- Poruka
- 48.596
sta ti je torta uzdisaja
kad iskoci tip iz torte, pa krenu uzdasi, jer je placeno samo iskakanje iz torte, ali ne i sex sa njim.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sta ti je torta uzdisaja

lanavi... nesto sam razmisljao kad sam procitao tvoju prvu reakciju koja mi je bila nejasna jer za 9 godina sa tobom ni rec nisam progovorio, a nit znam ko si ovde a ti o meni sve kao da smo ovce cuvali zajedno, sto je opet posebna prica krstarice... znaci, da su se ove ribice pojavile kod nekih od vas da vam sredjuju stan kako bi vi reagovali... borka bi sa njima veselo caskala, cak bi im pomagala i potencijalno ih merkala koja bi bila dobar komad za njenog starijeg sina, uzivala bi da pije kafu sa njima i slusa price o muskarcima gde bi apila neku ideju za novi roman.... dragoljub bi se nagde zalivao i psovao u sebi sto nije mladji, sve vreme ceskajuci yaya dok bi se satro muvao po kuci a ocima kolutao ko munkov most.... flaj bi sela u naslonjacu uz neki liker i poeziju, pustila radio beograd 1 i slusala izvestaj o vodostanju ne zbog njega jer je to ne zanima, vec da bi u pozadini izmastanih razmisljanja imalo nesto da je vrati u real... a ti lanavi... ti bi isla za njima, kenjala bi im za svaku sitnicu, nalazila zamerke, psovala u sebi kako su mlade i vitke a ti nisi i kad bi doslo vreme da se raskusurate jos bi se drkala sa njima da li to sto su radile vredi toliko ili manje.... ko onaj brkati sima iz crtaca....
...................
ja odoh, molim ban posle ovog posta, a vi drage kolege i koleginice stavite prst na celo i zapitajte se.... ko je bre ovaj maki kad vas ovako s' oprostenjem....![]()
. Drugi put gledaj šta ja pišem sličnim povodom pa reaguj...mlako...Ti si banovan i kao nisi tu, ali ja cu ipak napisati jer ces svakako procitati.
Prvo, veliki je propust sto si 9 godina protracio na forumu a da me nisi ovako preko reci susreo, gde ti vreme prodje?!
Drugo, sansona da mi neki tudjinac, makar u vrucim pantalonicama ili strec kostimu sumo rvaca sredjuje stan, makar i muskog pola, nule je ispod. Ali je istina i garant bih im alasr da nisu obavile posao kako treba jer ne moze niko bolje od mene same da se uvuce u sve coskove i skrivene kutke mog prebivalista. Tudje ruke haos ne cese. Usput, ona primedba o ljubomori povodom necije mladosti i vitkoce je izlisna a zrno upucene sumnje promasilo.
Trece, crven ban ko dobar dan, a Maki moze da stavi prst na celo sto bezi sa pasnjaka na kome cuva i gubi olako ovce.

Drugi put gledaj šta ja pišem sličnim povodom pa reaguj...mlako...
Ne shvatam ja njega preozbiljno jer znam da sam realno hmm...pa hajde-u boljoj poziciji...![]()
.
.
) ne mogu pokvariti moj dobar korisnički odnos 

