Žene pitaju 2

drugim recima ti ne pises 8.548 nego pises 8548
i on tako racuna... promeni decimal i trebalo bi da ti radi (ako je bila tacka stavi zarez ili obrnuto)
Da ali i kad kucam četvorocifreni ili petocifreni decimalni broj isto nestaje zarez. 2,5324 postaje 25324.
Može biti da ovo zaključavanje nije bilo dobro, jer sam malopre proveravala, bio je kvadratić, znači neke čelije nisu bile zaključane. Mada ja ne znam čemu to služi, izgleda zato. :))))

Ja do sada nisam videla da je zarez decimala, uvek je tacka. Imas da podesis kolilo decimala hoces da ti prikazuje.
Pa da i bolje da je tačka jer i za druge druge programe mi treba tu tačka. Stalno prebacujem.
Nego u excelu kad pišem tekst podešena je srpska tastatura, stvar navike. A i lepše mi je sa zarezom, to je po pravilima srpskog pravopisa. Kod vas je tačka.

Ja se izvinjavam sto upadam ko mace s tavana, exel blage veze nemam, a jos manje znam birokratiju oko bolovanja, pa morate mi HITNO reci
Doca mi radi sutra popodne, treba da zakljucim bolovanje
Da li da ja idem da radim u prepodnevnu smenu, pa popodne zakljucam bolovanje, a vazi se ponedeljak kao radni, dakle napise da je do petka bilo bolovanje
Ili ce da pise i ponedeljak kao neradni, pa ispade dzaba sam isla u jutarnju smenu, ne vazi se dan???
Ја сам у животу била само на породиљском, тако да се ништа у то не разумем, али оно што каже Јеленко има логике...

А стварно не знам :rumenko:
Да си бар питала у петак, могла сам да проверим и са сигурношћу да ти кажем, овако...
Pa znam da si se ti petljala u neke teme oko birokratije pa sam mislila da znas te stvari
Nema veze.... necu ici sutra da se cimam u zoru .... idem od utorka tako je najsigurnije

Razocarala si me i ko covek i ko komunista :aha:

Pa znam da si se ti petljala u neke teme oko birokratije pa sam mislila da znas te stvari
Nema veze.... necu ici sutra da se cimam u zoru .... idem od utorka tako je najsigurnije

Razocarala si me i ko covek i ko komunista :aha:
Ја сам ти ко Дијамант маргарин, у све се мешам, али ово стварно не знам :rotf:

ko kaže? krajem novembra sam imala upalu pluća,
zakazano kod doce za četvrtak da zaključim bolovanje po podne,
u ponedeljak otišla na posao, s posla kod op po doznake, zaključen petak
pa ne bih pričala da nije tačno, za sledeći put da znaš da može

Pitanje za forumasice krojacice: trazim masinu do recimo 150 evra.

Sta preporucujecte. Ja sam nasla Singer Fashion Mate i izgleda mi ok.
https://singeroutlet.co.uk/products...MIu5aP0IfC6AIVD_lRCh11vQUBEAkYASABEgL-a_D_BwE

Inace sam koristila Bagat Visnju sa drvenim ramom. Sada trazim neku koja se pakuje u kutiju.

Fala unapred
Ja lično nemam mnogo poverenja u te nove mašine, jer su delovi najčešće plastični. Vidim da piše da je metalan ram, ali ono što je bitno je da delovi koji rade, budu metalni, prvenstveno čunak i špulna, odnosno sve ono ispod te metalne, sive pločice. Uvek bih pre izabrala polovnu metalnu, jaku mašinu u dobrom stanju, nego novu sa plastičnim delovima. U Singer odavno nemam poverenja, ali to ne mora da znači ništa, nisam probala nijednu odavno, mada imam na tavanu jednu od tih malih, plastičnih, kojoj pola delova fali, a popravka skuplja od nje same, pa možda sam zato subjektivna. Od stonih sam imala Brother, ne sećam se koji je model, a sad imam Berninu 532-1. Ako možeš da je vidiš lično, kad je podigneš, ako ima bar 9-10kg, trebalo bi da je metalna.

Ja lično nemam mnogo poverenja u te nove mašine, jer su delovi najčešće plastični. Vidim da piše da je metalan ram, ali ono što je bitno je da delovi koji rade, budu metalni, prvenstveno čunak i špulna, odnosno sve ono ispod te metalne, sive pločice. Uvek bih pre izabrala polovnu metalnu, jaku mašinu u dobrom stanju, nego novu sa plastičnim delovima. U Singer odavno nemam poverenja, ali to ne mora da znači ništa, nisam probala nijednu odavno, mada imam na tavanu jednu od tih malih, plastičnih, kojoj pola delova fali, a popravka skuplja od nje same, pa možda sam zato subjektivna. Od stonih sam imala Brother, ne sećam se koji je model, a sad imam Berninu 532-1. Ako možeš da je vidiš lično, kad je podigneš, ako ima bar 9-10kg, trebalo bi da je metalna.
Hvala Red, ne mogu licno da vidim trenutno. Samo dostava radi. Sad cu da pogledam opet snimak kad menja papuciu i stavlja konac, mozda vidim od cega su delovi.
Ja bih rado donela moju Visnju, al nemam trentuno mesta za nju.

Back