Žene pitaju 2

I moji su svi od inoksa osim velikog tiganja koji je od teflona i menjam ga jednom godisnje
Od svekrve sam nasledila cepter.po meni nema ama bas nikakve razlike izmedju mog od inoksa i tog ceptera
Ja kad forumasim u svemu mi zagori 😂

• Haha
Reactions: Red
I moji su svi od inoksa osim velikog tiganja koji je od teflona i menjam ga jednom godisnje
Od svekrve sam nasledila cepter.po meni nema ama bas nikakve razlike izmedju mog od inoksa i tog ceptera
Ja kad forumasim u svemu mi zagori 😂
u cepteru ne moze da zagori :)
ili odrzi ili totalno ugljenise :)
imam cepter i jako dobro znam .. nikad nista nije zagorelo.. ili se odrzalo ili se ugljenisalo z:mrgreen:

Cepter je zakon za sudje, moja prija ima i vidim koliko je lakse kuvati u njemu i koliko dugo drzi toplu hranu, u ostalim sudovima nema sanse da to tako bude. Mnogo mi je zao kad se to sudje prodavalo sto ne kupih tad, ali mladost ludost mislis uvek ces moci i imati, kad ono cvrc....

Biće da sam ja jedina koja voli Metalcev Mehrzer. Divna mi je ta linija a cene su pristojne i neretko su na snizenju. Mislim da daju stogodisnju garanciju.
Nisam ni protiv neogrebanog emajla. Svekar mi reče da je neutralan za kuvanje. On ga podrzava a trebalo bi da se razume.
Muka mi je samo sa tiganjem, kada sam primetila da izbegavam upotrebu tiganja jer potopila vrelom vodom ili ne smrkne mi se pranje inox tiganja, kupila sam Tefal titanium i nisam se pokajala. I neki lep, kao kamen, ali i njega redje koristim...

Ja imam u planu da sutra posetim Metalcevu radnju tu u komsiluku, hocu da kupim deci one male emajlirane loncice, a meni treba jedna serpa/lonac od oko 3,5-4L. Imam njihove sudove koje sam dobila jos kad sam se udala, kad je to bilo i sama sam zaboravila, jos uvek nesto od njih moze da se koristi ali je definitivno zrelo da se zameni, pa da pocnem od te serpe...
Kupila sam ona dva tiganja u Delimanu i bas sam zadovoljna jako, za veliki mi doduse nedostaje poklopac pa ga manje koristim dok ne dodje na red i ta kupovina tog poklopca. Narocito mi se dopada sto sad umesto na 6 sve se lepo przi, dinsta vec na 3, po meni je to dobra usteda u energiji. Od teflonskih je svakako bolji, ima i boljih sigurno, ali vidim da su svi koji su kupili zadovoljni, bar oni koje ja poznajem.

Cepter je zakon za sudje, moja prija ima i vidim koliko je lakse kuvati u njemu i koliko dugo drzi toplu hranu, u ostalim sudovima nema sanse da to tako bude. Mnogo mi je zao kad se to sudje prodavalo sto ne kupih tad, ali mladost ludost mislis uvek ces moci i imati, kad ono cvrc....
Mi imamo ceo komplet posuđa, valjda je to taj veliki.
Dovoljna ti je jedna šerpa srednja, lonac, kako god. Nije nedostižno el...ne znam cene doduše ..

Mi imamo ceo komplet posuđa, valjda je to taj veliki.
Dovoljna ti je jedna šerpa srednja, lonac, kako god. Nije nedostižno el...ne znam cene doduše ..
Pa gde bre Monjo nije, isla ja pre jedno godinu dana na neku prezentaciju kod njih u moj stari komsiluk na NBgd i kao eto imamo serpe na komad ne mora sve da se kupi, tamo ovamo, dodjse do toga da je cena jedne serpe nesto malo niza od 300e, pa mozda nekom to nije puno, meni je previse zaista ne znam sta bi trebalo da se desi i koje pare da imam pa da kupim serpu za 300e:eek:

Pa gde bre Monjo nije, isla ja pre jedno godinu dana na neku prezentaciju kod njih u moj stari komsiluk na NBgd i kao eto imamo serpe na komad ne mora sve da se kupi, tamo ovamo, dodjse do toga da je cena jedne serpe nesto malo niza od 300e, pa mozda nekom to nije puno, meni je previse zaista ne znam sta bi trebalo da se desi i koje pare da imam pa da kupim serpu za 300e:eek:
Ako može na rate, 12 mes. šta znam....dobro je, ne bih ja nešto o šerpama i loncima da nije kvalitetno (; I drugo, imaš tamo one Crnogorce, mogu se pruže tašti za šerpu (:

Ako može na rate, 12 mes. šta znam....dobro je, ne bih ja nešto o šerpama i loncima da nije kvalitetno (; I drugo, imaš tamo one Crnogorce, mogu se pruže tašti za šerpu (:
Ti si munjo isti kao ja :lol:
Meni cim neko kaze da mu je nesto skupo, ja mu preracunam koriscenje, nosices dve godine, Znaci podeli sa 24, to ti je mesecno, ako podelis sa 30 dana, to je takoreci dzaba... pa pogledaj samo koliko dnevno das na cigarete/zvake/bombone itd...
Mene sad vec drugarice zezaju “Sad ce maki da ti objasni kako to ne da nije skupo vec je dzaba.” :lol:
Al stvarno, ako je nesto sto zelis i koristis i uzivaces u tome... nek ide zivot...

Ahahhahah...cerke bi me se odrekle da dam 300e za serpu, definitivno bi bile ubedjene da mi nije dobro, a zetovi mislim da bi mi pre kupili auto nego serpu za toliko para :rotf:

Ti si munjo isti kao ja :lol:
Meni cim neko kaze da mu je nesto skupo, ja mu preracunam koriscenje, nosices dve godine, Znaci podeli sa 24, to ti je mesecno, ako podelis sa 30 dana, to je takoreci dzaba... pa pogledaj samo koliko dnevno das na cigarete/zvake/bombone itd...
Mene sad vec drugarice zezaju “Sad ce maki da ti objasni kako to ne da nije skupo vec je dzaba.” :lol:
Al stvarno, ako je nesto sto zelis i koristis i uzivaces u tome... nek ide zivot...
Pa veruj da nebi sad sa ovom pamecu dala tolike pare za serpu ni kad bi sama sve kuvala. Bi se zaduzila tolike pare da odem i vidim nesto sto sam zelala, a nisam jos ispunila sebi zelju. Ne pusim, ne pijem gazirano, ne zvacem zvake, ne kupujem bombone, nemam tih usputnih "nevidljivih" troskova. To kod mene ne pali, kao skoro dzabe kad je na rate, a nije bogami nego je skupo ko crni djavo. Sad bi otisla i kupila cipele i tasnu nek ide zivot, i ponosno to nosila iako ne idem bogznagde, i ne bi mi ni tren bilo zao zbog toga, a za serpu bi, eto to sam ona stara ja nekad kad sam bila sebi vaznija od svake serpe i soljice i zavese, i milo mi je zbog toga. :D

Ja volim da trošim na hranu :zjede:, tu ne pitam za cenu, a cipele i tašne uvek imam omiljene koje stalno nosim, a ostale onda nemaju nikakvu svrhu, ne koriste se, tako da se uopšte ne zamaram time. Imam ono što nosim, više mi ne treba.

Ja volim da trošim na hranu :zjede:, tu ne pitam za cenu, a cipele i tašne uvek imam omiljene koje stalno nosim, a ostale onda nemaju nikakvu svrhu, ne koriste se, tako da se uopšte ne zamaram time. Imam ono što nosim, više mi ne treba.
Bogami sam nosila i tasne i cipele, sve koje sam imala, nisam nista ostavljala za nekad, to me je spopalo tek kad su pocela deca da mi rastu i kad je dosla glupava inflacija pa se nije ni moglo bas kupiti, a i sto se kupovalo to se cuvalo da se ima kad se "negde ide", a ostalo je bilo za posao i tako....e vise nema doduse posla, ali nema ni toga za nekad, sve mi je za sad i sve sluzi meni, ne ja njemu.

