Ako je smešna i neozbiljna pomisao da dokazuješ nešto da neće biti, jer se još nije desilo onda je smešna i neozbiljna pomisao da nekog nazoveš lažnim prorokom kad govori o nečemu što smatra da će se desiti. Jer ako ne možeš da dokažeš da se neće desiti dok se ne desi onda ne možeš ni da pomisliš da ga nazoveš, a kamoli da ga nazoveš (što si ti učinio) lažnim prorokom za taj događaj (u ovom slučaju Vaznesenje 2029. i Armagedon 2036. godine) dok te godine ne dođu.
Da ne govorim o tome da ti možeš da dokazuješ i da nešto neće biti na osnovu nekih pokazatelja i to kroz argumentovano ukazivanje da u nečijoj argumentaciji da će nešto biti nema logike. Što ti nisi učinio, a mogao si da imaš argumente. Ali, ti čak pogrešno smatraš da to i ne može da se dokazuje dok se ne desi pa zato i ne ulaziš u dokazivanje, a kamoli da bi još našao argumente kojima bi dokazao da ova naša argumentacija nije dobra. Neke stvari se zaista ne mogu dokazati dok se ne dese, ali neke i mogu, ali i za one koje ne mogu ne smeš onda da nazivaš nekog lažnim prorokom za taj događaj dok to vreme za ispunjenje (ili neispunjenje) tog događaja ne dođe.
Već sam ti odgovorio na to da te priče o 1999., 2000., 2012. i sličnim godinama o nekakvom "smaku sveta" dolaze od satane. I napisao sam zašto satana pušta lažna upozorenja. Vrati se, pa ponovo pročitaj. Ili ne čitaš, ili čitaš, a ne shvataš ili shvataš, ali ipak si zaslepljen, ne želiš istinu i stalo ti je samo da kontriraš i po cenu suprotstavljanja istini. Odakle nam ta ideja za godinu napisali smo i na forumu i ovde:
http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html. Ideja potiče iz Biblije, svetootačkih spisa i prirode Božije.
Citirao sam već stihove (što očigledno takođe ignorišeš) gde kaže Gospod apostolima: "Nije vaše znati vremena i časove koje je zadržao Otac u svojoj vlasti... nego ćete se obući u silu s visine i tada ćete mi biti svedoci..."Znači dok ne prime Duha Svetoga ne mogu to da znaju, a kad prime onda mogu da znaju sve što im Duh Sveti otkrije. A kada, šta, kako će kome da otkrije to je u vlasti Duha. Ne otkriva svima sve isto. O Drugom dolasku Hristovom najviše otkriva onima koji žive u samim poslednjim vremenima, jer se to njih najviše tiče, tad su i najveće opasnosti prevare od lažnih proroka, od Antihrista i poslednjeg Lažnog Proroka, od njihovog žiga zveri, od kataklizmi koje će se zbivati i u danima porođajnih muka (koje opisuje Matej 24 i druga mesta u Pismu), a kamoli u samo doba Nevolje, itd. Zato, Bog o svom Drugom dolasku najviše otkriva u ovo poslednje vreme kad će se po proroku Danilu znanje veoma umnožiti, ali će se po Matej 24 i bezakonje veoma umnožiti. Pa jednostavno te neke druge verske organizacije su pogrešile. Imale su i one neke tačne rezone, ali sveukupno konačan zaključak bio im je pogrešan. Tako da do objavljivanja naše hronologije pre oko 7 godina nismo naišli ni na kog ko bi kao mi tačno odredio godinu dolaska 2036. i Vaznesenja 2029. godine. Čak ni nekoliko godina kasnije. Tek pre oko 2 godine smo naišli na neke koji takođe govore da će Drugi dolazak biti 2036. godine. Npr. ovde: ad2036.com. S tim što on to pokazuje iz drugih uglova, ali ipak ne detaljno kao mi i uz to ne govori da će Vaznesenje biti 2029. kao mi što govorimo. Takođe ima i nekih pogrešnih stavova na njegovom sajtu. Ipak, ima dosta toga zanimljivog i korisnog kod njega.
