Žig zveri

A gde to mislim???

Pa ne mozes ti da nagadjas sta je pecat sta zig.
Biblija ti sama kaze sta je.

Ne mozes da kazes, noc je materijalno a svetlost duhovno.
Niti zima je materijalno a leto duhovno.
Niti laz je materijalna a istina je duhovna itd.
Vec je jedno suprotnost drugome.
Tako i zig i pecat.
Zig je lose jer se nesto na silu obelezava pa se kaze zig.
A pecat je dobro jer se nesto dogovorom obelezava.
misli šta hoćeš samo me poslušaj i ne primaj čip kad postane mandatoran...

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
misli šta hoćeš samo me poslušaj i ne primaj čip kad postane mandatoran...
Ne ne.
Nego objasni ti meni za pogresno tvrdjenje gde ja to mislim da mogu oboje da zadrzim?

Zadnjih decenijama su me opominjali da ne gledam TV jer je on ikona zveri, da ne uzimam licnu kartu pa posle ne pasos, pa nikako banovne kartice, pa nikako da kupujem zbog bar koda, pa nikako komjuter jer je on zver pa vakcina je zig itd itd.
Cip je u igri vec najmanje 20 god.

Da sam amslusao sada bi trebao da zivim u pustinji.
A nisam jer osim reci ZIG, poznajem i ostale informacije o tome.
Pa mogu da znam sta je zig sta ne a sta pecat.
Nasuprot svih tih drugih koji zbaju samo rec zig i na njoj ugradjuju mastu.

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email

Ne ne.
Nego objasni ti meni za pogresno tvrdjenje gde ja to mislim da mogu oboje da zadrzim?

Zadnjih decenijama su me opominjali da ne gledam TV jer je on ikona zveri, da ne uzimam licnu kartu pa posle ne pasos, pa nikako banovne kartice, pa nikako da kupujem zbog bar koda, pa nikako komjuter jer je on zver pa vakcina je zig itd itd.
Cip je u igri vec najmanje 20 god.

Da sam amslusao sada bi trebao da zivim u pustinji.
A nisam jer osim reci ZIG, poznajem i ostale informacije o tome.
Pa mogu da znam sta je zig sta ne a sta pecat.
Nasuprot svih tih drugih koji zbaju samo rec zig i na njoj ugradjuju mastu.
žig vladara materjalnog sveta je materjalan...neka tehnologija...ljudi su ranije nagađali šta bi to moglo biti ali sad je tehnologija napredovala toliko da je tehnički postalo moguće da žig bude nešto materjalno...tehnologija...čip koji će moći da kontroliše misli uz pomoć veštačke inteligencije...to nisu više čipovi u kartama ili mobilni telefoni......to je bukvalno tehnologija koju je svetska elita odabrala za način kontrole ljudi...prati malo WEF, Klausa Švaba i ostale elitiste...sa ili bez Biblije oni planiraju da uspostave kontrolu i dominaciju kroz transhumanizam i masovno čipovanje...

žig vladara materjalnog sveta je materjalan...neka tehnologija...ljudi su ranije nagađali šta bi to moglo biti ali sad je tehnologija napredovala toliko da je tehnički postalo moguće da žig bude nešto materjalno...tehnologija...čip koji će moći da kontroliše misli uz pomoć veštačke inteligencije...to nisu više čipovi u kartama ili mobilni telefoni......to je bukvalno tehnologija koju je svetska elita odabrala za način kontrole ljudi...prati malo WEF, Klausa Švaba i ostale elitiste...sa ili bez Biblije oni planiraju da uspostave kontrolu i dominaciju kroz transhumanizam i masovno čipovanje...
Stvar je u tome da informaciju o zigu zveri uzmes iz Biblije a ostalo ne.
Samo tu rec, zig i onda sam izmisljas ostalo a ostale informacije u Bibliji o tome te ne zaninaju na zalost.

Ko ce primiti zig a ko pecat?

Sve zavisi od Bozjeg zakona.

14,9I treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikijem: ko se god pokloni zvijeri i ikoni njezinoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,

Otkrivenje 14,10I on će piti od vina gnjeva....

