Žene pitaju 2

Samo znam da samm od x prodavaca (ptofesija-muški rod) da najviše kradu najskupje obučne gospodže...da im iz nerca vade majoneze i čololade i sl. I svuda kradu.
Ово је и мени причала сестра, највише је крала нека госпођа у бунди, на коју уопште нису сумњали...тек су на камерама видели. А крала чоколаде од 300 гр и кафу, редовно.

Браво за тебе, Табе...
Само, мало је заебано ако тако процењују људе, има људи који не носе маркирано често, а пливају у парама, па тим стручњацима продавцима може да се деси да остану као попишани.
ne radi se samo o markiranom..kvalitet se odokativno prepozna ako se malo razumes..a kvalitet nigde nije jeftin u bilo cemu.....ali da..desavaju se ispale..

i ne razumem zasto toliko licno shvatas ovo?

cinjenica jeste da te prodavci skeinraju kad udjes u prodavnicu..to im je na kraju u opisu radnog mesta.. ne razumem potrebu za ovim prepiranjem...

Meni strašno ide nakurac što su dostupni proizvodi za sirotinju u nivou miša, na poslednkoj polici, ili prvoj odozdo...tačnije . To ne bi smelo uopšte da postoji, nije u skladu sa izlaganjem robe. Koliko puta sam video starce maltene puze dole....sram bilo trg. lanac.
Svuda je tako, u visini očiju su najskuplji proizvodi.Veća im je zarada na njima.

bio sam do sad samo jednom u lidlu jer na zalost nemam nijedan u blizini ali sam primetio jednu stvar koja mi se uopste nije svidela..bar je tako bilo u tom lidlu..naopako postavljene cene..umesto ispod..cene su iznad... i ti prakticno vidis cenu za pogresan proizvod i uzmes jer ti deluje skoro dzabe (sto rece munja..nize su jefiniji proizvodi) a ono prc na kasi :)
na svu srecu primetio sam to u trenutku kad sam se masio za jedan :D
provera mi je stara navika jer sam se svojevremno zestoko ispalio i od tad proverim da li je priizvod isti onaj kao i onaj na ceni

ali se ljudi iz Lidla trude prilicno da velikim slovima iznad skoro svake vece gondole/rafa, napisu da se cena odnosi na proizovd ISPOD, ne iznad. samo malo paznje treba obratiti.

inace, mina je verovatno shvatila licno komentar oko cene bajsa, posto si joj, na nimalo suptilan nacin, napisao da je sirotinja koju prodavci, kao takvu, prepoznaju sa vrata.
pa su joj, u skladu sa procenom,ponudili bajs od sirotinsjkih 17 soma. da je imala bundu, ponudili bi joj onaj od 700 eura. logicno.

Svuda je tako, u visini očiju su najskuplji proizvodi.Veća im je zarada na njima.
Em, ne znam da li je kod tebe u nivou poda....Za zaštitu od krađe mnogi marketi na Zapadu imaju zaključane vitrine i vezane (kao u prod.mob telefona modele) skuplje artikle. I kod nas sporadično.
npr...kod nas Maxi na krajnjoj donjoj stavi 400 vrsta čipseva i može da se uzme, ali zato Idea stavi jeftine konzervirane ribe, pastu i slično i bukvalno sam video ljude da kleče; piam uvek ako primetim ljude tako je l im trrba pomoć...a prodavačice bole paja, mala im plata i 400 kamera pride imaju. Kao, reprezentativni objekat.
Mnogo se krade, činjenica, al postoje i pravila o izlaganju robe i cena....koja se ne poštuju. Nije to Đurina prodav. Pa će on kako hoće, a on prvi bi ispoštovao ljude.
Zato ja čekam da zaživi Bezosov sistem trgovina bez prodavaca. Msm, pa za svoje novce svako treba da bude ispoštovan. Pošto su se prodavci u marketima pokazali kao višak, tjao...nek izvinu pošteni radnici u trgovinama.

