Zene pitaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
na zalost ikon nema vise na nasem trzistu, mada pitaj mozda su ga vratili
postoji ista aktivna supstanca pod imenom vilotrin, mana mu je sto je kesica za 10l, za poljoprivrednike....a ikon je bio za 2l za nas gratske trovace :lol:
elem trazi to, pa pitaj da ti kazu meru za 2l vode, ne treba ti vise, ja koristim punu kafenu kasicicu na 2l za bubaruse
ostatak u kesici dobrano zatvori, mozes selotejpom da to dobro zatvoris da ti se ne rasprsi
za dve nedelje moras da ponovis postupak da ubijes drugu generaciju
onda negde dobro zatvorenu kesicu skloni na bezbedno, pa za 6 mes ponovi postupak ako se pojave

taj isti proizvod koriste sve sluzbe za dezinsekciju, dzaba ces dati njima pare
lazu narod da je ekoloski :rotf:
ni jedan insekticid nije ekoloski
"ekoloski" je u smislu da tebe nece ubiti konaktno, i nece ljubimca da ubije ako bas lizne, ali ce svakako dobrano da ga prodrma da zavrsi kod veta...
obavezno rukavicama radi, ako rukama na zivo mesas dobice siptome lokalnog dejstva koje ima taj otrov - neurotoksin, da vidis kako slatko utrnu ruke ceo dan ih ne osecas :lol:
toliko o ekologiji

- - - - - - - - - -

ovo

vilotrin-50-gr_5joz5usm.jpg

videcu to dal imaju, ja i trazim otrov, zabole me za ekologiju. :lol:

mislim da znam gde su se zavukli...ispod lajsne koja deli kuhinjske plocice i parket trpezarije. vidim izlaze odaltle. taman ako je tecno da uzmem spric pa naprskam unutra. :evil:

imas po apotekma par vrsta insekticida, nemas veliki izbor na zalost...pod imenom exit je isto dobar, al on je samo za 1l malo je to
ne mogu vise ni da se setim koji sve fabricki nazivi postoje

problem je sto su polako bubaruse/svabe/mravi pocele da budu rezistentne na ovaj cihalotrin (aktivna supstanca u ovom gore sto ti okacih) jer su godinama navalili ovi iz sluzbi za dezinsekciju da ga koriste
a drzava srbija prekinula uvoz nekih drugih supstanci, zasto pojam nemam, vrv lobiranje
i sad polako ali sigurno dobijamo nove generacije tih gamadi koje su rezistentne
drugi problem je sto ne ponove za dve nedelje da ubiju drugu generaciju, pa tako podsticu stvaranje rezistencije jos vise
sve u svemu javasluk ko i u svemu u ovoj drzavi

bitno je da pratis uputstvo koje ti kaze apotekar, da preduzmes mere zastite u vidu rukavica i naocara (naocare obavezno ako prskas iznad glave) ako imas neko zivotinjce moras da ga sprecis da to njuska i lize

i nemoj da dozvolis da ti uvaljuju neka sredstva na foru kuglica, sprejeva i sl, posebno ne vec rastvorene sprejeve, to meni o rep okaci
samo cist koncentrat insekticida pa da sama rastvoris po uputstvu

- - - - - - - - - -

e da i ostavi par dana da deluje, ne brisi, 4 max 7 dana
kad isprskas posle par sati ispari voda a ostane belo praskasto tu de si prskala
ne brisi i ne diraj, cekaj da mravci izvrse gozbu :zjede:
:lol:

Знаш ти каква би то какофонија звукова била :rotf:

Ne bre tako se razvija sluh :lol:

- - - - - - - - - -

Моја шмизла фино пева, лепе су и песме, не смета ми, чак и прија, али, моја друга половина, мајко мила...

Oni oboje imaju isti stil raratatata ta lalala la bogtepita koja je to pesma :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back