Otkrivenje 14,12Ovdje je trpljenje svetijeh, koji drže zapovijesti Božije i vjeru Isusovu.

Sta je zig zveri:

Otkrivenje 13,17 I da nitko ne može ni kupiti ni prodati, osim tko ima žig: "ime zvijeri ili broj imena njezina.

U 14 glavi imamo jós jednu potvrdu da je zig, to jest znak u stvari ime zveri:

Otkrivenje 14,11 Dim muke njihove dize se u vijeke vjekova. i neće imati mira dan i noć oni koji se klanjaju Zvijeri i slici njezinoj i tko god primi žig s imenom njezinim.

Sama zver nosi svoj zig:

Otkrivenje 17,5 I na čelu njezinu napisano ime: tajna,
Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskima.

A sta je to pecat Bozji?

Otkrivenje 7,2 I vidjeh drugoga anđela gdje se penje od istoka sunčanoga, koji imaše pečat Boga živoga; i povika glasom velikijem na četiri anđela kojima bješe dano da kvare zemlju i more, govoreći:

Otkrivenje 7,3 Ne kvarite ni zemlje, ni mora, ni drveta, dokle zapečatim sluge Boga našega na čelima njihovima.

A sta je to?

Otkrivenje 14,1 I vidjeh, i gle, jagnje stajaše na gori Sionskoj, i s njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime oca njegova napisano na čelima svojima.

144.000 ( simbolicki broj) su poslednja generacija koja ce proci zig zveri, oni ce kaze Jovan dobiti pecat Bozji na celima jer su odbili zig zveri, a pecat bozji je Bozje ime.
Dok je zig zveri ime zveri na celima njenih sledbenika.
Rec je o simbolici i nasoj odluci za Boga ili protiv boga to jest za zver.
Nasa odluka za boga se zove pecat bozji a nasa odluka za zver se zove zig zveri.

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Poslednja izmena:
Polako.
Dovoljna je samo jedna informacija da pokaze da nije tako iako ce to podici tvoj ego da neces ponovo moci da vidis napisano..

Ta informacija je ova:
Zig zveri ne primaju samo oni koji drze Bozji zakon.

Zig zveri ne moze da se nametne silom protivno volji ljudi.

Dakle, potreban je licni pristanak
.

Jer da moze protiv volje, oni ne bi prvo ekonomski prisilili ljude, a kome to ne pomogne, smrcu.

A cip te uhvati ubaci ga unutra i nema potrebe da te prisiljava da ne mozes da kupis ili prodas ili smrcu.
Razumes?

Pisali smo o tome 100 puta ali nisi hteo da pratis jer ti nije bilo po volji.

Polako.
Dovoljna je samo jedna informacija da pokaze da nije tako iako ce to podici tvoj ego da neces ponovo moci da vidis napisano..

Ta informacija je ova:
Zig zveri ne primaju samo oni koji ne drze Bozji zakon.

Zig zveri ne moze da se nametne protivno volji ljudi.

Jer da moze oni ne bi prvo ih ekonomski prisilili a kome to ne pomognr, smrcu.

A cip te uhvati ubaci unutra i nema potrebe da te prisiljava da ne mozes da kupis ili prodas ili smrcu.
Razumes?

Pisali smo o tome 100 puta ali nisi hteo da pratis jer ti nije bilo po volji.
naravno da može i hoće da se nametne...ako ne možeš bez žiga zveri da kupuješ i prodaješ to je praktično smrtna presuda u modernom društvu ako ne primiš žig jer ne možeš da kupiš hranu, da platiš struju, vodu, stan, grejanje...ako hoćeš da preživiš jedino što možeš je da odeš u neku pećinu i hraniš se šišmišima i skakavcima...

naravno da može i hoće da se nametne...ako ne možeš bez žiga zveri da kupuješ i prodaješ to je praktično smrtna presuda u modrnom društvu ako ne primiš žig jer ne možeš da kupiš hranu, da platiš struju, vodu, stan, grejanje...jedino što možeš je da odeš u neku pećinu i hraniš se šišmišima i skakavcima...
Pa ako ti stavi cip nema potrebe da ti zabranjuje da kupis i prodas jer te samo programira da radis sta oni hoce.

