Žig zveri

Kako nema veze ? Zar dotični Arije nije bio na 1. vaseljenskom saboru i sukobio se sa svojim tadašnjim kolegom, episkopom iz Mirlikije Nikolajem ? Zar istorija Pravoslavne Crkve počinje 1054. godine ?
Nisi možda pratio celu moju raspravu sa Nifontom. Ja kad kažem da nema veze odgovaram na ono što Nifont kaže da nema veze i to je sve u drugom smislu od ovog koji ti pominješ. U vezi ovoga što ti pominješ, naravno, Arije se sukobio sa Nikolajem, iz Arijevog ispovedanja Nikolaj i drugi oci zaključili su da Arije ispoveda jeres i zato je Arije otpao od Pravoslavne Crkve. Arije je i posle toga nastavio da sebe naziva pravoslavnim kao što ekumenisti i sad sebe nazivaju pravoslavnim iako su sve samo ne pravoslavni. Dakle, jedno je kako sebe neko naziva, a drugo je šta nečija dela i reči stvarno govore o nekome ko je i šta je. Znamo i kako je posle Arije završio život - rasporila mu se utroba iz koje su izašli crvi. "Gledajte na kraj njihovog življenja" i "s Bogom nema šale", poručuje apostol Pavle. U ekumenističkim crkvama se iznose mnoge jevanđeljske istine, ali u medu tih istina nalazi se otrov antihristove ekumenističke jeresi, a i jedna kap otrova u tegli meda kadra je da usmrti čoveka. Neka bi Gospod dao pokajanje bar nekima od tih ekumenista! Ali, to zavisi od njihove slobodne volje za šta se opredeli i po tome će On i suditi.

Neposredno ispred stihova u Mateju 12,43-45 u kojima Gospod raskrinka 7 duhova gorih od nečistog, nalaze se stihovi o carici južnoj (12,42) i Ninevljanima (12,41), a koji su nadovezani na nedavanje znaka, osim prorokom Jonom (12,40) kao odgovor rodu zlom i preljubotvornom koji je znak tražio (12,39, tj. 38).
Dakle, znak Jonom prorokom koji je bio 3 dana i noći u utrobi kitovoj, a sa kim je Gospod napravio analogiju govoreći o samom sebi kako će i On sam biti 3 dana i noći u srcu zemlje, je jasan i potvrdjen.
Medjutim, šta sa Ninevljanima i caricom južnom, bolje reći pokajanjem Ninevljana Joninom propovedi i slušanjem carice južne premudrosti Solomonove? A i oni i ona ustaše na sud sa rodom kojim? I osudiste ga?!
  1. Matej 12,41: Ninevljani će ustati na sud sa rodom ovim, i osudiće ga; jer se pokajaše Joninim propovedanjem; a gle, ovde je veći od Jone.
    A GDE TO IMA DA BILO KO VLASTITIM POKAJANJEM DRUGE OSUDI?
  2. Matej 12,42: Carica južna ustaće na sud sa rodom ovim, i osudiće ga; jer ona dodje da sluša premudrost Solomonovu; a gle, ovde je veći od Solomona.
    A GDE TO IMA DA BILO KO DRUGE OSUDI JER OTIDE DA SLUŠA PREMUDROST?
  3. Matej 12,43-45 je prorokovanje o nečistom duhu i sedam duhova.
  4. Matej 12,46-49 je ukazivanje na mati i braću Gospodnju.
  5. Matej 12,50 Jer ko izvrši volju Oca mojega koji je na nebesima, taj je brat moj i sestra i mati. (kraj poglavlja)
Pogledaj zli i preljubotvorni rode veličinu Gospodnju, pogledaj i promisli još jednom da Gospod ne dodje da osudi svet, no da spase svet, pogledaj i vidi da Gospodu ne može ništa promaći, i poznaj volju Boga Oca:
  1. Jona 3,5 (pasus pre pokajanja Joninom propovedi): Nego i ljudi i stoka da se pokriju kostreću, i da prizivaju Boga jako, i da se vrati svaki sa svoga zloga puta i od nepravde koja mu je u ruku.

2. 1. knjiga o carevima 10,14 (pasus posle završetka slušanja carice južne-Savske premudrosti Solomonove): A zlata što dohodjaše Solomonu svake godine, beše šest stotina i šezdeset i šest talanata.
VIDI GOSPODE, RODA ZLOG I PRELJUBOTVORNOG KOJI NEĆE TEBE DA RAZUME, A HOĆE DA VERUJE ONOM KOGA SI TI RASKRINKAO DO U REČ, ILI, ŠTO BI SE REKLO, DO POSLEDNJE CIFRE:
Lažno otkrivenje 13,15-18: ...i učini da budu pobijeni oni koji se ne poklone liku zveri. I učini sve, ..., da im dadu žig na desnoj ruci njihovoj ili... Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri; jer je broj čovekov i broj njen je šest stotina i šezdeset i šest.

Neposredno ispred stihova u Mateju 12,43-45 u kojima Gospod raskrinka 7 duhova gorih od nečistog, nalaze se stihovi o carici južnoj (12,42) i Ninevljanima (12,41), a koji su nadovezani na nedavanje znaka, osim prorokom Jonom (12,40) kao odgovor rodu zlom i preljubotvornom koji je znak tražio (12,39, tj. 38).
Dakle, znak Jonom prorokom koji je bio 3 dana i noći u utrobi kitovoj, a sa kim je Gospod napravio analogiju govoreći o samom sebi kako će i On sam biti 3 dana i noći u srcu zemlje, je jasan i potvrdjen.
Medjutim, šta sa Ninevljanima i caricom južnom, bolje reći pokajanjem Ninevljana Joninom propovedi i slušanjem carice južne premudrosti Solomonove? A i oni i ona ustaše na sud sa rodom kojim? I osudiste ga?!
  1. Matej 12,41: Ninevljani će ustati na sud sa rodom ovim, i osudiće ga; jer se pokajaše Joninim propovedanjem; a gle, ovde je veći od Jone.
    A GDE TO IMA DA BILO KO VLASTITIM POKAJANJEM DRUGE OSUDI?
  2. Matej 12,42: Carica južna ustaće na sud sa rodom ovim, i osudiće ga; jer ona dodje da sluša premudrost Solomonovu; a gle, ovde je veći od Solomona.
    A GDE TO IMA DA BILO KO DRUGE OSUDI JER OTIDE DA SLUŠA PREMUDROST?
  3. Matej 12,43-45 je prorokovanje o nečistom duhu i sedam duhova.
  4. Matej 12,46-49 je ukazivanje na mati i braću Gospodnju.
  5. Matej 12,50 Jer ko izvrši volju Oca mojega koji je na nebesima, taj je brat moj i sestra i mati. (kraj poglavlja)
Pogledaj zli i preljubotvorni rode veličinu Gospodnju, pogledaj i promisli još jednom da Gospod ne dodje da osudi svet, no da spase svet, pogledaj i vidi da Gospodu ne može ništa promaći, i poznaj volju Boga Oca:
  1. Jona 3,5 (pasus pre pokajanja Joninom propovedi): Nego i ljudi i stoka da se pokriju kostreću, i da prizivaju Boga jako, i da se vrati svaki sa svoga zloga puta i od nepravde koja mu je u ruku.

