nisam ocito bio jasan. ne mogu da dokazujem nesto da nece biti jer se nije jos desilo to sto bi trebalo navodno da se desi, smesna i neozbiljna sama ta pomisao. sada ja izvucem recimo neki datum da ce biti smak sveta, da ce nas bog satrti na osnovu PREDVIDJANJA nekih astrologa, astronoma i kazem "aj sad dokazi da gresim". postavio sam ti tj gromu tvoju temu i odakle ideja za godinu. secam se da je 2012 bilo toliko price u svim medijima o tome sta ce se desiti i sta se desilo NISTA, a ljudi se upljuvase i popisase sami sebe. seti se i za 2000-tu, kompujuteri, stace svet i opet nista. a ako cemo po bibliji onda ne moze niko da zna kada ce se to desiti jer samo bog otac zna i sigurno da nije javio nekom obicnom slugi kad ce to biti. vadis se na stih o danu i casu, al kaze da godinu nije spominjo pa eto ti i tvoj drug i mnoge verske organizacije ste proucavali pa znate, jedino sto vam se godine ne slazu. a kad smo kod godina, ti si to po julijanskom, gregorijanskom, muslimanskom, jevreskom.....kalendaru. nemoj mi reci samo po biblijskom pa eto poklapa se ta godina sa gregorijanskim. e sad malo ukljuci ovozemaljsku logiku.
"О дану томе и часу нико не зна, ни Анђели небески, до Отац мој сам." (Мт. 24, 36)
42 Stražite dakle, jer ne znate u koji će čas doći Gospod vaš.
43 Ali ovo znajte: kad bi znao domaćin u koje će vreme doći lupež, čuvao bi i ne bi dao potkopati kuću svoju.
44 Zato i vi budite gotovi; jer u koji čas ne mislite doći će Sin čovečiji.
i sad ti neko kaze doci ce ti lopov i to nocu 2020-te, ti si naravno ubedjen u to zar ga neces cekati svaku noc 2020-te.
zasto vredjas boga kada ti neobjavljuje kada ce to biti jer upravo da bi strazario citav zivot a ne samo odredjene godine.
moj dobronameran savet ti je da se manes coravog posla jer ti to sto radis nije hriscanski ako se vec osecas hriscaninom.
У праву си за неке ствари које си овде изнео, али ја бих то погледао и из једног другог угла.
Исус је укорио људе да по небу препознају какво ће време бити у току дана, а да време у којем се налазе нису препознали.
Откровење је написано као путоказ који би требало да нам помогне да препознамо задње време.
Просто од нас се очекује да препознамо задње време и да будемо спремни за оно шта ће се дешавати.
Не мислим да ми тзреба да будемо пророци али треба да упозоравамо једни друге на знаке који указују да живимо у времену које Писмо описује као последње време. Такви мотиви су ме навели да напишем "Узнесење и други Христов долазак" јер мислим да многи очекују нешто сасвим друго да ће се десити. Не тврдим да ће бити како ја кажем у том тексту, али треба имати на уму и такву могућност.
Узнесење и Други Христов Долазак
Пролазак Израелаца кроз Црвено море у обећану земљу је слика духовног проласка верника, духовних Израелаца у обећану земљу. Ми кроз веру као кроз воду која нас пере улазимо у обећану земљу Царство Небеско. За то царство Христос каже да је ту у нама, свет наших мисли је обећена земља којом ми треба да владамо као цареви, Значи небо је ту у нама.
И кад се говори о узнесењу и другом Христовом доласку, сви очекују да ће се то десити са овог неба које је нама видљиво а не са оног неба које је ту у нама. Први Христов долазак је препознао јако мали број људи, изгледа да ће тако бити и са другим доласком јер сви очекују његов други долазак са овог неба споља, а не оног које је унутра у нама.
При узнесењу ми ћемо бити узнети на небо: али које небо? Бићемо узнети на небо унутра у нама и многи тај догађај неће препознати јер немају никакав појам о томе како би то изгледало,
А изгледаће овако:" Као кад муња запара небо од истока до запада"
Шта се дешава кад муња запара небо?
Замислите тама свуда око вас, а онде муња, светлост, и ми видимо све око нас како је и шта је.
Замислимо да смо доведени у неку просторију по мраку и да смо остављени у њој без светла: Онда пипајући разазнамо ствари које се налазе у просторији, затим неко упали светлост ими видимо да ништа није онако како смо ми мислили да јесте.
Е такав ће бити Његов други долазак, са неба овог у нама: доћи ће као један велики уплив разумевања свега на један сасвим другачији начин. Једно тако велико просветљење које ће изазвати одушевљење у свима нама. Тада ћемо сви схватити колико смо били глупи и слепи да разумемо Св. Писмо. А они који нису читали Св. Писмо ће бити осиромашени у просветљењу јер неће имати на шта да се надограде, остаће у тами, остаће на земљи свога ума неспособни да виде ту велику светлост.
Узнесење ће се догодити пре другог Христовог доласка јер ће достојни бити узнети на то небо у нама да виде пре осталих све дивоте небеског начина мишљења, И они ће учити ове остале који су неприпремљени дошли до задњег времена не би ли што више људи било спремно за други Христов долазак.
144 000 одабраних од сваког племена Израиљевог неће бити телесни Израелци, иако писмо помиње дванаест племена Израиљевих, Јер Израиљ значи; Онај који је видео Бога. А Бога могу да виде само духогвни Израелци, искрени ( не формални) хришћани.
Свако име у Хеберјском је ознака карактера, и кад Бог говори о дванаест племена Израиљевих , Он заправо говори о карактеру тих људи који су видели Бога.
Тако у дванаест племена Израиљевих који ће бити одабрани међу 144 000 нема Дановог племена, јер Име Дан значи: Бог је судија. А Бог није судија него спаситељ онима који се спасавају.
Зато са сигурношћу можемо да тврдимо да се не ради о телесним Израелцима него о духовним Израелцима, Онима који су видели Бога како каже Име Израел.
https://independent.academia.edu/RacaLazić