• Podržavam
Reactions: Red
Zepter posuđe je bilo, a i sada je skupo. To kupuje samo onaj ko ili ima viška para, ili obožava posuđe i boravak u kuhinji. Ja sam od ovih drugih. Ne smem da ulazim u radnje tipa Metalalac, Ikea, Merkur dok je bio na Novom Beogradu...Tu uvek ima nešto za mene. :rumenka:
A mogla bih da šetam kroz stotinu Zara i Manga, H&M, i C&A, i Benetona, i Waikikija, i da se ni za šta ne uhvatim. Dosta mi jeda imam jedan kaput i jedne čizme, ali mi zato tiganja treba deset.Različitih veličina i od različitih materijala. :lol:

Poslednja izmena:
Zepter posuđe je bilo, a i sada je skupo. To kupuje samo onaj ko ili ima viška para, ili obožava posuđe i boravak u kuhinji. Ja sam od ovih drugih. Ne smem da ulazim u radnje tipa Metalalac, Ikea, Merkur dok je bio na Novom Beogradu...Tu uvek ima nešto za mene. :rumenka:
A mogla bih da šetam kroz stotinu Zara i Manga, H&M, i C&A, i Benetona, i Waikikija, i da se ni za šta ne uhvatim. Dosta mi jeda imam jedan kaput i jedne čizme, ali mi zato tiganja treba deset.Različitih veličina i od različitih materijala. :lol:
Tebi je lako kupiti poklon za rodj.

Ja pijem vino i jedem cokoladu

Ja sam takva u svemu pa i u odeci i serpama:). Mene mnoštvo zbunjuje.
Medjutim, rob sam asocijacija. Ta slikovitost je jača od mene, ne znam da li i drugi tako ali imam slike. Na žalost, tu je Zepter. Ispred očiju pozne SFRJ i bebe Freye uz kožne suknje i jakne Mirijane Marić, bunde do pola listova za NG koja se nikome ne svidja, kožne garniture i staklenih stocica koji se takodje nikome ne svidjaju. Uvek sam se pitala zasto mora sve kao i tete koje rade sa mamom.
Zato je kod mene Zepter off...i sve pobrojano, bunde, Mirijana Marić, ugaone garniture, ne dao bog kožne...valjda je u deci da sruse mit kako je samo to i tako kako treba...

Joj Domacice, da nije tebe moja majka rodila :eek::lol: znaci kad god je otisla na frizuru vratila se sa poklopcem za neki locnac, kad god je sa tatom isla da kupe sebi odelo i kostim i suknju, mantile, tata je morao da je trazi po odelenju za sudje, jer dok on bira, ona zbrise da "samo nesto vidi" i zaboravi sto je dosla. Imala je sudova toliko da su mogle 3 kuce da se opreme, i sve na tufne koje je obozavala, pa ili belo na crvene tufne ili obrnuto, uglavnom od najvece do najmanje vangle, lonca, serpe, i tih famoznih 10 raznih tiganja za koje nikad nisam utvrdila sta ce joj. Nije volela garderobu i imala je samo najnuznije, sve preko njoj je bilo nepotrebno, za razliku mene i tate. Govorila je da smo neizlecivi kicosi i da ne razume zasto nekom treba vise od jednog para cipela ili odela, kaputa, tasni :heart:

Tebi je lako kupiti poklon za rodj.

Ja pijem vino i jedem cokoladu
Jeste.:lol: Pisala sam već kako mi drugarica iz Kanade šalje po svojoj majci, a i kada ona dolazi, donosi parfeme. Dok joj nisam rekla da je bolje da mi donese tepsiju, nego parfem. :lol: I sada mi uvek donese ili pošalje nešto od alata za pravljenje torti. Šta će mi sto parfema, kada ja jedan ne mogu da potrošim.

kvalitetna serpa od rostfraja onog teskog, da moras da je drzis sa obe ruke je podjednako kvalitetna kao cepter, a najmanje je duplo jeftinija
cepter prodaje brend
kao sto ga prodaju i oni reinbou i ne znam kako se zove onaj drugi usisivac koji usisavaju isto kao bilo koji drugi koji su danas u prodaji, a vise od deset puta su jeftiniji
tehnologija proizvodnje je napredovala i za komercijane proizvode
inace meni je oduvek bio odbjan nacin marketinga vezan za te usisivace - ostave posle upotrebe maltene sterilnu sredinu
pa ljudi moji, bakterije su potrebne zbog zdravlja, ne treba ih sve neutralisati nikako
ili ode mast u propast i eto alergija na sve i svasta
nase babe su kuce cistile samo metlom, svi mi smo se igrali u pesku i blatu, a sad ludilo - sterilno sve

Back