Da, upravo po biblijskom i to Enohovom kalendaru. Svaka njegova godina poklapa se sa odgovarajućom po julijanskom ili gregorijanskom kalendaru, ništa čudno. Samo što ti, kao i mnogi drugi, se time nisi bavio, pa ti je mnogo toga čudno, kako kaže Gospod "ne znate ni Pisma ni sile Božije". Ali, onda ne osuđuj već se smiri i počni da učiš i rasuđuješ. Ako hoćeš, ako nećeš onda nikog ne optužuj u stvarima koje ne poznaješ da ti to ne bi bilo na osudu.
Gospod je rekao da stražimo, jer možemo umreti svakog časa. I ja koji ovo pišem i objavljujem mogu sad umreti. Moja je želja, vera i nada da ću biti živ preobražen i vaznet na Nebo 2029. godine, jer potreban sam bližnjima do tad, ali sam spreman i ako Gospod hoće i ranije da me uzme sa ovoga sveta. Zato trebamo biti spremni svakog časa. Ali, s druge strane, još kako treba da znamo što bliže kad dolazi Gospod baš zato što su prevare velike, što će doći i Antihrist koji će sebe predstavljati za Hrista, koji će imitirati Hristov dolazak i verovatno reći da je njegov žig zapravo Božiji pečat iz Otkrivenja koji će biti dodeljen Hrišćanima pre otvaranja 5. pečata, itd. Važno je čovek da shvati i koliko je Gospod blizu baš zato što će okolnosti za istinske Hrišćane biti sve teže, bezakonje će se umnožiti, ljubav ohladnjeti, drug druga izdaće, "omrznuće svi na vas imena Moga radi", "kad vidite da se sve to počne zbivati tada podignite glave svoje, jer se približi izbavljenje vaše". Oni koji glume da su Hrišćani, koji su to samo površno njima je svejedno, ali oni koji zaista hoće da idu uskim putem, koji su zaista Hristovi oni trpe sve veće gonjenje od okolnog sveta koji po Pismu sav u zlu leži, a naročito je u poslednja vremena napunjen lažnim hrišćanima koji ponajviše i gone one prave. Ostati veran Hristu biće sve teže i zato je između ostalog bitno znati kada će On doći, ali ipak i blagodat Njegova će biti sve veća na Njegovim slugama. U jednom trenutku neće biti teško ostati samo Hrišćanin već i čovek uopšte, a to je već vreme posle Vaznesenja Neveste, vreme Antihrista, vreme vrhunca veštačke inteligencije i genetičkog inženjeringa i drugih lažnih čuda, posebno poslednje 3,5 godine, vreme za koje se kaže "da se ne skrate dani oni ne bi se spaslo nijedno telo, ali izabranih radi skratiće se dani oni".
Inače, ni 2020. godine koju pominješ neće biti nikakvog "smaka sveta". Možda će i tad kao 2012. neki pustiti bubicu o smaku sveta, jer i tad će biti znak na nebu i to baš 21. decembra. S druge strane Trigonalis Jupitera i Saturna koji će biti na nebu tog 21.12.2020. jeste značajan u smislu da zaista jeste redak fenomen koji najavljuje epohalne promene, ali nikakvog "smaka sveta" neće biti. I stvarno od te godine prelazi se na 5G, "internet stvari (IPv6)" i sl. što dosta menja svet i način života. Čak meni odavno po raznim pokazateljima 2019/20 AD je najizgledniji da bude period 3. svetskog rata ( ili masovnih civilnih nereda ili pak i jednog i drugog) koji bi bio verovatno otvaranje 2. pečata. Ako ne tad onda 2023/24 AD (ako ni tad onda posle 2029. godine). Kao što bi 3. pečat, tj. velika glad mogla biti 2025/26. godine. Ipak, taj 3. svetski rat nije nikakav smak sveta, a nije ni sigurno da će ti pečati (veliki rat i glad) tada biti, mada postoji vrlo velika mogućnost. A za 2029. i 2036. godinu smo sigurni na osnovu biblijske hronologije. Ali, čak ni tu 2029., pa ni 2036. godinu ne nazivamo nikakvim "smakom sveta" kako neki prodavci magle nazivaju razne datume raznih događaja nego nazivamo ih onako kako ih Bog naziva u Pismu: Vaznesenje odnosno Uzeće Crkve i Drugi dolazak odnosno dolazak Gospoda Isusa Hrista zajedno sa Anđelima i Nevestom u dolinu Megido radi poraza Antihristovih snaga i potom uspostavljanja Hristovog hiljadugodišnjeg carstva.