2. 1. knjiga o carevima 10,14 (pasus posle završetka slušanja carice južne-Savske premudrosti Solomonove): A zlata što dohodjaše Solomonu svake godine, beše šest stotina i šezdeset i šest talanata.
VIDI GOSPODE, RODA ZLOG I PRELJUBOTVORNOG KOJI NEĆE TEBE DA RAZUME, A HOĆE DA VERUJE ONOM KOGA SI TI RASKRINKAO DO U REČ, ILI, ŠTO BI SE REKLO, DO POSLEDNJE CIFRE:
Lažno otkrivenje 13,15-18: ...i učini da budu pobijeni oni koji se ne poklone liku zveri. I učini sve, ..., da im dadu žig na desnoj ruci njihovoj ili... Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri; jer je broj čovekov i broj njen je šest stotina i šezdeset i šest.
Neki noviji "starci" su pominjali u svojim knjigama to o 666 talanata da Antihrist baš želi da stavi broj 666 na ljude kao znak ekonomske moći kakvu je imao Solomon.
U "Protokolu sionskih mudraca", knjizi koju su napisali lažni judeji pominje se kako će izgledati Novi svetski poredak i sama priprema za njega. Kako je tu napisano tako se danas i dešava. Tu se pominje i Solomonov hram u koji će zasesti njihov lažni mesija, tj. Antihrist. Inače, ima prevoda Otkrivenja gde piše 616 umesto 666. Ali, izvorno te tri šestice su slovno napisane i mnogi to tumače na druge načine. Npr. čitao sam pre par godina tumačenje Valida Šoebata o tome (koje može biti delimično tačno u nekom smislu, a i ne mora), a koje Jozef Dumond prenosi ovde:
"What Walid had noticed, through his Arab—and formerly Muslim—eyes, was that the Greek letters used to denote the number 666 (Chi Xi Stigma), looked very much like Arabic words and Islamic symbols. In fact, they looked eerily similar to the Arabic phrase “In the name of Allah,” followed by the symbol of two crossed swords! " (citat je odavde https://sightedmoon.com/the-bismillah/ gde je detaljnije o tumačenju broja 666). Na tom Dumondovom sajtu ima dosta dobrih stvari, prilično realno tumači današnja dešavanja, čak mu je i hronologija bliska našoj, ali razlikuje se za oko 3 godine, jer on smatra da će JAHOŠUA doći da porazi Antihrista i njegove sluge 2033., a mi da će doći 2036. godine. To tumačenje kod Dumonda može i da zavede, jer će mnogi pomisliti da taj koji dođe 2033. je Hrist, a ustvari je Antihrist. Takođe, Dumond greši i što ima modalističko ispovedanje Boga, umesto trojičnog kako je po Bibliji i po Predanju Crkve. Koliko sam zapazio, čak izgleda da ima i antibiblijsko tumačenje o duši (to jednom na brzinu pročitah, pa ne mogu definitivno reći, ali čini mi se da i to uči), jer kao i adventisti pogrešno uči da duša ništa ne oseća nakon čovekove smrti već će se "probuditi" kad bude vaskrsenje tela. I još ponešto ne uči dobro. Ipak, mnoge druge stvari dobro govori, važno je što naglašava značaj držanja Pashe, Praznika truba, subotnjih i jubilarnih godina i drugih biblijskih praznika i što u takvom kontekstu i tumači o hronologiji događaja, jer upravo takav kontekst i omogućava pravilno tumačenje spisa Svetog Pisma o poslednjim događajima s tim što je on sebe zatvorio jednim delom za istinu Božiju, pa u toj meri je i pogrešio u nekim tumačenjima, ali svejedno svaki čovek može rasuđujući, razlikujući dobro i zlo (i ovo poslednje odbacujući) da pročita dosta toga dobrog, korisnog i zanimljivog na njegovom sajtu. "Sve ispitujte, dobra se držite", kaže apostol Pavle.
Bilo kako bilo, vreme će sve pokazati, pa i to šta je tačno taj broj iz Otkrivenja Jovanovog. Vreme Antihrista biće vrlo zlo vreme u kome će pali anđeli sa nefilimima biti na zemlji i vršiti teror nad ljudima. Postoje i proroštva na amightywind.com da će "NLO-i" u obliku cigarete (a verovatno i drugih oblika) uvlačiti ljude u sebe i sl. Sluge satanske će izlaziti iz NLO-a i sprovoditi svoj poredak. Sluge satane su već odavno na ovoj planeti, znamo da je i Potop u doba Noja uništio mnoge ljude koji su od zmijskog semena, tj. nefilime, a Gospod je rekao kako je bilo u vreme Nojevo tako će biti i u dane one. Ovde se može pročitati o nefilimima i pogledati kako izgledaju:
Koristan je i taj tekst ispod tog klipa. Dakle, oni su već odavno na ovom svetu, samo će njihovo dejstvo doživeti kulminaciju u doba Antihrista.

Avakume, ja ne znm da li i ti razumeo ono sto sam ja cak i bojama naznacio, ali si u svakom slucaju trebao da razumes da je Otac vremena i rokove zadrzao za sebe, te je 2033, 2036 iz danasnje perspektive ne samo beznacajna, vec i prevarna. Ti nastavljas da se varas sa NLO-ima... Kad ide june, neka ide i uze, 666 potice iz magicnog kvadrata, 6x6.
Vreme antihrista je proslo, a terora/terorista i ratova imas u celoj istoriji, nije iskljuceno da ce neko organizovatio teror pod reklamom antihrista, mozda i vanzemaljaca, ne mogu Rusi doveka da budu dezurni krivci. NSP imas projetovani, i onaj koji ce se zaista uspostaviti, koji ce zaista zameniti stari svetski poredak, jedno su zelje, a drugo je krajnji ishod.

