Zene pitaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel gestikulirate ?
kako regujete kad neko mnogo gestikulira?

ja nesto slabo, ali dosta ljudi srecem koji se ubise mahanjem hbt, samo sto ne polete :lol:

- - - - - - - - - -

Nije, ako je posao za stalno.....tu je keč.

e ovo mi promaklo
uoravo i ja mislim da je u tome caka kod onakve reakcije poslodavca na onakav prenatrpan cv

vazda je bitnija forma od sustine, treba znati pakovati

jel gestikulirate ?

ja nesto slabo, ali dosta ljudi srecem koji se ubise mahanjem hbt, samo sto ne polete :lol:

- - - - - - - - - -

e ovo mi promaklo
uoravo i ja mislim da je u tome caka kod onakve reakcije poslodavca na onakav prenatrpan cv

vazda je bitnija forma od sustine, treba znati pakovati

Особе које су сигурне у себе и располажу солидним фондом речи не гестикулирају.

Само полуписмени морају да показују рукама и ногама да би дочарали шта су мислили.

Само полуписмени морају да показују рукама и ногама да би дочарали шта су мислили.

tako sam i ja mislila
ljudi koji su nesigurni, koji imaju suzen vokabular
ili ih nesigurnost i trema toliko ubijaju da im se mozak blokira, nevezano za bogatstvo recnika

ali sam srela dosta uspesnih koji se razmahuju, pa sam pocela da se pitam sta ne valja sa mojom teorijom :lol:

Tvojoj teoriji nedostaje uspešna gestikulacija nogama! Pozajmi je od Minine, i mirna Bačka. :lol:

jel gestikulirate ?

Gospode, baš su ljudi ružni!
Po stoti put u dugom krstarovskom životu zapazih da je ljudska rasa gadnija od svih ostalih, ali ovi što mnogo mašu rukama ujedno šire i nesnosan smrad!
Svuda po skupštinskim salama, po kafanama, za stolovima rasut je zadah ljudskog čopora, bljutavi i smrdljivi zadah nečiste kože, masne kose i belog luka,
onaj odvratni zadah belog luka što gestikulantima udara iz usta, iz nosa, ispod pazuha, ah, bljah! (smeh)

Poslednja izmena:
tako sam i ja mislila
ljudi koji su nesigurni, koji imaju suzen vokabular
ili ih nesigurnost i trema toliko ubijaju da im se mozak blokira, nevezano za bogatstvo recnika

ali sam srela dosta uspesnih koji se razmahuju, pa sam pocela da se pitam sta ne valja sa mojom teorijom :lol:

Успешан не значи и довољно образован, бар не у нашој држави.

Или је, можда, довољно стручан у својој области, у осталоме се не сналази баш најбоље па млатара рукама :lol:

- - - - - - - - - -

Tvojoj teoriji nedostaje uspešna gestikulacija nogama! Pozajmi je od Minine, i mirna Bačka. :lol:

Gospode, baš su ljudi ružni!
Po stoti put u dugom krstarovskom životu zapazih da je ljudska rasa gadnija od svih ostalih, ali ovi što mnogo mašu rukama ujedno šire i nesnosan smrad!
Svuda po skupštinskim salama, po kafanama, za stolovima rasut je zadah ljudskog čopora, bljutavi i smrdljivi zadah nečiste kože, masne kose i belog luka,
onaj odvratni zadah belog luka što gestikulantima udara iz usta, iz nosa, ispod pazuha, ah, bljah! (smeh)

Ја зато не посећујем форумске кафане, да не трујем људе :lol:

mislila sam na povezivanje uspha sa samopuzdanjem i jacinom uma

Заборављаш вокабулар.

Шта је, уосталом, мерило успеха у Србији?

Добар ауто, скупа путовања, ајфон, шта?

Ако је то, онда су нам дилери дроге најуспешнији, а они нешто баш и несу школовали.

А самопоуздани јесу. Без покрића, додуше, али самопоуздање им дају управо оне материјалне вредности о којима сам говорила.

Заборављаш вокабулар.

Шта је, уосталом, мерило успеха у Србији?

Добар ауто, скупа путовања, ајфон, шта?

Ако је то, онда су нам дилери дроге најуспешнији, а они нешто баш и несу школовали.

А самопоуздани јесу. Без покрића, додуше, али самопоуздање им дају управо оне материјалне вредности о којима сам говорила.

ma mislim da je manjak vokabulara samo jedan od potencijalnih razloga...ima ih vise...ti si se uhvatila ko da je glavni i jedini...
manjak sapouzdanja, nesigurnost...
recimo dosta uspesnih glumaca su ljudi sa govornim manama, disleksijom, manjkom samopouzdanja i sl, oni se mogu svrstati pod uspesne, a kad ih vidis u intervjuima kako se razmasu i koriste postapalicama i onim aaammm zamuckivanjem pitas se aman koj mu je djavo
dosta sam umetnika uspesnih upoznala koji se razlete rukama, koji imaju problem sa tremama i generalno problem sa socijaliacijom, uopste nemaju manjak opsteg obrazvanja niti siromasan vokabular
ponekad je uspeh na jednoj strani dobra maska za neuspeh na drugoj...ako me razumes sta zelim reci

mislim da je gestikulacija povezano dosta sa socijalnom inteligencijom, a ona nije preduslov za uspeh ili neuspeh, niti je preduzlov za obrazovanje i bogatstvo recnika
cak i jacina karaktera i uma njie nuzno povezana sa uspehom na poslovnom planu kako inace mislimo, dokaz su ti glumci, umetnici generalno, naucnici... i sl branse u kojima ima jako puno ljudi sa problemima pri socijalizaciji

Нама је Дарко Танасковић на факултету сугерисао да не користимо узречице и поштапалице.

