Žig zveri

Videli smo dakle da nasuprot Glasnikovoj tvrdnji da apostol Pavle tvrdi da u Novom Zavetu od zapovesti iz Starog Zaveta važe samo 10 Božijih zapovesti, Sveto Pismo uči da važe i zapovesti o biblijskim praznicima i zakoni o desetku i prinosima. Evo 1 primer kako u Novom Zavetu i dalje važe i druge zapovesti koje je Bog dao ljudima u Starom Zavetu:
"1 I kad uđe u Jerihon i prolažaše kroza nj,
2 I gle, čovek po imenu Zakhej, koji beše starešina carinički, i beše bogat,
3 I iskaše da vidi Isusa da Ga pozna; i ne mogaše od naroda, jer beše malog rasta;
4 I potrčavši napred, pope se na dud da Ga vidi; jer Mu je onuda trebalo proći.
5 I kad dođe Isus na ono mesto, pogledavši gore vide ga, i reče mu: Zakheju! Siđi brzo; jer mi danas valja biti u tvojoj kući.
6 I siđe brzo; i primi Ga radujući se.
7 I svi, kad videše, vikahu na Njega govoreći da grešnom čoveku dođe u kuću.
8 A Zakhej stade i reče Gospodu: Gospode! Evo pola imanja svog daću siromasima, i ako sam koga zaneo vratiću onoliko četvoro.

9 A Isus mu reče: Danas dođe spasenje kući ovoj; jer je i ovo sin Avraamov.
10 Jer je Sin čovečiji došao da nađe i spase šta je izgubljeno." Luka 19:1-10
Vidimo da Zakhej postupa po zakonu koji je Bog dao još u Starom Zavetu:
"1 Ko ukrade vola ili ovcu ili kozu, i zakolje ili proda, da vrati pet volova za jednog vola, a četiri ovce ili koze za jednu ovcu ili kozu." 2 Moj. 22:1
i još kaže da je za takav postupak poštovanja Božije zapovesti date u Starom Zavetu došlo spasenje kući njegovoj i da je zbog toga on sin Avraamov, tj. da je pravedan. Vidimo da Zakhej ide i dalje u činu pokajanja, pa kaže da će i pola imanja dati siromasima što je saglasno i sa Hristovim Jevanđeljem koje je još strože od Tore, jer Gospod kaže: "kazano je: ne čini preljubu, a ja vam kažem da svaki koji pogleda na ženu sa željom u srcu svome već je učinio preljubu" i sl., a u pogledu davanja mimimum je desetak i prinosi kao u Starom Zavetu, a "ko hoće savršen da bude neka razda sve svoje imanje i ide za mnom", kao što su činili u istoriji mnogi hrišćanski monasi, ali i mnogi Hrišćani u prvoj Crkvi. U pogledu vraćanja ukradenog mimimum je 2 Moj. 22:1 i sl. starozavetne zapovesti, kao što je Zakhej učinio rekavši: "vratiću onoliko četvoro", uz to on je postupio i više od toga, tj. jevanđeljski rekavši da će i pola imanja dati siromasima.

Nije sija nego vrat.
Zamenjeno ili ukinuto, isto.
Isus je ispunio zakon i zato on vise nije aktuelan.
A videli smo da apostoli zbog toga dele zakona na dva dela i jedno i drugio zovu zakon.
Isus nije dosao i rekao, starozavetni zakon vise ne vazi.
Vec ga je ispunio, ceo taj zakon je bio jevandjelje, govorio je o njemu unapred.
Sada je on svojim zivotom, radom, i smrcu, ispunio sve sto je zakon sa svim svojimc eremonijama i praznicima unapred o njemu govoiro.
Starozavetni zakon je bio senka Hristovog zivota i dela.
Sada je dosla stvarnost, ne treba nam vise senka.
Dok moralni zakon ostaje, nije bio senka i apsotoli ga zovu posbenim zakonom.
Kada ti ovo osnovno ne znas, ja neznam sta da ocekume od tebe?

A sada o ukidanju:

Jev 7:11 Ako je, dakle, savršenstvo postalo kroz levitsko sveštenstvo (jer je narod pod njim zakon primio), kakva je još potreba bila govoriti da će drugi sveštenik postati po redu Melhisedekovom, a ne po redu Aronovom?
Jev 7:12 Jer, kad se promeni sveštenstvo, mora se i zakon promeniti.
Jev 7:13 Jer za koga se ovo govori On je od drugog kolena, od kog niko ne pristupi k oltaru.
Jev 7:14 Jer je poznato da Gospod naš od kolena Judina izadje, za koje koleno Mojsije ne govori ništa o sveštenstvu.
Jev 7:15 I još je više poznato da će po redu Melhisedekovom drugi sveštenik postati,
Jev 7:16 Koji nije postao po zakonu telesne zapovesti nego po sili života večnog.
Jev 7:17 Jer svedoči: Ti si sveštenik vavek po redu Melhisedekovom.
Jev 7:18 Tako se ukida predjašnja zapovest, što bi slaba i zaludna.
Jev 7:19 Jer zakon nije ništa savršio; a postavi bolju nadu, kroz koju se približujemo k Bogu.
Jev 7:20 I još ne bez zakletve:
Jev 7:21 Jer oni bez zakletve postaše sveštenici; a Ovaj sa zakletvom kroz Onog koji Mu govori: Zakle se Gospod i neće se raskajati: Ti si sveštenik vavek po redu Melhisedekovom.
Jev 7:22 Toliko boljeg zaveta posta Isus jamac.
Jev 7:23 I oni mnogi biše sveštenici, jer im smrt ne dade da ostanu.
To što navodiš:
"Jev 7:18 Tako se ukida predjašnja zapovest, što bi slaba i zaludna."
se odnosi na ovo: "Jev 7:16 Koji nije postao po zakonu telesne zapovesti nego po sili života večnog", a telesne zapovesti su zapovesti o telesnom obrezanju i klanju i žrtvovanju životinja, a što je navedeno u stihovima iza tih, a koje ne navodiš:
"26 Jer takav nama trebaše poglavar sveštenički: svet, bezazlen, čist, odvojen od grešnika, i koji je bio više nebesa;
27 Kome nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najpre za svoje grehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer On ovo učini jednom, kad sebe prinese.
28 Jer zakon postavlja ljude za sveštenike koji imaju slabost; a reč zakletve koje je rečena po zakonu, postavi sina vavek savršena."
Prema tome, taj drugi zakon koji više ne važi je zakon o obrezanju i prinošenju životinjskih žrtava, samo je on ukinut, a zakon koji je Hristos ispunio i dao i nama primer i silu Duha Svetoga da ispunjavamo jeste 10 Božijih zapovesti, zakon o praznicima, desetku, vraćanju ukradenog, čistom i nečistom jelu, o opraštanju duga i drugi zakoni, tj. oni i dalje važe, nisu ukinuti, zamenjeno je samo sveštenstvo, pa sad imamo Melhisedekove sveštenike koji npr. prinose hleb i vino, a ranije je bilo Aronovo sveštenstvo koje je prinosilo životinjske žrtve i tako je staro sveštenstvo zamenjeno novim, stari zavet zamenjen novim, to je smisao - da su dakle zakoni ostali (ovi koje pomenuh, a koje i Pismo pominje), zamenjen je samo Zavet, zamenjeno je sveštenstvo, nije više stari zavet koji se morao stalno potvrđivati životinjskom krvlju već novi koji je potvrđen krvlju Predvečnog Jagnjeta Isusa Hrista. Stari Zavet je u tom smislu ukinut, ukinut je zavet koji je bio nesavršen, čije su zapovesti bile ispisane na kamenu, a sad u savršenom novom zavetu ispisane su u srcima ljudskim ispunjenim Duhom Svetim, znači ostaju sve zapovesti koje pomenuh da Pismo navodi da ostaju, samo sad imamo Novi zavet (potvrđen krvlju Jagnjeta Hrista) koji nam omogućuje da te zapovesti ispunimo. Zahvaljujući toj krvi Isusa Hrista dobili smo pravo da primimo silu Duha svetoga da sada možemo ispuniti starozavetni zakon (koji ne samo da nije ukinut nego i pooštren), a ranije nismo mogli ispuniti, jer nismo imali silu Duha Svetoga, a bili smo dužni ispuniti. A nismo imali silu, jer smo bili pod vlašću greha, a grešni ne mogu primiti bezgrešnog Duha u smislu da stalno prebiva u njima. A kad je Hristos platio cenu umesto nas dobili smo pravo na Duha samo ako prihvatimo Hristovu žrtvu, tj. ako odlučimo da idemo Njegovim primerom, tj. da činimo što je On činio, tj. da vršimo Njegov zakon - "Ako me volite, zapovesti Moje vršite", reče Hristos. Ako ne vršimo zapovesti, tj. ako ne volimo Hrista, onda je On uzalud postradao za nas i onda idemo u svojom voljom izabrane večne muke razdvojenosti od ljubavi Hristove. Zato se Hristos i molio ovako: "Ne molim se Oče za sve nego za one koje si mi dao", a to su oni koji hoće da idu putem Hristovim, koji Ga vole, koji ispunjavaju Njegove zapovesti i ti će ići u Carstvo Nebesko. Onima koji ne vrše Njegove zapovesti, Njegov zakon, tj. koji vrše bezakonje, On će na sudu reći: "Idite od Mene svi koji činite bezakonje, jer vas ne poznajem".

Poslednja izmena:
Zadnjih par decenija sam imao prilike da cujem od raznih grupa koje su se molile postile vapile istrazivale, koale, preklinjale i onda im je navodno bog otrkio pa i Njegov dolazak.
Neverovatne hronologije itd.
Ali sve je to ostalo unazad.
Svaka teroija koja proracunava njegov dolazak, je osudjeno na propast.

Bog nece otkriti svoj dolazak do pred sam kraj, jer ako bi ga otrio, mnogi bi rekli:

Do 2035 cu raditi sta hocu a onda cu 2035. 31 decembra prihvatiti Hrista.
Upravo zato je bog zadrzao Hristov dolazak kao tajnu za sve generacije.