A zato sto nije cip, zato mora ekonomski embargo da uvede.
A posle smrtnu kaznu.

I Otkrivenje kaze pobice mnoge.
Zasto?
Pa ipak nisu prihfatili.
A da je cip, samo ze pozovu, vezu te, ubace ti dr. cip, i onda te programiraju kako hoce.
Razumes?
E sada ako ti bas volis da je uprkos svemu cip, to je druga stvar.

Pa ako ti stavi cip nema potrebe da ti zabranjuje da kupis i prodas jer te samo programira da radis sta oni hoce.

A zato sto nije cip, zato mora ekonomski embargo da uvede.
A posle smrtnu kaznu.

I Otkrivenje kaze pobice mnoge.
Zasto?
Pa ipak nisu prihfatili.
A da je cip, samo ze pozovu, vezu te, ubace ti dr. cip, i onda te programiraju kako hoce.
Razumes?
E sada ako ti bas volis da je uprkos svemu cip, to je druga stvar.
s tobom je nemoguće raspravljati...držiš se svoje priče iako ti je predočeno šta će biti...ego ti brani da vidiš istinu,...videćeš za 5 do 6 godina najkasnije...
da ne pričam o tome da prenebregavaš Isusove zapovesti i ističeš Jahveove kojih se drže i Ilon Mask i Klaus Švab jer je lako držati ih....

s tobom je nemoguće raspravljati...držiš se svoje priče iako ti je predočeno šta će biti...ego ti brani da vidiš istinu,...videćeš za 5 do 6 godina najkasnije...
da ne pričam o tome da prenebregavaš Isusove zapovesti i ističeš Jahveove kojih se drže i Ilon Mask i Klaus Švab jer je lako držati ih....
Znaci ti volis da je cip?
E to je druga stvar.

Ne drzim se svoje price covece.
Koga ovde briga moja prica?
Vec se drzim ostalih informacija koje imamo o zigu u Bibliji.

Ne mozes tako da uzmes samo rec zig u Bibliji a 100 drugih informacija o tome iz Biblije da totalno ignorises jer se protive onome sto si umislio.

Ali ti volis da je zig, onda su sve informacije nebitne.

Poslednja izmena:
jel ti kaže Otkrivenje da je broj žiga 666 i da trebaš da sračunaš da bi prepoznao?
jel Neuralink (ime firme koja pravi čipove za mozak) po grčkoj gematriji (a Novi Zavet je pisan na grčkom) ima broj 666?
i ti misliš da je to slučajnost?
shvataš li koliko je mala verovatnoća da to bude slučajnost?

jel ti kaže Otkrivenje da je broj žiga 666 i da trebaš da sračunaš da bi prepoznao?
jel Neuralink (ime firme koja pravi čipove za mozak) po grčkoj gematriji (a Novi Zavet je pisan na grčkom) ima broj 666?
Ti imas pravo, sve je to slicno.
I sa vakcinama je bilo 90% slicno.
Ali ako poglefas tacno informacije o zigu, a miras da zagrejes stolicu inace nema nista od toga.
Zato mi baökanci zbamo sce povrsno jer smo uvedjeni da smo rodjeni sveznajuci i ne treba da grehjemo stolicu.

Ovo sto si pomrnuo u posti, ti i ha smo vec pricali.
U postu se vidi da si skroz zaboravil.

Secas se Hristove price o sejacu?

Luka 8,5
Iziđe sijač da sije sjeme svoje; i kad sijaše, jedno pade kraj puta, i pogazi se, i ptice nebeske pozobaše ga,

Luka 8,6
A drugo pade na kamen, i iznikavši osuši se, jer nemaše vlage.

ä
Luka 8,7

I drugo pade u trnje, i uzraste trnje, i udavi ga.

Luka 8,8

A drugo pade na zemlju dobru, i iznikavši donese rod sto puta onoliko. Govoreći ovo povika: ko ima uši da čuje neka čuje.