Тако делујемо несигурно и неубедљиво, као да не знамо о чему говоримо.

Док, на пример, менаџере уче да млатарају рукама, да би скренули пажњу на оно што говоре, и да не буду досадни.

Крајњи ефекат је да ме страшно изнервирају, али негде то можда и пали.

Нама је Дарко Танасковић на факултету сугерисао да не користимо узречице и поштапалице.

Тако делујемо несигурно и неубедљиво, као да не знамо о чему говоримо.

Док, на пример, менаџере уче да млатарају рукама, да би скренули пажњу на оно што говоре, и да не буду досадни.

Крајњи ефекат је да ме страшно изнервирају, али негде то можда и пали.

da postapalice su tu da popune prazninu, jako su mi iritantne, cak vise od gestikulacije

dada te menadzerske fore pri prezentacijama sa mahanjem i preuvelicavanjem svega, naglasavanje odredjenih reci, i sl fore, su tu da skrenu paznju i zamazu oci, to je drugo, to je tendenciozno skretanje paznje
nema veze sa ovim postapalicama i gestikulacijama izazvanim prazninom u toku misli

da postapalice su tu da popune prazninu, jako su mi iritantne, cak vise od gestikulacije

dada te menadzerske fore pri prezentacijama sa mahanjem i preuvelicavanjem svega, naglasavanje odredjenih reci, i sl fore, su tu da skrenu paznju i zamazu oci, to je drugo, to je tendenciozno skretanje paznje
nema veze sa ovim postapalicama i gestikulacijama izazvanim prazninom u toku misli
"dosta sam umetnika uspesnih upoznala koji se razlete rukama"

Nije potrebno naglašavati da su umetnici koje srećeš odabrali medije za koji nije potrebna naročita oratorska veština, a koji tolerišu sve njihove (govorne, jezičke) mane i usplahirenost njihovog umetničkog pleksusa: književnost, slikarstvo, muzika...
Većini nadarenih ljudi je jako teško da na jednostavan i miran, razgovetan način drugima saopšte i prenesu sav taj haos u kome nastaju genijalni produkti njihove nadarenosti.

Voleo bih da mi poimenice nabrojiš te silne poznate, polumutave nesrećnike koji su te mlataranjem svojih udova i praznim tokom svojih misli, inspirisali.

Poslednja izmena:

Ja mlataram rukama kad muzu nesto objasnjava tacnije kad se svadjamo
U kolima se desava cesto pa kad mi kaze “Aj prestani da mlatis rukama mislice ljudi da se svadjamo?!”
Onda tek poludim, pa ja se i svadjam i zabole me sta ce ko reci
Nema to blage veze sa zivotom

"dosta sam umetnika uspesnih upoznala koji se razlete rukama"

Nije potrebno naglašavati da su umetnici koje srećeš odabrali medije za koji nije potrebna naročita oratorska veština, a koji tolerišu sve njihove (govorne, jezičke) mane i usplahirenost njihovog umetničkog pleksusa: književnost, slikarstvo, muzika...
Većini nadarenih ljudi je jako teško da na jednostavan i miran, razgovetan način drugima saopšte i prenesu sav taj haos u kome nastaju genijalni produkti njihove nadarenosti.

Voleo bih da mi poimenice nabrojiš te silne poznate, polumutave nesrećnike koji su te mlataranjem svojih udova i praznim tokom svojih misli, inspirisali.

pa cak i glumci, a reko bi covek da im je posao retorika
no mucak, vrlo su mutavi u rl
knjizevnike koje znam u rl su reciti i nekako smireniji od ovih ostalih, kako si dobro reko, usplahiranih

ima tu mnogo slojeva za ljustenje da se odgovori zasto je to tako...
ali mi se generalno cini da nema mnogo veze sa obrazovanjem koliko sa tom nekom unutrasnjom stabilonoscu uma

Ja mlataram rukama kad muzu nesto objasnjava tacnije kad se svadjamo
U kolima se desava cesto pa kad mi kaze “Aj prestani da mlatis rukama mislice ljudi da se svadjamo?!”
Onda tek poludim, pa ja se i svadjam i zabole me sta ce ko reci
Nema to blage veze sa zivotom

О томе ти и причам.

Скрећеш пажњу на оно о чему говориш млатарањем руку.

Што није неопходно ако имаш јаке аргументе.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back