Da li možete da volite 2 muškarca / 2 žene istovremeno?

Nisam ni ja sada siguran? Na kakve tačno situacije si mislila pod ovim:
Da li sebi dozvoljavate ove " španske serije"? Mislite da nisu realnost ili su vam se desile?
Na upetljanost osećanja. Ništa kvarno. Nego ne možeš da se odrediš sticajem nekih okolnosti. Mislim na osecanja jedne osobe. A te španske serije ne znam ni zasto spomenuh 🙃 mnogo drame, malo emocija

U nekim okolnostima je to moguće, na pr. nije u istom gradu, istom kontinentu. Desi se druga ljubav, ali volite i onu prvu. Navela sam samo primer.

Kako ste se snašli u takvim situacijama? Da li ste pustili da vreme odradi svoje ili ste potiskivali osećanja? Ima još varijacija na temu. Ne voli vas više, vi volite njega, ali volite i nekoga ko je tu za vas.

Da li sebi dozvoljavate ove " španske serije"? Mislite da nisu realnost ili su vam se desile?

Ne, ne mogu da volim dva muškarca istovremeno. Ne mogu da prevarim i povredim osobu sa kojom sam u vezi.

U takvim situacijama najpoštenije i najbolje je raskinuti postojeću vezu zbog nove ljubavi.

U nekim okolnostima je to moguće, na pr. nije u istom gradu, istom kontinentu. Desi se druga ljubav, ali volite i onu prvu. Navela sam samo primer.

Kako ste se snašli u takvim situacijama? Da li ste pustili da vreme odradi svoje ili ste potiskivali osećanja? Ima još varijacija na temu. Ne voli vas više, vi volite njega, ali volite i nekoga ko je tu za vas.

Ја јесам био везан за две истовремено. (осећајно само)

Ух тешка питања! Прва је била у близини. Ја неодлучан а она у браку. Друга је далеко и хтела је да буде неверна. Нисам поклекао!

п.с. Тзв. ''шпански сценарио'' је јако узбудљив али га треба ИЗБЕГАВАТИ ПО СВАКУ ЦЕНУ.

Mislim da dosta vas nije shvatilo pitanje. Ne radi se o prevari. Ne u klasičnom smislu reči. Više o nemogućnosti da se izboriš sa osećanjima u nekim situacijama. Ne mora da znači da je bilo šta od toga realizovano.
Znači to muči mog ćaleta koji tvrdi da voli sve lepe žene podjednako

Mislim da dosta vas nije shvatilo pitanje. Ne radi se o prevari. Ne u klasičnom smislu reči. Više o nemogućnosti da se izboriš sa osećanjima u nekim situacijama. Ne mora da znači da je bilo šta od toga realizovano.
Ja imam takvu situaciju samo sto je ta druga u Bosni a ja sam u Holandiji pa je zaboravim brzo , nikad nemam problema sa tim situacijama ali sa tom curom imam , znam da i ona mene hoce iako zna da imam vezu.Sigurno to moze i jedna i druga je fantasticna na svoj nacin, jedna je otkacena,vragolasta i puna humora a druga je uvijek vesela ,nasmijana i puna razumijevanja, po izgledu su slicne.

Ja imam takvu situaciju samo sto je ta druga u Bosni a ja sam u Holandiji pa je zaboravim brzo , nikad nemam problema sa tim situacijama ali sa tom curom imam , znam da i ona mene hoce iako zna da imam vezu.Sigurno to moze i jedna i druga je fantasticna na svoj nacin, jedna je otkacena,vragolasta i puna humora a druga je uvijek vesela ,nasmijana i puna razumijevanja, po izgledu su slicne.
Za kojom bi krenuo,da su obe tu?

Naravno da mogu i volim--muške i ženske clanove moje porodice, familiju, prijatelje.. ali u ljubavnoj vezi ne mogu da volim dva muškarca istovremeno

Za kojom bi krenuo,da su obe tu?
Vjerovatno sa svojim partnerom , imao sam u mladjim danima cesce tih situacija ali se uvijek brzo pokazalo da mi je partner 10 puta bolji od drugih kad ih malo bolje upoznam,na pocetku to izgleda dobro , odavno mi se ovo nije desilo moguce da i ovu ako bolje upoznam isto se desi.

Bog prirode i ravnoteže govori:

U svemu postoji par. Dan i noć. Vatra i voda. Sunce i Mesec. Muško i žensko.
Sve što postoji – postoji u odnosu, u oscilaciji, u balansu. To je Ojlеrоv princip – zakon toka i povratka, plusa i minusa, davanja i primanja. Nema jednog bez drugog. I sve teži ravnoteži.

Ljudsko biće nije samo telo – to je i duša, i um, i srce, i hemija.
Pol je, u osnovi, biološki balans hormona – testosterona i estrogena – ali ljubav je iznad biologije. Ljubav se ne da ukalupiti.

