Zene pitaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sta radite kad znate bolje od gosin direktora, the sefa ?
cutite i radite po njegovom?
cutite al uradite po svom?
kazete mu kako ne valja ono njegovo, ukazete na greske i kazete kako bi trebalo, a onda vam on kaze sjajno od sad cemo tako! (...znam, znam... al mogu valjda da mastam :malav:)

Poslednja izmena:
kazete mu kako ne valja ono njegovo, ukazete na greske i kazete kako bi trebalo, a onda vam on kaze sjajno od sad cemo tako! (...znam, znam... al mogu valjda da mastam :malav)

Kažem kako ne valja, ukažem na greške, saslušam govor o tome kako nemam pojma i onda radim kako mi se kaže i ne razmišljam previše, rasterećena od odgovornosti.

kazete mu kako ne valja ono njegovo, ukazete na greske i kazete kako bi trebalo, a onda vam on kaze sjajno od sad cemo tako! (...znam, znam... al mogu valjda da mastam :malav)

ja pitam direktora, direktore direktore, a ko je najbolji radnik, naravno poslije vas? :heart2:

Mrzim kad mi zaebu usavršavanje i sticanje još neke tjage koju mogu da prodam, pa mi prodradi sujeta...to mi se skoro desilo i baš je kurvinjski... al nisam reagovao uopšte...samo sam malo razočaran.. : /

pa onda si u startu trebala cutati i uraditi po njegovom jel?
jer ovako ces dobiti etiketu "vidi ova sta zamislja ko je", nadobudne, i rizikujes u daljoj saradnji...

A ne ne, nas obavezno pitaju šta mislimo o tako svačemu, mi svi iznesemo sijaset predloga, oni na kraju uvek urade po svom, mi ipak ne prožimamo dovoljno dobro i na tome se završi.
Na njihovu štetu, al šta da im radim, kad ne slušaju nikog drugog i neće da priznaju da mi možda ipak imamo malo više iskustva od njih u vezi nekih stvari.

- - - - - - - - - -

I bolji uvid u neke stvari, al dobro.

kazete mu kako ne valja ono njegovo, ukazete na greske i kazete kako bi trebalo, a onda vam on kaze sjajno od sad cemo tako! (...znam, znam... al mogu valjda da mastam :malav:)

Kazem kako je bolje, lakse, prakticnije i obavestim ga da cu tako uraditi. Ako je normalan reci ce samo:“U redu.“ i to je to. A ako nije i hoce drugaciji verziju uradicu tako kako on hoce. Ponudjen ko pocascen. :D

Kazem kako je bolje, lakse, prakticnije i obavestim ga da cu tako uraditi. Ako je normalan reci ce samo:“U redu.“ i to je to. A ako nije i hoce drugaciji verziju uradicu tako kako on hoce. Ponudjen ko pocascen. :D

Otprilike ovako, stavim akcenat na to zasto je to bolje za firmu, ne na to da ja mislim tako, ne pravim se pametna, dopustam sefu da sefuje,. Normalni razmisle, neretko i prihvate predlog. U suprotnom, mantram sebi "vezi konjce gde ti gazda kaze", osim ako nije nesto protivzakonito, tu stavljam veliku tacku, odbijam i kazem zasto.

cesto nije stvar u tome sta ces reci nego kako ces to reci. Ja nemam problem da pustim sefa da bude glavni, neka ga, dam predlog, sugestiju, upakovanu celofan papir sa masnicom i osmehom, pa drugacije to posmatraju.

Ја сам шеф, и нико не зна боље од мене, ха.

Шалим се, волим да чујем шта они мисле, има ту и добрих идеја, радимо заједно, а себе доживљавам првом међу једнакима.

Скоро ми је колегиница рекла да сам толико ослобођена од сујете да је то чудо једно.

Сад, не знам да ли је то била похвала или :think:

Ne podnosim autoritete
Ne mogu da radim nesto ako to nije ono sto ja smatram da je najbolje
Sreca moja pa je porodican posao, pa se lako dogovorimo

Ја сам шеф, и нико не зна боље од мене, ха.

Шалим се, волим да чујем шта они мисле, има ту и добрих идеја, радимо заједно, а себе доживљавам првом међу једнакима.

Скоро ми је колегиница рекла да сам толико ослобођена од сујете да је то чудо једно.

Сад, не знам да ли је то била похвала или :think:

Mina je Primus inter pares... :p

pa i meni smrdi da je i ovaj neki tako samo projekti
ali mislim da je napravio veliku gresku sto je u cv nabrojao svih 10 za 4 godine, manje je vise, treba neko da mu to kaze...trebo je da izdvoji dve tri najjace, i dve tri da smesti u kao u honorarni posao i da cuti za ostalo sto nije tako jako...treba znati prodati sebe

juce sam gledala reakciju jednog poslodavca na takav poslat cv, dzaba sto je ovaj naveo jake firme, cvek cita i pravi facu, sta je bre ovo, deluje neozbiljno. sta kao oces i kod mene 2 mes pa da bezis....a trazi za stalno

to moze da bude posledica ove nase super drzave da su coveka zezali na po tri meseca ugovore, al se postvalja pitanja zasto niko od njih 10 nije osetio potrebu da te zadrzi, cak i ako su lopovi srpski i oce da izbegnu poreze i doprinose, pa mogu na neodredjeno, mogu na honorarni ugovor, ima bre caka kolko oces, rade ljudi godinama bez legalnih prijava na istom radnom mestu...jednostavno vrlo je sptomaticno da neki problem postoji, ili u sistemu ili u samom radniku....treba da nauci da upakuje to bolje

sta mislite kad vidite da neko za 4 godine promeni 10 radnih mesta
a u pitanju su neke firme ozbiljnije, ozbiljniji posao, nije ono prodavao sladoled i cistio po kucama pa je normano da tu nema stabilnosti

