Žene pitaju 2

Ne razumem se,koliko su zdravi tiganji od livenog aluminijuma?
Ne pitam sta vi imate,il sto ne uzmem ovo il ono,samo me interesuje konkretno ako se neko razume
ja mislim da kad su liveni, onda su tucani..mislim da se aluminijum ne lije
Al nije nesto pohvalan materijal za posudje
ali ti liveni, tucani su odlicni

Gdje ste vidjale takve tiganje?
Aluminijum znam da se koristi u vidu al folija, ne razumijem se u metale al dugo je u prehrambenoj industriji u tom vidu, samo to nije koriscenje pri visokim temperaturama. E sad, to bi trebalo da je meksi meral, ne znam kako se sprecava grebanje I da time dospijeva u hranu.
Za bakar pisu da nije dobar, da brzo otpusta pri obradi a opet imas one bakarne dzezve I dalje.
Ja licno ne bih birala al za kuvanja. Ni bakar ni aluminijum.

Gdje ste vidjale takve tiganje?
Aluminijum znam da se koristi u vidu al folija, ne razumijem se u metale al dugo je u prehrambenoj industriji u tom vidu, samo to nije koriscenje pri visokim temperaturama. E sad, to bi trebalo da je meksi meral, ne znam kako se sprecava grebanje I da time dospijeva u hranu.
Za bakar pisu da nije dobar, da brzo otpusta pri obradi a opet imas one bakarne dzezve I dalje.
Ja licno ne bih birala al za kuvanja. Ni bakar ni aluminijum.
U cetvrtak ce biti u lidlu.moracu da vidim koliko su teski

..moja majka je imala dve serpe od aluminijuma, kupola u ono vreme kad su Rumuni dolazili kod nas da prodaju pamuk i tako svasta nesto da prezive, pa se secam da je rekla kako su bile jeftine, a lagane...godinama ih je koristila, lako su se i odrzavale....eno nadzivele su je, a ona se od njih nije razbolela niti je imala neku neizlecivu opasnu bolest....tako da sta znam, prodace se ti tiganji sigurno....

IMG_20191224_143135.jpg

Back