ŽENSKI JEZIK

Taman u prethodnom postu stidljivo pohvalih Majlsa,
( suzdržavši se da iznesem svoje mišljenje i predstavim ga kao najmuzičara dvadesetog veka ),
kad naleteh na snimak njegovog "pada" i proseravanja.
( ovog puta je klavirista bio mnooogo bolji u "diskusiji na temu" ) :

Ali, pazite sad ovo:
juče razgovaram sa drugom muškom osobom, koja mi kaže: "Svašta si mi ispričala a ništa mi nisi rekla!":confused:
Ja baš mislim da jesam, ali da on nije ukapirao poentu. Pa dobro, majkumu, treba li da mu crtam? Doduše, možda je glup. :roll:
Ako ćutim, zašto ćutim, šta mi je, jesam li ljuta ili bolesna; ako pričam - šta sam htela da kažem, razvodnjavam ili, naprotiv, dramatizujem .... Cvrc Milojko, vama, muškarcima, pričom se ne može ugoditi.:mrgreen:

Međutim, dragi muškarci, dobih poruku od nekadašnje drugarice iz gimnazijske klupe, koja glasi:
Ako mi je ijedna ženska osoba u životu bila zanimljiv sagovornik, to si bila ti.

:plez:

p.s. Ne znam pošto je danas paradajz na Kaleniću, ali plavi patlidžan je sto dinara.

Ybg,s mojom memorijom zaista nešto nije u redu...
Komšinica jutros stala da priča sa mnom i ništa nisam zapamtio,a bilo je važno...
Zapamtio sam otkopčano dugmence đemperića i crvenkastobraon štikle...
A da me ubijete -ni danas ne znam koje su joj boje oči...A da-imala je cvike...
Odskora ih nosi...:confused:

.
.
.

Elem, šta sam ono htela da kažem? :rumenka:... A, da ... Koliko se muški i ženski način verbalne komunikacije razlikuju?
I nemojte mi o generalizaciji; to već znam ... Trtljajte slobodno. Da vidimo ko ume najbolje i ko će najviše ...

-------------------------------------------

zavisi...
nisu ni svi muskarci ni sve zene iste.
a onda, shodno i raspolozivom vremenu.

licno mogu i jedno i drugo, kako sebi odredim. ako smatram da u tom casu tako treba, ceo razgovor mi se svede na par bitnih recenica koje budu dovoljne i osecam se sasvim srecno, obavljenog posla.
a moze i obrnuto-ostanem satima da razglabam ni o cemu, o poenti koju polagano iz sata u sat mrvim da bi na kraju od nje ostalo samo jedno zrnce koje, istini za volju, nije moralo, bar za mene, ni da postoji. postojalo bi nesto drugo:)

ruzno reci, ali primecujem kako cesto mojim zenskim sagovornicama predlazem "reduciraj", "dodji na tacku", "da rezimiramo...", da ne napominjem majku i tetku kad krenu od kulina bana ...
i pamcenje mi postaje sve selektivnije, tako i paznja jer bih poludela da sve podvedem pod jednako bitno.

niti zameram niti osudjujem niti one sto "skrtare" na recima niti one sto trose sate za jednu misao, svakom na volju, jedino sto ja moram vazda da se izvinem sto iz sve te ponude uzimam ne prema njihovim vec prema svojim potrebama ;) :)

sa muskarcima se zacas dogovorim oko svega i to mi imponuje.
sa njima lakse saradjujem, moguce i zbog toga, sto bitne stvari zacas dovedemo u red da bi smo mogli onda pijuci negde kafu da gledamo u nebesa kad pozelimo i blejimo o nebitnom. balans, nista drugo.

- - - - - - - - - -

sa zenama upravo o bitnim stvarima drvimo u krug i taman kad mislimo da smo priveli kraju, povuku opet neki konac i ajde ispocetka a ja taman mislila sad cemo malo da odlelujamo....i uzivamo u zivotu

primecujemo da moze biti samo jedan na sceni

Ma kakvi !

Svojevremeno je Dragan Babić ( pre više od 30 godina )
imao tokšou emisije na TV.