Avakume, ja ne znm da li i ti razumeo ono sto sam ja cak i bojama naznacio, ali si u svakom slucaju trebao da razumes da je Otac vremena i rokove zadrzao za sebe, te je 2033, 2036 iz danasnje perspektive ne samo beznacajna, vec i prevarna. Ti nastavljas da se varas sa NLO-ima... Kad ide june, neka ide i uze, 666 potice iz magicnog kvadrata, 6x6.
Vreme antihrista je proslo, a terora/terorista i ratova imas u celoj istoriji, nije iskljuceno da ce neko organizovatio teror pod reklamom antihrista, mozda i vanzemaljaca, ne mogu Rusi doveka da budu dezurni krivci. NSP imas projetovani, i onaj koji ce se zaista uspostaviti, koji ce zaista zameniti stari svetski poredak, jedno su zelje, a drugo je krajnji ishod.
"Bili su dakle s njim zajedno. Tada ga upitaše: "Gospode, hoćeš li u ovo vrijeme podignuti kraljevstvo Izraelovo?"
Nije vaše znati vremena ili časove, što ih je Otac zadržao u svojoj vlasti.
Nego ćete primiti silu Duha Svetoga, kad siđe na vas i bit ćete mi onda svjedoci u Jerusalemu i po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje
." Djela 1:6-8
"Gospod apostolima kaže da nije njihovo da znaju vremena ili časove dok je još bio s njima na zemlji. Njihovo je da to znaju tek kad prime silu Duha Svetoga i tada će biti Njegovi svedoci. To se odnosi na tu prisutne apostole kojima govori, ali i na apostola Pavla koji im se kasnije pridružio, kao i na sve Hrišćane u istoriji. Tek kad se primi Duh Sveti onda Hrišćanima Otac otkriva i mnoge druge tajne koje nisu bile otkrivene apostolima za vreme zemaljskog života Gospoda Isusa Hrista, pa i te o rokovima, koje je inače On zadržao u svojoj vlasti. Gospod Isus je rekao da kada On(a) dođe, Duh koji će On poslati od Oca, On(a) će ih svemu naučiti. Svemu, pa tako i toj hronološkoj istini Svetog Pisma koja već postoji i u njemu i van njega, ali je sakriveno drugima osim onima kojima Duh Sveti otkrije, tj. onima koji su tražili i našli, kucali i otvorilo im se, iskali i dalo im se.
Kažeš i "Ti nastavljas da se varas sa NLO-ima" kao da sam se nekad varao sa NLO-ima i da sad nastavljam da se varam. Niti sam se kad varao niti nastavljam da se varam. Inače, "NLO"-i su opisani u Bibliji. Pominju se kod starozavetnih proroka, npr. Zaharija. Postoje i "nebeske kočije" anđela, a isto tako i palih anđela. Ne znam da li će u poslednja vremena se pojavljivati "nebeske kočije" samih anđela, one palih anđela sigurno hoće i već se pojavljuju. Zovu ih neindentifikovani leteći objekti, a zapravo su to. Kao što sva onostrana duhovna bića zovu vanzemaljcima, a zapravo po Bibliji i Predanju Crkve postoje dobri anđeli i zli, pali anđeli. Jedna od prevara poslednjih vremena će biti da će satana i njegove sluge napraviti lažnu podelu na "dobre i loše vanzemaljce", a zapravo svi oni koji se budu masovno pojavljivali ljudima biće zli, pali anđeli. Dobri anđeli se vrlo retko pojavljuju ljudima, samo po posebnom nahođenju Božijem i uglavnom svetim ljudima osim kad treba kazniti grešnike kao što su se pojavili pred grešnicima u Sodomu. Ti navodno dobri vanzemaljci će pobediti zle i uspostaviti svoj poredak koji će biti samo imitacija, falsifikat hiljadugodišnjeg carstva Hristovog. Antihrist će glumiti Hrista da bi prevario i zato je satani potrebno da prevari ljude navodno dobrim anđelima koji pobeđuju zle da bi tako zadobili poverenje ljudi i da bi tako ljudi dobrovoljno primili žig uz prethodno odricanje od pravog Hrista Koga će verovatno proglasiti prevarantom i sl., kako su Ga nazivali i fariseji u Bibliji. Ipak, taj pokušaj stvaranja lažnog hiljadugodišnjeg carstva će propasti, njihovo satansko carstvo će trajati 3,5 godine umesto 1000 godina, a onda dolazi istinsko hiljadugodišnje carstvo Hristovo o kojem govori Sveto Pismo i mnogi sveti oci.
Kažeš i "666 potice iz magicnog kvadrata, 6x6". To sam tumačenje pročitao pre desetak godina i deluje mi najrealnije zato što će Antihrist za svoj znak verovatno imati Davidovu zvezdu kakva se nalazi na izraelskoj zastavi ili neki izmenjen oblik, ali bez menore i ribe (https://www.google.com/search?q=yahushua+sign+menorah,+fish&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=54HwxwAvCAMeaM%3A%2C4WYYRdYM9l_YcM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kS_P5msNyYi8Pp7RzJUPBmUEH7z4w&sa=X&ved=2ahUKEwj0yvbn9sDiAhWPC-wKHYyoAFsQ9QEwAXoECAYQBg#imgrc=-yq-S2eYU1BwqM:&vet=1), a sa menorom i ribom čini pravi pravoslavni znak, pravi znak izraelstva, jer zvezda simbolizuje Oca što je prisutno na izraelskoj zastavi, ali nema ribe koja simboliše Hrista i menore koja simboliše Duha Svetog, tj. nema Svete Trojice koja je bila nagoveštena u Starom Zavetu, a potpuno se otkrila u Novom. Tako da savremena država Izrael priznaje Oca, ali ne i Sina i Duha. A po Pismu ko nema Sina nema ni Oca, pa bi onda tačnije bilo reći da savremena država Izrael priznaje oca (sa malim "o"), tj. oca laži od iskoni - satanu, a ne istinskog Oca. Ipak, i u savremenoj državi Izrael ima onih koji priznaju Isusa Hrista za Mesiju, a biće ih još više vremenom pogotovu kad se razočaraju u lažnog mesiju kako proriče Pismo. Tada će se ujediniti Jefrem i Juda, tj. Hrišćani iz neznaboštva i jevrejstva i biti jedno stado pod Pastirom - Isusom Hristom (izvorno JAHOŠUA ha MEŠIJAH). Lažni cionisti će izgraditi lažni hram u Jerusalimu gde će zasesti Antihrist kao Bog (verovatno 2032/33. godine), ali pravi hram (Jezekilj 40-48) će izgraditi pravi cionisti (sionisti), tj. Hrišćani i izgradnja će trajati 7 godina (2037-2043/44 AD).

Poslednja izmena:
Satana će verovatno pokušati da izvede i lažno vaznesenje i sl., tj. imitaciju pravog Vaznesenja (prilikom kojeg će se osim Gospoda Isusa Hrista pojaviti verovatno i dobri anđeli, jer u poslanici Solunjanima na mestu gde se govori o tome pominje se i glas truba arhanđelskih i sl.). Po Pismu, dobri anđeli pratiće cara Hrista i prilikom Njegovog dolaska u dolinu Megido radi pobede nad Antihristovom vojskom. Dobri anđeli će inače po Otkrivenju i izlivati čaše gneva i prethodno objavljivati trube.

Satana će verovatno pokušati da izvede i lažno vaznesenje i sl., tj. imitaciju pravog Vaznesenja (prilikom kojeg će se osim Gospoda Isusa Hrista pojaviti verovatno i dobri anđeli, jer u poslanici Solunjanima na mestu gde se govori o tome pominje se i glas truba arhanđelskih i sl.). Po Pismu, dobri anđeli pratiće cara Hrista i prilikom Njegovog dolaska u dolinu Megido radi pobede nad Antihristovom vojskom. Dobri anđeli će inače po Otkrivenju i izlivati čaše gneva i prethodno objavljivati trube.
Satana sta god da pokusa da izvede, a pise u Bibliji sta
Bice zaustavljen u Armagedonu - Bozjem ratu , i nakon toga unisten i on i njegovi demoni...

"Gospod apostolima kaže da nije njihovo da znaju vremena ili časove dok je još bio s njima na zemlji. Njihovo je da to znaju tek kad prime silu Duha Svetoga
znaci ti tvrdis da je vremana i rokove Bog Otac samo privremeno zadrzao u svojoj vlasti, a molicu lepo kog laznog proroka i koje sekte tom svojom tvrdnjom 'opravdavas'? Kako su to apostoli propustili da svi objave vremena i rokove cim su primili silu Duha Svetog, vec smo morali da cekamo da nam razne rokove i razna vremena nude sve od reda pseudohriscanke sekte sa svojim laznim prorocima?

