Žig zveri

Pitao sam te u kojem stihu, a ne subotarsko tumačenje Danilovih proročanstava.
To sam već čitao, to su pogrešna tumačenja zasnovana na čulnim pretpostavkama.
Ne spominje Danilo nigde ni Perzijskog međeda, ni Grčku, ni Rim, sve su to vaša pogrešna tumačenja.

To sam već čitao, to su pogrešna tumačenja zasnovana na čulnim pretpostavkama.
Ne spominje Danilo nigde ni Perzijskog međeda, ni Grčku, ni Rim, sve su to vaša pogrešna tumačenja.

A citao si?

Ne spominje jeli?

Pa da vidimo koliko si citao i koliko je tacno to sto kazes?

Danilo 8,19 I reče: evo, ja ću ti kazati šta će biti na kraju gnjeva; jer će u određeno vrijeme biti kraj.
Danilo 8,20 Ovan što si ga vidio, koji ima dva roga, to su carevi Midski i Persijski.
Danilo 8,21 A runjavi je jarac car Grčki; i veliki rog što mu bješe među očima, to je prvi car.
Danilo 8,22 A što se on slomi, i mjesto njega narastoše četiri, to su četiri carstva, koja će nastati iza toga naroda, ali ne s njegovom silom.
Danilo 8,23 A na pošljedak carovanja njihova, kad bezakonici navrše mjeru, nastaće car bestidan i lukav.
Danilo 8,24 Sila će mu biti jaka, ali ne od njegove jačine, i čudesno će pustošiti, i biće srećan i svršivaće, i gubiće silne i narod sveti.
Danilo 8,25 I lukavstvom njegovijem napredovaće prijevara u njegovoj ruci, i podignuće se u srcu svom, i u miru će pogubiti mnoge, i ustaće na kneza nad knezovima, ali će se potrti bez ruke.
Danilo 8,26 A rečena utvara o danu i noći istina je; zato ti zapečati utvaru, jer je za mnogo vremena.
Danilo 8,27 Tada ja Danilo zanemogoh, i bolovah neko vrijeme; poslije ustah i vrših poslove careve; i čudih se utvari, ali niko ne dozna.

Dan 7:1 Prve godine Valtasara, cara vavilonskog, usni Danilo san i vide utvaru glave svoje na postelji; tada napisa san i pripovedi ukratko.
Dan 7:2 Danilo progovori i reče: Videh u utvari svojoj noću, a to četiri vetra nebeska udariše se na velikom moru.
Dan 7:3 I četiri velike zveri izidjoše iz mora, svaka drugačija.
Dan 7:4 Prva beše kao lav, i imaše krila orlova; gledah dokle joj se krila poskuboše i podiže se sa zemlje i stade na noge kao čovek, i srce ljudsko dade joj se.
Dan 7:5 Potom, gle, druga zver beše kao medved, i stade s jedne strane, i imaše tri rebra u ustima medju zubima svojim, i govoraše joj se: Ustani, jedi mnogo mesa.
Dan 7:6 Potom videh, i gle, druga, kao ris, imaše na ledjima četiri krila kao ptica, i četiri glave imaše zver, i dade joj se vlast.
Dan 7:7 Potom videh u utvarama noćnim, i gle, četvrta zver, koje se trebaše bojati, strašna i vrlo jaka, i imaše velike zube gvozdene, jedjaše i satiraše, i gažaše nogama ostatak, i razlikovaše se od svih zveri predjašnjih, i imaše deset rogova.

Zasnovana na predpostavkama jeli?

Bibliju pisali subotari a?

Ne svidja ti se tekst cim ne pominje 5 Gnostickih cula i hinduisticke cakre?

Danilo po tebi kada kaze Medopersija, misli sigurno na nase culo.
Jos bolje cakre a?

Zavrsena diskusija medju nama.

