Žene pitaju, muškarci odgovaraju.....

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
NE ZELIM se prilagodjavati na taj nacin. Nije mi to zanimljivo.... Nema toliko veze ni sa etikom koliko sa (ne)zadovoljstvom, (ne)inspiracijom, (ne)zeljom....

Super. Da si prosecno musko, verovatno bi s takvim stavom jos uvek bila nevina. :D
Prosecna zena po prirodi svoje pozicije ipak ima veci manevarski prostor da realizuje scenario koji njoj odgovara. Makar do "prve stanice". Posle vec ne znam. :mrgreen:

Musko definitivno nisam, ali ko kaze da nisam nevina? :eek::whistling:

P.S. Da, mi (nat)prosjecne zene imamo puno prostora za manevrisanje! :mrgreen:

Musko definitivno nisam, ali ko kaze da nisam nevina? :eek::whistling:

Mislim da sam ispravno pretpostavio da nisi.

Btw, govorio sam o prosecnim zenama i muskarcima sa stanovista seksualne privlacnosti. Vrsta komunikacije na kojoj izgleda da insistiras u svom zivotu, sto je svakako tvoje pravo, vrlo retko se moze uspesno zasnovati. Jer je za tako nesto neophodno preko puta imati sasvim neprosecnu osobu suprotnog pola, kakva se moze sresti, bar na prostorima odakle potice vecina forumasa, mozda svega par puta u zivotu.

Dakle, problem vazi za oba pola. Ali mi se ipak cini da vi zene jos uvek imate brojcano siri izbor potencijalnih seksualnih partnera, sto vam onda mozda omogucava i selekciju u okviru koje bi pre bio pronadjen takav izuzetni pojedinac.

Pare su im bitne taman onoliko koliko su bitne zenama koje ih interesuju.

Slozio bih se.

Inace, mislim da je prica o materijalnom aspektu ljubavnog odnosa previse mistifikovana i mitologizovana. Ustvari se svodi na praktican problem. Ozbiljna veza vodi u brak i zasnivanje porodice. Za to su neophodna materijalna sredsta. Normalno je onda da je pozeljna situacija u kojoj je finansijska situiranost makar negde na vidiku.

A kod zena je iz razloga same njihove pozicije, odnosno toga sto je potomstvo fizicki neposrednije povezano s materinstvom, koje je makar privremeno skopcano i s odsustvom s posla, kao i zato sto zenski bioloski casovnik otkucava brze, cak i na podsvesnom nivou finansijski momenat vise prisutan, kao i s tim u vezi izvesna ocekivanja od muskarca.

A kad zena nesto ocekuje od muskarca, onda i on isto ocekuje od sebe. :)

Slozio bih se.

Inace, mislim da je prica o materijalnom aspektu ljubavnog odnosa previse mistifikovana i mitologizovana. Ustvari se svodi na praktican problem. Ozbiljna veza vodi u brak i zasnivanje porodice. Za to su neophodna materijalna sredsta. Normalno je onda da je pozeljna situacija u kojoj je finansijska situiranost makar negde na vidiku.

A kod zena je iz razloga same njihove pozicije, odnosno toga sto je potomstvo fizicki neposrednije povezano s materinstvom, koje je makar privremeno skopcano i s odsustvom s posla, kao i zato sto zenski bioloski casovnik otkucava brze, cak i na podsvesnom nivou finansijski momenat vise prisutan, kao i s tim u vezi izvesna ocekivanja od muskarca.

U danasnje vreme, mushke pare su sasvim nepotrebne zenama u zivotu sa decom ili bez (i obrnuto). Kad to napokon postane jasno i muskarcima i zenama, imace manje ocekivanja jedni od drugih i bice im lakse da uspostavljaju zdrave odnose.

Poslednja izmena:
Mislim da sam ispravno pretpostavio da nisi.

Btw, govorio sam o prosecnim zenama i muskarcima sa stanovista seksualne privlacnosti. Vrsta komunikacije na kojoj izgleda da insistiras u svom zivotu, sto je svakako tvoje pravo, vrlo retko se moze uspesno zasnovati. Jer je za tako nesto neophodno preko puta imati sasvim neprosecnu osobu suprotnog pola, kakva se moze sresti, bar na prostorima odakle potice vecina forumasa, mozda svega par puta u zivotu.

Dakle, problem vazi za oba pola. Ali mi se ipak cini da vi zene jos uvek imate brojcano siri izbor potencijalnih seksualnih partnera, sto vam onda mozda omogucava i selekciju u okviru koje bi pre bio pronadjen takav izuzetni pojedinac.

Takvu osobu je:
1. Tesko naci (ako i trazis)
2. Vezu sa takvom vrstom komunikacije je tesko zasnovati.
3. Jos teze ju je USPJESNO zasnovati.

:dash::dash::dash:

Slozio bih se.

Materijalni aspekt u ozbiljnoj vezi/braku je vazan (iz moje perspektive) onda kad ostavlja utisak muskarca na kojeg se mozes osloniti, nekoga ko ulijeva sigurnost (pa i materoijalnu). Nije naglasak na kolicini novca (jer to moze varirati ovisno o situaciji) nego o sposobnosti muskarca da iz svake situacije izvuce najvise.

U danasnje vreme, mushke pare su sasvim nepotrebne zenama u zivotu sa decom ili bez...

Nisam siguran da je u stvarnosti to uvek tacno. Iako mislim da si u nacelu dobro ukazala na pitanje prevazidjenosti starih obrazaca ponasanja.

Poreklo zenskog (a time i muskog) ocekivanja prevashodno muskarceve finansijske situiranosti, zasnovano je na slicnim bioloskim konstantama kao i specijalizovanje muskarca u drevnim vremenima za lov ili izlazak na polje, dok bi se zena posvecivala odrzavanju domacinstva i vodjenju glavne uloge u podizanju dece.

Ponekad je odrzavanje starog obrazca iskljucivo stvar inercije. Ali istina je i da bioloske konstante u sklopu realnih zivotnih uslova neretko jos uvek vrse naposredan uticaj na ponasanje.

A nemam nista protiv da svaki par za sebe uredjuje medjusobne odnose kako god zeli. Pa cak i da zameni klasicne uloge. Odavno postoje parovi kod kojih je podela uloga takva da prevashodno muskarac brine o domacinstvu i deci, dok zena gradi karijeru i finansijski izdrazava porodicu.

Uopšte nisu bitne i veruj kad sam švorc osećam se mnogo slobodnijim no kad sam filovan. Za ostalo, zato što je suština našeg postojanja rad i stvaranje a ne lenstvovanje i uživanje ma kako ovo poslednje delovalo primamljivo na prvi odnosno drugi pogled.

e ako ti ne shetash neku inteligentno hot cicu ko je onda sheta?
mada... ta slova i shvorc
pardon

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back