Luka 8,9

A učenici njegovi pitahu ga govoreći: šta znači priča ova?

Luka 8,10

A on reče: vama je dano da znate tajne carstva Božijega; a ostalima u pričama, da gledajući ne vide, i čujući ne razumiju.

Luka 8,11

A priča ova znači: sjeme je riječ Božija.

Luka 8,12

A koje je kraj puta to su oni koji slušaju, ali potom dolazi đavo, i uzima riječ iz srca njihovoga, da ne vjeruju i da se ne spasu.

Luka 8,13

A koje je na kamenu to su oni koji kad čuju s radosti primaju riječ; i ovi korijena nemaju koji za neko vrijeme vjeruju, a kad dođe vrijeme kušanja otpadnu.

Luka 8,14

A koje u trnje pade to su oni koji slušaju, i otišavši od brige i bogatstva i slasti ovoga života zaguše se, i rod ne sazri.

Luka 8,15

A koje je na dobroj zemlji to su oni koji riječ slušaju, i u dobrome i čistom srcu drže, i rod donose u trpljenju. Ovo govoreći povika: ko ima uši da čuje neka čuje.

Evo pogledaj vec sam ti to pokazao:

ne zazirem ja...gematrija nije matematika i nije nauka...to je pokušaj ljudi da na osnovu slova
Ti zloupotrebljavas broj 66u koji nije nigde dat za raspoznavanje nekig antihrista.
Vec samo zveri iz Otkrivenja.

666 ima vezu samo sa zveri.
I originalni tekst ne sadrzi 666.
Vec slova.

Broj laznog trojstva 666

U izvornom tekstu ne pise broj 666.
Pise u prevodu jer je u prevodima vec izracunat.
Izvorno se ne nalazi broj 666 vec slova.
Grcka slova.
Chi
Xi

Stigma.
Ta slova nemaju nikakav znacaj niti kao slova znace 666, vec tek kada se uzme njihova brojcana vrednost..

Posto je Jovan Otkrivenje pisao na Grckom a u grckom izvnornom tekstu imamo sledeca slova a ne borj 666

109-cac9ee2207676e2261ac7e0c6b43329a.jpg

,, onda slova imaju vrednost.
Chi ima 600
XI 60
Stigma 6

= 666

Zato jovan kaze da izracunamo.
A u prevodima je vec izracunato.

Ti imas pravo, sve je to slicno.
I sa vakcinama je bilo 90% slicno.
Ali ako poglefas tacno informacije o zigu, a miras da zagrejes stolicu inace nema nista od toga.
Zato mi baökanci zbamo sce povrsno jer smo uvedjeni da smo rodjeni sveznajuci i ne treba da grehjemo stolicu.

Ovo sto si pomrnuo u posti, ti i ha smo vec pricali.
U postu se vidi da si skroz zaboravil.

Secas se Hristove price o sejacu?

[TR]
[td]
Luka 8,5

[/td][td]
Iziđe sijač da sije sjeme svoje; i kad sijaše, jedno pade kraj puta, i pogazi se, i ptice nebeske pozobaše ga,

[/td]​
[/TR]
[TR]
[td]
Luka 8,6

[/td][td]
A drugo pade na kamen, i iznikavši osuši se, jer nemaše vlage.

[/td]​
[/TR]
[TR]
[td]
Luka 8,7

[/td][td]
I drugo pade u trnje, i uzraste trnje, i udavi ga.

[/td]​
[/TR]
[TR]
[td]
Luka 8,8

[/td][td]
A drugo pade na zemlju dobru, i iznikavši donese rod sto puta onoliko. Govoreći ovo povika: ko ima uši da čuje neka čuje.

[/td]​
[/TR]
[TR]
[td]
Luka 8,9

[/td][td]
A učenici njegovi pitahu ga govoreći: šta znači priča ova?

[/td]​
[/TR]
[TR]
[td]
Luka 8,10

[/td][td]
A on reče: vama je dano da znate tajne carstva Božijega; a ostalima u pričama, da gledajući ne vide, i čujući ne razumiju.