Poslednja izmena:
Papan papa jest lik idolopoklonik i antikrist i dio khurve, on je kao i drugi antikristi, jer ih je više. Ali nije mali rog iz Danijela. Ne bi se to trebalo na njeg odnositi vjerujem.
Jer mali rog naraste iz zvijeri sile i posta veči od drugih rogova, sila, carstava, znači naraste kao glavna sila. I još govori na Boga čudne stvari, a jedna takva stvar je
teorija o evoluciji koja mnoge prevede žedne preko vode da izgube ikakvu volju za Bogom. Znači praktički malac rog kaže nema boga, i još sebe za boga
podiže jer se uzdigao do nebesa iznad atmosfere. I kaže se da ima oči. A ko je poznat predstavljen pod simbolikom oka. Znamo već. Još jedan antikrist, svijecka sila.
To ima smisla. Kako bi drugačije bilo. Jer u bibliji svakom je od zvijeri i opisanih likova opisana neka uloga. Svako od njih ima svoju ulogu. :zima2::kolac:

Papan papa jest lik idolopoklonik i antikrist i dio khurve, on je kao i drugi antikristi, jer ih je više. Ali nije mali rog iz Danijela. Ne bi se to trebalo na njeg odnositi vjerujem.
Jer mali rog naraste iz zvijeri sile i posta veči od drugih rogova, sila, carstava, znači naraste kao glavna sila. I još govori na Boga čudne stvari, a jedna takva stvar je
teorija o evoluciji koja mnoge prevede žedne preko vode da izgube ikakvu volju za Bogom. Znači praktički malac rog kaže nema boga, i još sebe za boga
podiže jer se uzdigao do nebesa iznad atmosfere. I kaže se da ima oči. A ko je poznat predstavljen pod simbolikom oka. Znamo već. Još jedan antikrist, svijecka sila.
To ima smisla. Kako bi drugačije bilo. Jer u bibliji svakom je od zvijeri i opisanih likova opisana neka uloga. Svako od njih ima svoju ulogu. :zima2::kolac:

Mali rig narasta izmedju 10 roga, to jest 10 careva od kojih se raspao Rim cetvrra zver iz Danila..
Ali ne da mali rog samo nastaje izmedju ta 10 naroda.

Zbog njega se kaze iscupase 3 roga.

Ko su tih 10 naroda a ko ta 3 koja se iscupase?
Da li se to desilo ikada u istoriji?

Dan 7:7 Potom videh u utvarama noćnim, i gle, četvrta zver, koje se trebaše bojati, strašna i vrlo jaka, i imaše velike zube gvozdene, jedjaše i satiraše, i gažaše nogama ostatak, i razlikovaše se od svih zveri predjašnjih, i imaše deset rogova.
Dan 7:8 Gledah rogove, i gle, drugi mali rog izraste medju onima, a tri prva roga iščupaše se pred njim; i gle, oči kao oči čovečije behu na tom rogu, i usta koja govorahu velike stvari.

Sta znaci to kada ja Glasnik kazem da imam vlast da oprastam grehe i kada kazem da cu tebi Ringispile dati vlast da i ti oprastas grehe?

Sta je to Ringispile kada ja kazem da sam zamenik Biozjeg sina a to je u stvari Duh sveti?

Sta je to kada ja kazem da sam zastupnik izmedju boga i ljudi a u stvari to je Isus?

Sta je to Ringispile kada ja izmenim Bozji zakon deset Bozje zapovesti za prirodni zakon?
I ukinem par zapovesti?
A onda pozivam vernike da rade ono sto su te zapovesti zabranivale?

Mogao bih tako hiljadu stvarid a ti navedem?

Sta je tpo Ringispile kada ja zahtevam da se svi ljudi i svetenici bacaju predamnom i klanjaju, ljube mi ruke?

Sta je o Ringispile kada ja mogu da odlucujem sve mesto boga?

Sta je to Ringispile kada nosim jednu od mnogih titula koja mi daje Bozastvo?

Sta je to Ringispile kada ja kazemd a sam nepogresiv, jedini na zemlji medju svim ljudima?

Sta je to kada sam ja ubio preko 50 miliona hriscana jer ovo sve gore ne prihvataju?

Mozes li to sve da mi odgovoris?

Nisu li sve ovo vleike stvari Ringispile?

Hvala.

Poslednja izmena:
Mali rig narasta izmedju 10 roga, to jest 10 careva od kojih se raspao Rim cetvrra zver iz Danila..
Ali ne da mali rog samo nastaje izmedju ta 10 naroda.