Pošaljem jednoj poruku. Dugu. Žena djeluje odgovorno. Međutim - napravim glupost - u poruci o karakternim stavovima: stavim više pitanja nego svojih mišljenja o nekim pitanjima. Ona, svakako sa 36 godina dovoljno pametna da shvati da sam uradio glupost, kaže glupost i sama odprilike kao "predugačka mi je ta poruka, pogledaću kasnije pa ću odgovoriti". Ja, predugačko mi bilo da čekam, pošaljem neku kraću i drugačiju, i tako ja i ona po nijemom dogovoru zaboravimo na ono moje remek djelo pitanja, ujedno i remek bolijest neotvorenosti (u svojoj priči o tim pitanjima), i nakon nekog vremena pitam je da odgovori. Ponudim joj ljubaznost da "ja pošaljem opet poruku ako ona ne može da traži u inbux, ili će sama da nađe" -"Bolje ti pošalji opet". "Bolje ja" pošaljem opet. Stiže mi odgovor gdje su moja pitanja obojana u svijetlo roze (boju koja se njoj sviđa da je kombinuje sa drugim) a njeni odgovori crna slova (pozadina je bijela, dakle kontrast). Moguće iz ali ne moguće samo iz razloga što je zadnje pitanje bilo u vezi njenih usana, a ne životnih stavova (dodao sam ga kada sam naknandno slao poruku), pa kao da dočara boju, mada... o boji nije pričala, a nisam ni pitao. Čak je i kraj poruke i ujedno odgovora na to zadnje pitanje bio u prevodu "bez karmina i veštačih stvari" a na njenom jeziku "majka priroda".Reče mi jedan čoek da u razgovoru okolišem kao kiša oko Kragujevca. Navodno sam preopširna, pravim veliki uvod, digresije ... i on se namuči slušajući me dok stignem do suštine onog što sam htela reći. Kao - nikako da pređem na stvar (ne onu). Ali, možda sam ja baš SVE to htela reći? Možda baš volim dramatizaciju, rasplinjavanje, palamuđenje ... jer ja sam, znate, spisateljica. Ne volim da mi neko sputava i meri reči. Hoću stilske figure, intelektualna proseravanja, lupetanja, igre reči, poskočice, doskočice, trik pitanja, provokacijice ... Volim kada me ponese neka asocijacija i otvori mnoštvo novih tema. Svi pisci skloni su verbalnoj onaniji. Ali taj čoek mi reče da pričam „tipično ženski“. E sad, to jeste logično, jer sam žena. Mogao bi biti i kompliment da je rekao „tipično ženstveno“. Međutim, skoro sto posto sam sigurna da je dotični moj način verbalne komunikacije procenio kao manu. Garantovano je u meni prepoznao neku torokušu iz komšiluka, i – eto ti sad, mene pisca, na nivou komšinice-alapače.
Niko mi nikada nije rekao da sam davež, a ja se sad pitam treba li da me grize savest zato što tako pričam ne vodeći računa koliko sam zanimljiva sagovorniku. Jesam li sebična, egocentrična?
U svakom slučaju, uvređena sam. Pitam se da li više ikad da progovorim s njim. Nek nadalje priča sa muškarcima. Ili ženama koje pričaju netipično ženski, ili pričaju ne-ženski.
A možda je on, tipično muški, samo nestrpljiv da čuje glavu vesti? Umem da budem kratka i koncizna kada vodim formalne razgovore. Ako nekome saopštavam cenu paradajza na pijaci, sigurno da neću početi od toga u koliko sati sam se probudila, šta sam obukla i kakvo je bilo vreme ... Umem da budem i ćutljiva kada me spopadnu takvi momenti. Kada pričam, u glavi imam hiljadu stvari koje bih rekla i koje se logički nadovezuju ali ne postižem, jer jezik nema brzinu misli.
Recimo, poznajem muškarce daveže, koji ponavljaju iste priče ili su preopširni, ili uopšte ne umeju da objasne ono što su počeli da objašnjavaju ... Ali nikada nisam čula za tpično muški način verbalnog izražavanja.
Elem, šta sam ono htela da kažem?... A, da ... Koliko se muški i ženski način verbalne komunikacije razlikuju?
I nemojte mi o generalizaciji; to već znam ... Trtljajte slobodno. Da vidimo ko ume najbolje i ko će najviše ...

