Ženstvenost

zenstvenost i slabost nemaju nista zajednicko... kao ni zenstvanost i "jacina"...

zene koje zive i ponasaju se u skladu sa svojim bicem jesu zenstvene... ostale su slabe ili "jake", kmezave ili agresivne i svasta jos nesto...
ne postanu svi muskarci i zene... u tome je kvaka

zenstvenost i slabost nemaju nista zajednicko... kao ni zenstvanost i "jacina"...

zene koje zive i ponasaju se u skladu sa svojim bicem jesu zenstvene... ostale su slabe ili "jake", kmezave ili agresivne i svasta jos nesto...
ne postanu svi muskarci i zene... u tome je kvaka

Ako se slozis da je zenstvenost nesto sto svako dozivljava na svoj nacin onda necu da se suprotstavljam tvom tekstu koji je podebljan

Jel to znaci da mislis da je zenstvenost univerzalna i definitivna (tj nije subjektivna)?

pred PS.baš sam đubre pristrasno, najviše sam na temama Vanilice_M (večeras je moderno igrati sa sa imenima, bićeš Sokolica sutra opet)

Ženstvenost to je...

pogled, kojim žena ume sve da kaže u sekundi, baš sve

hipnotički zanosni i sigurni pokreti kukova bez obzira koliko su uski ili široki, tako odmereni da uvek znaš sa leđa da je to žena a ne hevi metalac, a opet izdozirani tako da ne govore "mešanje mi je jedini argument"

štiklica, suknjica, mirisi, šminka, negovanost, prefinjenost...ali nikad preko granice razmaženosti....nežnost i tananost, ali i spremnost da skineš cipelice, zagacaš u blato i slatko se nasmeješ tome što nam je stao auto u sred pljuska u nekoj nedođiji

seksepil i svesnost šta ti stoji a šta ne...i samouverenost i ujutru bez šminke dok u trenerci ideš da c marketa (dok ga ne ukinu:))

inteligencija, interesovanja za nešto, duhovitost snalažljivost

ma sve je ovo glupo što pišem, prava žena je prava, prepoznaš je iz aviona među kopijama i obori te i telom i delom i rečima...to je parfem i nežan i oštar i zavodljiv i skup i dodirljiv i sa tajnim receptom koga ni ja ne znam nego ovde lupam...

A je li bitno da se parfem uskladi sa godišnjim dobom... možda...? ;)

ne, medo. to znaci da zelim da cujem sta mislis u kakvoj su vezi slabost i zenstvenost, na primer? ili bilo sta od boldovanog. i nemoj da mi odgovaras pitanjem... nego odgovorom :)

Hocu, odgovoricu ti istog momenta kada se slozis da je zenstvenost subjektivna.
U suprotnom, ako ne mislis da je sve to subjektivno, ne vidim smisao da ti odgovorim tj vidim da ubedjivanje postaje neminovno.

Nisam odgovorio pitanjem vec je to produzetak mojeg prethodnog odgovora tebi.

ako je zenstvenost potpuno subjektivna onda taj pojam nikada ne bi bio definisan jer niko ne bi prepoznao vezu izmedju pojedinacnih manifestacija i spojio ih u celinu...

ja se ne ubedjujem, ali nikako da cujem sta mislis

ako je zenstvenost potpuno subjektivna onda taj pojam nikada ne bi bio definisan jer niko ne bi prepoznao vezu izmedju pojedinacnih manifestacija i spojio ih u celinu...

ja se ne ubedjujem, ali nikako da cujem sta mislis

Kad smo vec na tu stranu, a ipak je vezano za temu:

Zasto ne bi moglo da se definise cak i u slucajevima teske subjektivnosti?
Od 1000 ljudi, 1001 ce reci da su Mercedes, BMW, Audi, Alfa, Ferarri, Lambo... najlepsi automobili a skoro niko normalan (normalan = vecina) u poredjenju sa njima nece reci da su kineski ili indijski automobili lepi iako ce se niko nece sloziti koji od onih gore navedenih je najlepsi.

Ne, ne mislim da se/me ubedjujes. Ne jos uvek. Ubedjujes me da ti se suprostavim ali to je sasvim uredu. Necu da ti se suprotstavim samo radi suprotstavljanja.

srce a sta je tebi tacno zenstvenost?
zene koje zive i ponasaju se u skladu sa svojim bicem jesu zenstvene.
to je nekako previse siroko definisano, da li se zene koje "zive i ponasaju se u skladu sa svojim bicem" razlikuju od muskaraca koji zive i ponasaju se u skladu sa svojim bicem(predpostavljam da i oni imaju pravo na isto:))? ako vidis tu razliku da li je ona zenstvenost? ako je ne vidis da li to znaci da po tebi ne postoji unutrasnja razlika medju polovima?

Kad smo vec na tu stranu, a ipak je vezano za temu:
Zasto ne bi moglo da se definise cak i u slucajevima teske subjektivnosti?
cinjenica koju ne mozes da osporis jeste da postoji opsti pojam koji se imenuje ZENSTVENOST. taj pojam ne bi nastao da nije uocen niz primera koji su povezani necim i formulisani u taj jedan pojam... ne znam da li ti dobro objasnjavam sta hocu da kazem

tvoj primer sa automobilima je ilustrativan u tom smislu stoje glupo pricati u stilu audi je najbolji ili mercedes je najbolji... to ne znaci nista i samo se ljudi razlicitih iskustava i preferenciaj podzapaju na temi.
ali ako kazes, kriterijum za najbolji automobil je npr
brzina, bezbednost, i udobnost, trajnost mehanike (lupam), onda vec diskusija ima smisla..

