ZENEE I GLASANJE

Pa zašto bi dačić morao biti premijer... ds i sns imaju identičan program, prva je ustaljena u svom stavu sve za evropu, druga joj se primiče... identičan program, isti cilj...
samo malo da ispeglaju grube riječi iz ranijeg perioda... bez čede, bez dinkića, bez dačića
šta bi tome falilo u ovoj situaciji?

Ne bi falilo nista. Jos Raska i Vojvodina da se otcepe (to je sledece), pa da Srbija bude Beograd i okolina...dinar da ode na 150, cene jos da skoce, posla jos manje da ima, skolovani ljudi jos vise da beze iz zemlje itd. Pokazali su se koliko su sposobni i sta su uspeli da "ostvare", zasluzili su jos 4 godine. :worth:

i pivo, francuska u ovom momentu salje svoje najbolje ljude za kinu, ne za ameriku. na diplomatsko - ekonomskom nivou se tu igra najkrupnija igra, u tisini se rade ugovori u tri najbitnije, za nas, oblasti - obrazovanje, industrija i finansije. to je nasa opcija za buducnost, a amerika je tradicionalni saveznik koji se mora formalno ispostovati, uz neke druge.

OB, a ko bi ti da pravi koaliciju?

Na osnovu rezultata ili sta bih ja voleo da je bio rezultat (za koji sam znao unapred da ga nece biti, naveo sam vec iz kojih razloga)?
Svejedno je koja ce koalicija biti....osim DSS-a su sve ostale stranke, koje su dobile najvise glasova na izborima, isto zlo. Tako da je skroz svejedno...politiku vode svi istu (onu koja im se diktira spolja) ;)

i pivo, francuska u ovom momentu salje svoje najbolje ljude za kinu, ne za ameriku. na diplomatsko - ekonomskom nivou se tu igra najkrupnija igra, u tisini se rade ugovori u tri najbitnije, za nas, oblasti - obrazovanje, industrija i finansije. to je nasa opcija za buducnost, a amerika je tradicionalni saveznik koji se mora formalno ispostovati, uz neke druge.

Opste poznato da su Kinezi preuzeli primat. Pokupovali su pola Afrike i dobar deo Evrope....ni Francuzi ni Nemci ne mogu sebi vise da dozvole da ih ignorisu, jer u medjuvremenu zavise na mnogim poljima od njih i njihovog trzista i kapitala. Pitanje samo dokle ce to tako funkcionisati. Ali svakako mi je drago da su Ameri prilicno napukli i da moraju i druge da pitaju pre nego sto idu po svetu i glume policiju (citaj: kradu naftu, drogu i ostalo gde god toga ima, uz kvazi-alibi kako se bore za demokratiju i protiv terora, aham...kako da ne) ;)

Ne bi falilo nista. Jos Raska i Vojvodina da se otcepe (to je sledece), pa da Srbija bude Beograd i okolina...dinar da ode na 150, cene jos da skoce, posla jos manje da ima, skolovani ljudi jos vise da beze iz zemlje itd. Pokazali su se koliko su sposobni i sta su uspeli da "ostvare", zasluzili su jos 4 godine. :worth:

a sto bi se Raska otcepila, svega ti?! eto, upravo tako nastaju price o separatizmu, kad nedovoljno upuceni s kolena na koleno prenose prazne price koje su negde nekad culi opet od nedovoljno upucenih.

onako kako ja to vidim, dolazi vreme kad cemo svi mi koji imamo nekih ambicija da se selimo na istok. njihove plate su vec iste u oblasti obrazovanja kao nase. licno, ja razmisljam da odem na nekoliko meseci, uletim u jedan od programa i da radim na franko-kineskom razvoju modela u menadzmentu obrazovanja.
u tom smislu, srbija mora da sedi na bar dve stolice i da razvija uporedne strategije. mislim da nije dobro sto su samo proevropski kandidati izbili napred.

Заборављате Бугарску и Румунију, те братску нам Словенију!

Popucali tj. prodale se. Uglavnom po slicnom principu (koji se i u Srbiji sprovodi). Uletele austrijske, nemacke, francuske banke...davali kredite svakom, ali zato udarali 3,4,5 puta vece kamate od onih koje traze klijentima u Austriji, Nemackoj, Francuskoj...lepe su to pare....plus te imaju u saci i naj*bao si kao zuti (sto volim ovaj izraz :mrgreen: ).

Jedini koji su profitirali u tim zemljama su kriminalci, koji redovno dolaze na ture u EU i obijaju kuce, zlatare, firme....njima je do jaja. :roll:

a sto bi se Raska otcepila, svega ti?! eto, upravo tako nastaju price o separatizmu, kad nedovoljno upuceni s kolena na koleno prenose prazne price koje su negde nekad culi opet od nedovoljno upucenih.

