ŽENSKI JEZIK

Prestroga si Lanavi...
Meni te Makijeve psovke ne smetaju naročito-nekad mi žacnu sujetu,ali to je njegovo majstorstvo...
Obzirom da poseduje vokabular kom ni ti nisi dorasla,a i većina ovde na Krsti,mislim da i na pdf
književnost ima pravo da koristi i psovke i žešću raspravu,ali samo s onima koji to prihvataju...
Ja sam taj koji ne ustukne i sav vokabular (tešku artiljeriju:mrgreen:) kad koristi...Ima još takvih
učesnika i Krsti bi trebala da je čast njihovo učešće ovde,a i stanovita korist,ponajčešće u vidu
duhovnih napajanja i učenja korištenja pisanog jezika...
Iako sam upozoren da ne koristim psovke,zadržavam to pravo jer nisu osiromašenje mog jezika već naprotiv...
Tako da u onoj kratkoj raspravi o opusu T.Mana ,brisanje njegovih postova nije doprinos kvalitetu pdf književnost
već osiromašenje...Ovaj post,nakon čitanja može i da se briše...Malo je spam u odnosu na temu...:hvala:

Da li mu je osporen um, elokventnost, sirina, obrazovanje, visprenost? Ne.
Da li mu je kritikovan bezobrazluk, prostota, nevaspitanje, arogancija, napadi? Da.
Verbalna igra i nadmudrivanje je (i na Knjizevnosti takodje ) pozeljna, ona razgaljuje i inspirise na produbljivanje komunikacije. Medjutim, ukoliko u sebi nosi potmule i otvorene niske i visoke udarce, poziv na linc, vredjanje (zao mi je, nikada necu razumeti uvrede iz sale a one u konkretnom slucaju nemaju ni primese saljivog) onda sve postaje degutantno i poprilicno jadno za gledanje. Visoka inteligencija, elokventnost, erudicija postaju najobicniji negativ kada se eksponiraju u obliku bilo kakvog nasilja a osobito nadmenog potenciranja licne superiornosti nad ostalima.
Ima ovde svakojakih korisnika, mudrih i otresitih jos kako, i naravno da trebaju da budu ovde, ali ako neciji osobiti um treba uvazavati zbog njega samog i zabavljanja citalaca preko, a da se pri tom podupire primitivnom, ulicarskom formom komunikacije, onda neka opstane uz blagoslov siroke publike koja i inace uziva u spektaklima svake vrste a onim najljigavijim ponajvise. Na Knjizevnosti tako nece moci, dok budem bila delom odgovorna za njeno funkcionisanje. Tomas Man ce preziveti i sa obrisanim postom, a da nikad ne sazna sta mu je Maki uputio, a i posetioci podforuma.
Probam da razumem taj psovacki mazohizam i sadizam zarad obogacivanja jezika, doprinosa nauci, tehnici i tehnologiji mentalnog zivljenja, a i odrzanja kontakta sa ljudima koji su fascinantni, pa im se sve oprasta, ali neke granice moraju da postoje. Njih cu se drzati, zadrta u svojoj strogosti, duhovne uskosti i nesposobnosti da usvojim prave intelektualne vrednosti. Nesto i neko ce vec istrajati u svom naumu. Dok ne dodju neka bolja vremena za produhovljenost i cistotu psovki bez ogranicenja i osporavanja od strane pogresnih.

Pocetnik je na pocetnickom mestu, ne na uredjivackom. Ipak je ovo zemlja Srbija. Ko je dobar s kim, a ne ko zna.

Tako je drdoktore. Ukoliko biste zeleli tu funkciju, evo prepustam vam je, i mozete poslati pp kod supermoderatora ili glavnom administratoru ukoliko imate primedbi na moj rad a ujedno smatrate da ste kvalifikovani. Imate moju preporuku iako nemam pojma ko ste. Moja velikodusnost je na proveri.

Ne podnosim žensko brbljanje.

Zato nemam ni najbolju prijateljicu, a odavno već ne idem ni
kod frizera - petljanje po kosi i po mozgu istovremeno, previše je
za mene.

Sama se šišam.
One asimetrične frizure i one testeraste su moj izum.

