- Poruka
- 9.400
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A sta ne svidjaju vam se ovi postovi,nesto vam ne leže.?
Bodu vam oči,pa i vi ste izbacivali linkove non-stop,kada sam već bio otisao da spavam,a sada vama smeta što sam ja izbacio,i plus ja sam i opovrgao vase linkove,
i ono vezano za ekumenistu Kirila,to vam je slab i nepouzdan izvor informacija.
Ok,ajde da diskutujemo.
izbrisaću ova 2 posta sto sam izbacio zadnja.
Mene interesuje sve šta se desavalo na početku Hrišćanstva,ne samo Biblija.
Ne! Gospodine!
Ne dokazujemo mi sada Muhameda proroka kroz Kuran!
Već dokazujemo da li je Islam ispravna religija na osnovu Božje reči - Biblije!
Razumete me nadam se?
Sličnih je tema prepuna Krstarica.
Nigde ne videh objašnjenje šta je to žig zveri i šta je ime zveri?
Ovo Vam je isto kao sa Teorijom evolucije.
Sotona pokrene ogroman aparat koji se koristi pogrešnim premisama i nedoslednostima i dolazi do pogrešnog zaključka!
I to je navodno dokaz evolucije?
I sada kada tim ostrašćenim ljudima uputite naučne dokaze koji ukazuju na STVORITELJA oni Vas pozivaju da diskutujete o njihovim "dokazima" evolucije!
Kada čovek neće da prihvati dokaz koji mu STVORITELJ pruža u svojim delima i u svojoj reči, onda ne pomaže osporavanje navodnih "dokaza" tih ostrašćenih ljudi.
Njima ne treba STVORITELJ da kaže šta je istina! Jer ne mare za Njegov zakon!
Njima treba pokrivač za njihov izbor odbacivanja istine. I to su izabrali. Lažnu religiju!
Ko spamuje ovu temu?
Da li je spamer onaj koji hoće da identifikuje zver da bi svi mogli da razumemo šta predstavlja žig te zveri?
Ili je spamer onaj koji kopira sa interneta knjige?
Da li očekujete da ja sada napišem knjigu kao odgovor?
Mogu i ja da kopiram knjige kao odgovor! U kojima je sve suprotno. Hoćete li tako da odgovorim na optužbe? Može! Nema problema.
Gde su odgovori na linkove koje sam postavio do sada?
Ima li osporavanja iznetih argumenata?
Dokaz da je nedelja prvi dan!!! Da li je to dokaz???
Da li je dokaz ako svi ljudi poštuju prvi dan???
Ili je možda dokaz to što se desio otpad u crkvi?
Ne! To nije dokaz! To je dokaz koji potvrđuje masivnu prevaru kojom Sotona vara sve ljude.
I Vi to vidite ali se pravite kao da ne vidite.
i kroz Sveto Pismo,i kroz kuran veoma lako dokazivo,e sada da li će neko to da prihvati ili ne,to je drugo.Ne! Gospodine!
Ne dokazujemo mi sada proroka Muhameda kroz Kuran i kroz njihovu istoriju.
Razumete me nadam se?
zar nam Bog nije rekao da stražimo najpre nad svojom dusom,i pratimo znake vremena?ako to radimo ,i trezveni smo,kako ćemo onda prihvati žig ?i otkud mi znamo kada će Bog da dodje ponovo da sudi svima?Ako odbacimo da razumemo šta nam Bog govori o zverima u Danilu, onda ćemo prihvatiti žig zverin!
Da li hoćete da analiziramo Božju reč - Njegova proročanstva u kojima nam je obrazložio istoriju kroz simbole?
Ovo Vam je isto kao sa Teorijom evolucije.
Sotona pokrene ogroman aparat koji se koristi pogrešnim premisama i nedoslednostima i dolazi do pogrešnog zaključka!
I to je navodno dokaz evolucije?
I sada kada tim ostrašćenim ljudima uputite naučne dokaze koji ukazuju na STVORITELJA oni Vas pozivaju da diskutujete o njihovim "dokazima" evolucije!
Kada čovek neće da prihvati dokaz koji mu STVORITELJ pruža u svojim delima i u svojoj reči, onda ne pomaže osporavanje navodnih "dokaza" tih ostrašćenih ljudi.
Njima ne treba STVORITELJ da kaže šta je istina! Jer ne mare za Njegov zakon!
Njima treba pokrivač za njihov izbor odbacivanja istine. I to su izabrali. Lažnu religiju!
Ko spamuje ovu temu?
Da li je spamer onaj koji hoće da identifikuje zver da bi svi mogli da razumemo šta predstavlja žig te zveri?
Ili je spamer onaj koji kopira sa interneta knjige?
Da li očekujete da ja sada napišem knjigu kao odgovor?
Mogu i ja da kopiram knjige kao odgovor! U kojima je sve suprotno. Hoćete li tako da odgovorim na optužbe? Može! Nema problema.
Gde su odgovori na linkove koje sam postavio do sada?
Ima li osporavanja iznetih argumenata?