Zbog njega se kaze iscupase 3 roga.

Ko su tih 10 naroda a ko ta 3 koja se iscupase?
Da li se to desilo ikada u istoriji?

Sta znaci to kada ja Glasnik kazem da imam vlast da oprastam grehe i kada kazem da cu tebi Ringispile dati vlast da i ti oprastas grehe?

Rimsko carstvo se nije raspalo, samo se razdjelilo u mnogo dijelova, a da se raspalo ne bi ni postojalo.

10 rogova su carstva ili države koje danas su djeliči onog carstva nekad cijelog. 3 roga, to mi još nije potpuno jasno iako bi mogao reči o tome, ne želim, možda ti možeš to
pojasniti ili neko ako misli da zna sigurno. To moraju biti neka carstva.

Naravno da samo Bog ima vlast da oprašta grijehe i Isus Hrist kojem je Bog dao vlas da oprašta. To je grijeh za svečenstvo. Oni sebe podižu visoko, ali piše li Danijelu
da za sebe rog tvrdi da ima vlast opraštati grijehe? :think::kafaz:

Rimsko carstvo se nije raspalo, samo se razdjelilo u mnogo dijelova, a da se raspalo ne bi ni postojalo.

10 rogova su carstva ili države koje danas su djeliči onog carstva nekad cijelog. 3 roga, to mi još nije potpuno jasno iako bi mogao reči o tome, ne želim, možda ti možeš to
pojasniti ili neko ako misli da zna sigurno. To moraju biti neka carstva.
:

Ja pod raspali mislim razdelilo.

Kada kazem u 10 naroda, to znaci da nije propalo.
Vec se iz mog pisanja vidi da govorim o razdeljivanju.

Poslednja izmena:
Naravno da samo Bog ima vlast da oprašta grijehe i Isus Hrist kojem je Bog dao vlas da oprašta. To je grijeh za svečenstvo. Oni sebe podižu visoko, ali piše li Danijelu
da za sebe rog tvrdi da ima vlast opraštati grijehe? :think::kafaz:

Pa rekao si da ce sebe ciniti kaod a je bog.

A upravo papa kaze da ima vlast da prasta grehe i ovih dana je dao svetenicima vlast da prastaju grehe.

A znamo da smao bog moze da prsta grehe.

Markus 2:7 Šta ovaj tako huli na Boga? Ko može opraštati grehe osim jednog Boga?

Papa tim cinom cini sebe Bogom.

nece antihrist reci, halo ljudi ja sam bog.
I ceo svet ce ga prepoznati pa ga nece prihvatiti.
On ce pred svetom ciniti da je Bog a oni ne vide.

I sve ovo sto sam ti naveo gore, Papstvo uzima na sebe.

To ne da je huljenje, i govorenje velike stvari na Boga.
Nego gore ne moze biti.

A ja sam ti naveo samo par stvari od stotine.

Pa rekao si da ce sebe ciniti kaod a je bog.

A upravo papa kaze da ima vlast da prasta grehe i ovih dana je dao svetenicima vlast da prastaju grehe.

A znamo da smao bog moze da prsta grehe.

Markus 2:7 Šta ovaj tako huli na Boga? Ko može opraštati grehe osim jednog Boga?

Papa tim cinom cini sebe Bogom.

nece antihrist reci, halo ljudi ja sam bog.
I ceo svet ce ga prepoznati pa ga nece prihvatiti.
On ce pred svetom ciniti da je Bog a oni ne vide.

I sve ovo sto sam ti naveo gore, Papstvo uzima na sebe.

To ne da je huljenje, i govorenje velike stvari na Boga.
Nego gore ne moze biti.

A ja sam ti naveo samo par stvari od stotine.