Da, Pravoslavna Crkva nema nikakve veze sa Arijem. Ja nisam govorio o Pravoslavnoj Crkvi već o ekumenističkoj crkvi. I nisam rekao da ekumenistička crkva ispoveda jeres arijanizma nego da joj je zajedničko sa arijanskom crkvom to da je izgubila blagodat iako se još (kao ni u vreme Arija) nije pojavio Antihrist iz Otkrivenja. Dakle, izgubila je blagodat ne zbog arijanske jeresi već zbog ekumenističke jeresi. Nije potrebno da se sazove sabor da bi neko bio jeretik. Grešnik se postaje samim činom grešenja i pre nego što neko grešnika prepozna kao takvog i osudi kao grešnika. Čak i da ga niko za njegovog zemaljskog života ne prepozna kao takvog, Bog ga zasigurno prepoznaje (i to ne samo u trenutku grešenja već i unapred zna trenutak kad će pasti i u koji greh će pasti i da li će se pokajati ili neće). A u istoriji su i mnogi ljudi još za života čoveka prepoznavali njegov greh kao i njegove vrline, a to su pravilno činili upoređujući dela i reči pojedinca sa zahtevima Svetog Pisma i Predanja Crkve. Tako isto i greh jeresi. Npr. Maksim Ispovednik sa još jednim svojim učenikom je prepoznao jeres monotelitizma kojom je bila zahvaćena cela tadašnja zvanična istočna crkva. Tada je na istoku on sa svojim učenikom bio Pravoslavna Crkva, a sve vladike, sveštenici i mirjani zvanične "pravoslavne crkve" su bili jeretici monoteliti. Tada su ga mnogi nazivali jeretikom i prelešćenikom, čak je i mučenički skončao od jeretika, ali je kasnije nakon njegove smrti on proglašen svetiteljem, tj. prepoznat i objavljen svetu kao takav, a cela istočna crkva koja je u to vreme ispovedala monotelitizam proglašena je za jeretičku, tj. prepoznata i objavljenja je svetu kao takva. Tako i danas, od strane jeretika malo stado Hristovo se goni kao prelešćeno, kao "internet gurui" i sl., a veliko stado antihristove jeresi ekumenizma koje se takođe oglašava na internetu ne naziva se internet guruima nego se naziva Pravoslavnom Crkvom. Ali, pošto se istina ne može sakriti ona će svakako u svoje vreme izaći na videlo kao što je izašla i istina koju je ispovedao sveti Maksim Ispovednik. "Teško onome ko od dobra čini zlo i od zla dobro, od gorkog slatko i od slatkog gorko", grmi glas proroka Isaije na sve one koji čine tako i kojima se sprema za to strašni sud Božiji. I ekumenistima i onima koji homoseksualstvo, "rodnu ravnopravnost", vakcinaciju i sl. proglašavaju moralnim, a osudu homoseksualstva, "rodne ravnopravnosti", vakcinacije i sl. kao greha nemoralnim i svim ostalima koji izvrću istinu.

A ta Pravoslavna ispravna Crkva si ti i par tvojih istomisljenika. I opet da ponovim pa ti mozda udje u glavu, Arije je bio jedan episkop sastavni deo Pravoslavne Crkve. Sazvan je sabor pravoslavnih crkava i on je osudjen za jeres.Danasnje Crkve imaju kontinuitet sa tim Crkvama koje su osudile Arija. Ovde imamo situaciju da se nekolocina raskolnika odvoji od Crkve i proglasava sebe pravom Crkvom. Maksim je takodje bio clan Crkve i Crkva je prihvatila njegov stav o monotelizmu. Mislim da ti uopste nemas pojima i to sa j kada govoris o ekumenizmu o cemu pricas. Sve oce koje mozes da navedes Laverntije Cernjigovski i mnogi drugi govore o gubitku blagodati tek i iskljucivo tek dolaskom antihrista. Dakle tvoje lupetacine se ne razlikuju od lupetacina drugih raskolnika kako je posedovanje brojeva u poreskoj upravi greh koji vodi u pakao.

Homoseksualnost imas u prirodi kod zivotinja. Bas mi zanima kako bi ti resio problem coveka koji je homoseksualac? Bas da vidim kako bi ga ti promenio? Vakcinama su iskorenje mnoge zarazne bolesti. Dakle po svemu sto pises vidi se da si sektas koji ce sebe kao i svi drugi sektasi da proglasi zrtvom od tzv. lazne Crkve.

Navodio sam na ovom forumu detaljno o Pismu i ocima koji govore o istini hiljadugodišnjeg carstva Hristovog, tako da neka oni koje to interesuje potraže na temama na kojima sam već govorio o tome da ne bih bespotrebno ponovo isto pisao ovde.
Slava Bogu za sve!
Navodio si ti mnogo gluposti na ovom forumu pa stvarno nema potrebe da neko ponovo bude silovan.

Satana sta god da pokusa da izvede, a pise u Bibliji sta
Bice zaustavljen u Armagedonu - Bozjem ratu , i nakon toga unisten i on i njegovi demoni...
U Bibliji piše da će Antihrist i Lažni Prorok biti zaustavljeni na Armagedonu tako što će ih Gospod Isus Hristos baciti u večne muke u jezero ognjeno. Za satanu ne piše da će biti uništen nego (kao kriminalac, jer on i jeste čovekoubica od iskoni) svezan i zatvoren u tamnicu na hiljadu godina odakle će biti pušten na malo vremena kad će kao Gog okupiti narode Magoga da ustane na narod Božiji, ali tada će ga Gospod baciti u jezero ognjeno „gde su Zver i Lažni Prorok“, kako kaže Pismo.

znaci ti tvrdis da je vremana i rokove Bog Otac samo privremeno zadrzao u svojoj vlasti, a molicu lepo kog laznog proroka i koje sekte tom svojom tvrdnjom 'opravdavas'? Kako su to apostoli propustili da svi objave vremena i rokove cim su primili silu Duha Svetog, vec smo morali da cekamo da nam razne rokove i razna vremena nude sve od reda pseudohriscanke sekte sa svojim laznim prorocima?
Nigde ne tvrdim da je Bog Otac samo privremeno zadržao u svojoj vlasti vremena i rokove, On je to trajno zadržao u svojoj vlasti, pitanje je samo kome, kada i u kojoj meri otkriva ta vremena i rokove. On to nije tada otkrio potpuno apostolima, jer još nije bilo došlo poslednje vreme koje je sada nastupilo. On je delimično otkrio apostolima koliko je trebalo da tada znaju. Npr. apostol Pavle na osnovu onoga što mu je Bog Otac o tome otkrio kaže:
Ne dajte se lako pokolebati umom, niti uplašiti… kao da je već nastao Dan Hristov“ (2 Sol. 2:2). „Da vas niko ne prevari ni na koji način; jer neće doći dok najprije ne dođe otpadništvo i ne pojavi se čovjek bezakonja, sin pogibli, koji se protivi i preuznosi iznad svega što se zove Bog ili svetinja, tako da će sam sjesti u hram Božiji kao Bog, tvrdeći za sebe da je Bog“ (2 Sol 2:3-4).
On još na nekim mestima govori o poslednjim vremenima što je zapisano u Pismu. Ali, nigde nema detaljnije o rokovima zapisano od njegove strane. Nema ni od drugih autora drugih delova Pisma. Ali, to je samo na prvi pogled. Kad se razmotre zajedno različiti delovi Svetog Pisma onda vidimo da je još kako u Pismu otkriveno o rokovima, ali to mi sada prepoznajemo, to je otkriveno našoj, poslednjoj generaciji. O tome smo pisali npr. ovde: http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html
Da li je detaljnije pojašnjeno generaciji apostola Pavla nije nam otkriveno. U Pismu piše:
Zar ne pamtite da sam vam ovo kazivao još kad sam bio kod vas? I sad znate šta ga zadržava da se ne javi do u svoje vrijeme. Jer tajna bezakonja već dejstvuje, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.“ (2 Sol. 2:5-7) Vidimo da im je apostol Pavle i usmeno kazivao o tome. Slično i ovde se kaže: Tako dakle, braćo, stojte čvrsto i držite predanja, kojima ste naučeni, bilo našom riječju, bilo poslanicom “ (2 Sol. 2:15)
Dakle, i rečju, tj. i usmeno, ne samo poslanicom su naučeni Hrišćani o mnogim stvarima, pa i o poslednjim vremenima. Svakako da su usmeno dobili i druge informacije u odnosu na one koje su dobili pismeno. Šta konkretno, to ne znamo, jer nije zapisano u Pismu osim ako ne dođe do nas kroz usmeno predanje. Verujem da im je i usmeno i pismeno otkriveno onoliko koliko je bilo potrebno da tada znaju, jer Bog ništa ne radi iz hira i bez razloga. I verujem da je današnjoj generaciji otkriveno i više već zbog samog proteklog vremena u odnosu na to doba, pa je moguće razumeti nama ono što nije bilo moguće njima, a i zbog same potrebe, jer je drugi dolazak Gospodnji još bliži nego tad.
Svakako da postoje i pseudohrišćanske sekte poput Jehovinih svedoka i drugih lažnih proroka o kojima Hristos proriče da će se u mnoštvu pojaviti u poslednja vremena, ali to ne znači da treba da odbacimo i istinske služitelje Hristove kojih će biti do kraja veka, jer Hristos je rekao da će biti sa svojim malim stadom do kraja veka. Njegova Crkva kao stub i tvrđava istine ostaje i ni vrata Pakla neće je nadvladati.