Reče mi jedan čoek da u razgovoru okolišem kao kiša oko Kragujevca. Navodno sam preopširna, pravim veliki uvod, digresije ... i on se namuči slušajući me dok stignem do suštine onog što sam htela reći. Kao - nikako da pređem na stvar (ne onu). Ali, možda sam ja baš SVE to htela reći? Možda baš volim dramatizaciju, rasplinjavanje, palamuđenje ... jer ja sam, znate, spisateljica. Ne volim da mi neko sputava i meri reči. Hoću stilske figure, intelektualna proseravanja, lupetanja, igre reči, poskočice, doskočice, trik pitanja, provokacijice ... Volim kada me ponese neka asocijacija i otvori mnoštvo novih tema. Svi pisci skloni su verbalnoj onaniji. Ali taj čoek mi reče da pričam „tipično ženski“. E sad, to jeste logično, jer sam žena. Mogao bi biti i kompliment da je rekao „tipično ženstveno“. Međutim, skoro sto posto sam sigurna da je dotični moj način verbalne komunikacije procenio kao manu. Garantovano je u meni prepoznao neku torokušu iz komšiluka, i – eto ti sad, mene pisca, na nivou komšinice-alapače.
Niko mi nikada nije rekao da sam davež, a ja se sad pitam treba li da me grize savest zato što tako pričam ne vodeći računa koliko sam zanimljiva sagovorniku. Jesam li sebična, egocentrična?
U svakom slučaju, uvređena sam. Pitam se da li više ikad da progovorim s njim. Nek nadalje priča sa muškarcima. Ili ženama koje pričaju netipično ženski, ili pričaju ne-ženski.
A možda je on, tipično muški, samo nestrpljiv da čuje glavu vesti? Umem da budem kratka i koncizna kada vodim formalne razgovore. Ako nekome saopštavam cenu paradajza na pijaci, sigurno da neću početi od toga u koliko sati sam se probudila, šta sam obukla i kakvo je bilo vreme ... Umem da budem i ćutljiva kada me spopadnu takvi momenti. Kada pričam, u glavi imam hiljadu stvari koje bih rekla i koje se logički nadovezuju ali ne postižem, jer jezik nema brzinu misli.
Recimo, poznajem muškarce daveže, koji ponavljaju iste priče ili su preopširni, ili uopšte ne umeju da objasne ono što su počeli da objašnjavaju ... Ali nikada nisam čula za tpično muški način verbalnog izražavanja.
Elem, šta sam ono htela da kažem?... A, da ... Koliko se muški i ženski način verbalne komunikacije razlikuju?
I nemojte mi o generalizaciji; to već znam ... Trtljajte slobodno. Da vidimo ko ume najbolje i ko će najviše ...
ja samo znam da duzina mog jezika (u smislu vokabulara i trajanja price) zavisi iskljucivo od sagovornika i inspiracije koju mi nudi
mogu da budem na "beee" sa nekime, a mogu i da nastupim sa onime "bilo je to jednom davno, davno u jednoj dalekoj zemlji..."
drugim recima, zenski jezik jeodgovor na izazivaca
u zahvalnicu sto postojis. I naravno da sam ljubomorna, apropo skucenosti verbalnog prostora, zaboravih da dodam u repovanju. 
Debejuco, ja obozavam tvoj jezicic. I sve na, a i u tebi. Cak i promisljene, pravilno usmerene sekrete tvojih pljuvacnih zlezdi. Mislim da ti nisam rekla pa da iskoristim...onu avgustovsku kombinaciju tirkiza i braon ispeshli. Evo tiu zahvalnicu sto postojis. I naravno da sam ljubomorna, apropo skucenosti verbalnog prostora, zaboravih da dodam u repovanju.
![]()

kasno je, zivopisne slike polukruznih pokreta jezika sa koga se razliva bledunjavo prozirna tecnost koja svetluca u ocima vrane na obliznjoj grani pored odskrinutog prozora objasjavajuci zracima letnje noci punog meseca rumene sjajne usmine koje se nadvijaju nad toplim satenskim carsafima novog drvenog kreveta u staroj sivoj kuci na kraju ovog do tad mirnog gradica... su preplavile oci i um slucajnih i neduznih posmatraca teme..
ti, kao novopeceni mod, ne smes sebi da dozvolis ovu bujicu osecanja, moras biti kul i na nivou![]()
da ne govorim o tome da ne smemo odati koliko uzivamo u drustvu jedna druge
nije upitno razglasavati forumska prijateljstva, zenski jezik nas cesto odvede tamo gde ne bi smele/trebale da budemo
p.s. odgovaram na mail sutra, svasta imam da ispricam/ponesto da se zalim i malo isplacem
o slikama iz pariza u tirkizu da ne govorim![]()