[/td]​
[/TR]
[TR]
[td]
Luka 8,11

[/td][td]
A priča ova znači: sjeme je riječ Božija.

[/td]​
[/TR]
[TR]
[td]
Luka 8,12

[/td][td]
A koje je kraj puta to su oni koji slušaju, ali potom dolazi đavo, i uzima riječ iz srca njihovoga, da ne vjeruju i da se ne spasu.

[/td]​
[/TR]
[TR]
[td]
Luka 8,13

[/td][td]
A koje je na kamenu to su oni koji kad čuju s radosti primaju riječ; i ovi korijena nemaju koji za neko vrijeme vjeruju, a kad dođe vrijeme kušanja otpadnu.

[/td]​
[/TR]
[TR]
[td]
Luka 8,14

[/td][td]
A koje u trnje pade to su oni koji slušaju, i otišavši od brige i bogatstva i slasti ovoga života zaguše se, i rod ne sazri.

[/td]​
[/TR]
[TR]
[td]
Luka 8,15

[/td][td]
A koje je na dobroj zemlji to su oni koji riječ slušaju, i u dobrome i čistom srcu drže, i rod donose u trpljenju. Ovo govoreći povika: ko ima uši da čuje neka čuje.

[/td]​
[/TR]
kovid vakcine su bile generalna proba... nisu bile mandatorne ali se stvarala atmosfera da ako ne primiš onda ne mariš za bližnje te si loš čovek...čip će naravno moći i da detektuje da li imaš neki virus...i opet će ići priča da ako ne uzmeš čip nisi socijalno odgovoran...

kovid vakcine su bile generalna proba... nisu bile mandatorne ali se stvarala atmosfera da ako ne primiš onda ne mariš za bližnje te si loš čovek...čip će naravno moći i da detektuje da li imaš neki virus...i opet će ići priča da ako ne uzmeš čip nisi socijalno odgovo
🫣
To sa virusom je pitanje dok je Tramp ziv.
Procitaj Isusovu pricu o sejacu.

2. Timotiju 4,3Jer će doći vrijeme kad zdrave nauke neće slušati, nego će po svojijem željama nakupiti sebi učitelje, kao što ih uši svrbe

По неким информацијама црвене јунице ове године пуне 3 године, постоји 9 чистих свештеника, одређено имање на Маслинској Гори је већ 12 година у власништву једног рабина, да ли то значи могућност почетка изградње трећег храма?

По неким информацијама црвене јунице ове године пуне 3 године, постоји 9 чистих свештеника, одређено имање на Маслинској Гори је већ 12 година у власништву једног рабина, да ли то значи могућност почетка изградње трећег храма?
Po pismu treci hram je trebao da izgradi Mesija i stvori drzavu Izrail..
A on je vec bio pre 2000 gio i drzavu je stvori uno itd.

Dakle 3 hram i junice i ova sadanja drzava vise nemaju nikakve veze sa Biblijom i prorocanszbima.

Mmogi jevreji odbavuju tu novu drzavu jer nije nacinjena od Mesije.

Osim toga Mesija je sagradio 3 hram.

Po pismu treci hram je trebao da izgradi Mesija i stvori drzavu Izrail..
A on je vec bio pre 2000 gio i drzavu je stvori uno itd.

Dakle 3 hram i junice i ova sadanja drzava vise nemaju nikakve veze sa Biblijom i prorocanszbima.

Mmogi jevreji odbavuju tu novu drzavu jer nije nacinjena od Mesije.

Osim toga Mesija je sagradio 3 hram.
Како је месија могао саградити трећи храм кад га јевреји још увијек чекају?

Pa objasnio sam
Mnogo puta sam to sve iznosio ovde na forumu sa dokazima.

Luka 13,34Jerusalime, Jerusalime, koji ubijaš proroke i zasipaš kamenjem poslane k sebi! koliko puta htjeh da skupim čeda tvoja kao kokoš gnijezdo svoje pod krila, i ne htjeste!

Mesija je hteo da ih sakupi i sagradi Hram ali nisu hteli.
Prorocanstvo to predvidja, ali ako budu hteli.
Niko nece na primer u carstvo Bozje koji nece.
Ali nisu hteli.

