Zene i sminka ;)

ni meni se ne svidja, ko i gomile druge kozmetike, uvek mi se prevrne zeludac kad udjem po trznim centrima na sekciju sminke i kozmetike. na stranu sto sam sposobna da razmazem u roku od 5 minuta sve sto stavim na usta i lice...nisam ja za sminku stvorena, neko me pogledao kad sam se rodila, pa mi bar koza cista, pa cu tako da guram dok se ne zbabim a mozda i kasnije :sad2:
A nisi se setila da sminku setujes sa nekim puderom?

Bako, da ne citiram onoooooliki post:lol:

Ja sam jednostavna osoba, meni je za video koji je nazvan effortless beauty, 22 proizvoda puno, puno pa previse...odmah mi padne na um, koliko li proizvoda ide na lice kada nije effortless:lol:

Nisam protivnik sminke ali je forum kategoricna zivotinja...sminka je za mene kao stikla, branim ravno ali ne znaci da ne volim stikle:)

Mene je naucila Karmindi da se sminkam...ovako

...ona potencira ono lepo...tanka linija uz kapak, vlazne usne...dovoljno je da izbaci oci i usne u prvi plan jer je to glavna odlika lica, prvo sto se vidi i sija, pogled i osmeh...sve i da mi ten nije kakav jeste, ne bih toliko energije ulagala u njega...

...kod mene ide progresivno...vlazne usne uvek, navika, sta mogu...evo sada za kafu sa drugom, tanka linija u boji patlidzana, da je u kaficu neko ko me zanima dodala bih i maskaru...kada bih izasla sa njim, dodala bih lagani puder i olovku za usne u boji koze...komplet sminka tek ponekad, ponekad...

Ja sam jednostavna osoba, meni je za video koji je nazvan effortless beauty, 22 proizvoda puno, puno pa previse...odmah mi padne na um, koliko li proizvoda ide na lice kada nije effortless:lol:

Nisam protivnik sminke ali je forum kategoricna zivotinja...sminka je za mene kao stikla, branim ravno ali ne znaci da ne volim stikle:)

...ona potencira ono lepo...tanka linija uz kapak, vlazne usne...dovoljno je da izbaci oci i usne u prvi plan jer je to glavna odlika lica, prvo sto se vidi i sija, pogled i osmeh...sve i da mi ten nije kakav jeste, ne bih toliko energije ulagala u njega...

...kod mene ide progresivno...vlazne usne uvek, navika, sta mogu...evo sada za kafu sa drugom, tanka linija u boji patlidzana, da je u kaficu neko ko me zanima dodala bih i maskaru...kada bih izasla sa njim, dodala bih lagani puder i olovku za usne u boji koze...komplet sminka tek ponekad, ponekad...

:)...OK...A sta po tebi uci Lisa?...I da je logicno, a nije, da je bogati i slavni angazuju da im korektorom sakrije los ten (sto je size tvog utiska, ukoliko se ne varam), prateci njene tutorijale lako se moze zakljuciti da je krajnji rezultat neuporedivo lepsi izgled, ne samo maskirani nedostaci...:).....Prosto mi je neverovatno da treba naglasavati da nisu svi Lisini tutorijali isti, niti predstavljaju isti look - neki su veoma kompleksni, ne temu odredjenog perioda ili namenjeni posebnim prilikama, neki demonstriraju tehniku sminkanja, drugi pak adresiraju odredjene probleme na kozi, dok su neki, cak desetak njih ako se ne varam, namenjeni dnevnom make up-u za razlicite tipove zena i razlicite ukuse...Medju njima ima i veoma brzih varijanti i sa veoma malo preparata...Sasvim je drugo pitanje afiniteta (eyeliner/gloss preferencije), ali ovo sto Carmindy pokazuje jeste kompletan make up, samo sto radi brzo i ne pominje svaki korak...Razumem da ti se njen rad vise dopada i sa tim nemam problem - iz mog ugla, ono o cemu pises mnogo bolje radi Lisa i izgleda ovako:

...Jos jedan brz i lak, veoma nosiv i unoverzalan smokey eyes look koji je problem za realizaciju mnogim zenama, a moze se nositi od jutra do veceri - za 3 minuta i sa par preparata...:

...Ponovo, meni Carmindy ne smeta, iako mi se Lisin rad neuporedivo vise dopada...Uzgred, tutorijal pod naslovom Effortless beauty bavi se njenim omiljenim preparatima, a ne brojem preparata koje koristi za jedan look...Mozda nisi pazljivo saslusala ono o cemu govori...Jednostavno ti se ne dopada i to je u redu, samo mislim da je besmisleno spocitavati joj nesto sto ne stoji, to je sve...:)

...Edit:...Pogledala sam snimak koji si postavila i slatko se nasmejala konceptu koji prodaje jednostavnost i upotrebu malo produkata, jer je ovo sve samo to ne...Freya, Carmindy demonstrira look na devojci koja nema vise od 22 godine, ima besprekoran ten i veoma je lepa - dakle, nema realnih problema na licu i/ili kozi koji zahtevaju paznju, sto je lepo, ali nije realnost mnogih zena...Njoj je dovoljan sjaj, maskara i malo rumenila da izgleda odlicno, iako sasvim dobro izgleda i bez sminke...Takodje, vecini zena ne treba tutorijal da bi znale da nanesu sjaj i olovku za oci, osim ako nisu apsolutne pocetnice, a i tada ne bih preporucila ovakve tutorijale, jer se tehnika ne vidi dovoljno dobro i jasno...Svaka zena zna da zatrpa lice puderom - ne vidim ovde nista sto bi pomoglo u smislu saveta kako naneti puder da deluje sto prirodnije, naprotiv, akcenat je na brzini, ne na prirodnosti i vestini nanosenja...Konacno, nista ne funkcionise za svaku zenu - bas nista...Ovoliko slojeva nije potrebno zeni koja nema los ten, nije potrebno zeni koja nema masnu kozu, zabranjeno je zenama sa borama i suvom kozom a cak ni onima koje imaju akne nije potrebno, jer stvari cini gorim na vise nivoa...Carmen look ili 60's look sto je sustina prikazanog make up stila takodje nije nesto sto pristaje svima, a zenama koje su presle 35. ili 40. ne odgovara kao stil (zbog ostrih linija) ni u slucaju da im je odgovarao kada su bile mladje...Na stranu sto mnogima nikada ne odgovara, jer imaju oko koje ne trpi ovakav look...Naneta joj je kompletna i to teska sminka koja joj uopste nije potrebna, posebno ne za dnevnu varijantu - primer, tecni puder, puder u prahu i to preko celog lica iako devojka ne deluje kao da ima masnu kozu i ne treba joj fiksiranje, bar ne mimo T zone, korektor ispod ociju, rumenilo, olovka za oci, senka, nijansirane su usne...Samo vestacke trepavice su teze od ovoga sto vec ima na sebi...Brzina sminkanja je stvar vestine i verziranosti...:)...Ponovo - devojka na snimku pripada vizuelnom tipu sa kojim se lako identifikujes i stil sminkanja ti odgovara, te je prirodno zasto ti se dopada...Mene vode u odabiru tutorijala razliciti kriterijumi, jer onima koji su se vec pronasli ili su prirodno prelepi, pomoc nije potrebna...;)

Poslednja izmena:

sto je ona meni slatka,obozavam je

ni meni se ne svidja, ko i gomile druge kozmetike, uvek mi se prevrne zeludac kad udjem po trznim centrima na sekciju sminke i kozmetike. na stranu sto sam sposobna da razmazem u roku od 5 minuta sve sto stavim na usta i lice...nisam ja za sminku stvorena, neko me pogledao kad sam se rodila, pa mi bar koza cista, pa cu tako da guram dok se ne zbabim a mozda i kasnije :sad2:

Sposobna da razmaze sve u roku od 5 min?Na ovo sam mislila.

Bez karmina na usnama ne idem ni đubre da bacim.:mrgreen:

Ne koristim kreme i ništa zbog čega bih se osećala kao da mi je lice ulepljeno i namašćeno.

Kad sam bila mlađa koristila sam jaču šminku; sad preferiram pastelne boje ... mada ponekad sebi dozvolim i luksuz intenzivnijeg ruža.

Back