Umeo je minutima da sluša gosta ( uvek je imao samo po jednog )
i taman kad misliš da je gost sve rekao,
on doda nešto što je nedostajalo u izlaganju intervjuisanog.

Znam i danas neke genije konverzacije,
ali evo,
setiću se samo ovog ( prošle godine preminulog )
viteza žive reči.

Ma kakvi !

Svojevremeno je Dragan Babić ( pre više od 30 godina )
imao tokšou emisije na TV.

Umeo je minutima da sluša gosta ( uvek je imao samo po jednog )
i taman kad misliš da je gost sve rekao,
on doda nešto što je nedostajalo u izlaganju intervjuisanog.

Znam i danas neke genije konverzacije,
ali evo,
setiću se samo ovog ( prošle godine preminulog )
viteza žive reči.

da si znao dragana, znao bi da je on lokao ko sto neko pije pilule za spavanje...zato se nije ni treznio jer ga je okolina smarala

To je u vezi sa onom Borovom mišlju :
" Stručnjak postaje onaj ko napravi maximalan broj grešaka !"

E pa sad,
svakako da je stručnjak mnooogo više naebao u životu od "samo poznavaoca" ... ;)
Ne znam da li je umesno da pod ovo stavim "politički analitićar"?:hahaha:
Dakle "zanimanje" i pamet za pod šleper...Bolji mi i vulkanizeri...:mrgreen::hahaha:
A može i "Književni kritičar"...:evil::hahaha:

Reče mi jedan čoek da u razgovoru okolišem kao kiša oko Kragujevca. Navodno sam preopširna, pravim veliki uvod, digresije ... i on se namuči slušajući me dok stignem do suštine onog što sam htela reći. Kao - nikako da pređem na stvar (ne onu). Ali, možda sam ja baš SVE to htela reći? Možda baš volim dramatizaciju, rasplinjavanje, palamuđenje ... jer ja sam, znate, spisateljica. Ne volim da mi neko sputava i meri reči. Hoću stilske figure, intelektualna proseravanja, lupetanja, igre reči, poskočice, doskočice, trik pitanja, provokacijice ... Volim kada me ponese neka asocijacija i otvori mnoštvo novih tema. Svi pisci skloni su verbalnoj onaniji. Ali taj čoek mi reče da pričam „tipično ženski“. E sad, to jeste logično, jer sam žena. Mogao bi biti i kompliment da je rekao „tipično ženstveno“. Međutim, skoro sto posto sam sigurna da je dotični moj način verbalne komunikacije procenio kao manu. Garantovano je u meni prepoznao neku torokušu iz komšiluka, i – eto ti sad, mene pisca, na nivou komšinice-alapače.
Niko mi nikada nije rekao da sam davež, a ja se sad pitam treba li da me grize savest zato što tako pričam ne vodeći računa koliko sam zanimljiva sagovorniku. Jesam li sebična, egocentrična?
U svakom slučaju, uvređena sam. Pitam se da li više ikad da progovorim s njim. Nek nadalje priča sa muškarcima. Ili ženama koje pričaju netipično ženski, ili pričaju ne-ženski.
A možda je on, tipično muški, samo nestrpljiv da čuje glavu vesti? Umem da budem kratka i koncizna kada vodim formalne razgovore. Ako nekome saopštavam cenu paradajza na pijaci, sigurno da neću početi od toga u koliko sati sam se probudila, šta sam obukla i kakvo je bilo vreme ... Umem da budem i ćutljiva kada me spopadnu takvi momenti. Kada pričam, u glavi imam hiljadu stvari koje bih rekla i koje se logički nadovezuju ali ne postižem, jer jezik nema brzinu misli.
Recimo, poznajem muškarce daveže, koji ponavljaju iste priče ili su preopširni, ili uopšte ne umeju da objasne ono što su počeli da objašnjavaju ... Ali nikada nisam čula za tpično muški način verbalnog izražavanja.
Elem, šta sam ono htela da kažem? :rumenka:... A, da ... Koliko se muški i ženski način verbalne komunikacije razlikuju?
I nemojte mi o generalizaciji; to već znam ... Trtljajte slobodno. Da vidimo ko ume najbolje i ko će najviše ...

a i ti, neki pasus majkumu, necitljivo je

Back