zene, parkiranje i voznja

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.724
U Južnoj Koreji obeležena parking mesta za žene vozače

U prestonici i najvećem gradu Južne Koreje, Seolu pokrenut je projekat vredan oko 100 miliona dolara koji za cilj ima poboljšanje uslova života u metropoli za lepši pol, a podrazumeva i izgradnju parking mesta rezervisanih za žene.

472641_395757_ff.jpg

U okviru projekta je i izgradnja 7.000 ženskih toaleta po gradu, kao i obrada

trotoara sunđerastim materijalom koji će olakšati hodanje sa štiklama.

Najveću pažnju su ipak privukla nova parking mesta označena jarkom ružičastom bojom koja su šira i duža od regularnih, a osim što su bolje
osvetljena, ova mesta su bliža ulazima i lifotvima

472639_395759_ff.jpg

I dalje nije sasvim jasno kako će funkcionisati novi sistem, tj. da li će muškarci koji parkiraju na ružičasto mesto dobiti kaznu, a zanimljivo je da Koreja nije prva zemlja koja došla na ideju ženskih parking mesta.

472637_395755_ff.jpg

Ovakvi projekti su odavno zaživeli u Kini, Kuvajtu, Maleziji, Indoneziji, Austriji i Nemačkoj.

da li je ovo svojevrsna diskriminacija i javna blamaza zene kao vozaca?

pored par zaista ok stvari kao recimo mesto blize izlazu, liftu i slicno (da bi se specilo tumaranje pustim parkingom) zanimljiv je deo gde kazu da su ta mesta sira..da l ito znaci da se javno kaze da su zene losiji vozaci i da ne umeju da se parkiraju?

kakav ste vi vozac i da li umete da se lepo parkirate?

da li je ovo svojevrsna diskriminacija i javna blamaza zene kao vozaca?

pored par zaista ok stvari kao recimo mesto blize izlazu, liftu i slicno (da bi se specilo tumaranje pustim parkingom) zanimljiv je deo gde kazu da su ta mesta sira..da l ito znaci da se javno kaze da su zene losiji vozaci i da ne umeju da se parkiraju?

kakav ste vi vozac i da li umete da se lepo parkirate?

meni nije blamaza, bila bih zahvalna na svemu ovome u srbiji
ona koja hoce i moze da uparkirava kao muskarac, ima izbora, nema zasto da se buni i busaka da je diskriminacija...mada tacno znam da ce da nagrnu takve :roll:
za nas polukvalifikovane vozace, ovo bi bio spas :rumenko:

Боља би идеја била генерално оставити шира места за горе возаче, јер да се не лажемо, има мушкараца који возе као стрине, а волан држе обема рукама као да им од тога зависи живот.

Онај ко уме да паркира паркираће на уже место, осталима шире.

Нема правила ко боље вози, чињеница је да су у већини случајева жене пажљивији возачи, али то не значи да су и гори.

Што се мене тиче, одличан сам возач, возим добра кола, мало спорије од кад сам добила дете, нарочито кад је она са мном.

И управо зато имам право да кажем да су поједини мушкарци, као и жене, добили дозволу на неки волшебан начин.

И за крај: не подносим розе боју, за мене би била увреда паркирати се у розе коцку :evil:

Наранџасто, жуто, црвено, зелено - може :)

:eek:

Pre svega ne podcenjuj sebe, moja ženska fantastično vozi (doduše to nisi ti i nikad nećeš znati šta si propustila, svenula bi od tuge) i ne sluti.Pu,pu, pu, jezik pregrizla.
ne podecnujem sebe, samo sam realna

Problem je sto su zene ne cesce losiji vozaci nego sto su i bezobrazne. Namerno koriste to sto im musarci tolerisu mnoge stvari zato sto su zene. Ko ne zna da vozi i nije siguran u voznji jednostavno ne treba da seda za volan. To vazi za oba pola.
tako je
zato sam ja vozila jedno godinu dana, videla da nisam za to, da sam opasnost i za sebe i za druge i jednostavno prestala da vozim
Pusti ovog malicioznog taba (lik mi je spičio jedan crveni i to će ga progoniti i u zimu života njegova...ako doživi zimu a ne proleće) ženske su dobri vozači.
mnogo redje nego muskarci

ne volim nesto ove diskusije ko je bolji ko losiji vozac
dobra stvar zbog bezbednosti i sigurnosti zena e sad sto je siri neka ih
naravno da manje voze i manje prakse imaju
a i zene su malo drugacije auto im sluzi za voznju A do B
a muskarcima je vise to igracka i tako se i vise uzive u auto
pa je i logicno da postaju malo bolji/sigurniji vozaci

"Realnost" je stvar gledanja, da mi je neko rekao da ću postati ovaki car kaki jesam ne bih mu verovao, ali desilo se.

a, ako ti kazem da u jednom trenutku nisam mogla d apronadjem kvacilo, pa sam ishisterisala da mi ej neko ukrao kvacilo iz vozla, pa sam se sagla da ga pronadjem, jerbo nisma mogla nogom da ga napipam, a sve to na sred autoputa, jel ces mi poverovati da sam ..ajd da kazem..los vozac? :malav:

a, ako ti kazem da u jednom trenutku nisam mogla d apronadjem kvacilo, pa sam ishisterisala da mi ej neko ukrao kvacilo iz vozla, pa sam se sagla da ga pronadjem, jerbo nisma mogla nogom da ga napipam, a sve to na sred autoputa, jel ces mi poverovati da sam ..ajd da kazem..los vozac? :malav:

Znaš ne mogu ovako na reč da ti verujem, morao bih da oprobam kako dobro voziš.Msm nije svakom za verovati.

- - - - - - - - - -

:per:

Мени се дешавало да су мушкарци који су ме возили имали обичај да нагло убрзају, нагло коче на семафору...итд
док жене су некако "мекше" возиле.

ni ja ti ne verujem ja bi da proverim ko i folmu Hydrotoxin sa Pierce Brosnan-om kad se muva tamo oko kvacila zbog bombe :per:

Back