A kada ce ta Bozja tajna biti otrkivena?
Otk 10:1 I videh drugog andjela jakog gde silazi s neba, koji beše obučen u oblak, i duga beše na glavi njegovoj, i lice njegovo beše kao sunce, i noge njegove kao stubovi ognjeni;
Otk 10:2 I imaše u ruci svojoj knjižicu otvorenu, i metnu nogu svoju desnu na more, a levu na zemlju.
Otk 10:3 I povika glasom velikim, kao lav kad riče; i kad on povika, govoraše sedam gromova glasove svoje.
Otk 10:4 I kad govoriše sedam gromova glasove svoje, htedoh da pišem, i čuh glas s neba koji mi govori: Zapečati šta govoriše sedam gromova, i ovo ne piši.
Otk 10:5 I andjeo kog videh gde stoji na moru i na zemlji, podiže ruku svoju k nebu,
Otk 10:6 I zakle se Onim koji živi va vek veka, koji sazda nebo i šta je na njemu, i zemlju i šta je na njoj, i more i šta je u njemu, da vremena već neće biti;
Otk 10:7 Nego u dane glasa sedmog andjela kad zatrubi, onda će se svršiti tajna Božija, kao što javi svojim slugama prorocima.
Otk 10:8 I glas koji čuh s neba, opet progovori sa mnom i reče: Idi i uzmi knjižicu otvorenu iz ruke onog andjela što stoji na moru i na zemlji.
Ako su mnoge lažne hronologije propale, ne znači da će prava, istinska propasti. I ako je propao Hitlerov "treći rajh" i ako će propasti Antihristovo lažno hiljadugodišnje carstvo (a zapravo samo 3,5-godišnje) ne znači da će propasti isitinsko Hristovo hiljadugodišnje carstvo. Ti kažeš i ovo:
"Bog nece otkriti svoj dolazak do pred sam kraj, jer ako bi ga otrio, mnogi bi rekli:
A kada ce ta Bozja tajna biti otrkivena?",
a onda navodiš biblijske citate među kojima i ovaj stih: "Nego u dane glasa sedmog andjela kad zatrubi, onda će se svršiti tajna Božija, kao što javi svojim slugama prorocima". U Pismu piše "svršiti", a ti kažeš "otkriti", a to nije isto. Bog će tada završiti svoju tajnu, a otkrio je i ranije kada će je završiti. A otkrio je baš zato da bismo izbegli sve zamke lukavoga, da nas ne prevare. Ap. Pavle kaže da će dan Gospodnji doći kao lupež noću, ali za nevernike, a ne za vernike za koje kaže: "A mi nismo u noći da nas taj dan zastane iznenada". Prema tome, Bog nam i otkirva kada će to biti da ne bismo padali u obmane mnogih lažnih proroka koji kažu "evo samo što nije došao" ili onih drugih koji kažu "neće On još zadugo doći". Prema tome, Bog nam otkriva pravo vreme svog dolaska, otkriva nam istinu koja nas utvrđuje u spasenju, a svakako da čas naše lične smrti nam nije poznat i zato stražimo svaki dan pored našeg saznanja o godini Drugog dolaska.

Imas srece da zastupas citav niz neznabozackih ucenja kao zivot posle msrit i slicno, inace bi te napljuvali vec hiljadu puta zbog proracunjavanje Hristovog dolaska.
Jer u principu znaju oni da u tome nema nista lose, ali kada vide da je neko protivan njihovom ucenju, onda to proracunjavanje koriste kao najveci okidac za pljuvanje.
Učenje o životu duše posle smrti je biblijsko učenje, a adventističko učenje o nesvesnom stanju duše posle smrti je neznabožačko učenje. O tome sam detaljno pisao na blogu pod nalogom "Avakum", pa tamo svako može o tome pročitati.

Sta se desilo sa tobom i tvojom grupom Carstvo Bozje.
Bozja rec daje dovoljno informacija.
Ali je treba dobro i strpljivo proucavati sa molitvom da u njoj nadjemo odgovor.
Ono sto je tamo otkriveno, Bog nece posebno nekome otkrivati izvan nje, jer je vec dato.
Ali kada ljudi pored pogace traze hleba.
Cesto im se javi necastivi pa im daje i informacije a oni misle Bog.
Pogledajte prilog 582093
Sa mnom i mojom grupom se ništa nije desilo. Mi sledimo Sveto Pismo, to sam jasno pokazao, a ovo što kažeš za mene važi upravo za tebe, samo ti svesno menjaš teze i klevećeš me i dalje. Ali, Gospod reče: "Svojim ćeš se rečima opravdati i svojim osuditi". Inače, Luter je govorio da se drži u svemu Svetog Pisma, a nije se držao u svemu. Dok se mi pravoslavni držimo u svemu Svetog Pisma, jer je ono reč Božija.

Kako da nigde ne pise u pismu?
To sto ti neznas da pise a meni prebacujes da ne pise?
Lepo ti pise da praznici vise ne vaze i da su ispzmunjeni.
Nemaju vise svrhu.
Lepo ti pise da je Aronovo svestenstvo ukinuto.
A svestenicka sluzba u kojoj spadaju sve ceremonije i praznici.
Par puta ti to navodim i opet on kaze ne pise?
Cak ne znas ni o desetku u Melhusedekovom svestenstvu da pise?

Sto se tice apostola Pavla?
Meni zvuci kao da ti njega odbacujes?
Nekako ti se njegova pisanja ne uklapaju u tvoje ucenje?

Lepo sam ti pokazao kada ce bog objaviti svoj dolazak i to ne nekoj grupi, vec svim vernima istovremeno.
Nema manipulisanja.