Dokaz da je nedelja prvi dan!!! Da li je to dokaz???
Da li je dokaz ako svi ljudi poštuju prvi dan???
Ili je možda dokaz to što se desio otpad u crkvi?
Ne! To nije dokaz! To je dokaz koji potvrđuje masivnu prevaru kojom Sotona vara sve ljude.
I Vi to vidite ali se pravite kao da ne vidite.
Ne! Gospodine!
Ne dokazujemo mi sada proroka Muhameda kroz Kuran i kroz njihovu istoriju.
Razumete me nadam se?
Ako odbacimo da razumemo šta nam Bog govori o zverima u Danilu, onda ćemo prihvatiti žig zverin!
Da li hoćete da analiziramo Božju reč - Njegova proročanstva u kojima nam je obrazložio istoriju kroz simbole?
eh steta,taman sam zavrsio to sto sam imao.I ja sam sada zauzet.
Mogli bismo da nastavimo drugi put diskusiju. Ako se slažete!
Не него сте ви изврнули Реч Божју која је Његово тело.znači vi izvrćete Bozju Reč.Јер кад год једете овај хљеб и чашу ову пијете, смрт Господњу објављујете, докле не дође. Али човјек нека испитује себе, и тако од хљеба нека једе и од чаше нека пије. Јер који недостојно једе и пије, суд себи једе и пије, не разликујући Тијела Господњега. Зато су међу вама многи слаби и болесни, и доста их умире. Јер да смо сами себе осуђивали, не бисмо били осуђени. А кад нам суди Господ, кара нас, да не будемо осуђени са свијетом“ (1. Кор. 11, 23-32
Zasto čovek da ispituje sebe?Zar se od Bozje reči postaje bolestan ,zar se od Bozje reči umire?
Ta ljubav o kojoj pričas se kroz pričest dobija ,ne dobija se simbolicno kao sto sektasi uče,nego se dobija životvorno telo Hristovo ,koje oživotvorava ,nevidimo se hranimo Njime,tj.dobijamo sta nam je potrebno za spasenje.Kroz pričest i molitvu se čovek uči i sjedinjuje sa Bogom.a ne simbolicno kao sto vi ucite.
Sila Božija se u nemoći pokazuje,kada priznamo da smo slabi,da nista ne mozemo bez Boga,da nijedno dobro ne postoji i ne moze da se uradi bez Njega..e sa takvim raspolozenjem se prilazi čaši Pričesća,sa strahom,verom i ljubavlju,u pokajanju i opraštanju svima,da bi nam bilo na zdravlje ,spasenje i zivot večni.zato kaze ovaj stih ,da se ne bi posle razboljevali,raslabili..A Gospod je direktno dao tu zapovest,i naglasio njen značaj,da je mislio metaforicki ,simbolicki ne bi ni naglasavao to.i ovo sto si rekao telesni i duhovni,tacno je mi treba duhovno i telesno da se pričesćujemo tj.da duhovno u molitvi,postu,ispovesću,trpljenjem,blagodaranjem,pristupamo ,da se trudimo,da budemo u podvigu.
Не него сте ви изврнули Реч Божју која је Његово тело.
Зар хоћеш да кажеш да Св. Писмо није Реч Божија?
Зар хоћеш да кажеш да Христос није реч Божија?
Значи Св, Писмо, реч Божија нам каже да треба да се духовно хранимо Речју Божјом. Јер једући тело речи Божје које је Библија ми се духовно хранимо.
Зар не видиш да Христова Беседа на гори одише љубављу према ближњима. Па ако је јеванђеље духовна храна тело Христово, није ли онда љубав која из њега извире крв Кристова.
Ко вам је затворио очи да не видите истину?
Јести тело Христово и пити Крв Његову је прави причест, А ви у цркви потурате хлеб и вино уз причу како је то тело и крв Христова. Не разликујући крви и тела Христова доводите у заблуду вернике.
А Христос је рекао за ломљење хлеба и пијење вина; да то вршимо у спомен на њега. Јер је то слика духовног, духовне хране и крви. Јер кад се човек напије вина онда му је све чисто, све му је лепо, радостан је, прашта радо итд, А такав је и човек који је пијан од љубави, он не види зло јер је љубав слепа за зло. Свему се радује, све му је лепо, све му је чисто.
И кад јеђаху, узе Исус хлеб и благословивши преломи га, и даваше ученицима, и рече: Узмите, једите; ово је тело моје. Матеј 26.26
Ово је тело моје рекао је Христос дајући им храну, хотећи да каже да је његово тело духовна храна.
А после каже; "ово је крв моја" дајући им вино, хотећи да каже да је његова крв духовно вино. Љубав је вино од којег када се напијемо нећемо видети ништа злим и свему ћемо се радовати.