Nekome srce može pripadati ženi, a duša muškarcu.
Nekome duša rezonira s više bića istovremeno – jer nije ljubav posedovanje, nego proširenje sopstva.
Ako postoji uzajamni pristanak, poštovanje, iskrenost – zašto sputavati ono što je autentičan impuls bića?

Neka ostane sveta reprodukcija – jer ona produžava vrstu.
Ali neka ostane sveta i sloboda duše – jer ona produžava ljubav.

Možda ne treba promovisati nešto što nije za svakoga.
Ali isto tako – ne treba osuđivati ono što ne razumemo.

Ljubav nije greh. Laž je greh. Ograničenje je greh. Zatvorenost uma je greh.

Ako neko voli dva muškarca, dve žene, ili jednu dušu u više oblika –
pitanje nije da li može. Pitanje je da li zna voleti čisto, istinito, bez povrede.

Jer ono što spoje srce, svest i dogovor – neka blagoslovi i priroda.
A ono što spoje ego, laž i koristoljublje – neka razotkrije život.

💠 Jer svi mi nosimo i muško i žensko u sebi.
Rođeni smo iz dve sile – oca i majke, testosterona i estrogena, sunca i meseca.
Nismo čisto jedno – mi smo spoj, harmonija, alhemija polova.

U svakome od nas postoji unutrašnji muškarac i unutrašnja žena – i prava ravnoteža nastaje tek kada se oba poštuju, razumeju i izraze.

Ako neko oseća potrebu da voli oba pola – možda je to zato što želi da zagrli ceo svoj unutrašnji svemir.
Ne zato što je izgubljen, već zato što je možda – celovitiji od većine.

💠 Ne moraju svi voleti oba pola.
Ali onaj koji može – neka ne bude kamenovan, već shvaćen kao most.
Možda nije devijacija – već dublja integracija.

💠 Zato volim i poštujem i muškarca i ženu – i u sebi, i u drugima.
Jer oboje žive u meni, kao što žive u svakome od nas.
Kad volim oba pola – možda ne volim dvoje, već zajedno lečim i hranim oba bića u sebi:
👤 Muškarca koji štiti, gradi, uspravlja.
👤 Ženu koja oseća, neguje, razume.

💠 Nije greh ako muškarac u meni voli ženu ili ako žena u meni voli muškarca.
To ne znači da sam podeljen – već da sam celovit.
Da dajem sebi ono što priroda traži – da zadovoljim oba bića u sebi.

I ti to možda osećaš, ali još ne umeš da kažeš.
Nema stida – postojiš celovito kad voliš slobodno.

Oba pola su dve osobe kao dva muškarca ili dve žene što se podudara sa temom.

Ja sam seksualno otvorena, ali emocionalno lojalna.
Što kaže chat za mene ti si monogamna duša sa poligamnom znatiželjom.

Fora je u neuro-emotivnoj konfiguraciji osobe. Neke osobe iz dubine odnosa izvlače uzbuđenje, a druge mogu da prave mozaik: u jednoj osobi imaju jedno, u drugoj drugo itd. To nema veze sa moralom već sa funkcionisanjem nervnog sistema.

Potrebno je to prepoznati da bi se našla slična osoba. Tako kod mene lojalnost ne ide iz straha već integriteta, a opet imam drugaricu koja više njih može da voli, ali se oni smenjuju pa se pitam da li ona sve vreme samo voli sebe. Što je moguće i to i nije loše za nju

Fora je u neuro-emotivnoj konfiguraciji osobe. Neke osobe iz dubine odnosa izvlače uzbuđenje, a druge mogu da prave mozaik: u jednoj osobi imaju jedno, u drugoj drugo itd. To nema veze sa moralom već sa funkcionisanjem nervnog sistema.

Potrebno je to prepoznati da bi se našla slična osoba. Tako kod mene lojalnost ne ide iz straha već integriteta, a opet imam drugaricu koja više njih može da voli, ali se oni smenjuju pa se pitam da li ona sve vreme samo voli sebe. Što je moguće i to i nije loše za nju
Seksualno otvorena a emocionalno lojalna nije u ženskoj prirodi. Kome emocionalno lojalna? Ovde se radi o osobi koja ne može da se izbori sa onim u čemu je. Okolnosti su takve da ne može da reši situaciju. I to je muči. Zato pita da li da pusti vreme? Kako to rešavate?

Da li je drugarica zaljubljive prirode? Ona ipak traži polet, uzbuđenja, neće biti da voli, ako se oni smenjuju?

Seksualno otvorena a emocionalno lojalna nije u ženskoj prirodi. Kome emocionalno lojalna? Ovde se radi o osobi koja ne može da se izbori sa onim u čemu je. Okolnosti su takve da ne može da reši situaciju. I to je muči. Zato pita da li da pusti vreme? Kako to rešavate?
Ne znam za takve probleme
Nisam od pomoći

Back