshatologije, vec se prorokovalo o stvarima neposrednim i u prostoru i vremenu, o stvarima koje su se ticale te generacije, kako bi odmah ocevici poverovali i postali hriscani, ili ta ista generacija, a ne neka buduca eshatoloska
To su proroštva koja su data i odmah se ispunjavala. Ali ti ponovo ignorišeš (s ciljem da nas pošto poto oklevećeš) proroštva koja su data u Novom Zavetu (npr. apostola Pavla, Petra, Jovana, Gospoda Isusa Hrista), a čije se ispunjenje još čeka. Takva su i ova naša o biblijskoj hronologiji. Koliko god izvrtao činjenice, istina je na našoj strani kako pokazuju argumenti koje iznosim u odgovor na tvoje lažne optužbe. Kao što je rekao apostol Pavle: "Teško ti je protiv bodila praćati se". "Istina se svetli u tami i tama je ne obuze"... Slava Bogu za sve!

Kao prilog tome koliko smo blizu ostvarenju proroštva Otkrivenja (koje će po biblijskoj hronologiji biti u periodu od 2029. do 2036. godine) postaviću radi čitalaca i ove linkove:
https://www.krstarica.com/zivot/tehnika/kinesko-cudo-za-buducnost-novi-cip-za-citanje-misli/

https://www.krstarica.com/zivot/ziveti-zivot/djavolje-razdoblje-kuca-nam-na-vrata-evo-i-zasto/

https://www.krstarica.com/zivot/tehnika/pocelo-je-pocelo-cipovanje-zaposlenih/

https://www.krstarica.com/zivot/tehnika/da-li-je-dobro-ili-lose-pocelo-masovno-cipovanje-ljudi/

https://www.krstarica.com/zivot/tehnika/uzasavajuce-fejsbuk-pocinje-da-nam-cita-misli/

https://www.krstarica.com/zivot/teh...i-sistem-koji-prepoznaje-svako-lice-na-svetu/
Tehnologija je tu, sve više se uvodi, potrebno je još samo malo vremena da prođe i konačna tehnologija za implementaciju žiga zveri biće primenjena nad svim stanovnicima (osim onih koji to odbiju). Ostaje da svako odabere na koju će stranu.

To je toliko jednostavno, problem je sto ti ne citas bibl. tekst, u D. Apostolskim pise sledece:
2, 38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;

A za ovo ti je Dokaz u Galatima 3,
26 Jer ste vi svi sinovi Božji verom Hrista Isusa;
27 Jer koji se god u Hrista krstiste, u Hrista se obukoste.

Znaci, ovde vrlo jasno se daje vernicima na znanje, da ce biti Boziji Sinovi, kada se krste u Mesino ime, jer se tako "obukose" u Hrista.

Kud ces veceg dokaza od krstenja u Mesijino ime,a dok u trojstvo, Apsolutno, nigde nema dokaza u N. zavetu.

:think:
U cemu li je problem da se procita i izuci , naravno iz Novog Zaveta , ovaj deo :

Ništa mi nije "došlo" već si to ovde rekao:
https://forum.krstarica.com/threads/zig-zveri.746069/page-132#post-37930274
Tvrdio si da je Hristos prvo bio sa grehom, pa se onda promenio i postao bez greha. U prevodu, rekao si da je postojalo vreme kada Hristos nije bio Bog (jer čim (po tvom ispovedanju) ima greh to po definiciji znači da nije Bog, pošto je Bog bez greha, a takođe čim se (po tvom ispovedanju) menja (iz grešnosti u bezgrešnost), to znači da je promenljiv, tj. da nije Bog, jer po definiciji Bog je nepromenljiv, u samom Pismu Bog za sebe kaže: "Ne menjam se"). I onda kažeš: Зато је христос рекао даје једино Бог без греха. Po tvome tumačenju Hristos prvo nije bio Bog, pa je postao Bog. Ti znači ne učiš da je Hristos Bog, odnosno Bog i po suštini i po energiji (blagodati) već samo stvoreno biće koje je kasnije oboženo, postalo Bog po blagodati, kao što je slučaj sa spašenim ljudima. Dakle, izjednačio si Hrista sa stvorenim ljudima koji se spasavaju. Hristos je jedan od tri Lica i On je savečan Ocu i Duhu Svetom. On kao Bog odvajkada postoji, pre stvaranja vremena i prostora, u vremenu je samo primio ljudsku prirodu, a do samog tog primanja, tj. do samog začeća Duhom Svetim u utrobi Bogorodice, On je bio Bog, u trenutku začeća ostao je Bog, i nakon začeća ostao je Bog i tako do u beskonačnost. Njega ovaploćenje nije izmenilo. On je postao čovek, ali ostao Bog što je i bio. On je dakle Bog i po suštini i po energiji, a mi postajemo Bog po energiji, po blagodati u procesu oboženja u Crkvi, tj. Njegovom telu.
Нисам ја изједначио Христа са створеним људима већ је то учинио онај ко је рекао да смо по образу Божијем створени.
Не говори ли и Писмо да смо богови? Немаш благе везе шта причаш.
А ми смо такође рођени у Божијем уму још пре стварања материјалног света исто као и Христос што је.
Јер Христос је Логос Божији што значи: Ум божији.Друго лице Божанског бића Бог Син је Ум.
Па пријатељу ако ниси приметио и ми смо ако се духовно огледамо Умови. И као такви смо по Христовом образу створени, зато нас и назива браћом.
Ми као умови смо ћелије Христовог тела, умови његовог ума, И као такви постојимо од кад и Он постоји: још пре него је створено све што је створено.
И будући да је Христос Ум Божији све што је створено створено је у Њему, у уму, у његовој машти. И све што је створено за Њега је створено.
Имало би толико тога да се прича о Богу Сину али ти то не можеш да појмиш.
Како је Марија могла да роди неког ко је рођен још пре стварања материјалног света? Како вам је Ваш Интелект ( сотона ) заслепио очи да не видите истину

:think:
U cemu li je problem da se procita i izuci , naravno iz Novog Zaveta , ovaj deo :

Истраживач каже да у оригиналном тексту таквог стиха нема већ да су преводиоци тако, нетачно , превели тај стих.
А успут да те питам: када Авакум нас прозива да лажемо, клевећемо итд њему се не бришу постови, као што си мени неке постове обрисао и преправљао? Нема везе, ти постови су и били за брисање, само би било лепо да су према свима исти критеријуми.

Истраживач каже да у оригиналном тексту таквог стиха нема већ да су преводиоци тако, нетачно , превели тај стих.
А успут да те питам: када Авакум нас прозива да лажемо, клевећемо итд њему се не бришу постови, као што си мени неке постове обрисао и преправљао? Нема везе, ти постови су и били за брисање, само би било лепо да су према свима исти критеријуми.
ja isto ne znam sta ce vam ovaj avakum ovde - ako hocete da delujete edukativno, veroucteljski, onda obrisati prodavce magle, i za mene vazi, ako ja prodajem maglu, BRISANJE
p.s. ja ako se sa svojih skoro 50 god. nisam naucio da razlikujem maglu od kvalitetnih informcija, onda nikad necu, ali treba misliti na ove mladje koji jos uvek nisu izbazdareni.
Не говори ли и Писмо да смо богови?
govori, ali iza odmah kaze
Rekoh: Bogovi ste, i sinovi Višnjeg svi. 7 Ali ćete kao ljudi pomreti, i kao svaki knez pašćete."

Poslednja izmena:

Back