ali se ljudi iz Lidla trude prilicno da velikim slovima iznad skoro svake vece gondole/rafa, napisu da se cena odnosi na proizovd ISPOD, ne iznad. samo malo paznje treba obratiti.

inace, mina je verovatno shvatila licno komentar oko cene bajsa, posto si joj, na nimalo suptilan nacin, napisao da je sirotinja koju prodavci, kao takvu, prepoznaju sa vrata.
pa su joj, u skladu sa procenom,ponudili bajs od sirotinsjkih 17 soma. da je imala bundu, ponudili bi joj onaj od 700 eura. logicno.
to mi nije bila namera..ja sam samo rekao kako prodavci funkcionisu.

i u principu ne treba imati komplekse.ja sam znao da odem u beneton i kupim gace za 1000 din a i da odem u c&a i kupim 3 komada za 1000 din.....kupis sta ti u tom trenutku odgovara u okviru mogucnosti koje imas.

Poslednja izmena:
ne radi se samo o markiranom..kvalitet se odokativno prepozna ako se malo razumes..a kvalitet nigde nije jeftin u bilo cemu.....ali da..desavaju se ispale..

i ne razumem zasto toliko licno shvatas ovo?

cinjenica jeste da te prodavci skeinraju kad udjes u prodavnicu..to im je na kraju u opisu radnog mesta.. ne razumem potrebu za ovim prepiranjem...
Ovo je istina, naročito u Beogradu. U svim tim većim radnjama prodavci imaju minimum koji moraju da prodaju, utiče im na bonuse, na neke mesečne obračune...

Samo neki su veštiji da iz tog koji nije krenuo da da 200e izvuku novac, smotaju ga... To su bolji prodavci, u svakom vide mušteriju. Ovi gori oni znaju sve unapred pa se ne trude.
Komšinica je prodavac isto u većem brendu cipela, pa priča kojim se metodama služi, a da deluje vrlo ležerno i nenapadno.
Po manjim mestima je drugačije malo, ali ne mnogo. Trgovci su posebna fela.

Meni strašno ide nakurac što su dostupni proizvodi za sirotinju u nivou miša, na poslednkoj polici, ili prvoj odozdo...tačnije . To ne bi smelo uopšte da postoji, nije u skladu sa izlaganjem robe. Koliko puta sam video starce maltene puze dole....sram bilo trg. lanac.

Uvek se skupa roba slaze u visini ociju i visini ruke da mozes da je uzmes bez saginjanja ili propinjanja na prste..
Meni je mnogo gore kada na polici stoji jedna cena a na kasi kada kuca druga pa se izvinjavaju kao nisu stigli da promene cene ili kada sloze robu sa datumom koji istice za dva dana,ispred robe koja ima duzi rok trajanja.Ljudi po navici otvore vitrinu i uzimaju robu iz prvog reda( na primer mleko ili jogurt i ne gledaju datum..itd

Uvek se skupa roba slaze u visini ociju i visini ruke da mozes da je uzmes bez saginjanja ili propinjanja na prste..
Meni je mnogo gore kada na polici stoji jedna cena a na kasi kada kuca druga pa se izvinjavaju kao nisu stigli da promene cene ili kada sloze robu sa datumom koji istice za dva dana,ispred robe koja ima duzi rok trajanja.Ljudi po navici otvore vitrinu i uzimaju robu iz prvog reda( na primer mleko ili jogurt i ne gledaju datum..itd
moraju da ti prodaju po toj ceni..u tome narocito prednjaci idea..ali uredno naplate po ceni koja je bila na rafu a onda sklone pogresnu cenu...naravno treba da primetis i da se pobunis...

Meni se čini da je bicikl za dete, njena čerka mislim da nema više od 12-13 godinica, koji košta 17.000 više nego solidno plaćen. Možda je ipak nosila bundu. :think:

Pa nema smisla da slažu ispred sa boljim rokom, onda se ona druga nikada ne bi prodala.
A zar zaista mislite da stignu da promene cene?
Cene se ne menjaju ručno već računarski, po tim velikim lancima verovatno i centralno i sasvim moguće da po kraju jedne a početku druge akcije ne stignu da izmene sve ceduljice.
Od toga i ja šizim, ali i prodavci su ljudi koji prehranjuju svoju porodicu.
Nas niko ne tera da kupimo ni sa lošijim rokom ni po višoj ceni, plus uvek možeš da vratiš robu uz sačuvan račun.