Kada baš moram nešto da kažem dođem ovde,
ali bi mi bilo bolje da duvam u glineni ćup.

Mnogi misle da sam mutava, pa i jesam.

Ali zato uvek imam najboljeg prijatelja, ponekad i dva.:)
Nevolja je u tome što se uvek zaljubim u njega, ili u
obojicu istovremeno.
A svaki put se zareknem da neću.:dash:

Pokušala sam da odem na šišanje kod muškog brice.
Gledali su me tamo isto kao Turci kad sam zalutala u muški kafe.

Nisi znao da ima još nešto gore od ženskog jezika ?
To je muški jezik,ako nije na pravom mestu - na ženskom jeziku. :)

Ne veruješ?
Samo pročitaj ono gore..

Ali bolje ti je da odvdeš svog kera u šetnju. :)

Poslednja izmena:
Da li mu je kritikovan bezobrazluk, prostota, nevaspitanje, arogancija, napadi? Da.
Verbalna igra i nadmudrivanje je (i na Knjizevnosti takodje ) pozeljna, ona razgaljuje i inspirise na produbljivanje komunikacije. Medjutim, ukoliko u sebi nosi potmule i otvorene niske i visoke udarce, poziv na linc, vredjanje (zao mi je, nikada necu razumeti uvrede iz sale a one u konkretnom slucaju nemaju ni primese saljivog) onda sve postaje degutantno i poprilicno jadno za gledanje. Visoka inteligencija, elokventnost, erudicija postaju najobicniji negativ kada se eksponiraju u obliku bilo kakvog nasilja a osobito nadmenog potenciranja licne superiornosti nad ostalima.
Ima ovde svakojakih korisnika, mudrih i otresitih jos kako, i naravno da trebaju da budu ovde, ali ako neciji osobiti um treba uvazavati zbog njega samog i zabavljanja citalaca preko, a da se pri tom podupire primitivnom, ulicarskom formom komunikacije, onda neka opstane uz blagoslov siroke publike koja i inace uziva u spektaklima svake vrste a onim najljigavijim ponajvise. Na Knjizevnosti tako nece moci, dok budem bila delom odgovorna za njeno funkcionisanje. Tomas Man ce preziveti i sa obrisanim postom, a da nikad ne sazna sta mu je Maki uputio, a i posetioci podforuma.
Probam da razumem taj psovacki mazohizam i sadizam zarad obogacivanja jezika, doprinosa nauci, tehnici i tehnologiji mentalnog zivljenja, a i odrzanja kontakta sa ljudima koji su fascinantni, pa im se sve oprasta, ali neke granice moraju da postoje. Njih cu se drzati, zadrta u svojoj strogosti, duhovne uskosti i nesposobnosti da usvojim prave intelektualne vrednosti. Nesto i neko ce vec istrajati u svom naumu. Dok ne dodju neka bolja vremena za produhovljenost i cistotu psovki bez ogranicenja i osporavanja od strane pogresnih.

Tako je drdoktore. Ukoliko biste zeleli tu funkciju, evo prepustam vam je, i mozete poslati pp kod supermoderatora ili glavnom administratoru ukoliko imate primedbi na moj rad a ujedno smatrate da ste kvalifikovani. Imate moju preporuku iako nemam pojma ko ste. Moja velikodusnost je na proveri.
Poznavanje je uzajamno. Sami ste napisali da se vezbate, nisam ja. I zato sam rekao da u zemlji Srbiji svi vole da vezbaju i da su na odredjenim pozicijama.

Ne podnosim žensko brbljanje.

Zato nemam ni najbolju prijateljicu, a odavno već ne idem ni
kod frizera - petljanje po kosi i po mozgu istovremeno, previše je
za mene.

Sama se šišam.
One asimetrične frizure i one testeraste su moj izum.

Kada baš moram nešto da kažem dođem ovde,
ali bi mi bilo bolje da duvam u glineni ćup.

Mnogi misle da sam mutava, pa i jesam.

Ali zato uvek imam najboljeg prijatelja, ponekad i dva.:)
Nevolja je u tome što se uvek zaljubim u njega, ili u
obojicu istovremeno.
A svaki put se zareknem da neću.:dash:

Pokušala sam da odem na šišanje kod muškog brice.
Gledali su me tamo isto kao Turci kad sam zalutala u muški kafe.

