zene i vojska

Ne, ali sam čitala (na Internetu : ) )
Vojnik ima 40 000, čistač 18 300, muzičar ni nije na spisku (a inače kod umetnika u tabelama uglavnom stoji ovo: --), vatrogasac 26 000, a inspektor u policiji 42 000... Naravno da nisam sigurna da je stvarno tako. Što se ne javi postavljačica teme - mogla bi da nam kaže...

Nema vojnik po ugovoru toliku platu, toliko imaju akademci, tj. oficiri. Vojnici po ugovoru nemaju vise od 20-25( i to sa putnim troskovima, dnevnicama za dezurstva... ), s tim sto svake godine obnavljaju ugovore, i vrlo cesto ih ne prime ponovo. Ako mene pitas skromna platica za nesiguran posao. Penzija 60 % od plate, a stanovi su vec postali naucna fantastika. Jedina pozitivna stvar je zdravstveno osiguranje i mogucnost lecenja na VMA, sve ostalo vrlo skromno i vrlo jadno, ni bedna slika onoga sto je nekad znacilo biti pripadnik vojske.

Što bi značilo da ovako zamišljena vojska nije za žene pošto one po definiciji o svemu imaju mišljenje koje moraju pošto poto da iznesu i apriori odbijaju sve što im liči na naređenje.

E,jeste...:)

Ja bih mogla u vojsku,al da mi niko ne komanduje,da se nigdje ne puca i ne ratuje i da se ne rade sklekovi i zgibovi..:lol:

mislim da nije negativno nauciti da slusamo
da li mozete da se opustite i padnete na ledja nekome u ruke?da poverujete u tudju odluku i da je ona dobra za sve?
to je uzasno tesko(posebno za kontrol frikove,ko ja :rumenko: )
ali nije lako ni donositi odluke za druge i uveriti ih da je sve ok
najlakse je biti svojeglav,to svako moze

Nema vojnik po ugovoru toliku platu, toliko imaju akademci, tj. oficiri. Vojnici po ugovoru nemaju vise od 20-25( i to sa putnim troskovima, dnevnicama za dezurstva... ), s tim sto svake godine obnavljaju ugovore, i vrlo cesto ih ne prime ponovo. Ako mene pitas skromna platica za nesiguran posao. Penzija 60 % od plate, a stanovi su vec postali naucna fantastika. Jedina pozitivna stvar je zdravstveno osiguranje i mogucnost lecenja na VMA, sve ostalo vrlo skromno i vrlo jadno, ni bedna slika onoga sto je nekad znacilo biti pripadnik vojske.

Nisam znala, hvala na pojašnjenju.

imam poznanika koji je zavrsio akademiju..
iz izuzetno situirane porodice, al j6g i on i brat u najgore vreme (kraj 90-ih i bombardovanje) otisli na akademiju..obojica opsednuti uniformom i svesni da su sa akademije izasli kao programirani..
kaze da ni dan danas (cak i kada je sa devojkom) ne moze da spava bez gaca..cim zavrsi hmmm.... odmah svoje pancirke navlaci..tako je izdrilovan..
ono sto moze da bude dobro, cim ustane, ni ne umije se - odmah namesta svoju polovinu kreveta :lol:
al`moze da bude i za`ebano :malav:

mislim da nije negativno nauciti da slusamo
da li mozete da se opustite i padnete na ledja nekome u ruke?da poverujete u tudju odluku i da je ona dobra za sve?

Ja mogu, nisam baš toliko nepoverljiva, ni toliko svojeglava. Za mene je kasno da zavolim vojsku, i dobro je što ste spomenule prirodne katastrofe prilikom kojih vojska pomaže, jer meni to uopšte ne bi palo na pamet. Jedino što ja vidim kada neko kaže vojska je otimanje tuđeg vremena (prinudan odlazak u vojsku), i otimanje tuđih života (vojničkih, civilnih). A disciplina, slušanje, sklekovi itd. su samo propratni program, takođe jeziv.

Čudo jedno je na šta su sve spremne (ne sve) da bi im neko od kolega očistio pušku!Za ostalo neću ni da pričam.Na primer dva dobra druga,kolege zalete se na istu vojnikinju pa posle ne govore i u svađi su!Devojkama,manje više možda i priliči,ali udate...Hehehehehe. Da li neko zna koliko je porastao % razvoda od kada su udate žene uzele puške u ruke??? :eek:

Ja mogu, nisam baš toliko nepoverljiva, ni toliko svojeglava. Za mene je kasno da zavolim vojsku, i dobro je što ste spomenule prirodne katastrofe prilikom kojih vojska pomaže, jer meni to uopšte ne bi palo na pamet. Jedino što ja vidim kada neko kaže vojska je otimanje tuđeg vremena (prinudan odlazak u vojsku), i otimanje tuđih života (vojničkih, civilnih). A disciplina, slušanje, sklekovi itd. su samo propratni program, takođe jeziv.
ja jesam
zapravo mene u vojsci privlace pravila,ne ubijanje,sad mozda sam pogresila ,mozda je trebalo da kazem policija,otkud znam,ima dosta tih nepopularnih profesija koje su meni cool
ne bih mogla da ubijem tek tako,po naredjenju,to je sigurno
prinudno bih,naravno
odo u kasarnu :( zvanu prodavnica

ja jesam
zapravo mene u vojsci privlace pravila,ne ubijanje,sad mozda sam pogresila ,mozda je trebalo da kazem policija,otkud znam,ima dosta tih nepopularnih profesija koje su meni cool
ne bih mogla da ubijem tek tako,po naredjenju,to je sigurno
prinudno bih,naravno
odo u kasarnu :( zvanu prodavnica

isto ko žene i policija...

...za žene sa viškom muških hormona...totalni promašaj...

...misim...jebenti takvo žensko ako ha oduševljava puška, puzanje u blatu, kopanje rovova, dinamit, minobacač, i uopšte ubijanje...
...koja se loži na 20 sklekova pod kaznu i sklapanje povečerja i smrad znoja neokupanih magaraca...

imam poznanika koji je zavrsio akademiju..
iz izuzetno situirane porodice, al j6g i on i brat u najgore vreme (kraj 90-ih i bombardovanje) otisli na akademiju..obojica opsednuti uniformom i svesni da su sa akademije izasli kao programirani..
kaze da ni dan danas (cak i kada je sa devojkom) ne moze da spava bez gaca..cim zavrsi hmmm.... odmah svoje pancirke navlaci..tako je izdrilovan..
ono sto moze da bude dobro, cim ustane, ni ne umije se - odmah namesta svoju polovinu kreveta :lol:
al`moze da bude i za`ebano :malav:

:lol: Ma da. Svako jutro u cik zore cak i kad ne rade, iskacu iz kreveta, i u stavu mirno, salutirajuci zastavi pevaju Boze pravde, pa se vrate u krevet. Mislim daj bre! :lol:

Back