Žig zveri

KRIJAKE HEMERA:

ISAIJA TAKODJE POMINJE TAJ DAN KAO APOSTOL JOVAN:

Jes 13:6 Ridajte, jer je blizu DAN GOSPODNJI; doći će kao pustoš od Svemogućeg.

Isaija vidi taj dan u buducnosi a Jovan se u viziji nalzi u samom tom danu i dobija vidjenja o dogadjajima tog dana...

Jes 13:9 Evo, ide DAN GOSPODNJI ljuti s gnevom i jarošću da obrati zemlju u pustoš, i grešnike da istrebi iz nje.

Hes 30:3 Jer je blizu dan, blizu je DAN GOSPODNJI, oblačan dan, vreme narodima.

Joel 1:15 Jaoh dana! Jer je blizu DAN GOSPODNJI, i doći će kao pogibao od Svemogućeg.

Zeph 2:2 Dok nije izašao sud, i dan prošao kao pleva, dok nije došao na vas ljuti gnev Gospodnji, dok nije došao na vas dan gneva Gospodnjeg.

Joel 2:1 Trubite u trubu na Sionu, i vičite na svetoj gori mojoj, neka drhću svi stanovnici zemaljski, jer ide DAN GOSPODNJI, jer je blizu.

Joe 2:11 A Gospod će pustiti glas svoj pred vojskom svojom, jer će logor Njegov biti vrlo velik, jer će biti silan onaj koji će izvršiti volju Njegovu; jer će DAN GOSPODNJI biti velik i vrlo strašan, i ko će ga podneti?

Joel 2:31 Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv pre nego dodje veliki i strašni DAN GOSPODNJI.

Joel 3:14 Gomile, gomile u dolini sudskoj; jer je DAN GOSPODNJI blizu u dolini sudskoj.

Am 5:18 Teško onima koji žele DAN GOSPODNJI ! Šta će vam DAN GOSPODNJI? Tada je mrak a ne videlo.

Am 5:20 Nije li DAN GOSPODNJI mrak, a ne videlo? I tama, bez svetlosti?

Obad 1:15 Jer je DAN GOSPODNJI blizu svim narodima: kako si činio, tako će ti biti, plata će ti se vratiti na glavu tvoju.

Zeph 1:7 Ćuti pred Gospodom Gospodom, jer je blizu DAN GOSPODNJI, jer je Gospod prigotovio žrtvu i pozvao svoje zvanice.

Zeph 1:14 Blizu je veliki DAN GOSPODNJI, blizu je i ide vrlo brzo; glas će biti DANA GOSPODNJEG, gorko će tada vikati junak.

8 U onaj će dan Gospod zaklanjati stanovnike jerusalimske, i najslabiji medju njima biće u taj dan kao David, i dom će Davidov biti kao Bog, kao andjeo Gospodnji pred njima.

9 I u taj dan tražiću da istrebim sve narode koji dodju na Jerusalim;

Sach 14:1 Evo ide DAN GOSPODNJI, i plen će se tvoj razdeliti usred tebe.

Mal 4:5 Evo, ja ću vam poslati Iliju proroka pre nego dodje veliki i strašni DAN GOSPODNJI;

EVO ZA APOSOTOLE KOJI JE TO DAN GOSPODNJI PA I ZA JOVANA:

Dela 2:20 Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv pre nego dodje veliki i slavni DAN GOSPODNJI. KYRIJAKE HEMERA

1.Thes 5:2 Jer sami znate jamačno da će DAN GOSPODNJI doći kao lupež po noći. KYRIJAKE HEMERA[/b]

2.Pet 3:10 Ali će doći DAN GOSPODNJI kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i dela što su na njoj izgoreće. KYRIJAKE HEMERA

Isti onaj dan kao za licnosti Staraoga zaveta.

Uvek kada se kaze da Bog dolazi da sudi ili se bije, to se zove dan Gospodnji.
Upravo o tome govori otrkivenje i apostol Jovan, o Danu Gospodnjem, danu suda, kraju ove zemlje i greha, suda nad gresnicima.
A Jovan se nalazi u Duhu, to jest u viziji u tom danu.
On ga gleda, njemu je taj dan prikazan kao na platnu, kao na biskop platnu, on se u viziji nalazi usred tog dana i tih dogadjaja.
To kaze Jovan kada kaze, Bijah u duhu u Dan Gospodnji.
Gledam ga u viziji, mozda cak D3, nalazim se usred tih sukoba koje mi anjdeo pokazuje kao na platnu.