Po pismu sami jevreji ocekuju Mesiju koji ce sakupiti sva plemena i sagraditi hram.
Dakle i po hebrejima samo Mesija moze da sagradi hram i stvori drzavu Izrail.

Da su ga prihvatili kao Mesiju to bi se desilo.
Ali nisu.

Ovu drzavu mnogi rabini odbacuju jer nije ju stvorio Mesija vec neznabosci.
Cak neki rabini nece da lete Izrailskim avionima.
Zato se mnogi i ne sele tamo
Ali 3 hram je izgradjen.
Sada je to duhovni hram.
Da li bi bio stvarni treci zidani hram da su ga prihvatili?
Mislim da je rec o duhovnom hramu jer je rakav izgradjen za vreme Mesije.
Isus mnogo toga govori u simbolima ili alegoriji.

Dakle nista tamo ne odgovara prorocanstvu niti ce Mesija vise graditi hram.
Mesija je vec bio.
Ako budu nesto gradili ako Bog uopste to dozvoli?
To vise nema nikave veze sa prorocanstvom.
Cak se rakav hram protibi Bogu
Marko 14,58Mi smo čuli gdje on govori: ja ću razvaliti ovaj HRAM koja je rukama načinjena, i za tri dana načiniću drugi koji neće biti rukama načinjen.

Isus ih indirektno podseca.

Jovan 2,18A Jevreji odgovarajući rekoše mu: kakav nam znak pokazuješ, da to možeš činiti?

Jovan 2,19Isus odgovori i reče im: razvalite OVAJ HRAM, i za tri dana ću ga podignuti.

Jovan 2,20A Jevreji rekoše: četrdeset i šest godina građena je ovaj HRAM, a ti za tri dana da je podigneš?

Jovan 2,21A on govoraše za crkvu tijela svojega.

Jovan 2,22A kad usta iz mrtvijeh, opomenuše se učenici njegovi da ovo govoraše, i vjerovaše pismu i riječi koju reče Isus.

[TR]
[td][/td]
[td][/td]

[/TR]

Ово пророчанство (Матеј 24,1-2.)
је познавао и римски цар Јулијан ( Flavius Claudius Јulianus; 331.-26.06.363. владао од 361.-363. ) Који је у хришћанским изворима назван Јулијан Апостата тј. Отпадник пошто је напустио хришћанство и вратио се у паганство.
Matej 24,1I izišavši Isus iđaše od crkve, i pristupiše k njemu učenici njegovi da mu pokažu građevinu crkvenu.
Matej 24,2A Isus reče im: ne vidite li sve ovo? Zaista vam kažem: neće ostati ovdje ni kamen na kamenu koji se neće razmetnuti.

Чинио је велике уступке Јеврејима
и покренуо их да граде 3 храм у Јерусалиму али су радови прекинути на натприродан начин. То описује Theodore у својој Црквеној историји.
Theodoret пише у Црквеној историји (3,20) да су радови чак били и започети (363. год.) али су због јаког земљотреса и ватрених кугли с неба морали бити обустављени
. А Јеврејски градитељи који су се окупили из целог света, су прекинули посао и разбежали се сваки на своју страну. Цар је обезбедио средства али је план пропао. Неко већи од свих земаљских царева је рекао да то неће успети.

Земаљска светиња у којој су свештеници, који су били изабрани између људи, обављали симболичну службу и приносили жртве за себе и за народ. Животињске жртве које су представљале праву жртву, је постојала све дотле докле није принесена та права жртва, од тог тренутка је она изгубила своју намену и сваки смисао, постала је непотребна. Сва служба је пренесена у праву, небеску светињу и њу обавља прави првосвештеник који је себе принео на жртву за спас човечанства, наш Спаситељ и Господ Исус Христос, зато би градња још једне земаљске светиње била не само бесмислена , него би представљала и директно супротстављање Богу…