Evo kada ce Bog objaviti svoj dolazak i kome.
Da si ovo znao, ne bi bio prevaren moj Cb.
Na to ti već odgovorih u prethodnim postovima, zato ti rekoh da se strpiš da ne bih ponavljao bespotrebno. Sve je odgovoreno.
Slava Bogu za sve!

Na to ti već odgovorih u prethodnim postovima, zato ti rekoh da se strpiš da ne bih ponavljao bespotrebno. Sve je odgovoreno.
Slava Bogu za sve!
Zao mi je ali samo negiras jasne stihove.
To moras da cinis jer bi ti pala gradjevina na kojojs e sada nalazis a koja ti je milija od istine.
Zamku ste samis ebi napravili.
Trazili ste nesto od Gospoda za sta je on u otrkivenju vec objavio kada ce se saznati.
Posto Gospod nece onda to da vam objavui, on onda dozvoljava da dodje necastivi i da vam neke informacije koje ce vas vezati da bi postali slepi za svaku istinu.

2. Solunjanima 2,2Da se ne date lasno pokrenuti od uma, niti da se plašite, ni duhom ni riječju, ni poslanicom, kao da je od nas poslana, da je već nastao dan Hristov.
2. Solunjanima 2,3Da vas niko ne prevari nikakijem načinom; jer neće doći dok ne dođe najprije otpad, i ne pokaže se čovjek bezakonja, sin pogibli,
2. Solunjanima 2,4Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sjesti u crkvi Božijoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
2. Solunjanima 2,5Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio?
2. Solunjanima 2,6I sad znate što zadržava da se ne javi u svoje vrijeme.
2. Solunjanima 2,7Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.
2. Solunjanima 2,8Pa će se onda javiti bezakonik, kojega će Gospod Isus ubiti duhom usta svojijeh, i iskorijeniti svjetlošću dolaska svojega;
2. Solunjanima 2,9Kojega je dolazak po činjenju sotoninu sa svakom silom, i znacima i lažnijem čudesima,
2. Solunjanima 2,10I sa svakom prijevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.
2. Solunjanima 2,11I zato će im Bog poslati silu prijevare, da vjeruju laži;
2. Solunjanima 2,12Da prime sud svi koji ne vjerovaše istini, nego volješe nepravdu.
Kao sto vidis, hronologija tu ne pomaze, Hristov dolazak ometaju razni dogadjaji da ne dodje u svoje vreme.
Nece doci po hronologiji.
Ali oni koje su ove istine odbacili, dozvolili su da budu prevareni i Bog dozvoljava da ih sile tame prevare i da veruju laz.
Nece im bog otrkiti dan s voga dolaska, vec necastivi ce im objaviti lazi.
Jer traze hleba pored pogace.

Učenje o životu duše posle smrti je biblijsko učenje, a adventističko učenje o nesvesnom stanju duše posle smrti je neznabožačko učenje. O tome sam detaljno pisao na blogu pod nalogom "Avakum", pa tamo svako može o tome pročitati.
Ovde ne govorimo o adventistickom ucenju vec o biblijskom ucenju.
O Hristovom ucenju.
I bas to sto govoris pokazuje koji duh se umesao u vasu grupu.

Ako su mnoge lažne hronologije propale, ne znači da će prava, istinska propasti. I ako je propao Hitlerov "treći rajh" i ako će propasti Antihristovo lažno hiljadugodišnje carstvo (a zapravo samo 3,5-godišnje) ne znači da će propasti isitinsko Hristovo hiljadugodišnje carstvo. Ti kažeš i ovo:
"Bog nece otkriti svoj dolazak do pred sam kraj, jer ako bi ga otrio, mnogi bi rekli:
A kada ce ta Bozja tajna biti otrkivena?",
a onda navodiš biblijske citate među kojima i ovaj stih: "Nego u dane glasa sedmog andjela kad zatrubi, onda će se svršiti tajna Božija, kao što javi svojim slugama prorocima". U Pismu piše "svršiti", a ti kažeš "otkriti", a to nije isto. Bog će tada završiti svoju tajnu, a otkrio je i ranije kada će je završiti. A otkrio je baš zato da bismo izbegli sve zamke lukavoga, da nas ne prevare. Ap. Pavle kaže da će dan Gospodnji doći kao lupež noću, ali za nevernike, a ne za vernike za koje kaže: "A mi nismo u noći da nas taj dan zastane iznenada". Prema tome, Bog nam i otkirva kada će to biti da ne bismo padali u obmane mnogih lažnih proroka koji kažu "evo samo što nije došao" ili onih drugih koji kažu "neće On još zadugo doći". Prema tome, Bog nam otkriva pravo vreme svog dolaska, otkriva nam istinu koja nas utvrđuje u spasenju, a svakako da čas naše lične smrti nam nije poznat i zato stražimo svaki dan pored našeg saznanja o godini Drugog dolaska.