Neću reći da ja sam u pravu i da je potpuno tačno što kažem, a da to tvoje nije, ili obratno. Jer nisam potpuno siguran koliko je nešto od toga precizno tačno. A naravno da je papa štrumf antikrist, i ja to mislim. Ali da je rog, to ne bi rekao. Rog i rogovi su opisivani kao sile, carstva, zvijerinje :cistinaocare:

Neću reći da ja sam u pravu i da je potpuno tačno što kažem, a da to tvoje nije, ili obratno. Jer nisam potpuno siguran koliko je nešto od toga precizno tačno. A naravno da je papa štrumf antikrist, i ja to mislim. Ali da je rog, to ne bi rekao. Rog i rogovi su opisivani kao sile, carstva, zvijerinje :cistinaocare:

Pa pokazao sam ti kako huli i kako se cini bogom. A unazad na ovoj diskusiji sam iznosio dokaze.

Naveo sam ti samo mali broj primera toga od stotine.

Koga zanima moze malo da potrazi.

Tamo kaze da ce on biti lukav.
Taj deo teksta si potpuno zanemraio.

Sto znaci da nece on doci i reci. HALOOO JA SAM BOOOG.

Slavite me.

On to radi lukavo da oni to cine a ljudi ne vide.

Dan 8:23 A na kraju carovanja njihovog, kad bezakonici navrše meru, nastaće car bestidan i lukav.

Bestidan.

Bestidno uzima Hristovu ulogu i ulogu Duha svetoga.
Narod gelda a ne vidi i trci za njime.
Pada kao pred bogom i klanja mu se i obozava.
A ako poznajes bibliju, morao bi da znas da je to dozvoljeno samo pred Bogom tako.

ako neznas sve ove stvari i nemas kompletnu sliku pred sobom u glavi, kako ces shvatiti ko je mali rog i taj glavni antihrist?

Onaj koji kaze d aima moc da prsata grehe id a tu moc daje dfrugima, cini sebe bogom.

On tako kaze da je bog.

Neću reći da ja sam u pravu i da je potpuno tačno što kažem, a da to tvoje nije, ili obratno. Jer nisam potpuno siguran koliko je nešto od toga precizno tačno. A naravno da je papa štrumf antikrist, i ja to mislim. Ali da je rog, to ne bi rekao. Rog i rogovi su opisivani kao sile, carstva, zvijerinje :cistinaocare:Ali da je rog, to ne bi rekao. Rog i rogovi su opisivani kao sile, carstva,

Rim se razdelio, nije propao, na 10 evropskih plemena ili nacija koje su rimljani zvali varvari a koji su predstavljeni rogovima, a to su: 1. Germani, 2. Franci, 3. Vizigoti, 4. Heruli, 5. Vandali, 6. Goti, 7. Osrogoti, 8. Lombardi, 9. Burgundi, 10 Suevi.

Medjutim, jedan medju njima je vodio glavnu rec, a to je "mali rog" Kao sto tekst kaze, on je bio sasvim razlicit od njih jer on nije pripado nijednom od njih, nego je bio medju mjima. Razlicita mu je bila i vlast jer se radi o religioznoj vlasti.

ekst u Danilu 7. glavi je dosta precizan sto se tice pojave "malog roga". On ne samo da kaze da taj rog ne izlazi iz drugih rogova, nego kaze da ce 3 roga da se iscupaju pred njim da bi on mogao da naraste.

Dan 7:8 Gledah rogove, i gle, drugi mali rog izraste među onijema, i tri prva roga iščupaše se pred njim; i gle, oči kao oči čovječije bjehu na tom rogu, i usta koja govorahu velike stvari.

Tri varvarska plemena koja su medju ostalima bili i uzrok pada rimskog carstva, su bila kasnije stvarno unistena ovim "malim rogom" (Papstvom) , da bi on mogao da uzraste.

Ako proverimo istoriju raspada zapadnog rimskog carstva i uzdizanje srednjovekovne crkve, videcemo da su izmedju voih 10 naroda Heruli unisteni 494. godine, Vandali 534. godine i Istocni Goti 538. godine.

I uklanjanjem i proterivanjem ovih 3 naroda koji su sprecavali, pocinje vladavina papstva, koja je trajala po prorocanstvu 1260 god.

Ako na 538. godinu dodamo 1260 godina, dolazimo do 1798. godine kada je Napoleonov general Bertije osvojio Vatikan i odveo papu Pija Vi u robstvo. To je ona smrtna rana o kojoj nam govori Otkrivenje 13. glava i to je period u kome se mi manlazimo, od tada je papstvo izgubilo moc koju je imalo kroz mracni srednji vek.
Ali kaze da ce je oept dobiti.