Hes 13:5 Ne izlazite na prolome i ne ogradjujete dom Izrailjev da bi se održao u boju u DAN GOSPODNJI.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- - - - - - - - - -

Kirijake hemera.

http://forum.krstarica.com/entry.php/43967-Dan-Gospodnji-Kirijake-Hemera

20
Stephens 1550 Textus Receptus
o hlioV metastrafhsetai eiV skotoV kai h selhnh eiV aima prinhelqeinthnhmeran kuriou thn megalhn kai epifanh
Scrivener 1894 Textus Receptus
o hlioV metastrafhsetai eiV skotoV kai h selhnh eiV aima prinhelqeinthnhmeran kuriou thn megalhn kai epifanh
Byzantine Majority
Alexandrian
o hlioV metastrafhsetai eiV skotoV kai h selhnh eiV aima prin elqein hmeran kuriou thn megalhn kai epifanh
Hort and Westcott
o hlioV metastrafhsetai eiV skotoV kai h selhnh eiV aima prin elqein hmeran kuriou thn megalhn kai epifanh

original na grckom .Dela 2:20 hmeran kuriou ,ne KYRIAKE HEMERA!

- - - - - - - - - -

http://biblehub.com/text/revelation/1-10.htm

Otkrovenje 1:10,kako se original piše,nIJE ISTO.samo u tom delu u celom Svetom Pismu se koristi taj izraz u tom obliku.

- - - - - - - - - -

10ἐγενόμην ἐν πνεύματι ἐν τῇ κυριακῇ ἡμέρᾳ, καὶ ἤκουσα ὀπίσω μου φωνὴν μεγάλην ὡς σάλπιγγος

otkrovenje na grckom u originalu 1:10.KYRIAKE HEMERA.

KATA MAQQAION
The Gospel According to St. Matthew
Chapter 28
Click To Go To Verse 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
1
Stephens 1550 Textus Receptus
oye de sabbatwn th epifwskoush eiV mian sabbatwn hlqenmariah magdalhnh kai h allh maria qewrhsai ton tafon
Scrivener 1894 Textus Receptus
oye de sabbatwn th epifwskoush eiV mian sabbatwn hlqenmariah magdalhnh kai h allh maria qewrhsai ton tafon
Byzantine Majority
Alexandrian
oye de sabbatwn th epifwskoush eiV mian sabbatwn hlqenmariamh magdalhnh kai h allh maria qewrhsai ton tafon

- - - - - - - - - -

Matthew 28:1- In the end of the sabbath, as it began to dawn toward the first [day] of the week, came Mary Magdalene and the other Mary to see the sepulchre.

Po Mateju na originalu , na grckom po Mateju,28:1 kako se kaze subota.

- - - - - - - - - -

oye de sabbatwn ŠABAT NA GRČKOM-SABBATWN.

- -
Субота
Σάββατο
to Sávvato►
Неде ља
η Κυριακή
i Kyriakí►
η εβδομ

- - - - - - - - - -

Mislim da je ovde manje vise sve rečeno.samo hoću da potvrdim,da nista ne izmišljam.

http://www.goethe-verlag.com/book2/SR/SREL/SREL011.HTM

- - - - - - - - - -

Субота
Σάββατο
to Sávvato►
Неде ља
η Κυριακή
i Kyriakí►
η εβδομ
Значи кирјаки је дан господњи, недеља, Дан васкресења господњег. Што ће рећи; други долазак исуса Христа је дан његовог васкрсења у духу.
Па ако размишљамо даље; он је телпм васкрсао два дана пошто је распет у трећи дан. Па ће и духом да васкрсне у трећи дан од распећа рано ујутру. А један дан на небу је хиљаду година на земљи и долазимо да је тречи миленијум трећи дан од његове смрти. Дан када треба да васкрсне у духу рано ујутру.
Христос каже да ће га јевреји предати незнабошцима и да ће га они бити и убити и трећи дан устаће.
И стварно павле је од јевреја донео јеванђеље незнабошцима и хришћанске цркве су биле христа, и попљувале су његово учење и убиле су га. Данас је дан његовог васкрсења тај догађај је врло близу. Убрзо ће се све хришћанске цркве постидети својих учења јр ће њихово безумље постати очигледно.

Pretpostavljam da svi čitaoci foruma znaju da je neophodno prosvetljenje Svetim Duhom da bismo razumeli Božju reč.

I zato se uvek Božja reč otvara sa kratkom molitvom...

Oče naš molimo te da nam pošalješ Svetoga Duha da bismo razumeli reč koju si nam dao.

Ovo te molimo u ime Isusa Hrista.