2. Solunjanima 2,2Da se ne date lasno pokrenuti od uma, niti da se plašite, ni duhom ni riječju, ni poslanicom, kao da je od nas poslana, da je već nastao dan Hristov.
2. Solunjanima 2,3Da vas niko ne prevari nikakijem načinom; jer neće doći dok ne dođe najprije otpad, i ne pokaže se čovjek bezakonja, sin pogibli,
2. Solunjanima 2,4Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sjesti u crkvi Božijoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
2. Solunjanima 2,5Ne pamtite li da sam vam ovo kazivao još kad sam kod vas bio?
2. Solunjanima 2,6I sad znate što zadržava da se ne javi u svoje vrijeme.
2. Solunjanima 2,7Jer se već radi tajna bezakonja, samo dok se ukloni onaj koji sad zadržava.
2. Solunjanima 2,8Pa će se onda javiti bezakonik, kojega će Gospod Isus ubiti duhom usta svojijeh, i iskorijeniti svjetlošću dolaska svojega;
2. Solunjanima 2,9Kojega je dolazak po činjenju sotoninu sa svakom silom, i znacima i lažnijem čudesima,
2. Solunjanima 2,10I sa svakom prijevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.
2. Solunjanima 2,11I zato će im Bog poslati silu prijevare, da vjeruju laži;
2. Solunjanima 2,12Da prime sud svi koji ne vjerovaše istini, nego volješe nepravdu.
Kao sto vidis, hronologija tu ne pomaze, Hristov dolazak ometaju razni dogadjaji da ne dodje u svoje vreme.
Nece doci po hronologiji.
Ali oni koje su ove istine odbacili, dozvolili su da budu prevareni i Bog dozvoljava da ih sile tame prevare i da veruju laz.
Nece im bog otrkiti dan s voga dolaska, vec necastivi ce im objaviti lazi.
Jer traze hleba pored pogace.

Evo pomozite mi da vidimo sta Jovan ovde kaze. da na osnovu njegovih zapisa, saznamo nesto vise o Zveri kako ga jovan naziva,to jest, Antihristu o cijem zigu pricamo?

Otk 1:4 Od Jovana na sedam crkava koje su u Aziji: blagodat vam i mir od Onog koji jeste, i koji beše, i koji će doći; i od sedam duhova koji su pred prestolom Njegovim;

O kome govori jovan?

O Hristu koji jeste, postoji.
Bese, bese medju nama ali ta rec bese, govori da sada nije.
i onda on odma dodaje, opet ce doci.
Znaci bice opet medju nama.

Onda sam Isus kaze:
Otk 1:8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

Jeste, on i dalje zivi, bio je medju nama i sada nije jer bese, ali ce opet doci.

Na drugom mestu Hristos u Otrkivenju kaze:

Otk 2:8 I andjelu crkve smiranske napiši: Tako govori Prvi i Poslednji, koji beše mrtav, i evo je živ:

Bese, biio je mrtav, znaci nije ga bilo na neki nacin ali je opet tu, on je ziv, on sada jeste.

4 zivotinje kazu isto:

Otk 4:8 I svaka od četiri životinje imaše po šest krila naokolo, i unutra puna očiju, i mira ne imaju dan i noć govoreći: Svet, svet, svet Gospod Bog Svedržitelj, Koji beše, i koji jeste, i koji će doći.

On je bio medju nama, i sada jeste ziv, nije direktno medju nama, ali ce doci.
Bice opet.

4 staresine kazu:

Otk 11:17 Govoreći: Hvalimo Te, Gospode Bože Svedržitelju, koji jesi, i beše, i bićeš, što si primio silu svoju veliku, i caruješ.

On jeste, zivi, posotji, bese, bio je ali nije jer cim bese nije, ali ce opet biti, svedrzitelj.

Sledeci tekst nam govori o Antihristu:

Otk 17:8 Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.

Razni teoreticari o antihristu zanemaruju ove reci jer im ruse teorije.
A sve navedene predhodne reci iz iste knjige od istog pisca, nam pomazu da na osnovu bilije,rzumemo i ove reci o antirhristu, to jest zveri.

Ko ce biti zver, pa ovaj ili onaj, gledaju u bucnost?

Zver trebamo traziti u proslosti, jer je ona to vec bila, dakle ne neka nova sila, pa cemo tako znati ko ce biti zver u bucnosti.
To jest antihrist.
Zver, antihrist je bese, znaci bila je zver, antihrist, sada nije, ali ce doci opet, bice opet.

Poslednja izmena:
Da ne bi bilo zabune da je zver antihrist.

Otk 17:11 I zver koja beše i nije, i ona je osmi, i jeste od sedmorice i u propast ide.

Otk 14:8 I drugi andjeo za njim ide govoreći: Pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode.
Otk 14:9 I treći andjeo za njim ide govoreći glasom velikim: Ko se god pokloni zveri i ikoni njenoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,

Otk 20:4 I videh prestole, i sedjahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina.

Otk 13:11 I videh drugu zver gde izlazi iz zemlje, i imaše dva roga kao u jagnjeta; i govoraše kao aždaha.
Otk 13:12 I svu vlast prve zveri činjaše pred njom; i učini da zemlja i koji žive na njoj pokloni se prvoj zveri kojoj se isceli rana smrtna.
Otk 13:13 I učini čudesa velika, i učini da i oganj silazi s neba na zemlju pred ljudima.
Otk 13:14 I vara one koji žive na zemlji znacima, koji joj biše dani da čini pred zveri, govoreći onima što žive na zemlji da načine ikonu zveri koja imade ranu smrtnu i osta živa.
Otk 13:15 I bi joj dano da dade duh ikoni zverinoj, da progovori ikona zverina, i da učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zverinoj.
Otk 13:16 I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,
Otk 13:17 Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njenog.
Otk 13:18 Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njen šest stotina i šezdeset i šest.