To ej druga prica.

Poslednja izmena:
U stvari vladavina malog roga se zavrsila 1798 kada su izgubili mracni srednji vek, i svet je izasao iz mracnog srednjeg veka i uznapredovao razantno, jer ga je mali rog sprecavao u tome.

Pa pokazao sam ti kako huli i kako se cini bogom. A unazad na ovoj diskusiji sam iznosio dokaze.

Naveo sam ti samo mali broj primera toga od stotine.

Koga zanima moze malo da potrazi.

Tamo kaze da ce on biti lukav.
Taj deo teksta si potpuno zanemraio.

Sto znaci da nece on doci i reci. HALOOO JA SAM BOOOG.

Slavite me.

On to radi lukavo da oni to cine a ljudi ne vide.

Dan 8:23 A na kraju carovanja njihovog, kad bezakonici navrše meru, nastaće car bestidan i lukav.

Bestidan.

Bestidno uzima Hristovu ulogu i ulogu Duha svetoga.
Narod gelda a ne vidi i trci za njime.
Pada kao pred bogom i klanja mu se i obozava.
A ako poznajes bibliju, morao bi da znas da je to dozvoljeno samo pred Bogom tako.

ako neznas sve ove stvari i nemas kompletnu sliku pred sobom u glavi, kako ces shvatiti ko je mali rog i taj glavni antihrist?

Onaj koji kaze d aima moc da prsata grehe id a tu moc daje dfrugima, cini sebe bogom.

On tako kaze da je bog.

Lukav i bestidan, pa ko je ako nije politika. Zaboravio si nastavak teksta:
Silna će mu biti moć, ali ne od vlastite snage. Nanijet će izvanrednu pustoš, i djela će mu napredovati.
Vidi se da govori o zvijeri o sili koja ima svjecku moć. Pa ta rimska vladavina govori da nema boga nego je evolucija u pitanju i da je bog ustvari novac, i sebe postavlja za vladara nad planetom zemljom praktički. Kao da kaže da je bog.
Vidiš da mu je đavo dao snagu z:mrgreen:

Dosta za danas :zzzz::manikir:

Silna će mu biti moć, ali ne od vlastite snage. Nanijet će izvanrednu pustoš, i djela će mu napredovati.
Vidi se da govori o zvijeri o sili koja ima svjecku moć. Pa ta rimska vladavina govori da nema boga nego je evolucija u pitanju i da je bog ustvari novac, i sebe postavlja za vladara nad planetom zemljom praktički. Kao da kaže da je bog.

Pa sta je bilo papstvo nego politicka to jes svetska moc kroz celi mracni srednji vek.
To neznas???
Naravno i religiozna.
Kaze tekst da mali rog bode horizontalno i vertikalno.
Horizontala pokazuje politicku moc a vertikala religioznu.

I moc nisu imali od vlastite snage, vec su im moc dali Evropski carevi.

Opustosili su evropu i drzali ju u zatucanost i napredovali.
Papstvo se za to vrene obogatilo da su i danas najbogatiji.
Dokszi su izneseni unazad u toku diskusije.

Takl
se politicka moc malog riga koji je narastao iznad svih 10 danas svela samo na Vatikan.

Valjda znas da je Vatikan drzava a papa predsednik?

Odakke im to?

To je ono sto je preistalo od politicke vlasti srednjek veka.

Koja hruscanska crkva to jos ima?

A sva oba bogohulheba gore na koja mi nidi detaljno odgovotio, koja crkva sve to ima?
Neke delimicno.
Ali niko kao Rim.

Poslednja izmena:
Sve, svaka je odradjena po sistemu hijerarhije. Protestantska ima predsednika, sastao se skoro sa Benediktom.

Ne sa Benediktom vec sa Franjom.

Protestanti su se dogivorili o sjedinjenju sa katolicima prosle godine.
Taj dogadjaj je kao da sjedinis cetnike pod ustasama.
Bio je nezamisliv.
Ali prorocanstvo kaze da ce biti.
Naravno papa kaze da je on u toj prici Josif a ostali braca koja su dosla da mu se poklone.
Pa unazad u toku diskusije je sve dokumentovano.

