Ženstvenost

fali to sto ja pokusavam da pricam o opstem pojmu a ti odlazis u pojedinacne primere i tako mi pokazujes da pojam nema smisla...
a ja mislim da pojam mora imati zajednicki imenitelj sa pojedinacnim primerima, inace ne bi postojao...

Opet se slazem! Itekako ga ima!
Razlika je u tome sto ja kazem da je zajednici imenitelj manji od subjektivnosti ocenjivaca zenstvenosti.

Mislim da su ti pojmovi muzevnost i zenstvenost...sta znam...
Uopste vishe nisu aksiom privlacnosti , pa malo gube na tezini , i naravno mixuje se definicija onoga sto oznacavaju.... i eto konflikta...

Zayebano je...ja se malo zeyebavam ali generalno..sve moze da se objasni i vako i nako...postoje neki ljudi,meni se bar chini..na koje "reagujesh"nekako primarno..shta znam..mislim da to nije samo fizichka privlachnost...nego shta ona predstavlja...

Ja sam odgovorio vec na pochetku-ukratko: sve shto te na zeni motivishe da je oplodish.

thd35fb9b0-1.gif

:lol:

zenstvenost bi trebala da bude ona 'slabija' strana zenske osobe... ona strana koja trazi nekoga na koga moze da se osloni... nekoga u koga moze da ima poverenja... ko ce da je zastiti od svega loseg sto dodje i ko ce sa njom podeliti sve dobro... na zalost, neke zene danas pokusavaju da prikazu kako to i nije bas tako... posebno izrazeno na ovom forumu... kako su jake... kako one mogu same... 'moderne', tako to zovu... nikad ne mogu da shvatim ko je tu u vecoj zabludi... one same, pricajuci to, ili neki muskarci koji im veruju? a onda... posle vecere sa prijateljima, na primer, vrate se kuci same... i primete neku novu boru oko ociju... pogledaju u kalendar i vide da je dosla jos jedna nova godina a da su one bez ikoga ko ce ih poljubiti u ponoc... razmisljaju o jos jednom danu za koji su starije... pomisle kako njihove drugarice vec imaju decu koja krecu u skolu... i... pomisle kako to i nije bas zivot kakav su zamisljale za sebe... zenstvenost je nesto sto... pa... sto dozvoljava nama da se osecamo bitnijim nego sto, stvarno, jesmo... i podseca nas da moramo da vas cuvamo... od svih losih stvari... tako nezne i ranjive, kakve, u stvari, i jeste...

najbitnije mi je da pred nekim koga volim mogu da budem ono sto jesam. sto znaci da kada sam slaba, mogu to otvoreno da pokazem. nisam shvatila riletov post kao misljenje da su zene slabe, vec da, kada sam slaba, mogu da imam podrsku, ma sta ta podrska znacila. isto tako mislim da svaki muskarac, ako zaista ima pravu osobu pored sebe, treba da moze da pokaze sveje slabosti onda kada se tako oseca, i da zna da je naisao na razumevanje. u tome i jeste sustina ljubavi. ako ja pred svojim deckom ne mogu da pokazem da mi se u tom trenutku srusio svet, ako naidjem na santu leda nezainteresovanu za moje probleme, ebes onda to...to kad sam jaka, svakako da je lakse deliti sa nekim cvrkutave trenutke. ali, brajko moj, ako te nema da mi das podrsku kada me nesto slomi onda..
isto tako, meni zaista imponuje da je muskarac jaci od mene. nekako, to mi je onda to. jedino sto tesko nadjem takve ali dobro. sad ce zene da kazu da sam konzervativna i neupucena ali meni muskarac zaista i jeste neka vrsta utocista. a ko ce mi to biti ako ne on, meni najbliskije bice. isto tako sam srecna kad znam da je on dosao da sa mnom razgovara o nekim svojim nedoumicama, ne sa ortakom. nekako, ta uzajamna podrska bi trebalo da se prozima i da bude obostrana.
i jos nesto. najgori oblik samoce je samoca u vezi. a to je onda kada ne smes da pokazes svoj strah, svoju slabost. tada znaj da si sa pogresnom osobom, da si sam.

Na ovoj temi očekujem odgovore muškaraca... bar jedan ozbiljan odgovor... :)
Izvinjavam se zbog ove diskriminacije :) (kao protivtežu mogu da postavim temu ''Muževnost'' :) ), ali me prevashodno interesuje šta muškarci podrazumevaju pod ženstvenošću...?
Da li se ženstvenost ogleda u izgledu, ponašanju, govoru, pokretima... ?
Koliko vam je stepen ženstvenosti važan kriterijum prilikom odabira partnerke...?
Imate li vi neki svoj ideal ženstvenosti i jeste li sreli osobu koja je uspela da uđe u okvire te vaše zamisli...?

Mnogo je lepa stvar svakome, verujem, da mu je partner veoma zenstven po sopstvenom vidjenju (jos bolje ako je zenstven kad treba a muskast ako muka natera) ali ne mislim da je to presudni kriterijum, osim kod retkih.

Da li se ženstvenost ogleda u izgledu, ponašanju, govoru, pokretima... ?
DA
Koliko vam je stepen ženstvenosti važan kriterijum prilikom odabira partnerke...?
DA
Imate li vi neki svoj ideal ženstvenosti i jeste li sreli osobu koja je uspela da uđe u okvire te vaše zamisli...?
DA

Back