Nisi znao da ima još nešto gore od ženskog jezika ?
To je muški jezik,ako nije na pravom mestu - na ženskom jeziku. :)

Ne veruješ?
Samo pročitaj ono gore..

Ali bolje ti je da odvdeš svog kera u šetnju. :)

Svaki put se zarekni da nećeš,nemoj slučajno da zaboraviš da se zarekneš...
Bez veze je da nema nešto zbog čega ćeš posle da se žderuckaš...:mrgreen:
Za razliku od tebe,meni brbljivice ne smetaju-samo nek one opričaju-ja radim svoje...:hahaha:(ijuft!:rumenko:)

Poznavanje je uzajamno. Sami ste napisali da se vezbate, nisam ja. I zato sam rekao da u zemlji Srbiji svi vole da vezbaju i da su na odredjenim pozicijama.

Tako je, napisala sam da sam pocetnik (ako se izuzme forumaski staz koji po broju postova mozda nije prevelik ali dovoljan) i da tek ucim (a ucenje je moguce samo kada obavljas praksu, zar ne?). Posto nisam cula da postoje nize i vise pozicije uredjivanja podforuma, ako se izuzme to da uz sebe imam jednog prekaljenog Borca (i za zastitu zivotinja, i foruma od neprikladnih postova, a koja je dobar, provereni i dugogodisnji moderator) i jos neke merodavnije da me upute sta da radim, kako da nesto sprovedem, sta da savladam, to je i ova moja pozicija necija dobra volja, slucajnost, koja moze svakom da zapadne. Kada bi svi na pozicijama u Srbiji vezbali uz eksperte, daleko bi dogurali. Ja ne nameravam da obaram vlast (ciji sam jel'te deo :D) ali zato "narod" mora da trpi neke "mere i sankcije, programe stabilizacije i restrukturiranja". I nadam se da zbog mojih usputnih gresaka (verujem minornih) niko nece pozeleti da emigrira, strajkuje, demonstrira ili pati. I da...doktori su nam uvek od pomoci, oni lece razne boljke, tako da na vasu saradnju ubuduce racunam. Da bar ne dizete glas i uzbunu tamo gde jos uvek nije zavladala epidemija neizlecivih gluposti, ako nista drugo.

Ono šta karakteriše nesigurnu osobu koja poseduje vlast je da prečesto poseže za sankcijama,lako ulazi u konflikt
i neprijatna je u kontaktima (nervozna:mrgreen:)...
Kaže moja jedna prijateljica (bivša političarka):"Kad se setim kako sam nervozna-popizdim...":hahaha:

Auuuu, ovaj svet je onda definitivno osudjen na smak, s obzirom da njime vladaju nesigurni muskarci cije odlike ne posustaju za onim od strane nesigurnih zena. Mozemo ocekivati nuklearni bal takoreci jos prekosutra.

Auuuu, ovaj svet je onda definitivno osudjen na smak, s obzirom da njime vladaju nesigurni muskarci cije odlike ne posustaju za onim od strane nesigurnih zena. Mozemo ocekivati nuklearni bal takoreci jos prekosutra.
Nesigurne osobe nemaju šifru...
Šta misliš da li je ijedan kandidat za predsednika bilo koje države -nuklearne sile izabran,a da ga nisu pre
isticanja kandidature dobro izposmatrali vrhunski psihići?
Ti i ja se lako prošvercovali na forum-tamo ne bismo mogli!:mrgreen::hahaha:

Naravno da imaju sifru. Svi su mentalno zaostali, manipulatori, kleptomani, siledzije, sa manjim ili vecim stepenom sizofrenije ciji simptomi galopirajuce opsedaju sto je period zadrzavanja na funkciji duzi. A usvojenici su Vladara iz Senke, sve do trenutka kada predju dobijena ovlascena pa dobiju sut u karijeru.

