Žene pitaju, muškarci odgovaraju.....

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
u Holandiji je rodjena beba ciji su se roditelji upravo doselili iz Alzira. sta mislite, da li ce to dete da izraste u Holandjanina ili Alzirca? ne mislim na nacionalnu pripadnost. naravno mogu i devojke da odgovore :)
p.s. zemlje su odabrane nasumicno, ali ipak po razlicitosti u mentalitetu

ubola si nezgodan primer
to i jeste aktuelan problem, sto cak ni tamo rodjene, druga ili treca generacija emigranata, iz razlicitih razloga nisu integrisane u zapadnoevropska drustva i njihovu kulturu, niti se kod potomaka pridoslica razvio identiet stvarnog pripadnistva drustvima u kojima su odrasli.

teroristicke organizacija svoje pripadnike cesto regrutuju bas medju takvim mladim ljudima.
kada recimo igraju fudbalske reprezentacije Alzira i Francuske, mladi Francuzi africkog porekla navijaju za Alzir
tako da u konkretnom primeru, mali ce verovatno da izraste u Alzirca :)

ubola si nezgodan primer
to i jeste aktuelan problem, sto cak ni tamo rodjene, druga ili treca generacija emigranata, iz razlicitih razloga nisu integrisane u zapadnoevropska drustva i njihovu kulturu, niti se kod potomaka pridoslica razvio identiet stvarnog pripadnistva drustvima u kojima su odrasli.

teroristicke organizacija svoje pripadnike cesto regrutuju bas medju takvim mladim ljudima.
kada recimo igraju fudbalske reprezentacije Alzira i Francuske, mladi Francuzi africkog porekla navijaju za Alzir
tako da u konkretnom primeru, mali ce verovatno da izraste u Alzirca :)

dobro, ubola sam nezgodne drzave :) neka bude mali Grk u Svedskoj :) topla mediteranska krv i hladni Nordijci :)

Nije važno u kojoj( tuđoj) zemlji dete zemlji odrasta, Laro, već da li, koliko i na koji način njegovi roditelji (staratelji) neguju i poštuju svoje običaje, kulturu, tradiciju i svoje korene, a takođe i koliko je brojna, jaka i povezana njihova etnička zajednica u toj zemlji !! A naravno, nekad i ono čuveno "Srce" da konačnu odluku ! Tako da je, teorijski, sve moguće, ali ne može nikad jedan Alžirac da bude istinski Olandez, kao ni Grk - Šved !! Jednostavno, nismo mi samo saznajno - intelektualna bića, ima tu još nečega ... ;)

u Holandiji je rodjena beba ciji su se roditelji upravo doselili iz Alzira. sta mislite, da li ce to dete da izraste u Holandjanina ili Alzirca? ne mislim na nacionalnu pripadnost. naravno mogu i devojke da odgovore :)
p.s. zemlje su odabrane nasumicno, ali ipak po razlicitosti u mentalitetu

Мене заправо одушевљава у 'оландији што не можеш да региструјеш ауто ако немаш обезбеђен паркинг. Зар није генијално?
Зато тамо нема много аутомобила, богати су људи, а то је управо менталитет- средина којој мора свако да се прилагоди ко хоће тамо да живи.
Шта он у кући ради, да ли једе кастриране овце, ако није у супротности за законом, никог не занима.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back