ti, kao novopeceni mod, ne smes sebi da dozvolis ovu bujicu osecanja, moras biti kul i na nivou![]()
nije upitno razglasavati forumska prijateljstva, zenski jezik nas cesto odvede tamo gde ne bi smele/trebale da budemo
p.s. odgovaram na mail sutra, svasta imam da ispricam/ponesto da se zalim i malo isplacem
..zaboravih na kulost i dostojanstvo. To je ono kad ne mozes da odolis
. Je t'aime i cekam turquoise Paris
zato mozete slobodno i detaljnije pisati o vasim jezickim dogodovstinama ..
...
Pošaljem jednoj poruku. Dugu. Žena djeluje odgovorno. Međutim - napravim glupost - u poruci o karakternim stavovima: stavim više pitanja nego svojih mišljenja o nekim pitanjima. Ona, svakako sa 36 godina dovoljno pametna da shvati da sam uradio glupost, kaže glupost i sama odprilike kao "predugačka mi je ta poruka, pogledaću kasnije pa ću odgovoriti". Ja, predugačko mi bilo da čekam, pošaljem neku kraću i drugačiju, i tako ja i ona po nijemom dogovoru zaboravimo na ono moje remek djelo pitanja, ujedno i remek bolijest neotvorenosti (u svojoj priči o tim pitanjima), i nakon nekog vremena pitam je da odgovori. Ponudim joj ljubaznost da "ja pošaljem opet poruku ako ona ne može da traži u inbux, ili će sama da nađe" -"Bolje ti pošalji opet". "Bolje ja" pošaljem opet. Stiže mi odgovor gdje su moja pitanja obojana u svijetlo roze (boju koja se njoj sviđa da je kombinuje sa drugim) a njeni odgovori crna slova (pozadina je bijela, dakle kontrast). Moguće iz ali ne moguće samo iz razloga što je zadnje pitanje bilo u vezi njenih usana, a ne životnih stavova (dodao sam ga kada sam naknandno slao poruku), pa kao da dočara boju, mada... o boji nije pričala, a nisam ni pitao. Čak je i kraj poruke i ujedno odgovora na to zadnje pitanje bio u prevodu "bez karmina i veštačih stvari" a na njenom jeziku "majka priroda".

Ne zanovetaj...Da sam godinu dana mlađi,a vi starije po pet-perece bih pravio od vas! ! !

kasno je, zivopisne slike polukruznih pokreta jezika sa koga se razliva bledunjavo prozirna tecnost koja svetluca u ocima vrane na obliznjoj grani pored odskrinutog prozora objasjavajuci zracima letnje noci punog meseca rumene sjajne usmine koje se nadvijaju nad toplim satenskim carsafima novog drvenog kreveta u staroj sivoj kuci na kraju ovog do tad mirnog gradica... su preplavile oci i um slucajnih i neduznih posmatraca teme..
zato mozete slobodno i detaljnije pisati o vasim jezickim dogodovstinama ..
a ova tema moze i da posluzi za izlaske iz ormara ostalih sa lezbo preferencijama..
verujem i da je otvaracica teme delom nosena unutrasnjm trvenjima i dilemama oko istopolne sklonosti svog jezika otvorila ovu temu
zasto je nazvati , "zenski jezik"... kad je to organ koji igra perifernu ulogu u sistemu govora...
..zaboravih na kulost i dostojanstvo. To je ono kad ne mozes da odolis
. Je t'aime i cekam turquoise Paris
![]()
Sanjaj Dreameru...

Ne zanovetaj...Da sam godinu dana mlađi,a vi starije po pet-perece bih pravio od vas! ! !![]()
zasto si tako okrutna
opisi coveku toplinu avgustovskog popodneva, kapljice znoja koje nam klize niz vrat, kockice leda kojima smo se rashladjivale, reci koliko smo se (verbalno) raspojasale da na kafu zaboravismo, kako nismo mogle da se rastanemo, te si me pratila u sumrak, koliko nam je jezik neprekidno radio satima...prenesi barem malo atmosfere, nemoj da sveljubomorno cuvas za sebe![]()
ebiga sad, da imamo po pet godina vise, imale bi vestacke kukove
Presusila ova tema? Pih ja mislio da ce biti sto strana podrske Borki kako je ona "zanimljiva". Jbg. Sta ti je zivot.

Pusti te jezičke amatere...Kad ti budeš nabio 10 strana o svom (muškom?) jeziku, to će značiti da si nekome zanimljiv.
Ovako, ništa.![]()

Odrzavam sada verbalni nivo Juco, ionako si me presekla da smanjim brzinu. Budem li sve opisala, poteci ce salve bala. Znas i sama da je uzbudljivije glavnicu drzati iza sedam velova. O ljubomori da te neko ne shchepa necu ni da govorim. Mogao bi samo da sanja da ce ostati ziv. Sigurnije mu je da sam pusta crtani film.
Da su samo kukovi...neslucene su mogucnosti i realizacije telesnih filera gospodja u tim godinama. Brzo uce od mladjih a jos su i masteri i doktori zivotopisnog iskustva. Mislim da bi Dragce morao dobro da razmisli koje tante nudi za kukuriku.

)...zena moze da se oda verbalnim bravurama na koju god hice temu (pod uslovom da nije glupacica-torokusica cija se litanija svode na ogovaranje i da nije histericna), muskarac mora bre da bude koncizan i sazet, da mi jasno i glasno kaze "skidaj gace", ne da me maltertira Preverom dva sata pre snosaja....ako razumete sta ocu da recem