I u zadnjem tekstu vidimo da je zver, to jest antihrist, postojala,o.

Vec delovala, bila zver u istoriji sveta.
Ona ima smrtnu ranu koju je tada dobila i od koje ce ponovo ozdraviti.

Antihrist je stara sila, ne neka nova.
Samo ce dobiti silu od druge zveri, koja ce uceniti druge drzave da ucine isto.

Situacija i uslovi ce se stvoriti za to.

Da pogledamo sledeci tekst.

Evo tekst.

1Tim 4:2 U licemerju laža, žigosanih na svojoj savesti,

Sta kaze Pavle, kako se to neki zigosu, jer to opet neko cipiranje bilo u njihovo vreme?

Otk 13:16 I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,

Da pogledamo i ovaj tekst:

Otk 7:1 I potom videh četiri andjela gde stoje na četiri ugla zemlje, i drže četiri vetra zemaljska, da ne duše vetar na zemlju, ni na more, ni na i kakvo drvo.
Otk 7:2 I videh drugog andjela gde se penje od istoka sunčanog, koji imaše pečat Boga Živoga; i povika glasom velikim na četiri andjela kojima beše dano da kvare zemlju i more, govoreći:
Otk 7:3 Ne kvarite ni zemlje, ni mora, ni drveta, dokle zapečatim sluge Boga našeg na čelima njihovim.
Otk 7:4 I čuh broj zapečaćenih, sto i četrdeset i četiri hiljade zapečaćenih od svih kolena sinova Izrailjevih;

U isto vreme dok zver stavlja zig na CELO i ruku, bog zapecacuje verne?

Pitanje?
Posto pobornici teorije zavere o zigu zveri tvrde da je zig zveri cipiranje.
Cipira li to bog isto svoje verne?

Nastavak:

Pitanje?

Otk 13:15 I bi joj dano da dade duh ikoni zverinoj, da progovori ikona zverina, i da učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zverinoj.
Otk 13:17 Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njenog.
Otk 13:18 Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njen šest stotina i šezdeset i šest

Nastavak:

Pitanje?

Otk 13:18 Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njen šest stotina i šezdeset i šest
Проблем је што ти ниси свестан да се речима неке ствари не могу описати. Не можеш речима описати осећања јер сви ми различито осећамо, један догађај два човека неће доживети на исти начин. Идеје се такође не могу описати речима па понекад морамо и да цртамо, да стварамо менталне слике као би онај коме причамо створио представу шта му говоримо.
А ти си се ухвато за речи о доказујеш речима неке идеје које су само у твом уму.
Речима које у написане у Библије ти можеш доказати шта год пожелиш.
Антихрист, звери, жиг звери и сличне сзтвари из Библије се могу препознати тек када се десе, па ми видимо да се та слика поклапа са сликом коју даје Библија.
Догађаје који су описани у откровењу већ можемо наслутити да се приближавају по стварима које се дешавају у свету.
Јевреји се спремају да изграде трећи храм
Појава робота и вештачке интелигенције
Појава чипова који ће бити уграђивани у дирекно у мозак а који ће вештачкој интелигенцији омогућито да осећањима контролише наше понашање је најављена за следећу годину.
И многе друге ствари указују на могући развој догађаја у блиској будућности.
Ми сад можемо да стварамо приче; биће овако, биће онако
Свако гради заблуиду а после је љубоморно брани и то ће га одвести у пропаст јер неће бити у стању да препозна догађаје који следе. Неће зато што је у свом уму изградио погрешне представе,

Poslednja izmena:
Stvarno nema potrebe Jevanđeljima verovati ni neverovati jer ona ništa ne dokazuju. Ona su napisana kako bi shvatili duhovnu prirodu čoveka sa svim njegovim i dobrim i lošim osobinama i kako bi uvideli šta je to u nama što je potrebno menjati, transformisati.
Način na koji su napisana nam pomaže da izoštrimo našu mentalnu prirodu kako bi pravilno shvatili svete stihove.
Barem ja tako posmatram Jevanđelja, ne bavim se njihovom istinitošću. Treba sve te metafore i alegorije dešifrovati, ali to je i draž ovog učenja.
Ja mislim da ti nisi dovoljno ozbiljno shvatio apostola Pavla njegovo insistiranje na jevandljelju, tj. da si tek druga strana iste medalje - one koja ga negira. Jevandjelje nam ne sluzi da shvatamo duhovnu prirodu coveka kroz mentalnu prizmu. a sto se tice desifrovanja, pa sam reci ko je od nas ovde na forumu pravi desifrant.
  • 2. Solunjanima:
  • 1,6-10 Pošto je pravedno u Boga da uzvrati muku onima koji vas muče, a vama stradalnicima spokojstvo sa nama kada se javi s neba Gospod Isus s andjelima sile svoje, u ognju plamenome, koji će osuditi one koji ne poznaju Boga i ne pokoravaju se JEVANDJELJU Gospoda našega Isusa Hrista. Takvi će biti osudjeni na večnu pogibao od LICA Gospodnjega i od slave sile njegove kada dodje u onaj Dan da se proslavi u svetima svojima i pokaže se divan u svima verujućima, jer poverovaste SVEDOČANSTVU NAŠEMU.
  • 2,12 Da budu osudjeni svi koji ne verovaše istini, nego zavoleše nepravdu
  • 2,13-14 ... u svetinji Duha i veri istine, na koje nas prizva kroz JEVANDJELJE NAŠE, (1. Solunjanima 1,5 Jer JEVANDJELJE NAŠE nije propovedano samo rečju, nego i u sili i u Duhu Svetome...), da zadobijete slavu Gospoda našega Isusa Hrista
p.s. da sad marsovcima trebamo da objasnimo sta je hriscanstvo sta bismo rekli
ja - da je ono cetvorojevandjelje svedocanstva Isusovog oci u oci, dok bi covek, te potom Pavlovog svedocanstva koje je sustinski Gospodnje otkrivenje, gde on potvrdjuje ovo cetvorojevandjelje, insistira na vec predatom jevandjelju od apostola. On i oni potvrdjuju jedni druge istorijski na saboru u jerusalimu, a i zajednickim delovanjem generalno.