Tuzna je tvoje neupucenost, iako tu zivis. Ako jos nisi videla turske i separatisticke sandzakse zastave koje se tamo vijore, onda ti nisam ja kriv-informisi se. Da medju muslimanima "dole" i te kako postoje tendencije u tom pravcu, to i mala deca znaju. :roll:

onako kako ja to vidim, dolazi vreme kad cemo svi mi koji imamo nekih ambicija da se selimo na istok. njihove plate su vec iste u oblasti obrazovanja kao nase. licno, ja razmisljam da odem na nekoliko meseci, uletim u jedan od programa i da radim na franko-kineskom razvoju modela u menadzmentu obrazovanja.
u tom smislu, srbija mora da sedi na bar dve stolice i da razvija uporedne strategije. mislim da nije dobro sto su samo proevropski kandidati izbili napred.

Pa onaj ko finasira i "gura pricu", normalno da ce taj i da "pobedi" na izborima.
Meni se kineskinje ne svidjaju...samim tim to je za mene no-go kriterijum zasto ne bih tamo ziveo. :mrgreen:

Ovo za Rome sam isto cuo iz vise izvora....da su podmicivani tj. da im je preceno da glasaju za DS inace ce ih nogirati iz baraka.

Па, динар је већ јутрос отишао на 119 у односу на еуро.
И не заборавите Прешевску долину и југ Србије, они су такође спремни за аншлус (да ли се тако беше звало припајање?).
И не заборавите Санџак.
И онда нам остаје ...

upravo u tome i jeste stvar - perspektiva evropske unije u ovom momentu ne mora da bude najbolja opcija za srbiju glede nacionalnih interesa. naravno, mora da se radi kao da to jeste jedina opcija i mora se uloziti maksimim da bi se maksimum i izvukao ali evropska unija u ovom momentu prolazi kroz krizu za koju ne znamo kako ce se zavrsiti. svaka zemlja u ovoj uniji je u ovom momentu jednom nogom u uniji a drugom pipa teren i sprema se za ne daj boze iskakanje, uz neke nove partnere.

А ово се само један човек усудио да јавно каже овом народу, али није било никога да га чује!

Па, динар је већ јутрос отишао на 119 у односу на еуро.
И не заборавите Прешевску долину и југ Србије, они су такође спремни за аншлус (да ли се тако беше звало припајање?).
И не заборавите Санџак.
И онда нам остаје ...

Juce bio na 112 sunce ti... :eek:
Da, anslus (nemacki: Anschluss) ;)

Ceda sa Cankom i Madjarima vec isektasio Vojvodinu, ovi muslimani na jugu odavno kuvaju....ma super sve. Svetla buducnost, nema sta.

Srbija je kao crvljiva jabuka (korupcija). Svako od svakog očekuje da mu plati dodatno za ono što radi. Ne može to da se popravi ko god dođe na vlast. Jedino da neko uvede drakonske kazne, npr. 20 godina za mito i da bude dosledan. Al nešto i ne vidim da bi to neko uradio.

nije normalno sto ne postoji opcija koja ima kontakte i veze sa dalekim istokom, nije normalno sto se ti odnosi ne razvijaju brze, nije normalno sto srbija ne salje strucnjake u kinu i nije normalno sto svi gledaju samo u evropu koja puca i sama.
nije stvar u parama nego u opcijama koje se nude, a ova fali.

nije normalno sto ne postoji opcija koja ima kontakte i veze sa dalekim istokom, nije normalno sto se ti odnosi ne razvijaju brze, nije normalno sto srbija ne salje strucnjake u kinu i nije normalno sto svi gledaju samo u evropu koja puca i sama.
nije stvar u parama nego u opcijama koje se nude, a ova fali.

Ajde nabroj nesto sto je normalno...namucices se mnogo vise. ;)

112 je dinar-evro

Znam da sam juce gledao i bio je 112....cudilo bi me da je u roku od jednog dana bas toliko izgubio na vrednosti.
Ali svakako....setite se gde je bio pre pola godine ili godinu. Puca on i dalje izgleda.

Na osnovu rezultata ili sta bih ja voleo da je bio rezultat (za koji sam znao unapred da ga nece biti, naveo sam vec iz kojih razloga)?
Svejedno je koja ce koalicija biti....osim DSS-a su sve ostale stranke, koje su dobile najvise glasova na izborima, isto zlo. Tako da je skroz svejedno...politiku vode svi istu (onu koja im se diktira spolja) ;)
Od ponuđenih, naravno.
Kako je svejedno koja će biti koalicija, ako već poštuješ koštunicu, onda vjerovatno pomišljaš o ideju sns, dss i dačić... samo ne znam da li bi tu koštunica želio da učestvuje
Bilo šta, samo skloniti dinkića i čedu iz vlade.

Evo da ilustrujem...EUR/RSD na 5 godina i EUR/RSD u zadnjih godinu dana. Kome se ovih 30% na 5 odnosno oko 10% za jednu godinu kojih je dinar izgubio na vrednosti u poredjenju sa evrom cine kao nesto sto nije strasno, taj nema blage veze. Uz to, evro nikad slabiji, izgubio dosta u poredjenju sa dolarom, inace bi dinar vec bio na 150 u poredjenju sa evrom.

EURRSD_5.png

EURRSD_1.png

Back