Nece protestanti postati katolici.
Ali ce biti zajedno i vrhovni ce biti on.
Ali svako ostaje sta je.
Protestanti merike ce postati ikona zverina.
Ako znas o cemu pricam?

Poslednja izmena:
Ringispile.
U svemu ovome oko malog roga je vazno pratiti redosled Danilovog prorocanstva.
Samo taj redosled je dovoljan da se dodje do papstva.

Ovo je redosled.

Vavilon
Medopersija
Grčka
Neznabožački Rim
Papski Rim (Područje delovanja-

Danilo pre svih ovih Istorijskih dogadjaja pocinje od Vavilona.
Pa kaze da posle njega dolazi Medopersija.
Posle nje Grcka a posle Grcka odma Rim.
Rim se deli na istok i zapad.
Zapad na 10 danasnjih Evropskih naroda.
Izmedju tih 10 nice nova sila mali rog, iscupavsi 3 natoda od ovih 10.

Dakle posle raspada ili razdelivanja Rima sledeca sila odma nastaje Mali rog i vlada 1260 god.
Nema druge sile da je vladala posle Rima osim Papske.
Pogotovo ako idemo u detalje koji se 100% uklapaju.
Progonili su i ubijali sve sto nije htelo da im se povinuje i pokloni 13 veka.
Od religije do nauke.
Da nije bilo tako, svet bi mnogo ranije napredovao.
Pa valjda si cuo za mracni srednji vek i vladavinu crkve i drzave.
Naravno da je tu crkva bila ispred i koristila silu drzave u svoju korist.
Pa to bi trebao da zna svako da je tako bilo.

Zbog tog iskustva danas u Evropi imamo da je crkva i drzava odvojena.
Dokle videcemo.
Kad to vise ne bude, pocinje ponovo po starom.

Kaze bese i nije vise ali ce opet biti.
Sada jos nije ali je sve vise.

Postoje 2 stvari.
Jedna je da neko ne zeli da je ovako kako je bilo.
Ali to ne menja cinjenice.
A druga je da sve cinjenice govore da je tako.

Vazno je razumeti redosled istorijskih dogadjaja kako ih Danilo nabraja a onda traziti ih u Istoriji.
A i vazno je licno poznavati malo istoriju i dogadjaje u svetu.

Ko nezna bar malo istoriju pastva.
Taj nista od scega ovoga ne moze da razume.

Uredi / Уреди

Konflikt između papa i svetih rimskih careva svodio se na to ko će biti vođa hrišćanstva u sekularnim pitanjima. Uspesi prvih krstaških ratova doprineli su prestižu pape, kao sekularnog vođe zapadnog hrišćanstva, a kraljevi Engleske, francuske i carevi Svetog rimskog carstva su ličili samo na papine vojskovođe, koje vode papinu vojsku u boj protiv nevernika. Jedini izuzetak je bio Fridrih II, koji je vodio krstaški rat i nakon dve ekskomunikacije.
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Avinjonsko_papstvo

Kao sto biblijski tekst kaze: ne svojom silom...

Poslednja izmena:

Crkva je međutim u cjelini bila podvrgnuta svjetovnoj vlasti pa je svaka nestabilna situacija na prijestolju omogućavala ucjenjivanje i promjene na položajima koji su se podjeljivali kao nagrada za političku i vojnu pomoć u brojnim zavjerama i obračunima među zavađenim stranama.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Henrik_IV.,_car_Svetog_Rimskog_Carstva
Papa je priznao evoluciju.
Ne znas to?
Njemu je cilj da lukavo sve zadobije za sebe.
I ateiste.
I za njih on ima pilulu.
Dok dodje njegov dan.

Poslednja izmena:

Papska Tiara.
Trostruka kruna.
Vladar neba vladar zemlje i vladar podzemlja.

Smatra da ima pravo na celu politicku moc.
I cinio je sve u mracnom srednjem veku da ju ima.
I sada cini da ju ponovo dobije.
I doci ce uslovi da se to dogodi.
Uvek mu ju daju drugi.
Osim toga, ovo je jos jedan dokaz da sebe cini bogom.
Samo je Bog vladar neba, sveta i podzemlja.
Nikako covek.