Poslednja izmena:
Проблем је што ти ниси свестан да се речима неке ствари не могу описати. Не можеш речима описати осећања јер сви ми различито осећамо, један догађај два човека неће доживети на исти начин. Идеје се такође не могу описати речима па понекад морамо и да цртамо, да стварамо менталне слике као би онај коме причамо створио представу шта му говоримо.
А ти си се ухвато за речи о доказујеш речима неке идеје које су само у твом уму.
Антихрист, звери, жиг звери и сличне сзтвари из Библије се могу препознати тек када се десе, па ми видимо да се та слика поклапа са сликом коју даје Библија.
Догађаје који су описани у откровењу већ можемо наслутити да се приближавају по стварима које се дешавају у свету.
Јевреји се спремају да изграде трећи храм
Појава робота и вештачке интелигенције
Појава чипова који ће бити уграђивани у дирекно у мозак а који ће вештачкој интелигенцији омогућито да осећањима контролише наше понашање је најављена за следећу годину.
И многе друге ствари указују на могући развој догађаја у блиској будућности.
Ми сад можемо да стварамо приче; биће овако, биће онако
Свако гради заблуиду а после је љубоморно брани и то ће га одвести у пропаст јер неће бити у стању да препозна догађаје који следе. Неће зато што је у свом уму изградио погрешне представе,
I u svetu tome sto napisa, ti bas izabra cipove?
.
Jer navodno ne moze biblijom da se pronadje zig zveri, vec osecanjima ili sta god.
Pa ga ti svojim osecanjima nadje da je cip, a na rec pljunu?
Rec na koji se Hristos oslanjase i govorase nam, PISANO JE.
Ocigledno tI rec ne idgovara jer Rusi tvoj cip I kaze da cip ne moze biti.
Ali otkrivenje nam bas govori da se zig zveri otkriva biblijom i svedocanstvom Hristovim.

Zig zveri bis ne postoji i niko ne moze reci, evo ga pogledajte.
Ali sada mozemo vec znati na osnovu reci, da cip zig zveri ne moze biti.

I ugradjivanje nekog cipa u mozak ili bilo gde, koji navodno kontrolise nasu volju.
Ne cini nas krivima ako ne prihvatili dobrovoljno.

Po Otkrivenju, ko nece i ne moze prihvatiti zig zveri ako ne bude hteo.
A cip, hoces neces mogu ti ga siloom dati.
Tada ne podlezes krivici pred bogom.

Kada ljudima oduznes rec, sto i i otkrivenje kaze.
Kada im ubijes dva svedoka, Stari i novi zavesti, rec bozju.
Onda im sve mozes reci da je cip a i sve drugo.
A kako ces im reci?
OPET RECIMA.
Samo ne sme onima iz biblije jer je to navodno lose?
Lose jer rusi sve teorije teoreticara pa im je zato lose.
Bolje onda da sruse poverenje u rec.
Bozju pisanu rec.
A opet ce recima dokazivati sta je zig zveri?
Nece osecanjima.
Ali samo da nisu one reci iz pisma.
Jer ne podupiru razna osecanja koja vec mnogo godina iznedruju razne teorije o zigu zveri, zavisno od napretka nauke i tetnike.
Nekada zig zveri, behu licne Karte pa zdravstvene knjizice pa pasosi, pa televozor pa pre njega slike itd.

Pa kako da te razumem kada se i ti koristis recima a rece da ne moze recima?
Ajde malo osecnja ali bez reci?
Objasni mi smajlima sta je zig zveri.
Koristi smajlije koji izrazavaju oscenja.

A bez biblije kao ne mozes dokazati sta zelis?
Tek onda.
I tu je problem tvoje pobune jer kada se rec bozja koristi, ne mozes dokazati sta zelis.

Ti kazes ne rec?

Rec ostavi po strani u stvari kazes.
Dok bozja rec kaze, da ce bas recju iz biblije i isvedcanstva ljudi razotrkiti zver i njen zig.
I zato ti nikada neces shvatiti sta je zig zveri, jer odbacujes temelj za razumevanja ziga zveri.
Rec.

Odbacujes jer ti ona rusi sve te cipove i slicnre neozbiljne ali zabvne teorije.
da pogledamo:
Off 20:4 I videh prestole, i sedjahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za SVEDOCANSTVO Isusovo i za REC Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina.

Ko su ovi poseceni gore?
Oni koji su razotrkivali ko je zver i sta je zig zveri, Bozjom recju oi svedocanstvom kaze pismo.