Poslednja izmena:
U Bibliji piše da će Antihrist i Lažni Prorok biti zaustavljeni na Armagedonu tako što će ih Gospod Isus Hristos baciti u večne muke u jezero ognjeno. Za satanu ne piše da će biti uništen nego (kao kriminalac, jer on i jeste čovekoubica od iskoni) svezan i zatvoren u tamnicu na hiljadu godina odakle će biti pušten na malo vremena kad će kao Gog okupiti narode Magoga da ustane na narod Božiji, ali tada će ga Gospod baciti u jezero ognjeno „gde su Zver i Lažni Prorok“, kako kaže Pismo.
To sam ja i napisala.

A ta Pravoslavna ispravna Crkva si ti i par tvojih istomisljenika.
"Boj ne bije broj nego soj", kaže naš narod. A Gospod kaže za poslednja vremena: "Ne boj se malo stado". Bilo je perioda u istoriji kad je Crkva bila mnogobrojna, a bilo je kada je bila malobrojna. Po Pismu "Crkva je stub i tvrđava istine", a ne stub i tvrđava većine. Koliko god ljudi da sleduje Istinu oni su Crkva. Kao što su na istoku Pravoslavna Crkva bili Maksim Ispovednik i njegov učenik i možda još poneki mirjanin, a sve ostale vladike, sveštenici, monasi i mirjani su bili jeretici monoteliti iako su sebe predstavljali Pravoslavnom Crkvom.
I opet da ponovim pa ti mozda udje u glavu, Arije je bio jedan episkop sastavni deo Pravoslavne Crkve. Sazvan je sabor pravoslavnih crkava i on je osudjen za jeres.Danasnje Crkve imaju kontinuitet sa tim Crkvama koje su osudile Arija.
Danasnje Crkve imaju kontinuitet sa tim Crkvama koje su osudile Arija, ali to nisu ekumenističke crkve zato što one ispovedaju da osim Isusa Hrista postoje i drugi putevi spasenja dok to one koje su osudile Arija nisu ispovedale. Dakle, ekumenističke crkve nemaju kontinuitet nego diskontinuitet u odnosu na Pravoslavnu Crkvu, jer uče jeres i time otpadaju od Pravoslavlja.
Ovde imamo situaciju da se nekolocina raskolnika odvoji od Crkve i proglasava sebe pravom Crkvom.
Nije nekolicina nego mnogo ekumenističkih sledbenika se odvojilo od Crkve i otišlo u raskol, tj. šizmu i ne samo šizmu već i šizmatojeres, jer osim što su u raskolu još su i u jeresi zbog koje su se i odvojile od Crkve. S druge strane, mali je broj onih koji su ostali u Crkvi i njih ti pogrešno nazivaš raskolnicima iako ispovedaju učenje Crkve u kontinuitetu sa prethodnim generacijama Crkve. Na stranu to što ima i onih koji su protiv ekumenizma, ali ispovedaju druge jeresi. Oni su isto jeretici i raskolnici kao i ekumenisti. Samo oni antiekumenisti koji i u drugim stvarima ostaju verni učenju Crkve jesu pripadnici Crkve.
Maksim je takodje bio clan Crkve i Crkva je prihvatila njegov stav o monotelizmu.
Da, Maksim je bio član Crkve za razliku od njegovih savremenika sa Istoka, tj. svih zvaničnih istočnih "pravoslavnih" crkava tog doba. On je sa svojim učenikom tada bio Pravoslavna Crkva na Istoku, a ostali na Istoku koji su se zvali pravoslavnim bili su jeretici monoteliti (Zapad tada nije bio pao u jeres monotelitstva). Tako i danas, malo stado je Pravoslavna Crkva, a zvanične "pravoslavne" crkve širom sveta su jeretici ekumenisti.
Mislim da ti uopste nemas pojima i to sa j kada govoris o ekumenizmu o cemu pricas. Sve oce koje mozes da navedes Laverntije Cernjigovski i mnogi drugi govore o gubitku blagodati tek i iskljucivo tek dolaskom antihrista. Dakle tvoje lupetacine se ne razlikuju od lupetacina drugih raskolnika kako je posedovanje brojeva u poreskoj upravi greh koji vodi u pakao.
Sam si navodio da ima staraca koji greše što uče da je posedovanje brojeva u poreskoj upravi i sl. greh koji vodi u pakao. Ako mogu u tome pogrešiti, zašto ne bi mogli pogrešiti u proceni kada se gubi blagodat. Znali su i svetitelji u nečemu da pogreše, a kamoli razni današnji starci i "starci". Najbolje merilo kad je neko izgubio blagodat je merilo Pisma i Predanja po kome onaj koji je u jeresi (poput današnjih ekumenista) gubi blagodat.

