Zene pitaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako reagujete na razlicita vaspitanja dece u okruzenju?

Npr. Nekim roditeljima je normalno da se njihovoj deci desavaju pehovi svaki dan,
tipa svaki dan im se nesto prospe, pokida, isfleka, bacaju se stvari, nered je svuda, mrvi se I jede po celoj kuci... itd...

Kako reagujete kada su to deca vasih bliskih rodjaka ili prijatelja?

Npr. Nekim roditeljima je normalno da se njihovoj deci desavaju pehovi svaki dan,
tipa svaki dan im se nesto prospe, pokida, isfleka, bacaju se stvari, nered je svuda, mrvi se I jede po celoj kuci... itd...

Ugrizem se za usnu.
Ne mogu da vaspitavam tudju decu a nemam pravo da ih prevaspitavam iako mi prave stetu.
Imam rodjaku koja je sve pogresno uradila sa klinkom a kada dodje kod mene ocekuje da je cuvam ceo vikend jer...ja volim decu. Volim ali ne...toliko i tako.
Nije problem, dolazi retko, nije u redu ali nije ni toliki problem ali dete niti jede, niti hoce nesto, niti crta za stolom, niti pita da li nesto moze.
Poslednji put sam pronasla par fleka na tepihu od mojih rodjenih flomastera kojima je sarala moju svesku.
Znas onu staru, ako prigovoris, nisi covek, ako ne pricuvas, nisi covek, ako ne das detetu nesto sto trazi, nisi zena...zato se ugrizem za usnu i bodrim sebe, nije moje dete, nije moje dete, nije moje dete:lol:

Trudim se da ne pokazujem negativne emocije, i pretrpim ih koliko moram :lol:

Jedno su pehovi, a drugo je vaspitanje - da se nesto radi/ponasa ili ne.

Licno, kada su mi dragi u pitanju, ne dopustam da se deca ponasaju svakako i roditeljima skrecem paznju, pa sta bude.

I na ulici mi je zao, kada vidim da vaspitanje, evidetno, ide u pogresnom pravcu.

Naravno da roditelji to ne vole, ali briga me...

nikoliko
ne volim se proseravat,jer mi zivot nije primeran
Ako mi traže savijet što da ne. Mada znam da me neće poslušati.
Ja mislim da nemam taj sindrom....

ali kad nekog volim, popujem mu kako treba da ostavi sve poroke, i zivi smislenije,urednije itd.

Sta cu.... :aha:

"Savet koji je dat a nije trazen, uzaludan je."
Ali, mislim da smo svi bar jednom dali sebi za pravo da posavetujemo na svoju ruku. Inace, gledam da se ne petljam. U fazonu sam: "Znas da sam tu, kada sam(a) osetis potrebu (da se ispraznis, da zajedno sagledamo iz svih uglova, da se isplaces, da cutimo,...) javi se."
bas vam hvala na odg:heart:

Kod mene nema bahatog ponasanja!:evil:
Necu grditi, prevaspitavati,... ali necu ni dozvoliti da se dira ono sto nije njima namenjeno, kada se jede sesce se za sto, psovke cu ignorisati,...
Imala sam na cuvanju pravog harambasu. Od ruznih izraza, preko nesnosne buke do kradje igracaka... Najgore je bilo sto mi se napolju otimao i mogao je pod kola. Rekla sam mami lepo: "Ili ga ukroti ili ce se deca igrati samo u tvom prisustvu." Od tada vise nije dolazio kod nas :mrgreen:

Podelim im telefone, kompove, tablete, spremim jednu sobu samo za njih, da svako ima da komotno sedne da se ne tuku i ne svađaju i onda oni malo klopaju i trče da se igraju i nikome ne smetaju.

Imala sam cudnu situaciju sa drugaricom pre neki dan.

Idemo mi ulicom, i mimoilazimo se sa jednom prelepom zenom, u tridesetim, divno obucenom...sva u belom~~~

I ta moja drugarica joj onako usput dobaci "bas ste lepo obuceni" hahahah

Ja sam htela da propadnem u zemlju od sramote.... S druge strane, bez obzira kako zuci - to bas moze da ulepsa dan nekom^^

Jel mislite da je lepo ili blam prici nekom i reci - bas ste lepo obuceni ??

Pošto je spontanto i komplimet od žene, sigurno joj je prijalo.

- - - - - - - - - -

koliko dugo mogu da se jedu farbana jaja?

Isto koliko i neofarbana.

koliko dugo mogu da se jedu farbana jaja?

Ako si predugo cekala na odgovor i nisi se uzdrzala,sad imas problem
Ghelyon.gif

I cak i da ti gori zelena lampica u narednih pola sata,znacu da nisi tu Pogledajte prilog 327149

Cemu sluze rijaliti programi na tv-u?

Gledam malopre neke bogate klince sa beverli hilsa na tv-u,
pa se pitam Cemu to?
Sta nam porucuju time?
Koja je poenta?

Deca koja nicim nisu zasluzila sve sto imaju I njihovi obicni zivoti.
Koga to zanima?
Sta tu ima zanimljivo?
Sta treba da se postigne tim programima?

pa se pitam Cemu to?
Sta nam porucuju time?
Koja je poenta?

Koga to zanima?
Sta tu ima zanimljivo?

Sluzi, kao i 95% ostalog TV programa za zaglupljivanje ljudi.
I funkcionise odlicno.

pa se pitam Cemu to?
Sta nam porucuju time?
Koja je poenta?

Koga to zanima?
Sta tu ima zanimljivo?

Vise je ciljeva...instant zabava za zaglupljivanje dodje jedan.
Bacanje pogleda i osecaj superiornosti u odnosu na ucesnike je drugi.
Jeftina produkcija u odnosu na druge forme je treci.
Dugacko radno vreme i laka zabava je cetvrti.
Ustolicenje odredjenih vrednosti je peti.

pa se pitam Cemu to?
Sta nam porucuju time?
Koja je poenta?

Koga to zanima?
Sta tu ima zanimljivo?

koliko vidim posluzilo je svrsi..ti si to gledala :D

Ali koga zanima I ko to prati?
Sta neki tamo obicni ljudi rade u njihovim obicnim zivotima?

Nigde veze sa necim poucnim.
Jednolicno.

Bez ikakvog smisla.

Pa ti. :mrgreen:

Smisao i pouka danas nisu trazeni. Gleda to i te kako veliki broj ljudi.
Secam se nekog izleta dok sam jos radio u Raiffeisen banci...isli smo u Vorarlberg (skroz na zapadu Austrije, granica sa Svicom) i tamo se sreli sa lokalnim radnicima iz Raiffeisen banki. Nisam mogao da verujem o cemu su te zene pricale... "Jeste gledale juce Big Brother?", "Joj, zao mi sto je XY izleteo napolje", "Jeste videli kad su se onih dvoje vacarili u krevetu?", "Ona ima lepse sise od one" itd.

Debilana... ali takav ti je danas skoro citav TV program.
Ja gledam jedino dokumentarce (priroda, istorija...), sport i slusam muziku. Ostelo izbegavam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back