Pazi modlu,zna ša su Osenčeni...:mrgreen:
Sejo,nije to za tebe,pusti te ozbiljne stvari-lepše ćeš spavati...:lol:
Znaš...I Boža je frajer iz senke:nosi sivo odelo,sivu kravatu,sed je,lepo podšišan (na "opasno":lol:),
nosi picele od tristo jevra i često ponavlja :"Moguće...moguće...":manikir:

Hoću stilske figure, intelektualna proseravanja, lupetanja, igre reči, poskočice, doskočice, trik pitanja, provokacijice ... Volim kada me ponese neka asocijacija i otvori mnoštvo novih tema. ................ Garantovano je u meni prepoznao neku torokušu iz komšiluka...
Trtljajte slobodno..

Slobodno, čoveku dođe da se zapita otkud takvo mišljenje tog lika......

Mislis na Srpskog Djejms Bonda ili je neki drugi Bozijidar u pitanju?
Ozbiljnost prepustam onima sto ionako ne spavaju jer moraju da dosegnu besmrtnost. Ja cim dodirnem jastuk, vec otisla.

znaci vrh nekulture je kada se raspises o meni jer ja nisam predmet ove teme, a kad ti se odgovori kmecis borki da brise :lol:

znaci lanavi nekulturna si i to poprilicno, nevaspitana, nemas postovanja prema starijem i u svemu informisanijem i iskusnijem od tebe, u dijaloskom sukobu uvek popijes patos pa cekas da odem da bi se razgacila i prosipala pametovanje iako nemas pojma sa kim pricas. znaci zelena si ma koliko da mislis da mozes nekome tek tako pokusajno rusiti integritet, jer ko sto rekoh ove bedastoce ti nikad ne bi prosle da nemas podrsku borke koja brise sve ono sto moze da te jelte, emotivno uneredi.

rekoh da necu da diskutujem vise sa tobom a ti nastavljas sa prozivanjem pa te opet najlepse pitam, sta os bre ti od mene? pljuni ako si covek, tj. zena... ako ces opet da demagoski drvis ko psiho sa prve godine srednje vecernje, bolje nemoj da se vise sramotis.... :roll:

lanavi nista svoje nije obrisala a borka valjda onoliko koliko treba. i od...leprsaj vise, zrelosti ti, kulture i umnosti tvoje na gomili. leti, leti svome jatu punjeni fazonu. i skini mi se s ... nezne plecke, slab mi telesni kapacitet a um ima pametnija posla. eto, sad ti je lakse u tvojoj teskoj ziznji, posto si konacno saznao tajnu mog htenja u vezi tvoje minijaturnosti.
i po zelji, evo pljuc za rastanak. da ne ispadnem necovek, tj. nezena. :cao:

jezik je brzi od pameti ali pamet je opet sporija od nogu... izvedena implikacija da je jezik brzi od nogu ne ide iako je iz ovih premisa lako izvodljiva... u strahu su uvek velike oci, ali su noge tad prilicno spore, rekao bih otezale... sreca ima nasmejane oci koje su u patnji slicne otezanim nogama.... u sreci jezik vrca a u patnji obicno se desi da grca... jezik moze da polomi srce, zapali dusu ali lomi pritom i vlasniqa ili vlasnicu istog.... kosti su obicno na mestu, ali figuracija zla koje mozemo jezikom napraviti prevazilazi i samu narodnu poslovicu... front i anti front jezika su uvek prisutni kada je blokada samo sa jedne strane... kod otvorenosti duha oba sagovornika toga nema... bog, sila, vrhovni poglavar moci ili pak ono najcistije iskonsko zlo sa time nemaju veze... jezik je dat od boga bas kao i pamet... njega bas kao i noge manje vise svi imamo.. neko po potrebi koristi jedno, a neko drugo.... najgora je ljudska glupost. ona ima otezane noge i ne da se smesti, ponavlja kolokvijalno iste sentence u strahu da joj noge ne krenu same od sebe brze no sto ume jezik da zaluta u eruditivnoj mastariji.... jer.... noge nisu za bacanje pa bile one i semioticke... jos ako su zenske, pa jos vitke, jezik tu nema sta da trazi... pamet jos manje.