Homoseksualnost imas u prirodi kod zivotinja. Bas mi zanima kako bi ti resio problem coveka koji je homoseksualac? Bas da vidim kako bi ga ti promenio?
Promenio bih ga svedočenjem Jevanđelja ukoliko želi da prihvati jevanđeljsku poruku. Ukoliko ne želi, krivica je na njemu, na Hrišćanima je da svedoče, a na onima kojima se svedoči je da li će tu poruku prihvatiti ili odbaciti. Ako je prihvate, slava Bogu, taj će se spasiti, ako je odbace onda po rečima Hristovim u dan Strašnog Suda lakše će biti Sodomu i Gomoru nego li takvome, jer (parafraza) "da su u Sodomu i Gomoru videli čudesa koja ste vi videli davno bi se u vreći i pepelu pokajali".
Vakcinama su iskorenje mnoge zarazne bolesti.
To je samo mit i propaganda. Neke bolesti su otklonjenje unapređenjem higijene i sl. Vakcine samo pogoršavaju zdravstveno stanje, ali o tome sam pisao na drugim temama, pa tamo čitaoci neka čitaju koga zanima.
Dakle po svemu sto pises vidi se da si sektas koji ce sebe kao i svi drugi sektasi da proglasi zrtvom od tzv. lazne Crkve.
Po svemu što pišem vidi se da sam pravoslavan, a da si ti nažalost u sekti (u onom negativnom smislu pošto postoji i ono pozitivno značenje, a to je da Hristos Hrišćane naziva onima koji nisu od ovog sveta, koje je odvojio od sveta, a takvim "sektašima" i ja, slava Bogu, pripadam (u Pismu piše da su sektom nazivani i prvi Hrišćani) dok ti pripadaš nažalost onim drugima - neka bi Gospod dao tvoje pokajanje, ali na tvojoj slobodnoj volji je da odluči).

Navodio si ti mnogo gluposti na ovom forumu pa stvarno nema potrebe da neko ponovo bude silovan.
Uvek sam navodio pametne stvari na ovom forumu, nikad gluposti. Pišem mudrošću ne svojom već onom koju mi je Bog dao. Tamo gde pogrešim, a to je vrlo retko, ja se ispravim (kao kod stava o biometrijskim dokumentima) i ta greška je plod moje ljudske nesavršenosti koju svi ljudi treba malo pomalo da otklanjaju po zapovesti Gospodnjoj: "Budite savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski". Prema tome, moje pisanje je sadejstvo Božije blagodati, talanata koje mi je dao, ali i te nesavršenosti pale prirode koju ispravljam iz dana u dan. A i taj pogrešan stav sam obrazlagao ne glupim već prilično zasnovanim argumentima koji su se na kraju ipak pokazali pogrešnim. Bog nam je dao mudrost, ali i slobodnu volju po kojoj nešto i pogrešimo, ali po kojoj se i ispravljamo ako hoćemo. Ja sam se za ono što sam napisao pogrešno ispravio, a ti se nažalost nisi ispravio za sve što si pogrešno napisao, npr. za ovo o ekumenizmu što je mnogo veća greška nego ova moja o biometrijskim dokumentima, jer biometrijska dokumenta su nešto novo i nije čudo da se tu pogreši, samo treba čovek i da se ispravi (i zbog te ispravke Gospod je meni i mom bratu u Hristu otkrio nove stvari po tom pitanju koje ranije nismo znali, tj. istinu o biblijskoj hronologiji i dr.), a učenje o Isusu kao jedinom putu spasenja (koga negira jeres ekumenizma) nije nešto novo, jer to učenje je zapisano u samom Jevanđelju koje je odavno napisano, a uz to jeres ekumenizma sigurno vodi u Pakao ako se čovek ne pokaje.

Poslednja izmena:
Pa nisi baš tako napisala. Napisala si da će satana biti uništen. A on neće biti uništen, tj. otići u nebiće nego bačen u večne muke u jezero ognjeno.
Pa to je to.
Jednostavnim recima napisano.
Otkrivenje sadrzi puno simbolike.
Objasnjavala sam o tome nadrugim temama sta je sta.
A Bog nikoga ne muci i ne moze muciti jer je Bog ljubav.
Jezero ognjeno i sumporno je simbol unistenja.
I sam citat u Otkrivenju kaze da ono predstavlja drugu smrt
a druga smrt je - konacna smrt jednaka unistenju
Jer nema iz nje vaskrsenja.

Otkrivenje 20
1 I vidio sam jednog anđela kako silazi s neba s ključem od bezdana i velikim lancem u ruci.
2 I uhvatio je zmaja, prazmiju, koji je Đavo i Sotona, i svezao ga na tisuću godina. 3 I bacio ga je u bezdan, koji je nad njim zaključao i zapečatio, da više ne zavodi narode dok se ne navrši tisuću godina. Nakon toga treba biti nakratko odvezan.
4 I vidio sam prijestolja. Onima što su sjeli na njih dano je da sude. Vidio sam duše onih koji su pogubljeni zato što su svjedočili za Isusa i zato što su govorili o Bogu, onih koji se nisu poklonili zvijeri ni liku njezinu i koji nisu primili žig na čelo ni na ruku. I oživjeli su i kraljevali s Kristom tisuću godina. 5 (Ostali mrtvi nisu oživjeli dok se nije navršilo tisuću godina.) To je prvo uskrsnuće. 6 Sretan je i svet svatko tko ima udio u prvom uskrsnuću. Nad njima druga smrt nema vlasti, nego će biti svećenici Božji i Kristovi i kraljevat će s Kristom tisuću godina.
7 A kad se navrši tisuću godina, Sotona će biti pušten iz tamnice svoje. 8 I izaći će da zavodi narode na četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi za rat. Bit će ih kao pijeska morskoga. 9 I vidio sam kako su napredovali po širini zemlje i okružili tabor svetih i ljubljeni grad. Ali vatra je sišla s neba i proždrla ih.
10 A Đavo, koji ih je zavodio, bio je bačen u jezero ognjeno i sumporno, gdje se već nalaze i zvijer i lažni prorok. I bit će mučeni dan i noć u svu vječnost.
11 I vidio sam veliko bijelo prijestolje i onoga koji sjedi na njemu. Pred njim su pobjegli zemlja i nebo, i za njih se više nije našlo mjesta. 12 I vidio sam mrtve, velike i male, kako stoje pred prijestoljem, i svici su se otvorili. A otvorio se i jedan drugi svitak — svitak života. I mrtvima se sudilo prema djelima njihovim na temelju onoga što je napisano u svicima. 13 I more je predalo mrtvace koji su bili u njemu i smrt i grob predali su mrtvace koji su bili u njima. I svakome se sudilo prema djelima njegovim. 14 A smrt i grob bili su bačeni u jezero ognjeno. To jezero ognjeno predstavlja drugu smrt.
15 I tko se god nije našao zapisan u knjizi života, bio je bačen u jezero ognjeno.

jezero ognmjeno i sumporno je simbol unistenja
i sam citat kaze

To jezero ognjeno predstavlja drugu smrt.

druga smrt je smrt iz koje nema vaskrsenja - konacno unistenje

(Otkrivenje 21:8) A kukavice, bezvjerni, okaljani, ubojice, bludnici, vračari, idolopoklonici i svi lažljivci završit će u jezeru koje gori ognjem i sumporom. Ono predstavlja drugu smrt.”