Opet si zaboravio?
druže jesi ti čitao matej 24?
jasno opisuje da u to vreme će biti ono što vi maštate da tek treba da bude.
što se tiče preobraženja to je tačno samo što se ne zna da li je prošlo šest ili osam dana od kad je rekao
a to što ste se vi uhvatili otkrovenja i piščeve bulaznosti koji je jeo bunike a pojedinim crkvenim kanonima se inače tretira kao apokrif a koju niko živ ne može da rastumači sem vas sektaša :mrgreen: da bi lagali sami sebe i jadni čekali otvaranje pečata i slušate trube i čekali antihrista je vaš problem

Evo ti servirano ali moras da zagrejes stolicu

Samo sto balkanac nece da ju zagraje on je vec rodjen sa sve znanjem.
Tu lezi zec

Kada je trebalo to da se desi da se Izrail vrati?
I sta sve jos po Tori
Evo sta kazu judaisti:

Prema Tanahu, ove stvari će se dogoditi u vreme kad se pojavi Mesija:

a) povratak izgubljenih plemena (5.Moj 30:3, Isaija 11:11-12 43:5-6, Jeremija 3:18 30:3, 32:37, Jezekilj 11:17, 36:24)

b) obnova Hrama (Isaija 2:2-3, 56:6-7, 60:7, 66:20, Jezekilj 37:26-27, 40-44, Malahija 3:4, Zaharija 14:20-21)

v) svetski mir (Mihej 4:1-4, Osija 2:20, Isaija 2:1-4, 60:18, 65:25)

g) Mesija vlada Izraelom u vreme kad svi drže Toru (Jezekilj 37:24, 5.Moj 30:8.10, Jeremija 31:32, Jezekilj 11:19-20, 36:26-27).

d) svi znaju za Boga (Zah 3:9, 8:23, 14:9,16; Isa 45:23, 66:23; Jer 31:33; Jez 38:23; Psa 86:9; Sof 3:9)

Mesija mora da bude direktan potomak Davida i Solomona, iz plemena Jude (1.Moj 49:10; 2. Sam 7:12-14; 1.Dnv 22:9-10). Loza se nastavlja samo sa oca na sina (4.Moj 1:1-18)
i Mesija mora imati zemaljskog oca i biti ,,običan covek.

Ima vise stvari koje treba da se dogodi i ko da ih ostvari.
Samo Mesija.
Izraila je mogao da vrati samo Mesija.
Ali nije jer su ga odbacili.
Trebao je onda da sagradi Hram.
I jeste ga sagradio.

Mesija je vec bio.

Svako vracanje Izraila u Izrail posle Mesije i bez Mesije nema vise nikakve veze sa prorocanstvima.

Osim toga nemamo u Izrailu danas 12 plemena.

Razgovarao sam o tome sa Rabijem Fergusonom Frankfurt i on mi je to potvrdio.
Osim toga jevreji su vec toliko izmesani sa drugim narodima da genetski ni priblizno nisu oni jevreji koji su usli u Hanan kaze on.
Pa ni oni za vreme Hrista cak ne.

đavo je vladar materjalnog sveta,, a Bog duhovnog
pečat materjalnog sveta je materjalni tj. čip, a pečat Božji je duhovni...

ti dakle misliš da možeš da primiš čip kada ga svi budu primali i da zadržiš Božji pečat?
neće moći
mani se pečatiranja i žiga

26. Јер каква је корист човеку ако сав свет добије а души својој науди? Или какав ће откуп дати човек за своју душу?
27. Јер ће доћи Син човечији у слави Оца свог с анђелима својим, и тада ће се вратити свакоме по делима његовим.
28. Заиста вам кажем: имају неки међу овима што стоје овде који неће окусити смрт док не виде Сина човечијег где иде у царству свом.

druže jesi ti čitao matej 24?
jasno opisuje da u to vreme će biti ono što vi maštate da tek treba da bude.
što se tiče preobraženja to je tačno samo što se ne zna da li je prošlo šest ili osam dana od kad je rekao
a to što ste se vi uhvatili otkrovenja i piščeve bulaznosti koji je jeo bunike a pojedinim crkvenim kanonima se inače tretira kao apokrif a koju niko živ ne može da rastumači sem vas sektaša :mrgreen: da bi lagali sami sebe i jadni čekali otvaranje pečata i slušate trube i čekali antihrista je vaš problem
Moras da izneses protiv argumente a ne da dokazujes vredjanjem i omalovatavanjem sagovornila.
Samo pokazujes sta je tvoja vera ucinila od tebe.
Uzmes otkrivenje pa dokazes suprotno onome sto smo rekli .
Ali ti to ne znas pa ppkuwacas primitivizmom., pljuvanjem.