q noc

Reče mi jedan čoek da u razgovoru okolišem kao kiša oko Kragujevca. Navodno sam preopširna, pravim veliki uvod, digresije ... i on se namuči slušajući me dok stignem do suštine onog što sam htela reći. Kao - nikako da pređem na stvar (ne onu). Ali, možda sam ja baš SVE to htela reći? Možda baš volim dramatizaciju, rasplinjavanje, palamuđenje ... jer ja sam, znate, spisateljica. Ne volim da mi neko sputava i meri reči. Hoću stilske figure, intelektualna proseravanja, lupetanja, igre reči, poskočice, doskočice, trik pitanja, provokacijice ... Volim kada me ponese neka asocijacija i otvori mnoštvo novih tema. Svi pisci skloni su verbalnoj onaniji. Ali taj čoek mi reče da pričam „tipično ženski“. E sad, to jeste logično, jer sam žena. Mogao bi biti i kompliment da je rekao „tipično ženstveno“. Međutim, skoro sto posto sam sigurna da je dotični moj način verbalne komunikacije procenio kao manu. Garantovano je u meni prepoznao neku torokušu iz komšiluka, i – eto ti sad, mene pisca, na nivou komšinice-alapače.
Niko mi nikada nije rekao da sam davež, a ja se sad pitam treba li da me grize savest zato što tako pričam ne vodeći računa koliko sam zanimljiva sagovorniku. Jesam li sebična, egocentrična?
U svakom slučaju, uvređena sam. Pitam se da li više ikad da progovorim s njim. Nek nadalje priča sa muškarcima. Ili ženama koje pričaju netipično ženski, ili pričaju ne-ženski.
A možda je on, tipično muški, samo nestrpljiv da čuje glavu vesti? Umem da budem kratka i koncizna kada vodim formalne razgovore. Ako nekome saopštavam cenu paradajza na pijaci, sigurno da neću početi od toga u koliko sati sam se probudila, šta sam obukla i kakvo je bilo vreme ... Umem da budem i ćutljiva kada me spopadnu takvi momenti. Kada pričam, u glavi imam hiljadu stvari koje bih rekla i koje se logički nadovezuju ali ne postižem, jer jezik nema brzinu misli.
Recimo, poznajem muškarce daveže, koji ponavljaju iste priče ili su preopširni, ili uopšte ne umeju da objasne ono što su počeli da objašnjavaju ... Ali nikada nisam čula za tpično muški način verbalnog izražavanja.
Elem, šta sam ono htela da kažem? :rumenka:... A, da ... Koliko se muški i ženski način verbalne komunikacije razlikuju?
I nemojte mi o generalizaciji; to već znam ... Trtljajte slobodno. Da vidimo ko ume najbolje i ko će najviše ...

U ovom tvom trtljanju ima dinamike,
lepo si startovala temu.

Međutim ako te komšija pita
da li imaš ključ od podrumskih vrata,
ili ja postavim temu o promeni pola,
ili te dete pita jel' može napolje,
onda je bolje kratko i koncizno odgovoriti i obrazložiti.

Uostalom, i sama si to rekla kroz onaj primer sa cenom paradajza.
Dakle sve znaš !

Što se tiče razlike između ženskog i muškog načina govora i razmišljanja - itekako postoji.
Rekao bih, joj razlike !
Rekao bih, postoje muški i ženski jezik !

Koji je bolji ?
Nijedan nije bolji, ni gori !
Svaki ima svoje vrline i mane.

Ipak, kad bih trebalo da presudim,
pre sam za umetnički minimalizam
( setih se rečenice koja ima veze : "Reci da, reci ne, sve ostalo je od đavola !" )

Dakle pre sam za kratke i jezgrovite misli i rečenice ( bilo na muškom ili ženskom jeziku ).

Neko će reći da sam ja sad preopširan.
Naprotiv !
Sve što sam rekao ima za cilj da objasni i obrazloži moju ideju minimalizma.
Da sam samo napisao : "Budi kratak u izlaganju !"
ne bih ustvari dovoljno objasnio !

Biti kratak znači izbeći atribute, eto, to je to !

Poslušajmo Majlsa,
svaka mu je nota na svom mestu.
Uporedimo njegov solo sa solom gitariste.
Šta primećujemo ?

Poslednja izmena:

Back