Nigde ne tvrdim da je Bog Otac samo privremeno zadržao u svojoj vlasti vremena i rokove, On je to trajno zadržao u svojoj vlasti, pitanje je samo kome, kada i u kojoj meri otkriva ta vremena i rokove.
Izvini, ali ja tako ne znam da diskutujem, tipa, okruglo, pa na cose, okruglo nema coskove, jer ako je nesto trajno zadrzao za sebe Bog OTAC, onda taj koji tvrdi da je bas samo njemu otkrio - LAZE.
Sto se tice ap. Pavla, on je pisao poslanice polovinom 1. veka, a lazno otkrivenje je nastalo krajem 1. veka...
II SOLUNJANIMA 2,4 Koji se protivi i preuznosi iznad svega što se zove Bog ili svetinja (vidi Jevrejima 9,2...), tako da će sam sesti u hram Božiji kao Bog, tvrdeći za sebe da je Bog [OTK. 22,16-18-20] {KO ZA KOGA SVEDOČI?!}
Antihrist - pisac laznog otkrivenja prvo se predstavlja kao prorok Jovan, pa potom kao ISUS, a takodje i kao sam Bog
8. И ја Јован
Ја Исус
13. Ја сам Алфа и Омега, Почетак и Свршетак, Први и Последњи.
Da pogledamo sta kaze ISAIJA GLAVA 44
6. Овако говори Господ Цар Израиљев и Избавитељ његов, Господ над војскама: ја сам први и ја сам последњи, и осим мене нема Бога.

obrati paznju kako vi dozvoljvate da on sedne u hram Boziji, ali ne i da sedne u Bibliju - zastoi mislite da bi mu Bog dozvolio da sedne u Njegov hram, a ja sam vec rekao da ako je igde Bog trebap da dozvoli antihristu da se oda, onda je upravo u Bibliji, i to njegovim recima.

Pa to je to.
Jednostavnim recima napisano.
Otkrivenje sadrzi puno simbolike.
Objasnjavala sam o tome nadrugim temama sta je sta.
A Bog nikoga ne muci i ne moze muciti jer je Bog ljubav.
Jezero ognjeno i sumporno je simbol unistenja.
I sam citat u Otkrivenju kaze da ono predstavlja drugu smrt
a druga smrt je - konacna smrt jednaka unistenju
Jer nema iz nje vaskrsenja.

Otkrivenje 20
1 I vidio sam jednog anđela kako silazi s neba s ključem od bezdana i velikim lancem u ruci.
2 I uhvatio je zmaja, prazmiju, koji je Đavo i Sotona, i svezao ga na tisuću godina. 3 I bacio ga je u bezdan, koji je nad njim zaključao i zapečatio, da više ne zavodi narode dok se ne navrši tisuću godina. Nakon toga treba biti nakratko odvezan.
4 I vidio sam prijestolja. Onima što su sjeli na njih dano je da sude. Vidio sam duše onih koji su pogubljeni zato što su svjedočili za Isusa i zato što su govorili o Bogu, onih koji se nisu poklonili zvijeri ni liku njezinu i koji nisu primili žig na čelo ni na ruku. I oživjeli su i kraljevali s Kristom tisuću godina. 5 (Ostali mrtvi nisu oživjeli dok se nije navršilo tisuću godina.) To je prvo uskrsnuće. 6 Sretan je i svet svatko tko ima udio u prvom uskrsnuću. Nad njima druga smrt nema vlasti, nego će biti svećenici Božji i Kristovi i kraljevat će s Kristom tisuću godina.
7 A kad se navrši tisuću godina, Sotona će biti pušten iz tamnice svoje. 8 I izaći će da zavodi narode na četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi za rat. Bit će ih kao pijeska morskoga. 9 I vidio sam kako su napredovali po širini zemlje i okružili tabor svetih i ljubljeni grad. Ali vatra je sišla s neba i proždrla ih.
10 A Đavo, koji ih je zavodio, bio je bačen u jezero ognjeno i sumporno, gdje se već nalaze i zvijer i lažni prorok. I bit će mučeni dan i noć u svu vječnost.
11 I vidio sam veliko bijelo prijestolje i onoga koji sjedi na njemu. Pred njim su pobjegli zemlja i nebo, i za njih se više nije našlo mjesta. 12 I vidio sam mrtve, velike i male, kako stoje pred prijestoljem, i svici su se otvorili. A otvorio se i jedan drugi svitak — svitak života. I mrtvima se sudilo prema djelima njihovim na temelju onoga što je napisano u svicima. 13 I more je predalo mrtvace koji su bili u njemu i smrt i grob predali su mrtvace koji su bili u njima. I svakome se sudilo prema djelima njegovim. 14 A smrt i grob bili su bačeni u jezero ognjeno. To jezero ognjeno predstavlja drugu smrt.
15 I tko se god nije našao zapisan u knjizi života, bio je bačen u jezero ognjeno.

jezero ognmjeno i sumporno je simbol unistenja
i sam citat kaze

To jezero ognjeno predstavlja drugu smrt.

druga smrt je smrt iz koje nema vaskrsenja - konacno unistenje

(Otkrivenje 21:8) A kukavice, bezvjerni, okaljani, ubojice, bludnici, vračari, idolopoklonici i svi lažljivci završit će u jezeru koje gori ognjem i sumporom. Ono predstavlja drugu smrt.”
Druga smrt nije konačno uništenje kako kažeš nego je mesto večnog mučenja: "I dim mučenja njihova izlaziće va vijek vijeka; i neće imati mira dan i noć" (citat iz Otkr.14:11). Tačno je da "Bog nikoga ne muci i ne moze muciti jer je Bog ljubav". U jezeru ognjenom će se nepokajani anđeli (među njima i satana) i ljudi mučiti zato što su se odvojili od Boga, oni su sami uzrok sopstvenih muka. Bog je Ljubav, ali Bog je i Pravda i On je pravedno dopustio da se oni koji se nisu kajali muče, tj. da pravedno budu kažnjeni za svoja zla dela za koja se nisu pokajali. Ipak, Božija ljubav, Božija milost je veća od Njegove pravde i zato će ta mučenja biti večna, ali ne i beskonačna. Naime, pravoslavna apokatastaza (za razliku od Origenove) uči da će se nakon izvesnog vremena mučenja u jezeru ognjenom zli anđeli i ljudi pokajati i na kraju ući u Carstvo Božije (oni ljudi koji se za života na zemlji ne prosvete krštenjem prosvetljujućeg ognja Duha prosvetliće se krštenjem mukama ognja u Paklu i posle u jezeru ognjenom). I tako će po Pismu Bog biti sve u svemu. Ipak, svakako da je bolje pokajati se ovde na zemlji nego nakon hiljade godina mučenja u jezeru ognjenom i sumpornom.

Druga smrt nije konačno uništenje kako kažeš nego je mesto večnog mučenja: "I dim mučenja njihova izlaziće va vijek vijeka; i neće imati mira dan i noć" (citat iz Otkr.14:11). Tačno je da "Bog nikoga ne muci i ne moze muciti jer je Bog ljubav". U jezeru ognjenom će se nepokajani anđeli (među njima i satana) i ljudi mučiti zato što su se odvojili od Boga, oni su sami uzrok sopstvenih muka. Bog je Ljubav, ali Bog je i Pravda i On je pravedno dopustio da se oni koji se nisu kajali muče, tj. da pravedno budu kažnjeni za svoja zla dela za koja se nisu pokajali. Ipak, Božija ljubav, Božija milost je veća od Njegove pravde i zato će ta mučenja biti večna, ali ne i beskonačna. Naime, pravoslavna apokatastaza (za razliku od Origenove) uči da će se nakon izvesnog vremena mučenja u jezeru ognjenom zli anđeli i ljudi pokajati i na kraju ući u Carstvo Božije (oni ljudi koji se za života na zemlji ne prosvete krštenjem prosvetljujućeg ognja Duha prosvetliće se krštenjem mukama ognja u Paklu i posle u jezeru ognjenom). I tako će po Pismu Bog biti sve u svemu. Ipak, svakako da je bolje pokajati se ovde na zemlji nego nakon hiljade godina mučenja u jezeru ognjenom i sumpornom.
Ne postoji vecno mucenje kod Boga koji je ljubav - to je simbolika