mani se pečatiranja i žiga

26. Јер каква је корист човеку ако сав свет добије а души својој науди? Или какав ће откуп дати човек за своју душу?
27. Јер ће доћи Син човечији у слави Оца свог с анђелима својим, и тада ће се вратити свакоме по делима његовим.
28. Заиста вам кажем: имају неки међу овима што стоје овде који неће окусити смрт док не виде Сина човечијег где иде у царству свом.
I odma posle 6 dana se to ispunilo.
3 ucenika su ga videli isto kao sto ce doci u svom carstvu tako ce izgledati.

Gramatika izvornog teksta namerno kaze, posle 6 dana da bi ukazala na ispunjenje toga.

Matej 17,1I poslije šest dana uze Isus Petra i Jakova i Jovana brata njegova, i izvede ih na goru visoku same.

Matej 17,2I preobrazi se pred njima, i zasja se lice njegovo kao sunce a haljine njegove postadoše bijele kao svijet.

Matej 17,3I gle, ukazaše im se Mojsije i Ilija, koji s njim govorahu.

Matej 17,4A Petar odgovarajući reče Isusu: Gospode! dobro nam je ovdje biti; ako hoćeš da načinimo ovdje tri sjenice: tebi jednu, a Mojsiju jednu, a jednu Iliji.

Matej 17,5Dok on još govoraše, gle, oblak sjajan zakloni ih; i gle, glas iz oblaka govoreći: ovo je sin moj ljubazni, koji je po mojoj volji; njega poslušajte.

Matej 17,6I čuvši učenici padoše ničice, i uplašiše se vrlo

.Matej 17,7I pristupivši Isus dohvati ih se, i reče: ustanite, i ne bojte se.

Matej 17,8A oni podignuvši oči svoje nikoga ne vidješe do Isusa sama.

Matej 17,9I silazeći s gore zapovjedi im Isus govoreći: nikom ne kazujte što ste vidjeli dok sin čovječij iz mrtvijeh ne ustane.

Njih trojica su videla delic Bozjeg caestva i Hristovu slavu.

Poslednja izmena:
Moras da izneses protiv argumente a ne da dokazujes vredjanjem i omalovatavanjem sagovornila.
Samo pokazujes sta je tvoja vera ucinila od tebe.
Uzmes otkrivenje pa dokazes suprotno onome sto smo rekli .
Ali ti to ne znas pa ppkuwacas primitivizmom., pljuvanjem.
25. Ето вам казах унапред.

26. Ако вам дакле кажу: Ево га у пустињи, не излазите; ево га у собама, не верујте.

27. Јер као што муња излази од истока и показује се до запада, такав ће бити долазак Сина човечијег.

28. Јер где је стрвина онамо ће се и орлови купити.

29. И одмах ће по невољи дана тих сунце помрчати, и месец своју светлост изгубити, и звезде с неба спасти, и силе небеске покренути се.

30. И тада ће се показати знак Сина човечијег на небу; и тада ће проплакати сва племена на земљи; и угледаће Сина човечијег где иде на облацима небеским са силом и славом великом.

31. И послаће анђеле своје с великим гласом трубним; и сабраће избране Његове од четири ветра, од краја до краја небеса.

32. Од смокве научите се причи: кад се већ њене гране помладе и улистају, знате да је близу лето.

33. Тако и ви кад видите све ово, знајте да је близу код врата.

34. Заиста вам кажем: овај нараштај неће проћи док се ово све не збуде.

35. Небо и земља проћи ће, али речи моје неће проћи.

36. А о дану том и часу нико не зна, ни анђели небески, до Отац мој сам

čitaj nesrećni glasniče čitaj

Back