srce a sta je tebi tacno zenstvenost? to je nekako previse siroko definisano, da li se zene koje "zive i ponasaju se u skladu sa svojim bicem" razlikuju od muskaraca koji zive i ponasaju se u skladu sa svojim bicem(predpostavljam da i oni imaju pravo na isto:))? ako vidis tu razliku da li je ona zenstvenost? ako je ne vidis da li to znaci da po tebi ne postoji unutrasnja razlika medju polovima?
u pravu si da je uopstena. trapava sam sa objasnjavanjem i bojim se ako suzim da cu osakatiti pojam.

i muskarci koji zive u skladu sa svojim bicem su pravi muskarci... razlika postoji i polarizuje se kroz seksualno sazrevanje.
nije zena zenstvena bas zato sto zivi u skladu sa svojim bicem (i polom koji je njen), ali svakako nije zenstvena ako to ne cini.

cinjenica koju ne mozes da osporis jeste da postoji opsti pojam koji se imenuje ZENSTVENOST. taj pojam ne bi nastao da nije uocen niz primera koji su povezani necim i formulisani u taj jedan pojam... ne znam da li ti dobro objasnjavam sta hocu da kazem

tvoj primer sa automobilima je ilustrativan u tom smislu stoje glupo pricati u stilu audi je najbolji ili mercedes je najbolji... to ne znaci nista i samo se ljudi razlicitih iskustava i preferenciaj podzapaju na temi.
ali ako kazes, kriterijum za najbolji automobil je npr
brzina, bezbednost, i udobnost, trajnost mehanike (lupam), onda vec diskusija ima smisla..

Bas zato sto ne verujem da postoji univerzalni i konacni kriterijum za zenstvenost ne verujem ni da moramo da osporavamo tvoju, gore navedenu, cinjenicu (sa kojom se slazem). Da, neka sredina je najtacnija. Niti je moguce definisati precizno sta je zenstvenost niti je to tek samo proizvoljna, slucajna, misao svakog muskarca i zene. Zarad toga, subjektivnost igra veliku ulogu, moje je misljenje.

Takodje, kako odluciti koji od dva automobila je bolji kada dva razlicita imaju identicne brzine, udubnost, trajnost ili sta god vec odlucimo da je kriterijum?
Mozda subjektivnoscu?

Meda:Niti je moguce definisati precizno sta je zenstvenost niti je to tek samo proizvoljna, slucajna, misao svakog muskarca i zene.
tacno tako :)

Meda: Zarad toga, subjektivnost igra veliku ulogu, moje je misljenje.
subjektivnost igra ulogu samo u tome da ti kao konkretan muskarac dozivis (ili ne) neku konkretnu zenu kao zenstvenu... to zavisi od tebe, to cak zavisi i od toga koliko si sam "razvijen" kao odrastao muskarac...

Meda: Takodje, kako odluciti koji od dva automobila je bolji kada dva razlicita imaju identicne brzine, udubnost, trajnost ili sta god vec odlucimo da je kriterijum?
Mozda subjektivnoscu?

pa, ovako ti je to u praksi. imas reklame, i najmocnije firme forsiraju svoje modele i namecu svoje kriterijume.
a na kraju svaki pojedinac kupi tacno ono sto moze da plati :)

mislim da svaka zena moze da bude zenstvena ako tokom svog seksualno-emotivnog razvoja nije zaprecena. zenstvenost nam je data, na nama je da je pustimo da se ispoljava slobodno

Ae da postoji neka nagrada za postove sad bih ti dala neku. Cek...

thd35fb9b0-1.gif

:razz:

ja mogu da ti kazem manifestaciju koju ja vidim kao ispoljavanje zenstvenosti. a to je vec pomenuto na ovoj temi... majcinstvo, recimo. i neznost.
zena je sinteza emocija i intelekta i kada to harmonicno ispoljava u svom zivotu i svojoj porodici, onda ispoljava zenstvenost.
ne umem bolje od ovoga da izrazim.

Meda:Niti je moguce definisati precizno sta je zenstvenost niti je to tek samo proizvoljna, slucajna, misao svakog muskarca i zene.
tacno tako :)

Meda: Zarad toga, subjektivnost igra veliku ulogu, moje je misljenje.
subjektivnost igra ulogu samo u tome da ti kao konkretan muskarac dozivis (ili ne) neku konkretnu zenu kao zenstvenu... to zavisi od tebe, to cak zavisi i od toga koliko si sam "razvijen" kao odrastao muskarac...
Meda: Ako neko nesto dozivljava kao zenstveno (ili ne) zar to nije njegova definicija zenstvenosti? Ako svako ima svoju definiciju zenstvenosti... nije li to subjektivnost? Zasto bi necija definicija zenstvenosti morala da bude i svacija tacna i prava definicija? Nije li lepota kao i zenstvenost u ocima onog koji gleda?

Meda: Takodje, kako odluciti koji od dva automobila je bolji kada dva razlicita imaju identicne brzine, udubnost, trajnost ili sta god vec odlucimo da je kriterijum?
Mozda subjektivnoscu?
pa, ovako ti je to u praksi. imas reklame, i najmocnije firme forsiraju svoje modele i namecu svoje kriterijume.
a na kraju svaki pojedinac kupi tacno ono sto moze da plati :)
Meda: A sta kad moze da plati i jedan i drugi i cene su slicne da su skoro iste?
Tako su reklamirali i Merylin i jos neke zene koje su bile (tadasnji) simbol zenstvenosti pa su se ove kao takve i prodale. Meni Merylin Monroe nije zenstvena. To ne znaci da ona ne moze ili ne treba nikome da ne bude zenstvena. Subjektivnost.

I onda dodas u corbu i to da se slika zenstvenosti menjala kroz istoriju ljudskog veka...

Zbunjen sam. Na momente izgleda kao da se slazemo ali opet i da nesto fali.

Back