Amin

(u suprotnom rizikujemo da imamo drugo nadahnuće. Sufliranje palih anđela! Oni se nameću i nikada ne pitaju za dozvolu. Dolaze kada ih niko ne zove.

Poslednja izmena:
Значи кирјаки је дан господњи, недеља, Дан васкресења господњег. Што ће рећи; други долазак исуса Христа је дан његовог васкрсења у духу.
Па ако размишљамо даље; он је телпм васкрсао два дана пошто је распет у трећи дан. Па ће и духом да васкрсне у трећи дан од распећа рано ујутру. А један дан на небу је хиљаду година на земљи и долазимо да је тречи миленијум трећи дан од његове смрти. Дан када треба да васкрсне у духу рано ујутру.
Христос каже да ће га јевреји предати незнабошцима и да ће га они бити и убити и трећи дан устаће.
И стварно павле је од јевреја донео јеванђеље незнабошцима и хришћанске цркве су биле христа, и попљувале су његово учење и убиле су га. Данас је дан његовог васкрсења тај догађај је врло близу. Убрзо ће се све хришћанске цркве постидети својих учења јр ће њихово безумље постати очигледно.[/QUOTE
Ja iza svake svoje reči stojim.a na Strašnome Sudu pokazaće se sta je vera ,a sta nevera.

Pretpostavljam da svi čitaoci foruma znaju da je neophodno prosvetljenje Svetim Duhom da bismo razumeli Božju reč.

I zato se uvek Božja reč otvara sa kratkom molitvom...

Oče naš molimo te da nam pošalješ Svetoga Duha da bismo razumeli reč koju si nam dao.

Ovo te molimo u ime Isusa Hrista.

Amin

(u suprotnom rizikujemo da imamo drugo nadahnuće. Sufliranje palih anđela! Oni se nameću i nikada ne pitaju za dozvolu. Dolaze kada ih niko ne zove.

Molite se zato Ocu nebeskome da Vam da Duha da bismo ispravno razumeli Božju reč.

Molimo se Bogu SAMO kroz Isusa Hrista!

1Ti 2:5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus,

Ta molitva će biti uslišena jer naš zastupnik Isus Hrist prinosi sebe kao posrednika između grešnika i Svetoga Boga.

Heb 4:13 I nema tvari nepoznate pred Njime, nego je sve golo i otkriveno pred očima Onog kome govorimo.
Heb 4:14 Imajući, dakle, velikog Poglavara svešteničkog, koji je prošao nebesa, Isusa sina Božijeg, da se držimo priznanja.
Heb 4:15 Jer nemamo Poglavara svešteničkog koji ne može postradati s našim slabostima, nego koji je u svačemu iskušan kao i mi, osim greha.
Heb 4:16 Da pristupimo, dakle, slobodno k prestolu blagodati, da primimo milost i nađemo blagodat za vreme kad nam zatreba pomoć.

Tražimo pomoć i za svaku drugu potrebu!

Tražimo od Boga silu da ne grešimo više!

Poslednja izmena:
Za SDG vezano za Danila u ovog glavi starac je OTAC,koji predaje suD SINU,STRASNI SUD POČINJE,OTVARAJU se knjige.