Otkri 6:9 I kad otvori peti pečat, videh pod oltarom duše pobijenih za reč Božiju i za SVEDOCASTVO koje imahu.

Zasto im je to svedocastvo dato?

Off 12:11 I oni ga pobediše krvlju Jagnjetovom i rečju svedočanstva svog, i ne mariše za život svoj do same smrti.

Ti ljudi ce pobediti sotonu, prvu zver, njen zig, njenu ikonu, i njijove zamke na osnovu svedocanstva koje je i njima dato kao Jovanu, Ivanu.
I oni imaju svedocanstvo na osnovu kojeg ce moci da svedoce i razotrkivaju sotonine prevare i da prepoznaju zadnje doagadjaje i da odbace zver i njen zig.

Samo za one koji se drze bozje reci a ovi sto ne, ne moraju.
Videli smo gore u datoj bozjoj reci, da je zver bila, i nije i opet ce biti.

Sto znaci da zver moramo da trazimo u proslosti.
Ko je to bio zver, jer ce ona ponovo biti.
Cesto sam naglasavao da moramo prvo da otrkijemo ko je zver, jer cemo onda lakse utvrditi sta je zig zveri.
Ali intersovanje za to je -0.
Upravo zato sto rusi sve omiljene price teoreticara zavere zig zveri.

Videli smo da Zver i Bog u isto vreme stavljaju, Bog pecat a zver zig na celo ljudi.
Kaze se zig, da bi se tako naglasila suprotnost.
Ustvari za zver je to isto pecat.
Njen pecat.
Dok bi gledano iz ugla zveri, bozji pecat za nju bio zig Bozji.

Ako zver bukvalno stavlja cip na celo ili ruku, u umove ljudi, onda i bog mora da stavlja cip.

Verovatno da andjeli jos rade na tome i prave cipove na nebu?

Ali svakome je jasno da nije tako.
Ova informacija iz otrkvienja totatlno negira cip ili slicno.

Pitanje?
Božiji pečat se neće koristiti za kupovinu i prodaju pa ne mora da bude materjalan.
Božiji pečat će verovatno biti nevidljiv.
Đavolji žig će biti materjalan. To znači da će najverovatnije biti čip

Božiji pečat se neće koristiti za kupovinu i prodaju pa ne mora da bude materjalan.
Božiji pečat će verovatno biti nevidljiv.
Đavolji žig će biti materjalan. To znači da će najverovatnije biti čip

A to kako se kome prohte.
Zavisi od teorije koja se trenutno sledi.
Biblija se po vama uklapa u teoriju, a ne teorija u izvestaj.

Ne moze to kako ko od vas kako izabere.
Moras da sledis kompletan izvestaj, izvora koji govori o zigu zverinom.
To jest biblije.
Zig zveri se ne koristi za kupovinu i prodaju, vec ti kupovina i prodaja, biva zabranjena ako ne prihvatis zig

Otk 13:18 Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njen šest stotina i šezdeset i šest.

Ono sto oni koji misle da je zig zveri cip, zaboravljaju.

Jeste da niko ne moze da kupi i proda, osim da ima jednu od 3 stvari.

Dok poborci ziga, forsiraju samo jednu stvar, jer kaos to rekoh, drze se teorija ne izvestaja koji nam govori o zigu.

1.Zig zveri, ili 2.ime zveri ili 3. broj njenog imena.

Dakle ne mora da ima zig, zveri, da bi kupovao i prodao ako nece.
Ali ako nece zig zveri, onda mora da ima ime zveri ili broj njenog imena.
Kada bi zig zveri bio cipiranje, onda bi samo to moralo da se ima.

Ali ako ne prihvatis jedno od ovih troje, zabranice ti da kupujes i prodajes, to jest da mozes da zivis.

Zavrsices na ulici ili zatvoru, neces imati sta da jedes.
Logicno je da ce morati da uklone papirni novac da bi ovo mogli da sprovedu.
Jer ako imas na stranu papirni novac, godinama mozes da ga trosis.
A da bi to mogli da sprovedu da te prisile da prihvatis jednu od ovih 3 stvari,, moze da bude cip ili ako ne cip, cip u nekom tvom dokumentu.
Kroz taj cip mogu da blokiraju tvoj novac itd.
Biometrijski cip u nekom dokumentu je cak dovoljan da te sprece da ne moras da kupujes i prodajes.

Ali kada bi samo to ucinili, to bi bilo super.
Samo da te ostave na miru, jesces i travu ako treba.
Nema mesta brigi vise.

Ali cip se moze samo iskoristiti kao oruzje za porihvatanje onoga sto ce biti zig zveri, ne kao zig.

Cip se i krositi danas za sve vrste placanja.
On nikako ne mora da bude u tvom telu da bi ti zabranili da kupujes i prodajes, putujes.
Snodenu su na daljinu ponistili biometrijski pasos da nije mogao da putuje dalje.

Dakle nije smao zig zveri, vec jedna od 3 stvari.

Zig, ili ime zveri ili broj imena njenog.

Pa kako da te razumem kada se i ti koristis recima a rece da ne moze recima?
Ajde malo osecnja ali bez reci?
Objasni mi smajlima sta je zig zveri.
Koristi smajlije koji izrazavaju oscenja.
Па већ сам ти дао одговор у предходном посту.
Али оно шта човек не очекује то не може ни да види

Back