I sam citat iz Biblije kaze sta je jezero ognjeno - druga smrt
smrt nije mucenje nego nepostojanje ili unistenje

Izvini, ali ja tako ne znam da diskutujem, tipa, okruglo, pa na cose, okruglo nema coskove, jer ako je nesto trajno zadrzao za sebe Bog OTAC, onda taj koji tvrdi da je bas samo njemu otkrio - LAZE.
Bog Otac je zadržao vremena i rokove u svojoj vlasti. "Na Njegov mig" Sin dolazi po Svoju Nevestu. O tom času i danu na drugom mestu u Pismu Sin kaže da ne zna iz snishođenja, po svojoj čovečanskoj prirodi, ali naravno da zna po svojoj božanskoj prirodi, jer On je Bog, kao i Otac i Duh. Sin, kao i Otac i Duh zna kada će doći po Nevestu, i kada će doći radi armagedonske bitke. To svoje (i Očevo, i Duha Svetog) znanje o rokovima Sin nije otkrio tada na pitanje apostola već kad su primili Duha kako im je i obećao. On im je to otkrio u jednoj meri, a kasnijim generacijama u drugoj meri. Dakle, ja ne tvrdim da je samo meni nešto otkrio već raznim generacijama Hrišćana. Otac je u svojoj vlasti zadržao vremena i rokove, a tim pre i svoju volju kome će, kada i koliko o tome da otkrije. Sin nije rekao da je Bog Otac zadržao za sebe znanje o vremenima i rokovima, nego vremena i rokove, tj. Otac (kao i Sin i Duh Sveti) će u određeno vreme da nešto izvrši, to je ono što je On zadržao za sebe, a znanje o tome otkriva kako On hoće. Može i znanje da zadrži za sebe, ali očito da ga u određenoj meri deli drugima, a Otac dobro zna kome treba da ga deli - svojoj deci. :) Deca zovu i druge u Njegovo Carstvo, ali mnogi odbijaju taj poziv.

Ne postoji vecno mucenje kod Boga koji je ljubav - to je simbolika

I sam citat iz Biblije kaze sta je jezero ognjeno - druga smrt

smrt nije mucenje nego nepostojanje ili unistenje
Glasi ovako Otkrivenje 21:8:
"Kukavicama pak, nevjernima i okaljanima, ubojicama, bludnicima, vračarima i idolopoklonicima i svim lažljivcima udio je u jezeru što gori ognjem i sumporom. To je druga smrt. " Dakle, udeo u jezeru ognjenom i sumpornom je druga smrt. A kakav je taj udeo napisah u prethodnom odgovoru tebi gde navodim stih Otkr. 14:11. Sad ću navesti i okolne stihove da bude još jasnije:
Otkrivenje 14,9treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikijem: ko se god pokloni zvijeri i ikoni njezinoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
Otkrivenje 14,10I on će piti od vina gnjeva Božijega, koje je nepomiješano utočeno u čašu gnjeva njegova, i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred jagnjetom.
Otkrivenje 14,11I dim mučenja njihova izlaziće va vijek vijeka; i neće imati mira dan i noć koji se poklanjaju zvijeri i ikoni njezinoj, i koji primaju žig imena njezina.
Vidimo da je udeo u jezeru ognjenom i sumpornom udeo mučenja, a ne uništenja, tj. da druga smrt predstavlja mučenje, a ne uništenje. Mučenje podrazumeva postojanje onoga koji se muči, biće onoga koji se muči, a ne nebiće, ne uništenje, kako ti tvrdiš. Dakle, citati iz Biblije koje sam naveo govore da je udeo u jezeru ognjenom i sumpornom druga smrt i da je ta druga smrt mučenje, a ne uništenje. I još piše da će to mučenje biti "va vijek vijeka", tj. vrlo dugo će trajati, da oni koji tamo dospeju neće imati mira dan i noć.

Sto se tice ap. Pavla, on je pisao poslanice polovinom 1. veka, a lazno otkrivenje je nastalo krajem 1. veka...
II SOLUNJANIMA 2,4 Koji se protivi i preuznosi iznad svega što se zove Bog ili svetinja (vidi Jevrejima 9,2...), tako da će sam sesti u hram Božiji kao Bog, tvrdeći za sebe da je Bog [OTK. 22,16-18-20] {KO ZA KOGA SVEDOČI?!}
Antihrist - pisac laznog otkrivenja prvo se predstavlja kao prorok Jovan, pa potom kao ISUS, a takodje i kao sam Bog
8. И ја Јован
Ја Исус
13. Ја сам Алфа и Омега, Почетак и Свршетак, Први и Последњи.
Da pogledamo sta kaze ISAIJA GLAVA 44
6. Овако говори Господ Цар Израиљев и Избавитељ његов, Господ над војскама: ја сам први и ја сам последњи, и осим мене нема Бога.

obrati paznju kako vi dozvoljvate da on sedne u hram Boziji, ali ne i da sedne u Bibliju - zastoi mislite da bi mu Bog dozvolio da sedne u Njegov hram, a ja sam vec rekao da ako je igde Bog trebap da dozvoli antihristu da se oda, onda je upravo u Bibliji, i to njegovim recima.
U Otkr. 22:8 Jovan kaže: "čuo sam i vidio ovo" (što mu je Isus otkrio preko anđela), a u Otkr. 22:13 JAHOŠUA (Isus) saglasno sa Isaija 44:6 kaže: "Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak.". Prema tome, Jovan se ne predstavlja kao Isus, on nije Antihrist, kako ti tvrdiš, o njemu anđeo koga je poslao Isus kaže da je prorok: "A on će mi: "Nipošto! Sluga sam kao i ti i braća tvoja proroci i svi koji čuvaju riječi ove knjige. Bogu se pokloni!" (Otkr. 22:9). I zato si ti jedan od onih za koje JAHOŠUA u 18. i 19. stihu iste glave kaže:
"Jer svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj; "
"I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dijel od knjige života, i od grada svetoga, i od onoga što je napisano u knjizi ovoj. "

saglasno sa Isaija 44:6 kaže: "Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak.". Prema tome,
cekaj malo, pa zar nisam ja vec citirao isti taj stih iznad, kakve alfe i omege, Isaija nije bio Grk, nije prorokovao na GRCKOM JEZIKU, ODAKLE TI SAD TO? Pisac laznog otkrivenja se sa tim PLAGIRANJEM ISAIJE da je prvi i poslednji, ako verujemo Isaiji da to kaze Onaj koji tvrdi da osim njega nema Boga, pisac laznog otkrovenja proizilazi da se predstavlja Bogom - on je taj o kome govori i ap. Pavle. Hristos isto ne moze da bude prvi i poslednji, jer Hristos nikada nije rekao da osim njega nema Boga.

A sto se tice ovih pretnji, ja sam ti vec rekao, on je antihrist i vec je osudjen i njegove pretnje ne vrede nista; cak na youtubu postoji armija ljudi koja je vec upoznata sa cinjenicama oko laznog otkrovenja, tako da je posao njegovog raskrinkavanja usao u zavrsnu fazu.

Poslednja izmena:

Back