- - - - - - - - - -

Dan 7:1 Prve godine Valtasara, cara vavilonskog, usni Danilo san i vide utvaru glave svoje na postelji; tada napisa san i pripovedi ukratko.
Dan 7:2 Danilo progovori i reče: Videh u utvari svojoj noću, a točetiri vetra nebeska udariše se na velikom moru.
Dan 7:3I četiri velike zveri iziđoše iz mora, svaka drugačija.
Dan 7:4 Prva beše kaolav, i imaše krila orlova; gledah dokle joj se krila poskuboše i podiže se sa zemlje i stade na noge kao čovek, i srce ljudsko dade joj se.
Dan 7:5 Potom, gle, druga zver beše kaomedved, i stade s jedne strane, i imaše tri rebra u ustima među zubima svojim, i govoraše joj se: Ustani, jedi mnogo mesa.
Dan 7:6 Potom videh, i gle, druga, kaoris, imaše na leđima četiri krila kao ptica, i četiri glave imaše zver, i dade joj se vlast.
Dan 7:7 Potom videh u utvarama noćnim, i gle,četvrta zver,koje se trebaše bojati, strašna i vrlo jaka, i imaše velike zube gvozdene, jeđaše i satiraše, i gažaše nogama ostatak,i razlikovaše se od svih zveri pređašnjih, i imaše deset rogova.
Dan 7:8Gledah rogove, i gle, drugimali rogizraste među onima, atri prva roga iščupaše sepred njim; i gle,oči kao oči čovečije behu na tom rogu, i usta koja govorahu velike stvari.
Dan 7:9Gledah dokle se postaviše prestoli, i starac sede,na kome beše odelo belo kao sneg, i kosa na glavi kao čista vuna, presto Mu beše kao plamen ognjeni, točkovi Mu kao oganj razgoreo.
Dan 7:10 Reka ognjena izlažaše i tečaše ispred Njega,hiljada hiljada služaše Mu, i deset hiljada po deset hiljada stajahu pred Njim;sud sede, i knjige se otvoriše.
Dan 7:11 Tada gledah radi glasa velikih reči koje govoraše onaj rog; i gledah dokle ne bi ubijena zver i telo joj se raščini i dade se da izgori ognjem.
Dan 7:12 I ostalim zverima uze se vlast, jer dužina životu beše im određena do vremena i do roka.
Dan 7:13 Videh u utvarama noćnim, i gle, kaoSin čovečiji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred Njim.
Dan 7:14 I dade Mu se vlast i slava i carstvo da Mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je Njegova vlast večna, koja neće proći, i carstvo se Njegovo neće rasuti.
Dan 7:15 Meni Danilu prenemože duh moj u telu mom, i utvare glave moje uznemiriše me.
Dan 7:16 Pristupih k jednom od onih koji stajahu onde,i zamolih ga za istinu od svega toga. I progovori mi i kaza mi šta to znači:
Dan 7:17Ove četiri velike zveri jesu četiri cara, koji će nastati na zemlji.
Dan 7:18 Ali će sveci Višnjeg preuzeti carstvo, i držaće carstvo na vek i doveka.
Dan 7:19 Tada zaželeh znati istinu o četvrtoj zveri, koja se razlikovaše od svih i beše vrlo strašna, i imaše zube gvozdene i nokte bronzane, i jeđaše i satiraše, a ostatak nogama gažaše,
Dan 7:20 I o deset rogova šta joj behu na glavi, i o drugom koji izraste i tri otpadoše pred njim, o rogu koji imaše oči i usta koja govorahu velike stvari i beše po viđenju veći od drugih.
Dan 7:21 Gledah,i taj rog vojevaše sa svecima i nadvlađivaše ih,
Dan 7:22 Dokle dođe starac, i dade sesudsvecima Višnjeg, i prispe vreme da sveci preuzmu carstvo.
Dan 7:23 Ovako reče:Četvrta zver biće četvrto carstvo na zemlji,koje će se razlikovati od svih carstava, i izješće svu zemlju i pogaziti i satrti.
Dan 7:24Ideset rogova jesu deset careva, koji ćenastati iz tog carstva, a posle njih nastaće drugi, i on će se razlikovati od pređašnjih, ipokoriće tri cara.
Dan 7:25I govoriće reči na Višnjeg, ipotiraće svece Višnjeg, ipomišljaće da promeni vremena i zakone; i daće mu se u ruke za vreme i za vremena i za po vremena.
Dan 7:26Potom ćesesti sud, i uzeće mu se vlast, te će se istrebiti i zatrti sasvim.
Dan 7:27 A carstvo i vlast i veličanstvo carsko pod svim nebom daće se narodu svetaca Višnjeg; Njegovo će carstvo biti večno carstvo, i sve će vlasti Njemu služiti i slušati Ga.
Dan 7:28 Ovde je kraj ovoj reči. A mene, Danila vrlo uznemiriše misli moje, i lice mi se sve promeni; ali reč sačuvah u srcu svom.

ajde bre ne huli.Hristos nije rekao da jedemo Sveto Pismo i Njegovu reč.nego je direktno dao zapovest .što vi ne verujete,to je vas problem.
Zasto je posle kada se Juda pRIČESTIO,SATANA UŠAO U NJEGA?AJDE ODGOVORITE!ako je pričest samo simbolicna,i zasto pominjete Crkvu?Zar Hristos nije to činio licno na taj nacin?Da je Hristos rekao da je pricest samo simbol,ON NE BI TAKODJE REKAO OVO JE KRV MOJA NOVOGA ZAVETA KOJA SE ZA VAS LOMI ZA OTPUSTENJE GREHOVA."
Kroz NJEGOVU KRV doBIJAMO OTPUSTENJE GREHOVA I ZIVOT VEČNI.i NE moze niko da kaze da je to tek onako rekao.
ZATo JE satana usao u Judu,jer nije bio doSTOJAN za PRIčeST,Zato ga psalmist naziva sINOM POGIBLI.
A sta kaze apostol Pavle:
Али човјек нека испитује себе, и тако од хљеба нека једе и од чаше нека пије. Јер који недостојно једе и пије, суд себи једе и пије, не разликујући Тијела Господњега. Зато су међу вама многи слаби и болесни, и доста их умире. Јер да смо сами себе осуђивали, не бисмо били осуђени. А кад нам суди Господ, кара нас, да не будемо осуђени са свијетом“ (1. Кор. 11, 23-32)

