Zene i obrazovanje

Kakve veze, kakve veze, imas puno pitanja i sve to samo da bi mogla da se svadjas sa mnom. Istorija razvoja hriscanskog obrazovanja i ideala je malo poduza, ali eto, na kraju se razvije kao i dinosaurusi u ptice. Ostane nesto sto samo podsjeca na grdosije, ali je u sustini je smijesno.

Tebi kao da nije poznato da se odvija "borba protiv siromastva" na planetarnom nivou? Pa onda medjunarodni sporazumi o "multipolarnom svijetu", uostalom svjetskim "liderima" su puna usta tih prica, a aristokratija je ustavnom zabranjena sugdje.

To ko jos nije primijetio, dobro jutro...

Ne, zapravo samo dva piranja. Nije puno, cini mi se.
Otkud sad hriscansko obrazovanje? Zar se od crkve nismo odvojili odavno, bar po pitanju obrazovanja? Nisu vise skole u crkvama, nit su nastavici popovi. Dalje se otislo, mnogo.

Aristokrata ne poznaje duznost. On poznaje samo vrline i mudrosti. Aristokrata se ne povija. On poznaje samo postovanje na osnovu sposobnosti.

Kultura aristokrate je takva da digne mac na svog kralja ako shvati da je ovaj tiranin, dakle nekulturan. U nedostatku maca on se smije posluziti i duhom, sto ja i cinim. Aristokratska kultura je nesto drugo od tvoje kulture. Aristokratska kultura je tebe i stvorila. A da je bila malo aristokratskija ta svestenicka kultura koja te je stvorila, ti danas ne bi ni postojao. Vrijedja? Naravno, istinito je.

Ne, zapravo samo dva piranja. Nije puno, cini mi se.
Otkud sad hriscansko obrazovanje? Zar se od crkve nismo odvojili odavno, bar po pitanju obrazovanja? Nisu vise skole u crkvama, nit su nastavici popovi. Dalje se otislo, mnogo.

Drago dijete, teske su to teme za tebe, a pisao sam vec o tome na raznim mjestima. Ne bih da se ponavljam, jer ispada da se ubjedjujemo. A nemas ti ni godina ni zelje da sama istrazujes.

Hriscani ne priznaju argumente, oni vole samo fantazije o povratku hristovom ili o nadebavanju najsposobnijeg (Darwin), tako da se moze samo zalosno konstatovati da je laz dosla do sile i sad tiranise.

Znas kako se istinoljubiv covjek ponasa? On nikad ne negira sve sto je neko rekao, jer kad bi sve negirao, tu onda ne bi bilo nista od istine, a ima boljih stvari nego traciti vrijeme na necij post u kojem nema istine.

A ako naidje na istinu, on joj onda odaje duzno postovanje, i radi tog postovanja on ukaze logicki na nedostatke neke neistine. A ne prostacki "aaaaaaa jesi bolestan, ti vrijedjas, previse mislis i analiziras, ti si neki ovaj onaj, e to nije po pravilniku foruma!". Neko rece da mali ljudi ne bave se idejama, nego ljudima, pa mislim da je to smisljeno da oznaci upravo ovakav nacin pespostednog kritikovanja pojedinaca.

Istinoljubivi covjek ostavlja prostora i za mogucnost da pravilnik foruma ne sluzi istini, nego javnom mnjenju. Ne vidim na koji nacin bi mogla neka rijec da ugrozi necija ustavna prava! Stavise, rijeci uopste ne piju vodu ako ne postoji neka visa sila koja ljude tjera u krvoprolice. Tako da mi je svata cenzura na forumu usmjerena iskljucivo na zatiranje istinoljubivosti i radi lagodnog zivota u krilu politicke korektnosti.

"Ako hoces da uzivas, vjeruj, a ako hoces istinu, saznavaj" - Nietzsche

Prouči malo bolje šta znači reč Aristokratija i videćeš da i oni imaju dužnosti i to baš one koje sam već ranije navodio.Ti nisi Aristokrata, ali pošto ih veoma ceniš i smatraš da istina vredja mislim da ćeš podneti ovu istinu.
Ti si najobičniji zadrti matorac koji više nezna šta će sam sa sobom jer u realnom životu nemaš sagovornika, jer te svi izbegavaju. U godinama si kad bi trebao da imaš ženu, decu i njima da posvećuješ vreme a ne samo da pametuješ o domu i porodici.Nadji lepo sebi ženu, napravi joj decu, bićeš i veseliji i ispunjeniji.
Daviš ljude po forumu svojim prizemnim razmišljanjem.
Izvini, morao sam Aristokratski da ti objasnim da bi razumeo

Zvuci kao naredjenje. Ocekujes sad da ti uzvratim naredbom ili poslusnoscu? Aristokratija je prije svega vjera da se djela predaka prenose na potomstvo. Zato je aristokratija nasledna i to je njen najstariji postulat. Aristokratiju je uvijek definisao moral gospodara. Znas za postojanje Manuovog zakonika. Zato se u svakom moralu spominje postivanje predaka (cak i kod robova koji su nastali od gospodara se spominje "postuj roditelje") Obicni ljudi ne znaju svoje porijeklo daleko u proslost, pa samo kazu "postuj roditelje". Danas toga malo ima. A sto se tice modela za to sta je aristokratija, e tu sam procitamo dovoljno knjiga da mozemo diskutovati do besvijesti, ali ne znam s kim da diskutujem, kad taj ne zna ni sta sam sve procitao, a vec mi postavlja dijagnozu.

