A ta Pravoslavna ispravna Crkva si ti i par tvojih istomisljenika.
"Boj ne bije broj nego soj", kaže naš narod. A Gospod kaže za poslednja vremena: "Ne boj se malo stado". Bilo je perioda u istoriji kad je Crkva bila mnogobrojna, a bilo je kada je bila malobrojna. Po Pismu "Crkva je stub i tvrđava istine", a ne stub i tvrđava većine. Koliko god ljudi da sleduje Istinu oni su Crkva. Kao što su na istoku Pravoslavna Crkva bili Maksim Ispovednik i njegov učenik i možda još poneki mirjanin, a sve ostale vladike, sveštenici, monasi i mirjani su bili jeretici monoteliti iako su sebe predstavljali Pravoslavnom Crkvom.
I opet da ponovim pa ti mozda udje u glavu, Arije je bio jedan episkop sastavni deo Pravoslavne Crkve. Sazvan je sabor pravoslavnih crkava i on je osudjen za jeres.Danasnje Crkve imaju kontinuitet sa tim Crkvama koje su osudile Arija.
Danasnje Crkve imaju kontinuitet sa tim Crkvama koje su osudile Arija, ali to nisu ekumenističke crkve zato što one ispovedaju da osim Isusa Hrista postoje i drugi putevi spasenja dok to one koje su osudile Arija nisu ispovedale. Dakle, ekumenističke crkve nemaju kontinuitet nego diskontinuitet u odnosu na Pravoslavnu Crkvu, jer uče jeres i time otpadaju od Pravoslavlja.
Ovde imamo situaciju da se nekolocina raskolnika odvoji od Crkve i proglasava sebe pravom Crkvom.
Nije nekolicina nego mnogo ekumenističkih sledbenika se odvojilo od Crkve i otišlo u raskol, tj. šizmu i ne samo šizmu već i šizmatojeres, jer osim što su u raskolu još su i u jeresi zbog koje su se i odvojile od Crkve. S druge strane, mali je broj onih koji su ostali u Crkvi i njih ti pogrešno nazivaš raskolnicima iako ispovedaju učenje Crkve u kontinuitetu sa prethodnim generacijama Crkve. Na stranu to što ima i onih koji su protiv ekumenizma, ali ispovedaju druge jeresi. Oni su isto jeretici i raskolnici kao i ekumenisti. Samo oni antiekumenisti koji i u drugim stvarima ostaju verni učenju Crkve jesu pripadnici Crkve.
Maksim je takodje bio clan Crkve i Crkva je prihvatila njegov stav o monotelizmu.
Da, Maksim je bio član Crkve za razliku od njegovih savremenika sa Istoka, tj. svih zvaničnih istočnih "pravoslavnih" crkava tog doba. On je sa svojim učenikom tada bio Pravoslavna Crkva na Istoku, a ostali na Istoku koji su se zvali pravoslavnim bili su jeretici monoteliti (Zapad tada nije bio pao u jeres monotelitstva). Tako i danas, malo stado je Pravoslavna Crkva, a zvanične "pravoslavne" crkve širom sveta su jeretici ekumenisti.
Mislim da ti uopste nemas pojima i to sa j kada govoris o ekumenizmu o cemu pricas. Sve oce koje mozes da navedes Laverntije Cernjigovski i mnogi drugi govore o gubitku blagodati tek i iskljucivo tek dolaskom antihrista. Dakle tvoje lupetacine se ne razlikuju od lupetacina drugih raskolnika kako je posedovanje brojeva u poreskoj upravi greh koji vodi u pakao.
Sam si navodio da ima staraca koji greše što uče da je posedovanje brojeva u poreskoj upravi i sl. greh koji vodi u pakao. Ako mogu u tome pogrešiti, zašto ne bi mogli pogrešiti u proceni kada se gubi blagodat. Znali su i svetitelji u nečemu da pogreše, a kamoli razni današnji starci i "starci". Najbolje merilo kad je neko izgubio blagodat je merilo Pisma i Predanja po kome onaj koji je u jeresi (poput današnjih ekumenista) gubi blagodat.
Homoseksualnost imas u prirodi kod zivotinja. Bas mi zanima kako bi ti resio problem coveka koji je homoseksualac? Bas da vidim kako bi ga ti promenio?
Promenio bih ga svedočenjem Jevanđelja ukoliko želi da prihvati jevanđeljsku poruku. Ukoliko ne želi, krivica je na njemu, na Hrišćanima je da svedoče, a na onima kojima se svedoči je da li će tu poruku prihvatiti ili odbaciti. Ako je prihvate, slava Bogu, taj će se spasiti, ako je odbace onda po rečima Hristovim u dan Strašnog Suda lakše će biti Sodomu i Gomoru nego li takvome, jer (parafraza) "da su u Sodomu i Gomoru videli čudesa koja ste vi videli davno bi se u vreći i pepelu pokajali".
Vakcinama su iskorenje mnoge zarazne bolesti.
To je samo mit i propaganda. Neke bolesti su otklonjenje unapređenjem higijene i sl. Vakcine samo pogoršavaju zdravstveno stanje, ali o tome sam pisao na drugim temama, pa tamo čitaoci neka čitaju koga zanima.
Dakle po svemu sto pises vidi se da si sektas koji ce sebe kao i svi drugi sektasi da proglasi zrtvom od tzv. lazne Crkve.
Po svemu što pišem vidi se da sam pravoslavan, a da si ti nažalost u sekti (u onom negativnom smislu pošto postoji i ono pozitivno značenje, a to je da Hristos Hrišćane naziva onima koji nisu od ovog sveta, koje je odvojio od sveta, a takvim "sektašima" i ja, slava Bogu, pripadam (u Pismu piše da su sektom nazivani i prvi Hrišćani) dok ti pripadaš nažalost onim drugima - neka bi Gospod dao tvoje pokajanje, ali na tvojoj slobodnoj volji je da odluči).