markons82
Elita
- Poruka
- 21.291
Jel si uradio ono sto sam ti rekao!?Ja stvarno ne znam kakve tto veze ima sa mojim internetom
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel si uradio ono sto sam ti rekao!?Ja stvarno ne znam kakve tto veze ima sa mojim internetom
Jos nismo zakljucili da li koci komp ili internet...
Pubg lite ping 50-55,LOL mi izbaca da mi je fps 159, i 70 ms i koci svako malo kao i Pubg Lite.Nisu zahtjevne igrice u poredjenju na komp koji imamtrebas da naucis da proveris neke stvari. kao recimo ides u task manager i network activity pratis. ako nije upaljeno nista od aplikacija,opterecenost mora biti 0-3%. ne znam sta igras,ja kad igram dotu2,tacno osetim i najmanje probleme sa internetom. mada sam na to sad zaboravio jer nemam nikakve probleme sa 4g ruterom. obicno ako nesto nije u redu,ping ce da skace stalno izmedju 30 i 45ms,a kad je sve u redu onda mora stajati mirno od 28-33ms. jel ima tvoja igrica da pokazuje ping u toku igre,to je kljucno.
U Leagu of Legends mi je fps 159 i 70 ms to mi gore pise.Zakoci na nekoliko sekundi i tako svakih 2 minuta.U pocetku mi nije kocilo prvoh 2,3 dana kad sam komp nabavioCisto sumnjam da je racunar, gubljenje FPS-a i stucanje je uglavnom povezano sa internetom, pogotovo sto igra igre koje nisu zahtevne. Nisam video sta je napisao da ima....
Ako mu se desava da mu zastane ili "stucne" pa mu se sve desi odjednom, recimo 20sec prodje pa mu se sve "isporuci" odjedno, onda je net. Jbg umoran sam jako pa mi mozak spava....
Ping 50-55 kad igram Pubg lite i kociZa početak se uveri da je problem sa internetom (proveri ping ako je dostupan info), ali isprati i ostale resurse (cpu, memorija,...)
Ja imam ugovor sa nasim Telekomom Crna Gora.Placam i TV,internet i fiksni.Ne moze to kod njih.Ja sam njih zvao i oni su kao urafili neka podesavanja i kao namjestili paretre.I ja restartovao ruter kao sto su rekli.I opet kociPozovi provajdera i pitaj ga na koji su te NAT stavili, ako ti je CG-NAT trazi da te prebace na klasicni NAT. Jako puno ljudi ima problema, pogotovo u MP igrama kada je to u pitanju.
Ako nece kazi da u ugovoru koji si potpisao sa njima pise da ce oni tebi obezbediti nesmetan internet i tako ta sranja a tebi zbog posla kojim se bavis programi koje koristis ZAHTEVAJU da je classic NAT a ne CG ( carrier grade ) NAT. I da ako nece da te vrate ( pod uslovom da si na CG-NAT ) krse odredbe ugovora...
Ja imam ugovor sa nasim Telekomom Crna Gora.Placam i TV,internet i fiksni.Ne moze to kod njih.Ja sam njih zvao i oni su kao urafili neka podesavanja i kao namjestili paretre.I ja restartovao ruter kao sto su rekli.I opet koci
Citam i niko nije spomenuo.
- Idi u Command Promt (startuj kao admin), kucaj: ping google.com -t
Isprati i vidi da li imas packet loss ili lagovanje.
- Koji hardver imas u tom PC-u ? Nigde nije pomenuto.
- Jesi proverio temperature ? Skini HWiNFO64 ili MSIAfterburner sa Rivatunerom.
Pitam za hardver jer i PUBG Lite i LOL mogu da rade i na mom starom q9650/gt1030/6gb ddr2 rama koji je iz 2009-e godine izuzev grafike koja je svakako slaba (i da ima ~150fps). A pitam i iz razloga da vidimo da li imas SSD, da nije do hdd-a da ti bode.
Za temperature isto pitam jer moze i CPU i GPU da obaraju klok i prave probleme.
U svakom slucaju pingovanje ima da ti pokaze imas ili nemas problem sa internetom. Ako ga nemas u command promtu a imas u igrama, mozda i nije do interneta. Sve sto sam ti napomenuo, u jednom trenutku sam se suocavao sa problemima i trebalo je vremena dok skontam gde je koji problem bio za ovih 20 godina.
a koji je server na Lol-u jel evropski neki? ne igram Lol ali mislim da je 70ms veliki ping jer u igraonici u Nisu vidim da ljudi igraju na nekih 30-40ms. kako god bilo,mislim da sa 70ms pingom ne sme da koci,moze samo da laguje. ako koci,to vise lici da ti nesto vuce velik protok i krade internet ili da imas prekide u konekciji. od prekida u konekciji nema nista gore za igrice. javi se privatno da ti nesto posaljem da testiras.
evropski europe westa koji je server na Lol-u jel evropski neki? ne igram Lol ali mislim da je 70ms veliki ping jer u igraonici u Nisu vidim da ljudi igraju na nekih 30-40ms. kako god bilo,mislim da sa 70ms pingom ne sme da koci,moze samo da laguje. ako koci,to vise lici da ti nesto vuce velik protok i krade internet ili da imas prekide u konekciji. od prekida u konekciji nema nista gore za igrice. javi se privatno da ti nesto posaljem da testiras.
Meni sve super radi osim te dvije igrice i csgo kad igram zakoci ponekadAko su ga prebacili na CG-NAt pinkovanje googla nece nista pokazati. Mene kada su bili prebacili sve je radilo osim Blizzard servera i jos nekih MMO servera od igar koje sam igrao. To mi se desilo 3x i sva tri puta nakon pisanja u roku od 24 casa su me vratili i sve je radilo kao i pre. A ja nisam jedini koje je imao probleme, uglavnom bio je rec o MTS-u
Pitao sam koje ima kompnente al nije odgovorio....
NAcin koji je opisao mi deluje da je rec o CG-NAT-u jer se isto i meni desavalao. Radi pa zastane, pa "isporici" sve odjednom, kod laga koji je izazvan hardware-om ( tvojim ) to retko bude slucaj.
Hajde ovako napisi mail direktno tvom provajderu.Meni sve super radi osim te dvije igrice i csgo kad igram zakoci ponekad
Command Promt sve je u redu islo je normalno i pokazivalo mi je 43msCitam i niko nije spomenuo.
Pitam za hardver jer i PUBG Lite i LOL mogu da rade i na mom starom q9650/gt1030/6gb ddr2 rama koji je iz 2009-e godine izuzev grafike koja je svakako slaba (i da ima ~150fps). A pitam i iz razloga da vidimo da li imas SSD, da nije do hdd-a da ti bode.
Za temperature isto pitam jer moze i CPU i GPU da obaraju klok i prave probleme.
U svakom slucaju pingovanje ima da ti pokaze imas ili nemas problem sa internetom. Ako ga nemas u command promtu a imas u igrama, mozda i nije do interneta. Sve sto sam ti napomenuo, u jednom trenutku sam se suocavao sa problemima i trebalo je vremena dok skontam gde je koji problem bio za ovih 20 godina.
Nema problema u command promtCitam i niko nije spomenuo.
Nema kod nas ipv6. Nisi bas jasan ko sto kazen markons82, kakvi spajkovi od 50? Do susedne zemlje je ping >50ms preko okena i preko 130ms.Ne znam ima li veze IPv4 i IPv6