lanavi
Aktivan član
- Poruka
- 1.908
Prestroga si Lanavi...
Meni te Makijeve psovke ne smetaju naročito-nekad mi žacnu sujetu,ali to je njegovo majstorstvo...
Obzirom da poseduje vokabular kom ni ti nisi dorasla,a i većina ovde na Krsti,mislim da i na pdf
književnost ima pravo da koristi i psovke i žešću raspravu,ali samo s onima koji to prihvataju...
Ja sam taj koji ne ustukne i sav vokabular (tešku artiljeriju) kad koristi...Ima još takvih
učesnika i Krsti bi trebala da je čast njihovo učešće ovde,a i stanovita korist,ponajčešće u vidu
duhovnih napajanja i učenja korištenja pisanog jezika...
Iako sam upozoren da ne koristim psovke,zadržavam to pravo jer nisu osiromašenje mog jezika već naprotiv...
Tako da u onoj kratkoj raspravi o opusu T.Mana ,brisanje njegovih postova nije doprinos kvalitetu pdf književnost
već osiromašenje...Ovaj post,nakon čitanja može i da se briše...Malo je spam u odnosu na temu...![]()
Da li mu je osporen um, elokventnost, sirina, obrazovanje, visprenost? Ne.
Da li mu je kritikovan bezobrazluk, prostota, nevaspitanje, arogancija, napadi? Da.
Verbalna igra i nadmudrivanje je (i na Knjizevnosti takodje ) pozeljna, ona razgaljuje i inspirise na produbljivanje komunikacije. Medjutim, ukoliko u sebi nosi potmule i otvorene niske i visoke udarce, poziv na linc, vredjanje (zao mi je, nikada necu razumeti uvrede iz sale a one u konkretnom slucaju nemaju ni primese saljivog) onda sve postaje degutantno i poprilicno jadno za gledanje. Visoka inteligencija, elokventnost, erudicija postaju najobicniji negativ kada se eksponiraju u obliku bilo kakvog nasilja a osobito nadmenog potenciranja licne superiornosti nad ostalima.
Ima ovde svakojakih korisnika, mudrih i otresitih jos kako, i naravno da trebaju da budu ovde, ali ako neciji osobiti um treba uvazavati zbog njega samog i zabavljanja citalaca preko, a da se pri tom podupire primitivnom, ulicarskom formom komunikacije, onda neka opstane uz blagoslov siroke publike koja i inace uziva u spektaklima svake vrste a onim najljigavijim ponajvise. Na Knjizevnosti tako nece moci, dok budem bila delom odgovorna za njeno funkcionisanje. Tomas Man ce preziveti i sa obrisanim postom, a da nikad ne sazna sta mu je Maki uputio, a i posetioci podforuma.
Probam da razumem taj psovacki mazohizam i sadizam zarad obogacivanja jezika, doprinosa nauci, tehnici i tehnologiji mentalnog zivljenja, a i odrzanja kontakta sa ljudima koji su fascinantni, pa im se sve oprasta, ali neke granice moraju da postoje. Njih cu se drzati, zadrta u svojoj strogosti, duhovne uskosti i nesposobnosti da usvojim prave intelektualne vrednosti. Nesto i neko ce vec istrajati u svom naumu. Dok ne dodju neka bolja vremena za produhovljenost i cistotu psovki bez ogranicenja i osporavanja od strane pogresnih.
Pocetnik je na pocetnickom mestu, ne na uredjivackom. Ipak je ovo zemlja Srbija. Ko je dobar s kim, a ne ko zna.
Tako je drdoktore. Ukoliko biste zeleli tu funkciju, evo prepustam vam je, i mozete poslati pp kod supermoderatora ili glavnom administratoru ukoliko imate primedbi na moj rad a ujedno smatrate da ste kvalifikovani. Imate moju preporuku iako nemam pojma ko ste. Moja velikodusnost je na proveri.
) kad koristi...Ima još takvih

(ijuft!
)

... A, da ... Koliko se muški i ženski način verbalne komunikacije razlikuju?