Proglašen je svetim i Ipolit Rimski i drugi pa oni uče o tačno 1000 godina, za razliku od Andreja Kesarijskog. Vidiš da se razlikuju sveti u mišljenju o hilijazmu. Sad ti postavljam šta pišu drugi sveti. Budi malo strpljiv. A to što neki Jevreji pišu da je sad 5776. godina je pogrešno. Koja je sad godina imaš na našem sajtu:
http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html
Takođe, to što kažeš "i plus u otkrovenju ne piše jedna hiljada godina,nego hiljadu godina" je besmislica, jer "jedna hiljada godina" i "hiljadu godina" su sinonimi, tj. izrazi koji se različito pišu, a isto znače.
Proglašen je svetim i Ipolit Rimski i drugi pa oni uče o tačno 1000 godina, za razliku od Andreja Kesarijskog. Vidiš da se razlikuju sveti u mišljenju o hilijazmu. Sad ti postavljam šta pišu drugi sveti. Budi malo strpljiv. A to što neki Jevreji pišu da je sad 5776. godina je pogrešno. Koja je sad godina imaš na našem sajtu:
http://putgospodnji.com/biblijska-hronologija/tabela.html
Takođe, to što kažeš "i plus u otkrovenju ne piše jedna hiljada godina,nego hiljadu godina" je besmislica, jer "jedna hiljada godina" i "hiljadu godina" su sinonimi, tj. izrazi koji se različito pišu, a isto znače.
ovo su zILOTI,ovo nije Pravoslavna Crkva!nisam znao da su toliko zablajzovali i to u jeres,em su raskolnici,em jeretici.Ovo sto ti izbacujes NIJE UCENJE CRKVE.a ovu napomenu priredjivača ,ne znam ko je pisao.Noseći epitrahilj i omofor kažemo: „Ali ako vam i mi, ili anđeo s neba javi jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da je.“ Oni koji čine đavolska i nezakonita dela hiliasta (Jehovinih svedoka) i koji slede umobolnike i njihovu prevaru neka su izopšteni (odlučeni, ekskomunicirani) i prokleti u ime Oca i Sina i Svetoga Duha, neka im ne bude oprošteno ni posle smrti, nepomirljivi i naduveni neka ostanu i na onom svetu. Neka uzdišu i drhte kao i Kain na ovoj zemlji. Neka se pocepa tlo i proguta ih kao Datana i Avirona, gnev Božji neka padne na njihove glave i nek im udeo bude sa Judom izdajnikom. Anđeo gospodnji neka ih protera ognjenim mačem i da nemaju napretka dokle god žive. Njihova dela i boli neka ne budu ublaženi čak neka rađaju prašinu poput letnje pleve. Koji ostanu postojani u tom zlu oni će imati svoju platu, a koji se odvoje između njih, koji se udalje od prokletstva njihove umobolnosti, oni će primiti svoju platu zilota Finesa tj. neka budu blagosloveni i oprošteno nek im je u ime Oca i Sina i Svetoga Duha, jedine, postojane i nedeljive Trojice, jedne prirode Boga, i u ime nas slugu Njegovih.
Sveti sinod Crkve Istinitih pravoslavnih hrišćana Grčke:
Agatangel Atinski Predsednik
Andrej Patarski Član
Dimitrije Solunski Član
Kalist Korintski Član
Visarion iz Trikije i Stagona Član
Jovan iz Tebe i Levadije Član
Meletije iz Atike i Megaride Član
Grigorije Mesinijski Član
Sekretar Svetog sinoda protojerej Evgenije Tombros
- - - - - - - - - -
[1] Sasvim je očigledno da Sabor CIPH Grčke ovde govori o jereticima protestantima tzv. "Jehovinim svedocima", a ne, daleko bilo (!), o sv. Papiju Jerapoljskom, sv. Irineju Lionskom, sv. Justinu Filosofu, sv. Ipolitu Rimskom, sv. Metodiju Olimpskom, blaž. Laktanciju, čije pravoslavno učenje o hiliazmu nikada u toku 2000 godina novozavetne istorije Crkve Hristove nije saborno osuđeno kao jeretičko a oni kao jeretici, niti je to uopšte moguće da se desi u istinski pravoslavnoj Crkvi Hristovoj. Crkva je tokom svoje istorije jeretike uvek razobličavala i saborno Duhom Svetim osuđivala i za njihovog života i posle smrti, dok sveti Papije, Irinej, Justin, Ipolit, Metodije, Laktancije nikada nisu zbog svog učenja o Hiljadugodišnjem carstvu saborno, Duhom Svetim koji u Crkvi obitava, prepoznati od strane Crkve kao jeretici, niti je njihovo učenje ikada saborno osuđeno. Naprotiv, oni se slave i poštuju u Crkvi kao veliki Sveti oci i crkveni učitelji i njihova imena nalaze se u crkvenom prazničnom kalendaru - nap.prir.
- - - - - - - - - -
Ovu uvodnu napomenu:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/746069-Žig-zveri?p=33236806&viewfull=1#post33236806
kao i ovaj komentar:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/746069-Žig-zveri?p=33237020&viewfull=1#post33237020 (pod [1]) pisali smo još 2008. ili 2009. godine.
Valjda ti je sada jasno da Crkva nikada nije osudila biblijski hilijazam već samo lažni hilijazam koji i mi osuđujemo.
Amin!