Ubjedjuje, a nista ne tvrdi. Ja barem napisem uvodni post, pa ga se drzim i ne odstupam bez razloga od TEME, a ne vidim da je iko nesto tvrdio, pa da sam ga ja ignorantski uvrijedio. Nego me salje u nepoznatom pravcu na provjeru, kao da ima neko mjesto gdje samo jos idioti nisu bili i gdje na vratima pise nesto poput "WC".

p.s.
Zadrzavam pravo da budem grub prema svakome ko se ne bavi temom, nego nagadjanjima o postavljacu, jer je anonimnost na internetu zagarantovana.

Poslednja izmena:
Hriscani ne priznaju argumente, oni vole samo fantazije o povratku hristovom ili o nadebavanju najsposobnijeg (Darwin), tako da se moze samo zalosno konstatovati da je laz dosla do sile i sad tiranise.

Znas kako se istinoljubiv covjek ponasa? On nikad ne negira sve sto je neko rekao, jer kad bi sve negirao, tu onda ne bi bilo nista od istine, a ima boljih stvari nego traciti vrijeme na necij post u kojem nema istine.

A ako naidje na istinu, on joj onda odaje duzno postovanje, i radi tog postovanja on ukaze logicki na nedostatke neke neistine. A ne prostacki "aaaaaaa jesi bolestan, ti vrijedjas, previse mislis i analiziras, ti si neki ovaj onaj, e to nije po pravilniku foruma!". Neko rece da mali ljudi ne bave se idejama, nego ljudima, pa mislim da je to smisljeno da oznaci upravo ovakav nacin pespostednog kritikovanja pojedinaca.

Istinoljubivi covjek ostavlja prostora i za mogucnost da pravilnik foruma ne sluzi istini, nego javnom mnjenju. Ne vidim na koji nacin bi mogla neka rijec da ugrozi necija ustavna prava! Stavise, rijeci uopste ne piju vodu ako ne postoji neka visa sila koja ljude tjera u krvoprolice. Tako da mi je svata cenzura na forumu usmjerena iskljucivo na zatiranje istinoljubivosti i radi lagodnog zivota u krilu politicke korektnosti.

"Ako hoces da uzivas, vjeruj, a ako hoces istinu, saznavaj" - Nietzsche

:dash:

Zvuci kao naredjenje. Ocekujes sad da ti uzvratim naredbom ili poslusnoscu? Aristokratija je prije svega vjera da se djela predaka prenose na potomstvo. Zato je aristokratija nasledna i to je njen najstariji postulat. Aristokratiju je uvijek definisao moral gospodara. Znas za postojanje Manuovog zakonika. Zato se u svakom moralu spominje postivanje predaka (cak i kod robova koji su nastali od gospodara se spominje "postuj roditelje") Obicni ljudi ne znaju svoje porijeklo daleko u proslost, pa samo kazu "postuj roditelje". Danas toga malo ima. A sto se tice modela za to sta je aristokratija, e tu sam procitamo dovoljno knjiga da mozemo diskutovati do besvijesti, ali ne znam s kim da diskutujem, kad taj ne zna ni sta sam sve procitao, a vec mi postavlja dijagnozu.

Ubjedjuje, a nista ne tvrdi. Ja barem napisem uvodni post, pa ga se drzim i ne odstupam bez razloga od TEME, a ne vidim da je iko nesto tvrdio, pa da sam ga ja ignorantski uvrijedio. Nego me salje u nepoznatom pravcu na provjeru, kao da ima neko mjesto gdje samo jos idioti nisu bili i gdje na vratima pise nesto poput "WC".

p.s.
Zadrzavam pravo da budem grub prema svakome ko se ne bavi temom, nego nagadjanjima o postavljacu, jer je anonimnost na internetu zagarantovana.

Eto put znaš :hahaha:

Svejedno, jer to ne govori nista o uzorku, nego samo o nama?

Ne, zato sto je reprezentativnost uzroka od kljucne vaznosti za svako istrazivanje.
Kao sto Velja Ilic uvek prvo prikazuje rezultate parlamentarnih izbora iz Cacka, a Palma iz Jagodine-jer tamo najvise ljudi glasa za njih, tako i bilo koje drugo istrazivanje mozes da 'nateras' u svoju korist, koristeci uzorak koji moze da dokaze ono sto zelis da dokazes.

A koja reprezentativnost postoji kod hriscana? Kad su oni bilo sta ovozemaljsko uzimali kao dokaz? Zivot je borba izmedju raznih dokaznih sredstava. Sada vladaju glupi koji se nadaju da ce udruzeni da nadoknade ono sto im nedostaje kao pojedincima. Zato oko mene uvijek ima onih koji se loze na ono moje "vi", mada ja u tome pomalo pretjerujem, samo da bih vidio ko se za to rado hvata.

Ako vladaju oni koji rado poricu realnost onog sto je ocigledno, i to rade u korist hriscanskih ideala (revolucija, demokratija i sl.), onda ce sve ocigledne stvari da budu poricane od najveceg broja ljudi.
Tu nijedan dokaz ne vrijedi, aako se ono sto je ocigledno jednom i probije na vidjelo, onda ce se tesko tu i odrzati. Ipak, samo je to sto je tesko odrzivo i vrijedno u pogledu prezivljavanja. Bez istine nema nicega.

Back