Ako je ista vrsta posla, a nije mnogo zastupljena, onda mi ne bi bilo nešto neobično preterano....ako ga hoće ozbiljne firme, onda čovek zna posao... el tako

- - - - - - - - - -

pa i meni smrdi da je i ovaj neki tako samo projekti
ali mislim da je napravio veliku gresku sto je u cv nabrojao svih 10 za 4 godine, manje je vise, treba neko da mu to kaze...trebo je da izdvoji dve tri najjace, i dve tir da smesti u kao u honorarni posao i da cuti...treba znati prodati sebe

juce sam gledala reakciju jednog poslodavca na takav poslat cv, dzaba sto je ovaj naveo jake firme, cvek cita i pravi facu, sta je bre ovo, deluje neozbiljno. sta kao oces i kod mene 2 mes pa da bezis....a trazi za stalno

to moze da bude posledica ove nase super drzave da su coveka zezali na po tri meseca ugovore, al se postvalja pitanja zasto niko od njih 10 nije osetio potrebu da te zadrzi, cak i ako su lopovi srpski i oce da izbegnu poreze i doprinose, pa mogu na neodredjeno, mogu na honorarni ugovor, ima bre caka kolko oces, rade ljudi godinama bez legalnih prijava na istom radnom mestu...jednostavno vrlo je sptomaticno da neki problem postoji, ili u sistemu ili u samom radniku....treba da nauci da upakuje to bolje

Što bi se zadržavao ako druga ozbiljna kuća bolje plaća? El moguća ta opcija? a može i kao freelancer bolje da zaradi npr.. ša znam

- - - - - - - - - -

U Metlicinom poslu znam dva urednika, novinska fotografija, jedna žena freelancer, tezge kojekude i jednog filmskog fotografa ( :

Al svi idu negde da budu za stalno od ovih reportažnih, novinskih fotografa, osim ovog filnskog..... posle decenija tezgi i svaštarenja, za stalno je tek poneko bio, su svi našli mesto pod sooncem i mesečnom

Ako je ista vrsta posla, a nije mnogo zastupljena, onda mi ne bi bilo nešto neobično preterano....ako ga hoće ozbiljne firme, onda čovek zna posao... el tako

- - - - - - - - - -

Što bi se zadržavao ako druga ozbiljna kuća bolje plaća? a može i kao freelancer bolje da zaradi npr.. ša znam

al onda napises da je frilens, a ne da si kao bio radnik redovno
on siroma da nakiti cv da ispadne ne znam ni ja sta, a zassro je ustvari
videograf, pa se javio za tu poziciju....
kaze ovaj zvace ga da vidi sta je to bre, da proba da iscacka zasto to tako, al kaze smrdi mu strasno
dobro covek iz iskustva nekog svog sad ima skepticizam naravno

iskreno i meni bi to bilo cudno, ja kad sam bila u toj poziciji sefa kad vidim da tako neko cesto menja poslove ne dopadne mi se to, i uglavnom je insekt bio u pravu, dodje ti neka mlada neozbiljna bez odgovornosti u rl zivotu...al dobro bila je totalno druga vrsta posla, u kojoj je stabilnost posla i jednolicnost prisutna, nije bila ova umetnicka sfera de si cesto honorarac svuda po malo...

ne znam sta da mislim, al mi bila zanimljiva reakcija ovog lika na to...

sta mislite kad vidite da neko za 4 godine promeni 10 radnih mesta
a u pitanju su neke firme ozbiljnije, ozbiljniji posao, nije ono prodavao sladoled i cistio po kucama pa je normano da tu nema stabilnosti

ako su poslovi na odredjeno onda u redu
ako je bilo na neodredjeno onda smatram da postoji neki problem u njemu i njegovom odnosu prema kolektivu.

al onda napises da je frilens, a ne da si kao bio radnik redovno
on siroma da nakiti cv da ispadne ne znam ni ja sta, a zassro je ustvari
videograf, pa se javio za tu poziciju....
kaze ovaj zvace ga da vidi sta je to bre, da proba da iscacka zasto to tako, al kaze smrdi mu strasno
dobro covek iz iskustva nekog svog sad ima skepticizam naravno

iskreno i meni bi to bilo cudno, ja kad sam bila u toj poziciji sefa kad vidim da tako neko cesto menja poslove ne dopadne mi se to, i uglavnom je insekt bio u pravu, dodje ti neka mlada neozbiljna bez odgovornosti u rl zivotu...al dobro bila je totalno druga vrsta posla, u kojoj je stabilnost posla i jednolicnost prisutna, nije bila ova umetnicka sfera de si cesto honorarac svuda po malo...

ne znam sta da mislim, al mi bila zanimljiva reakcija ovog lika na to...

Pa to je valjda normalno za te branse?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back