- - - - - - - - - -

Mi se i i duhovno i telesno hranimo Hristom.Gle agnjce Bozije koje se raspe za grehe sveta.
Zasto je posle kada se Juda pRIČESTIO,SATANA UŠAO U NJEGA?
Зато што то и није био причест него слика духовног причеста, иначе да је се Јуда причестио сатана не би могао да уђе у њега.
TAKODJE REKAO OVO JE KRV MOJA NOVOGA ZAVETA KOJA SE ZA VAS LOMI пролива ZA OTPUSTENJE GREHOVA."
Прати ме шта пишем, обрати пажњу немој само да прелећеш очима преко текста.
Дајући им вино он је рекао "ово је крв моја" У преводу каже им; моја крв је вино, и ми разумемо да говори о духовном вину о љубави.
Погледајмо шта каже св.Јован Богослов;
Ako rečemo da imamo zajednicu s njim a u tami hodimo, lažemo i ne tvorimo istine.Ako li u vidjelu hodimo, kao što je on sam u vidjelu, imamo zajednicu jedan s drugijem, i krv Isusa Hrista, sina njegova, očišćava nas od svakoga grijeha. Ако у виделу ходимо имамо заједницу с њим и његова крв нас чисти.
Хајде да видимо шта то значи ходити у виделу;
I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.

4 Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema;
5 A koji drži riječ njegovu, u njemu je zaista ljubav Božija savršena; po tom poznajemo da smo u njemu.
Koji govori da u njemu stoji, i taj treba da hodi kao što je on hodio.
9 Koji govori da je u vidjelu, a mrzi na svojega brata, još je u tami.
10 Koji ljubi brata svojega, u vidjelu živi, i sablazni u njemu nema.
11 A koji mrzi na svojega brata, u tami je, i u tami hodi, i ne zna kuda ide, jer mu tama zaslijepi oči.

Шта каже?
Ходити у виделу значи имати љубав према браћи
Да поновимо;
7 Ako li u vidjelu hodimo, kao što je on sam u vidjelu, imamo zajednicu jedan s drugijem, i krv Isusa Hrista, sina njegova, očišćava nas od svakoga grijeha.
Дакле;
Ако имамо љубав према браћи Крв Исуса Христа нас чисти од свакога греха.
Да ли може јасније бити речено да је Љубав Крв Христова?

Poslednja izmena:
Dan 7:6 Potom videh, i gle, druga, kaoris, imaše na leđima četiri krila kao ptica, i četiri glave imaše zver, i dade joj se vlast
ovaj stih me asocira na Hitlera,3rajh.
4 krila kao ptica,ne znam mozda avion.
4 glave moze da bude unija nacista sa Italijom,Hrvatskom,Austrijom,i Nemacka
Mozda nisam siguran.

Zasto je posle kada se Juda pRIČESTIO,SATANA UŠAO U NJEGA?Зато што то и није био причест него слика духовног причеста, иначе да је се Јуда причестио сатана не би могао да уђе у њега.

Pa ne bih bas rekao!Sta je rekao apostol Pavle,jel ti uopšte čitaš ovo?Ako se nedostojno pričesćujemo ,u smrtnom grehu ili gresima,i ako se to ne očisti ispovešću,pokajanjem,..mozemo zestoko da postradamo.ali vi to ne znate,i ne razumete,jer niste to doziveli.a moze i satana da udje ,kao kod Jude,mada to je baš retko,TESKO ONOME KO IZDA SINA ČOVEČIJEGA,BOLJE DA SE NIJE NI RODIO".Zar mu Gospod to nije rekao?čak Ga je i upozorio ,a Juda Ga nije poslušao.

Za SDG zadnja zver tek treba da dodje,ove 3 su prošle.to je 4 rajh ,na celu sa antihristom,izvinite ,ja ne mogu da analiziram ovo brže,ovo je analiziranje,ne tUMACENJE,ne daj Bože.Ja da tumačim! ,ja nisam dostojan da otvorim Sveto Pismo ,a kamoli da ga tumačim.

- - - - - - - - - -

Sve sto ovo pisem vezano za Danila proroka,treba uzeti sa rezervom,ovo je povrsno tumačenje simbolike,iza ovoga ne garantujem nista,a ostalo sto sam pisao ,iza toga stojim.

Back