• Podržavam
Reactions: Red
Em, ne znam da li je kod tebe u nivou poda....Za zaštitu od krađe mnogi marketi na Zapadu imaju zaključane vitrine i vezane (kao u prod.mob telefona modele) skuplje artikle. I kod nas sporadično.
npr...kod nas Maxi na krajnjoj donjoj stavi 400 vrsta čipseva i može da se uzme, ali zato Idea stavi jeftine konzervirane ribe, pastu i slično i bukvalno sam video ljude da kleče; piam uvek ako primetim ljude tako je l im trrba pomoć...a prodavačice bole paja, mala im plata i 400 kamera pride imaju. Kao, reprezentativni objekat.
Mnogo se krade, činjenica, al postoje i pravila o izlaganju robe i cena....koja se ne poštuju. Nije to Đurina prodav. Pa će on kako hoće, a on prvi bi ispoštovao ljude.
Zato ja čekam da zaživi Bezosov sistem trgovina bez prodavaca. Msm, pa za svoje novce svako treba da bude ispoštovan. Pošto su se prodavci u marketima pokazali kao višak, tjao...nek izvinu pošteni radnici u trgovinama.
Imaju ovde vitrine, imaju nalepnice, imaju alarme na skupljim artiklima koje najviše kradu, ali je roba na policama do poda, moraš se saviti ako hoćeš baš to

Imaju ovde vitrine, imaju nalepnice, imaju alarme na skupljim artiklima koje najviše kradu, ali je roba na policama do poda, moraš se saviti ako hoćeš baš to
Ako je to isti tip konditorskih proizvoda, nije frka ili farbe za kosu, pene za brijanje, tako nešto...ali ako su u pitanuu osnovne životne namirnice, to je protivbo onome što se zove dobri trgovački običaji. Postoje tačna pravila o izlaganju robe i to izm. ostalog bi ttebalo da kontroliše i inspekcija...

Ako je to isti tip konditorskih proizvoda, nije frka ili farbe za kosu, pene za brijanje, tako nešto...ali ako su u pitanuu osnovne životne namirnice, to je protivbo onome što se zove dobri trgovački običaji. Postoje tačna pravila o izlaganju robe i to izm. ostalog bi ttebalo da kontroliše i inspekcija...
Roba se postavlja po vrstama iz više razloga, nećeš među konzerve ribe postaviti deterdžent na najnižoj polici, ili čips ispod čokolada.

U srv. Sad i menadžeri, dobavljača kontrolišu gde im je izložena i kako roba....al džabe. Sve što je u prod. je poručio od dobavljača poslovođa objekta. Zato u jednom Lidlu ima nemačkog kupusa, a u drugom nema (: Msm, ne vwrujem da baš u Lidlu važi to pravilo, al primetii ste razliku...

Roba se postavlja po vrstama iz više razloga, nećeš među konzerve ribe postaviti deterdžent na najnižoj polici, ili čips ispod čokolada.
A rafovi iznad poluprazni, onda se tako ne radi.
Ne zato što meni bode oči, već što nisam došao u džamiju gde nemoćni puze, već poštovanje pravila.
O
Izlaganju
Robe

Meni se čini da je bicikl za dete, njena čerka mislim da nema više od 12-13 godinica, koji košta 17.000 više nego solidno plaćen. Možda je ipak nosila bundu. :think:
Ма, лето је било, била сам голишава, али од сада ћу морати да се скоцкавам за куповину, што рече Моца :lol:
Иначе, око Нове године је било на сајту Нон стоп шопа Каприолових бајсева за 9 и 10.000, солидних, за рекреативце, нека баш добра акција...
И бицикл није дечији, то је онај за одрасле али сироте :sad2:

Back