Poslednja izmena:
četiri velike zveri iziđoše iz mora, svaka drugačija

Zvijeri velike su carstva velika.
Ne broje se onda neka mala carstva nego
ona koja su bila u svoje vrijeme svjecki vladari
i koji su zvijerski pokorili svijet.

četvrta zverka razlikovaše se od svih zveri pređašnjih

Razlikuje se četvrta, ali po čemu. Pa nijedna zvijer nije imala takvu tehnologiju i opasna oružija kao današnja zvjerčuga t-rex među zvijerima, kao neka divovska zvijerka.

o rogu koji imaše oči i usta koja govorahu velike stvari i beše po viđenju veći od drugih

Rog bijaše veči od drugih rogova iako je na početku bio mali.
Zapazi to, veči od drugih.
Ako su rogovi manja carstva koja su postala na temeljima četvrte zvijerke
onda je i mali rog koji naraste veči carstvo
koje treba da je veče od drugih carstava.

A papica ima drugu ulogu i religije imaju drugu ulogu. Ulogu khurve.

I deset rogova jesu deset careva, koji će nastati iz tog carstva, a posle njih nastaće drugi, i on će se razlikovati od pređašnjih, i pokoriće tri cara.
I govoriće reči na Višnjeg, i potiraće svece Višnjeg, i pomišljaće da promeni vremena i zakone

Jasno kaže 10 rogova su carevi, nastaje drugi car
različit i pokorava tri carstva. Hoće mjenjati vremena i zakone u novi svjecki
način carovanja, nekakav ko zna kakav, neke ideje najvjerovatnije đavolski nešta, ne znam, ali nešto novo jer želi da mjenja postoječe.
Znači rog i car su đavolji svijet i đavo je
car ovog posrnulog svijeta i želi da budalesa po zemlji i pravi neke svoje opet budaleštine z:mrgreen:
Pa đavo vlada svijetom več nekih 6 hiljada godina
i pravi probleme svima.
U Bibliji se đavo stavno spominje i znamo
da su sva svijecka carstva iz kipa opisanuog u snu đavolje zvijeri. Babilon je bio totalno đavolji pa su pravili veliki kip kojem su se klanjali i imali mnoge idole, ustvari su
đavola idolizirali pa i ljude, careve, kao naprimer kad su rekli da se nikom ne smije niko moliti jedno vrijeme osim babilonskom caru, čovjeku, možeš misliti. :eek:

Vidim ja da se ti nisi puno bavio ovom tematikom i tu hvali mnogo osnove.

4 Carstva su vec bila.
Danilo ti jasno kaze koja su to carstva.

Mali rog je veci od drugih 10 rogova jer je papstvo vladalo nad svih 10.

Izneo sam ti i dokaze pa ne vredi.

Veci je u tome jer ce vladati nad njima i istorija nam kaze da je tako bilo.

Rogovi su carevi i carstva, ali i papa je bio car nad njima i cesto je papa bio i papa i kralj, obadvoje
Ali ti ne poznajes istoriju prvo.

Rog i sve to govori o papstvu u srednjem veku.
A kada pominjes k urvu, i slicno, govori o papstvu posle toga.
Sve si pomesao.

Jeste papstvo k urva u religoznom smislu.
Ali ti ocigledno neznas da je Vatikan i dzava kao i svaka drzava u Evropi i Papa predsednik te drzave.
Ako uopste znas o cemu pricam?

Tako Vatikan nije samo k urva vec je Papa i car, to jest predsednik.

Ali za mene je dikusija izmedju nas dvojr zavrsena.
Bio si pristojan i hvala ti na tome.
Ko hoce on ce razumeti, ko nece nece.
Svako dobro.

Dan 12:9 A On reče: Idi Danilo, jer su zatvorene i zapečaćene ove reči do poslednjeg vremena.
Dan 12:10 Mnogi će se očistiti, ubeliti i okušati; a bez bogaće raditi bezbožno, niti će koji bezbožnik razumeti, ali će razumni razumeti.

Poslednja izmena:

Back